Op deze leuke gezinscamping kan je kind eindeloos spelen en jij écht ontspannen - lees hier meer
Algemeen Ouderschap Algemeen Ouderschap

Algemeen Ouderschap

Lees ook op
rode krullenbol

rode krullenbol

08-07-2013 om 17:34

Hoogmoed komt voor de val (heleen mees en jet bussemaker)

Toen Adolf Hitler in 1933 via democratische verkiezingen aan de macht kwam in Duitsland, was mijn grootmoeder van moederszijde een Duits staatsburger. Mijn opa had geen Duits paspoort. Vanwege de Duitse wetgeving was en bleef hij Nederlander, ondanks zijn huwelijk met een Duitse en hun keuze om hun bestaan samen op te bouwen in het geboorteland van mijn oma. In Duitsland gold (en geldt) nu eenmaal het recht van het bloed (het zgn. Jus sanguinis). Ook al leeft een familie er generatie op generatie; men kan alleen aanspraak maken op de Duitse nationaliteit op basis van afstamming.

Datzelfde jaar nog raakte hun gezin in de grootst mogelijke nood, doordat nieuwe wetgeving mijn opa werkloos en het gezin vrijwel brodeloos maakte. Om de zo hoge werkloosheid onder de Duitsers te verminderen, werd het werkgevers bij wet verboden om mensen in loondienst te hebben, die niet over de Duitse nationaliteit beschikten. Terwijl mijn opa hierdoor van ene op de andere dag zijn baan verloor, was de ´verdiencapaciteit´ van mijn oma vrijwel nihil. Zij was geschoold in een ambacht, waarmee wegens de crisis (tijdelijk) niet kon worden voorzien in de kosten van levensonderhoud. Ten einde raad stonden mijn grootouders hun kinderen uiteindelijk af aan een weeshuis, opdat zij zouden overleven.

Mijn moeder was toen zeven jaar oud en simpelweg te jong om een en ander goed te begrijpen. De breuk met haar ouders leidde tot een vertrouwensbreuk tussen mijn moeder en de mensheid, die eigenlijk nooit meer is hersteld. Een ander effect was, dat mijn moeder het van levensbelang acht om een actief lid te zijn van de katholieke kerk. Daartoe voelt zij zich ook verschuldigd. Het was namelijk een katholiek weeshuis waarin zij terecht kwam. Voor haar is het ondenkbaar dat je los van die kerk eveneens een bestaan kunt hebben; laat staan een goed.

Haar vertrouwen in de democratische rechtsstaat is niet al te groot. Naoorlogse ontwikkelingen als de welvaartstoename, democratisering van het onderwijs, emancipatie van de arbeider, ontzuiling, ontkerkelijking en gelijkberechtiging van de vrouw; het zegt haar allemaal niet zo veel. Ze keurt het democratisch bestel zeker niet af (in tegendeel), maar vraag zich wel onomwonden af, wat je er in de praktijk nu eigenlijk aan hebt. Onze rechten mogen dan zijn vastgelegd in bijvoorbeeld de Universele verklaring van de rechten van de mens, het kinderrechtenverdrag en onze Grondwet; je bent niet altijd automatisch gegarandeerd van die rechten, zo benadrukt zij steevast. Bovendien beseft zij als geen ander, dat wet- en regelgeving ook ten nadele van je kan worden gewijzigd.

Voor haar staat het aardse bestaan eigenlijk geheel en al in het teken van het leven na de dood. Tussentijds is het zaak je adem in te houden, zonder te stikken; levend naar de wil van God.

Mijn door mijn moeder tot het katholicisme bekeerde vader stond heel anders in het leven. Ook hij had door de crisisjaren en de oorlog een ellendige jeugd achter de rug, maar was socialistisch opgevoed. Hij gaf zijn kinderen uitdrukkelijk mee, dat als je het slachtoffer dreigt te worden van onrecht, je je maar beter kan verzetten daartegen; ook al kan het (vanuit gemakzucht of angst) nog zo aanlokkelijk zijn om dat te laten.

