Herfstvakantie tip: deze avontuurlijke gezinscamping midden in de natuur is magisch
Algemeen Ouderschap Algemeen Ouderschap

Algemeen Ouderschap

Lees ook op

Tablet op visite

Zo'n 3 keer per jaar moeten m'n kinderen mee naar mijn zus en haar gezin. Dit vinden ze stom en saai, maar ik vind dat het er nu nog even bij hoort voor ze (9 en 12 jaar). Zelf zie ik haar vaker trouwens.
Ze mogen van mij dan na de gezamenlijke lunch en even samen spelen met de jongere nichtjes, als ze ernaar vragen op de tablet. Ze vervelen zich daar gewoon en er is daar weinig voor ze. Nichtjes vinden ze ook 30 min interessant.
Nu vroeg mijn zus of ze volgende keer de tablet thuis willen laten omdat ze het zo ongezellig vindt voor de nichtjes. Ik vind dat niet nodig, hij gaat echt niet gelijk aan, maar ze hoeven van mij niet verplicht met de nichtjes te spelen de hele middag.
Ik ben benieuwd naar de mening van anderen


Hemf

Hemf

07-01-2017 om 19:22 Topicstarter

..nog een, hoe benoem ik dit naar mijn zus.

Helena

Helena

07-01-2017 om 19:27

ja thuislaten

Ik vind het heel normaal om dat ding in de auto te laten. Als je op bezoek gaat bij mensen vind ik het niet netjes om je zo af te sluiten en met iets heel anders bezig te houden. Soms is het leven saai en dat kunnen kinderen best leren.
Maar ik weet het: ik ben erg ouderwets in dit soort dingen.

Hoe oud zijn die nichtjes trouwens?

angel3

angel3

07-01-2017 om 19:35

Eens

Thuislaten. Mijn Kids moeten telefoon ook inleveren. Soms helpen we ze wel op gang. Gaat een volwassene bv balletje trappen met alle kinderen of pakken we een bordspel erbij. Desnoods gaan ze met elkaar op de wii. Maar niet in je eentje op een tablet. Zet je er maar overheen is hier de boodschap.

lorie

lorie

07-01-2017 om 19:38

kerstdiner

Er is hier net een draadje over geweest, over mobiele telefoons en kerstdiner. Zoek maar op.
Overigens zou ik in dit geval de wens van de gastvrouw waarderen.

Taruh

Taruh

07-01-2017 om 19:41

Tja

ik ben daar denk ik toch makkelijker in. Vroeger nam je een boek mee nu een tablet. Met die tablet kunnen ze ook samen leuke dingen doen.

Hangt ook heel erg van het leeftijdsverschil en de interesses af of het klikt met je nichtjes.

Ik kan me werkelijk geen verjaardag van vroeger herinneren dat er ook maar 1 woord tegen mij gezegd werd, niet thuis, of bij familie door mijn nichtjes en neefjes van 1 kant. Ik kreeg dus meestal na een uur totaal door iedereen genegeerd te zijn (ook door ooms en tantes en al helemaal door mijn grootouders) een boek in mijn handen gedrukt van mijn ouders.
Of ik ging in de auto zitten, niemand die me miste.

Daarom dus ook geen moeite met een tablet.

Half a twin

Half a twin

07-01-2017 om 19:50

ligt er aan

Kinderen van 9 en 12 willen best even met de nichtjes spelen, prima! Maar als de nichtjes 2 en 4 zijn dan snap ik wel dat het niet zo leuk is en zeker als de kinderen van TO jongens zijn wordt het moeilijk. Oudste nicht hier is 18 jongste 7. Dat is even leuk maar geen hele dag. Als alle neven en nichten bij elkaar zijn 7stuks tussen de 7 en 18 jaar dan doen ze vaak minecraft op de tablet met zijn allen. Zeker de jongens met zijn vieren. Dit meisjes doen soms mee maar gaan ook wel iets knutselen. De oudste van 18 is heel creatief dus daar komen altijd leuke dingen uit.
Hele middagen met een scherm heeft niet mijn voorkeur maar soms is er niets te doen voor oudere kinderen en ben ik er blij mee. Mijn 11 jarige zoon hoeft echt niet met de barbies te spelen als we bij nichtje van 7 zijn.

Pug

Pug

07-01-2017 om 20:14

ongezellig voor de nichtjes?

Ze spelen toch even met ze? En ze komen toch niet mee als vermaak voor die nichtjes? Komen de nichtjes teveel de je zus storen als de jongens op de tablet gespeeld wordt?

Wij gaan het hier ook nog eens meemaken dat de jongens 9 en 12 zijn en kleine nichtjes hebben die dan 6 en 4 zijn. Nu spelen ze er nog mee. Dan misschien niet meer. Ik zou 30 minuten dan prima vinden.

Toen er geen nichtjes waren moesten ze ook zelf hun vermaak meenemen, en ik neem aan dat de nichtjes zichzelf ook kunnen vermaken als de neven er niet zijn.

Jaina

Jaina

07-01-2017 om 20:15

Nee

Als we op bezoek zijn verwacht ik van mijn kinderen dat ze zich samen met de daar aanwezige kinderen vermaken en dat ze ook met de volwassenen in gesprek gaan. Dat gaat prima.
Samen met andere kinderen computerspelletjes doen is weer wat anders. Daar heb ik geen moeite mee.
Maar je echt afsluiten voor de anderen wel. En dat doe je wel met een tablet (of een boek)

En als ik zelf ergens ben dan vind ik het ook prima om een spelletje met de kinderen te spelen en hun verhalen aan te horen over van alles en nog wat.

Het hoeft niet altijd zo gescheiden te zijn tussen kinderen en volwassenen.

Pirata

Pirata

07-01-2017 om 20:21

flauw

Eigenlijk vind ik het flauw van haar om dit te vragen. Het toont geen gevoel voor de belevingswereld van de jongens.
Mijn zoons hebben laatst ook even met de baby van vrienden op schoot gezeten en gingen toen buiten Pokemon zoeken. Iedereen was blij dat ze zich goed vermaakt hadden en ze zijn heus wel gezellig geweest.
Maar goed om de lieve vrede kun je een spel voor ze meenemen. Mijn zoons kan ik tijdens lange restaurantsessies zoethouden met Tangram. Of solitaire.

Hemf

Hemf

07-01-2017 om 20:22 Topicstarter

Kind van 9 is een zoon en kind van 12 een dochter. Nichtjes zijn 3 en 6 jaar. Mijn kinderen vinden dat helaas? niet lang leuk.
Aan tafel zitten ze absoluut niet met een scherm trouwens.
Vind het wel vervelend dat het nu een issue blijkt. Maar ik zit daar zelf heel makkelijk in. Ik wil dat kindervisite het leuk vind bij ons, desnoods met scherm. Als ze tegen heug en meug meegaan vind ik het geen enkel issue als ze niet meekomen.
Toen de kinderen klein waren nam ik puzzels en blokken mee, nu een tablet.

Triva

Triva

07-01-2017 om 20:22

Tjonge

Drie keer per jaar en niets kunnen verzinnen om de hele middag samen te doen? Dan inderdaad maar iets verzinnen op die tablet maar no way dat ze alleen op hun tablet gaan in zo'n situatie. Hier zaten ze vroeger vaak samen allemaal aan een DS.

Pirata

Pirata

07-01-2017 om 20:28

irreeel

Het is irreeel om te denken dat die verschillende leeftijden automatisch een hele middag samen kunnen/willen spelen. Dus ze gaan toch wel apart iets doen. Een driejarige speelt niet hetzelfde als een 12-jarige. En kinderen lekker met de volwassenen laten meepraten? Dat is éven leuk en daarna echt niet meer. Uitzonderingen daargelaten.

Hemf

Hemf

07-01-2017 om 20:31 Topicstarter

Las vroeger op visite soms uit verveling het telefoonboek

Elfje65

Elfje65

07-01-2017 om 20:31

Geen punt

Ik zou het absoluut geen probleem vinden. Jeetje, je zit toch gauw een paar uur op visite. Wat moeten die kinderen dan on die tijd doen? Is een bordspelletje met z'n tweeen dan zoveel socialer dan op een tablet? Ze zullen echt niet aan het gesprek deelnemen. Of moetem ze verplicht de kleintjes bezighouden. Heel erg overdreven van zus.