Hoewel ikzelf ben opgegroeid in de naoorlogse periode van vrede en welvaart, heb ik veel gehad aan de waarschuwende woorden van mijn ouders. Die bleken zonder meer goed van pas te komen, elke keer als ik te onpas stuitte op ongepaste woorden en daden van mijn medemens. De sceptische houding van mijn moeder heeft ervoor gezorgd, dat ik er nooit al te zeer door werd verrast. De emancipatoire gedragslijn van mijn vader heeft me ertoe aangezet de nodige assertiviteit te ontwikkelen en in de praktijk te brengen.

Wie zich mijn eerdere reacties hier op de ´power feministische´ uitlatingen van Jet Bussemaker kan herinneren, weet nu tegen welke achtergrond ik handel. Ik kon natuurlijk niet bevroeden, dat het ´power feminisme´ in diskrediet zou worden gebracht door de grondlegger ervan in hoogst eigen persoon. En hoe!

De affaire Heleen Mees heeft mijn ergernis over de ´power feministen´ vanzelfsprekend alleen maar doen toenemen. Ik ben pijnlijk getroffen en uitermate boos over hun zienswijze inzake feminisme en de peilloos arrogante houding die zij innemen jegens hun mede vrouwen. Toch kon ik deze week een minzaam lachje niet onderdrukken, toen ik vernam hoe Heleen Mees in problemen is gekomen. Neem het me alsjeblieft niet kwalijk, dat ik als verklaard tegenstander van het ´power feminisme´ nu even een hele lange neus trek naar aanleiding van deze gênante vertoning.

Eisen dat iedere vrouw zich in alle opzichten onafhankelijk opstelt ten aanzien van mannen (ook als het haar partner betreft), maar jezelf verlagen tot stalking, teneinde een gehuwde man voor jou te laten kiezen? Diegenen uitgezonderd die haar beter kennen, hadden we dat natuurlijk helemaal niet verwacht van zo´n vrouw! Wat een ontmaskering.

Nu maak je het wel vaker mee, dat iemand het ene zegt (te denken) en het ander (denkt en) doet en zich anders voordoet dan die is. Wat dat betreft niets nieuws onder de zon. Huichelen is van alle tijden. Ik vind het wel schokkend hoe een dergelijke vrouw vanuit de andere kant van de wereld het hoogopgeleide vrouwen hier in Nederland lastig heeft kunnen maken. En wat een opmerkelijke overeenkomst tussen het lot van de door haar lastig gevallen mannen en dat van ons! Blij toe dat het aan het daglicht is gekomen.

Zelf ben ik een gepassioneerd voorstandster van gelijke rechten en kansen voor vrouwen. Laat daar geen misverstand over bestaan. Weet ook, dat ik een heuse carrière als wetenschapper achter de rug heb, en ongetwijfeld ook nog voor de boeg. Andere vrouwen voorschrijven hoe zij hun leven dienen in te richten? Geen haar op mijn hoofd, die daaraan denkt! In een democratie is het ´leven en laten leven´.

Politiek Den Haag heeft al besloten de algemene heffingskorting op termijn af te schaffen. Een maatregel die haaks staat op het idee dat je de ouders die thuisblijven voor hun kinderen hiervoor ook zou kunnen belonen, zoals in andere landen gebeurt. Geïnspireerd door het ´power feminisme´ van Heleen Mees zint onze minister van Emancipatie op mogelijkheden om hoogopgeleide vrouwen af te straffen voor het niet fulltime verrichten van betaalde arbeid. Wij zouden daar hoe dan ook een prijs voor moeten betalen. Onze niet in geld uit te drukken bijdrage aan de samenleving telt voor haar niet.

Het is nu maar te hopen, dat Jet Bussemaker lering trekt uit de affaire. Zij heeft haar oor laten hangen naar een eenzame vrouw, die schaamteloos jaloers is op gehuwde moeders en de eer niet aan zichzelf weet te houden. Het ´power feminisme´ blijkt weinig tot niets om het lijf te hebben. Ook kan de door Heleen Mees opgerichte organisatie ´Women on top´, met het oog op de bijzondere associatie die de huidige naam voortaan kan oproepen, misschien maar beter op zoek gaan naar een nieuwe naam. Nog wranger vind ik het, dat eerzame vrouwen in vooraanstaande, leidinggevende posities door deze affaire nu ongetwijfeld nog meer hebben op te boksen tegen het vooroordeel, dat zij hun carrière op onheuse wijze zouden hebben gemaakt.

Mocht Jet Bussemaker vasthouden aan haar ´power feminisme´, dan hoop ik van harte, dat onze volksvertegenwoordigers zich t.z.t. niet zullen scharen achter de eerder door vrouwenhaat dan feminisme ingegeven plannen. Sterker nog: ik vertrouw erop dat deze dan ´rücksichtslos´ van tafel zullen worden geschoven. Thuisblijfmoeders behoren van overheidswege geen nadelige gevolgen te ondervinden van hun keuze om hun carrière tijdelijk op een lager pitje te zetten. Mensen behoren vrij te zijn in het inrichten van hun leven naar eigen goeddunken en persoonlijke levensomstandigheden. In naam van het feminisme een uitzondering maken op deze regel? Kan het nu eens (en voor altijd) afgelopen zijn met die dogmatische anti-sociale waanzin?

Wetenschappelijk onderzoek toont keer op keer aan, dat mensen die hun leven in gezinsverband doorbrengen, doorgaans een betere lichamelijke en geestelijke gezondheid genieten en een hogere levensverwachting hebben, dan diegenen die langdurig als alleenstaande door het leven gaan. Hun gebruik van zorg ligt dan ook vele malen lager. Dames en heren politici: ondersteun gezonde sociale verbanden en tel uit je winst!


Anna-

Anna-

08-07-2013 om 19:32

Herexamenopgave (o.t.)

Maak van deze tekst van 1354 woorden een handzame samenvatting van 250 woorden waarin de essentie duidelijk naar voren komt.

Anna-!

LOL!

skik

Ely

Ely

08-07-2013 om 20:43

Anna & rk

Anna:
"like" (al vind ik het wel een pittige opgaaf)

Rode krullenbol;
Ik lees dit forum alleen op mijn telefoon. En eerlijk gezegd meestal ook alleen tussendoor eventjes- op de wc ofzo. Als ik dit soort postings helemaal moet lezen krijg ik een rode rand in mijn billen staan. Niet leuk. Je punt is ongetwijfeld waardevol maar ben je ook in staat m kort te verwoorden?

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

krin

krin

08-07-2013 om 20:57

Een zwaluw

maakt nog geen zomer. Een brandend uit de lucht getuimelde mees haalt het powerfeminisme nog niet onderuit. Zoals die Strauss Kahn niet elke man tot vieze kamermeisjesbepotelaar maakt, haalt een topvrouw die ook mens en feilbaar en fout blijkt nog niet een hele stroming onderuit.
Bovendien is het onterecht om een uitglijder, hoe opzienbarend ook, een fout die uit de persoon voortkomt, te betrekken op het gedachtegoed van die persoon.
Om dat te staven met een omgekeerd, uitgekauwd voorbeeld: Hitler was vegetariër en lief voor dieren.

krin

krin

08-07-2013 om 20:59

Overigens

sta ik niet achter de opvatting van Heleen Mees en consorten over wat feminisme zou moeten zijn.

rode krullenbol

rode krullenbol

08-07-2013 om 22:04

Nadere toelichting

Het zgn. ´power feminisme´ richt zich al evenzeer op slechts een deel van de oorspronkelijke doelgroep, als het nationaalsocialisme in navolging van het socialisme. Zoals het een ´no go area´ had moeten zijn voor Heleen Mees om het aan te leggen met een getrouwde man teneinde hem van zijn vrouw te ontfutselen, had het een ´no go area´ moeten zijn voor al haar ´power feministische´ volgelingen om hun pijlen te richten op de niet fulltime werkende hoogopgeleide vrouw.