Geen tablet mee

Gewoon iets verzinnen wat je met kleinere kinderen kunt doe, na de lunch. Laat ze lekker naar buiten gaan. Stoepkrijten. Naar een speeltuintje. Kleintjes vinden het vaak leuk iets van groteren te leren.er zijn ook spelletjes die met kleintjes samen kunnen. Knutselen kan ook. Kleien, plakken.

Je ik deren spelen dag in dag uit met leeftijdgenoten, het is juist zinnig als ze ook eens wat anders doen/meemaken. Die kleintjes blijven niet klein, ze kunnen steeds meer. Als je bij voorbaat al zwicht voor een tablet (afzondering ) kies je de makkelijkste weg en ook nog een die je zus niet zo kan waarderen.

Een boek of tablet mee doe je alleen als het echt (!) saai is. Peuters zijn van alles, maar saai???

Sally MacLennane

Sally MacLennane

07-01-2017 om 20:38

Ik begrijp de kinderen wel

Het leeftijdsverschil met de nichtjes is te groot.

Ik zou er wel op staan dat ze bij het begin van het bezoek zich bemoeien met de rest van de familie. Ik zou het ook op prijs stellen als oom en tante belangstelling toonden in jouw kinderen in de gesprekken en de kinderen er niet maar een beetje bij hangen.

Na een tijdje, maar alléén als de kinderen zich goed hebben gedragen (geen gezeur, gezucht, ogengedraai en ander overduidelijk "ik verveel me"-gedrag) en liefst ook wat aandacht aan de nichtjes hebben besteed, zou ik de tablet alsnog tevoorschijn halen.

Ik zou dat ook duidelijk tegen je zus zeggen: de kinderen doen hun best, geven aandacht aan de nichtjes die veel jonger zijn en hangen niet meteen bij binnenkomst al aan een scherm. Je kunt ze gewoon niet dwingen al de tijd op te zitten en pootjes te geven. Zus moet het niet als een belediging zien, maar kinderen van 9 en 12 hebben nou eenmaal andere interesses waar ze niet volledig aan toe hoeven te geven, maar ook die drie keer per jaar hoeven ze niet de hele tijd in de plooi te zitten.

Ik ben nog altijd dankbaar dat ik, veruit het oudste kleinkind, nooit werd gedwongen al die tijd met mijn veel jongere nichten en neven te spelen en braaf mee te doen met de visite, maar na een tijdje in mijn boek mocht duiken.

tante Sidonia

tante Sidonia

07-01-2017 om 20:51

compromie

Dus, de zussen mogen gezellig met elkaar keuvelen de hele middag en de kinderen moeten perse met elkaar spelen? Klinkt mij niet eerlijk in de oren. Ik zou een compromi maken.
Half uur spelen met elkaar,
dan een uurtje met zijn allen iets gaan doen, speeltuin; kinderboerderij; bioscoopbezoek o.i.d. en
daarna lekker op de tablet.
En tegen zus kun je gewoon zeggen dat jouw jongens het nu eenmaal niet geweldig vinden om met kleintjes te spelen en dat dat nu eenmaal geaccepteerd moet worden door haar en door de kindjes. Allemaal heel logisch, maar niet alleen aanpassing van jouw kinderen vragen dus.

Snip

Snip

07-01-2017 om 20:59

Snap het wel

Mijn ouders hadden vroeger vrienden met twee onuitstaanbare kinderen. Moesten we ook mee spelen en dus dook ik in een boek om me terug te trekken en was ik de gebeten hond.
Veel te groot leeftijdsverschil hier en verschil in geslacht.
Dat moeten de wederzijdse ouders oplossen door iets in het midden te verzinnen en anders accepteren dat het is zoals het is.

Hemf

Hemf

07-01-2017 om 21:03 Topicstarter

Dank

Het is zoals ik dacht zo'n beetje 50/50. Ben dus niet heel afwijkend
Ik ga het niet groot maken morgen. Ze lunchen netjes mee, spelen even met nichtjes en mogen dan als ze willen op de tablet. Wel neem ik 2 spellen mee, wie weet vinden ze dat ook leuk. En misschien met nichtje grappige Musical.ly (dochter) opnemen ofzo.