Adolf Hitler was naar alle waarschijnlijkheid het type dierenliefhebber dat zich op de dieren richt uit haat naar de mensheid. Het ´power feminisme´ getuigt van vrouwenhaat door thuisblijfmoeders niet te respecteren in hun keuze. En met haar corrupte gedrag heeft Heleen Mees ook nog eens het hoogopgeleide vrouwen lastiger gemaakt binnen hun carrière.

Stenna

Stenna

08-07-2013 om 23:38

Geslaagd?! samenvatting van 88 woorden

Jet Bussemaker is een aanhanger van het power-feminisme, grondgelegd door Heleen Mees. Daarin gaat het erom dat vrouwen geheel onafhankelijk van hun man moeten zijn, qua geld en carriere, en niet zo moeten mutsen.
Deze Heleen Mees, die ooit de discussie op dat gebied gestart heeft, is nu in de V.S. (waar ze woont) aangeklaagd voor stalking. Van een getrouwde man. Waarmee ze zich in Rode Krullenbos’ visie zelf onmogelijk heeft gemaakt als powerfeministe. En ze (RK) was er al tegen. Want haar moeder deed het ook niet.

Stenna

Stenna

08-07-2013 om 23:38

Let op:

Aangeklaagd. Nog niet bewezen of veroordeeld.

Ely

Ely

09-07-2013 om 00:33

Afgaande op stenna's sv

(Waarvoor mijn hartelijke dank)

Is mijn reactie; schiet mij maar lek (in een poging kort en bondig te blijven)

1) waarom kun je geen crush hebben op een man maar wel je eigen kostje verdienen? Staat toch los van elkaar? Los van dat stalken natuurlijk weer, weinig constructieve bezigheid lijkt me. Of is het punt dat je geen strafblad mag hebben als je bepaald idealisme nastreeft?
2) wat komt die moeder doen?
3) ik heb me nooit verdiept in het feminisme. Heb ooit geleerd dat emancipatie staat voor gelijkwaardigheid (tussen man en vrouw) en feminisme voor het empoweren van vrouwen vanuit het principe. Ik voel me meer aangesproken door het gelijkwaardigheidsmodel. We zijn niet gelijk, gelukkig niet, zijn vrouwen onderling ook niet, maar allemaal wel gelijkwaardig. En er is geen algemene regel hoe daar invulling aan te geven. Dan doe je teveel mensen tekort. Er mag nog eea veranderen in "de maatschappij" wat mij betreft maar dat kost ook gewoon tijd.
Of mis ik nou weer het punt?
Toch best een lange posting zo, heeft iemand m helemaal gelezen? Say yeah

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Yvonne

Yvonne

09-07-2013 om 07:29

Helemaal gelezen

en die van rode krullenbol ook. Vooral omdat ik me door de uitspraak van Jet enorm in mijn kuif gepikt voel. Nadat ik in de afgelopen 35 jaar slechts 1 maal niet op de PvdA heb gestemd heeft zij het binnen een minuut voor elkaar dat dat voorlopig niet meer gaat gebeuren. Zelfs mijn moeder van 79, 'arbeidster in hart en nieren' heeft haar lidmaatschap opgezegd.

Nils

Nils

09-07-2013 om 08:52

Rode krullebol

Wat een plezier om andermans ellende en vernedering. Over haat gesproken... Zelf ben ik het op een aantal terreinen, bijvoorbeeld in de discussie over zwangerschapsverlof en borstvoeding, het totaal niet met Heleen Mees eens. Maar ik zie wel een vrouw die op haar manier opkomt voor vrouwenemancipatie, die ook eens wat minder populaire standpunten naar voren durft te brengen en daarbij ook wel eens op wat lange tenen gaat staan (incl. die van mij, au!!!). Beste Rode Krullebol, ik zou eens bij mezelf nagaan waarom je zo blij bent met de rotsituatie waarin een ander mens verkeert. Ik denk dat de antwoorden bij jezelf liggen.