Specht

Specht

07-01-2017 om 21:25

Voorstelling bedenken

Het is al weer even geleden, maar hier speelden de oudsten een poppenkast voorstelling voor de jongsten,
of gingen de kinderen met z'n allen circusacts voor de ouders bedenken. Hoewel een acrobatentoer weleens mislukte en in een huilbui eindigde hadden neefjes en nichtjes wel plezier met elkaar.
Ik vind dit toch wel wat anders dan stomvervelende kinderen van vrienden.

Snip

Snip

07-01-2017 om 22:14

Specht

Gaat meer om het verplicht te moeten spelen wanneer volwassenen samen willen zijn. Als leeftijd, interesse, sexe uit elkaar liggen lukt dat niet op elke leeftijd. En dan vraag je als volwassene teveel inzet. Dat moet dan zelf regelen en niet van de kinderen verwachten dat die dat uit zichzelf wel even doen omdat het toevallig familie is en "jij" dat wilt. Het is niet realistisch.
Tot 8 jr speelden mijn kinderen met hun neefjes (om en om qua leeftijd en deze). Daarna was het over, gingen interesses een andere kant op, waren meisjes/jongens stom.

40er

40er

07-01-2017 om 22:20

Geen probleem

Zowel de nichtjes aan mans kant als die aan mijn kant schelen nogal wat met zoon. De oudere nichtjes zijn nooit verplicht om met mijn zoon te spelen en mijn zoon ook niet om met de jongere nichtjes te spelen.
Ik denk dat je het zo netjes oplost door ook nog een spel mee te nemen. Je wil toch ook niet dat je kinderen met tegenzin naar hun tante gaan.

Nee

De tablet mag niet mee naar binnen. Ongeacht leeftijsverschil is er altijd wel iets te doen samen.

Marjoleine64

Marjoleine64

07-01-2017 om 22:55

Wij hebben 2 zoons, nu 17 en 19. De paar keer per jaar dat we bij mijn broer of zus op bezoek gaan gaan ze meestal gewoon mee, en vinden het nog best leuk ook. De neefjes en nichtjes zijn nu 8-11 jaar, 2 meisjes bij de ene en 3 jongens bij de ander. Gelukkig staan zij er net zo in als wij... liever rustig 'naast elkaar' spelen met een scherm dan verplicht samen moeten spelen. Meestal speelt mijn jongste zoon wel een half uurtje leuk met de nichtjes of neefjes, oudste heeft daar veel minder mee, die praat (vanaf dat hij ca. 12 is) met de volwassenen mee, of doet een spelletje met een oom. Bij ons thuis wordt altijd de Lego of Knex uit de kast gehaald, bij de anderen soms ook een bordspel. Of dus de schermen, variërend van TV tot Nintendo of smartphone. Samen muziek luisteren, samen filmpjes kijken kan ook leuk zijn!

Half a twin

Half a twin

07-01-2017 om 22:55

Wat ik mij afvraag

Degenen die zo stellig nee zeggen tegen de tablet, hebben jullie de oudste kinderen of de jongere? Een jongen van 9 iets samen doen met een meisje van 3? En dan nog twee meiden van 6 en 12? Dan ook nog langer dan een half uur?
Ik heb een jongen die zich soms moest vermaken met de meisjes van mijn vriendin, ik ben blij voor hem dat hij de leeftijd heeft om een paar uurtjes alleen thuis te blijven. Tot een jaar geleden moest hij mee naar een samenkomst van meiden met meisjes speelgoed. Echt niet leuk voor hem.
Kleine kinderen kijken vaak op naar grotere neefjes en nichtjes die willen wel samen met de groten spelen dat is spannend maar moet dat ook als de grote kinderen dat niet leuk vinden?

Hier dus niet, er moet al genoeg! Een vrije middag verplicht spelen met kleine nichtjes ga ik mijn kinderen niet opleggen.

Nastia

Nastia

07-01-2017 om 23:05

Nou nee..

Mijn zoon heeft niks met jongere kinderen, die zou zich met twee meisjes van 3 en 6 echt geen raad weten. Spelen heeft hij sowieso nooit gedaan. Dus ja, dan mag hij van mijn op z'n telefoon of tablet. Hij neemt soms zelfs een laptop (of in een ideale wereld: huiswerk) mee... (neefje en nichtje zijn hier 4 en 7 jaar jonger, en duiken meestal zelf met buurkinderen achter de Playstation).

Ik vind het al heel wat dat je kinderen het willen proberen en het nog een halfuur volhouden ook. Maar om ze te verplichten om een paar uur hun kleine nichtjes te vermaken, nou nee. Ik zou het dus wel weten. En laat me raden: je zus gaat het straks natuurlijk heeeeeeel anders doen, als haar kinderen 9 en 12 zijn.

Pirata

Pirata

07-01-2017 om 23:08

en ook

En ik vind het ook nogal idealistisch overkomen. Toen mijn kinderen jonger waren dacht ik ook dat ik ze kon beletten schermjunks te worden. Altijd leuk "echt" bezig zijn. Nou, forget it. Helemaal verslaafd zijn ze niet maar schermen zijn erg geliefd.
Ik denk dat de zus hier nog in die idealistische gedachte zit?

Klara

Klara

07-01-2017 om 23:29

maak er een gezamelijk probleem van

Ik ben zelf nogal lui aangelegd en heb, zeker bij visite, niet altijd zin met de kinderen bezig te zijn.
Dan is het fijn als de kinderen zich onderling goed amuseren.
Hetzij samen, hetzij met schermpjes als iedereen dat oke vindt
In dit geval vindt blijkbaar niet iedereen het oke, dan zou ik daar wel iets mee doen.
Maar jij hoeft het niet op te lossen, in je eentje!
Geef aan dat je wilt dat het óók gezellig is voor jouw kinderen, dat je zo graag wilt dat ze mee blijven gaan etc...en kijk of je samem iets kunt verzinnen dat voor iedereen leuk is?
Idd vaker een uitstapje plannen of iets met volwassenen samen in huis, dat kun je dan voor iedereen leuk maken.
Probeer haar 'medeplichtig' te maken in jouw 'probleem', ze heeft nog weinig inlevingsvermogen in die leeftijdscategorie!

Kaaskopje

Kaaskopje

08-01-2017 om 00:36

De goeie ouwe tijd...

Vroeger waren er nog geen schermpjes, dus dat scheelde heel wat discussies.

Het kan zijn dat je zoon en dochter de kleinere kinderen van je zus niet zo boeiend vinden, maar voor die drié keer per jaar dat ze mee moeten, vind ik eigenlijk wel dat ze hun beste beentje voor kunnen zetten. Wat ik mij afvraag is, of je zus een computer heeft waar spelletjes op staan voor kleinere kinderen. Misschien vinden je kinderen het wel leuk om samen een spelletje op de computer te doen met de nichtjes. Je neemt zelf ook iets mee, wat mij leuk lijkt om te doen, prima. Maar ik zou het samen spelen echt wat langer oprekken dan een half uur. Als ze jouw spel leuk vinden om te doen, misschien samen tekenen, een spelletje op de computer... anderhalf tot twee uur moet er toch wel uit te slepen zijn. En als de koek dan echt op is voor jouw kinderen, dan zouden ze nog even op de tablet kunnen.

Jouw kinderen hebben misschien niet zoveel met hun jongere nichtjes, maar omgekeerd kan het wel eens heel anders liggen en kijken de nichtjes erg uit naar hun grote neef en nicht. Dan lijkt het mij best teleurstellend als neef en nicht achter een scherm gaan zitten en niet meer bereikbaar zijn.

Kaaskopje

Kaaskopje

08-01-2017 om 00:46

En..

Ik ben het ook wel met Klara eens. Als je zus dan zo graag wil dat jouw kinderen zich met haar kinderen bezig houden, laat haar dan ook meedenken. Mocht dat allemaal niet zo lukken, dan is er misschien een supermarkt in de buurt waar je kinderen even een boodschap voor je kunnen halen. Zo dom... totaal geen boter meer in huis voor op brood...

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.