Knurf

Knurf

09-07-2013 om 09:20

Bah rode krullenbol

'Adolf Hitler was naar alle waarschijnlijkheid het type dierenliefhebber dat zich op de dieren richt uit haat naar de mensheid. Het ´power feminisme´ getuigt van vrouwenhaat door thuisblijfmoeders niet te respecteren in hun keuze. En met haar corrupte gedrag heeft Heleen Mees ook nog eens het hoogopgeleide vrouwen lastiger gemaakt binnen hun carrière'

Ik vind het tamelijk onkies om twee feministen met een utigesproken mening te vergelijken met Adolf Hitler die verantwoordelijk was voor de mishandeling, marteling en dood van 6 miljoen Joden en die daarnaast nog eens 6 miljoen niet-Joodse oorlogsslachtoffers op zijn geweten had. Ik zie de relatie echt niet.

Blijkbaar ga jij er vanuit dat een hoogopgeleide vrouw geen mens mag zijn, want ze mag geen fouten maken en bijvoorbeeld verliefd worden op een getrouwde man.

Ik voel me niet aangesproken door Bussemaker's visie, althans niet in die zin dat ik meteen bij mijn baas ga leuren om meer uren. Ik heb ook niet het idee dat mijn collega's of buren nu ineens verwachten dat ik een rijke bankier ga stalken omdat Mees dat toevallig deed.

Het geeft me hooguit een aanleiding om eens naar mijn keuzes te kijken, net als wanneer ik iets lees over 'we moeten gewoon weer eens gaan opvoeden' of 'pensioenfondsen stoppen met investeren in tabaksindustrie'.

Mensen zijn niet onfeilbaar, ook hoogopgeleide vrouwen niet. Jeetje, we zijn maar mensen. Net als jij.

Nou

Het verbaast me niet zo. Iemand die -zelf kinderloos- zo hard moet roepen wat vrouwen met kinderen allemaal zouden moeten doen en laten, die neem je toch niet serieus? Allemaal afgunst, zo blijkt maar weer. Zelf aan een man kan ze niet komen en dus gaat ze d'r getrouwde minnaar maar stalken. Niks 'power' aan die Heleen Mees, meer een beetje sneu geval.

Nils

Nils

09-07-2013 om 10:10

Rode krullebol (2)

Hitler is niet op democratische wijze aan de macht gekomen. De NSDAP was wel de grootste partij, maar had geen absolute meerderheid. Door het gebruik van de machtigingswet heeft Hitler op volkomen ondemocratische wijze een totalitaire staat gecreëerd.

Heleen Mees is niet DE grondlegger van het powerfeminisme.

Stenna heeft het al genoemd. In die democratie waar je zo graag woont, geldt dat iemand onschuldig is totdat het tegendeel bewezen is.

Fiorucci

Fiorucci

09-07-2013 om 16:13

Knurf

Rode krullebol is niet degene die Adolf Hitler in de discussie wierp...

Ely

Ely

09-07-2013 om 18:34

Fio

Ff teruglezen, kijk ik bof de eerste drie woorden in de openingspost van rk zijn;

"Toen Adolf Hitler"

Hoezo wierp rk die man niet in de discussie? Ze opent ermee!

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Wentelteefje

Wentelteefje

09-07-2013 om 19:21

Ega mee eens

Mijn ega kon ook een glimlach niet onderdrukken, maar hij vond het vooral dom van de media dat die haar zoveel ruimte hebben gegeven voor die stukjes van haar.
Ik vind ook dat ze wel erg door de mand is gevallen, voor zover alle beweringen waar zijn. Maar ik dacht al dat eea uit frustratie was en was niet verbaasd.
Wel leuk voor een film dit. Voor haarzelf een drama, ze kan nu beter onder pseudoniem verder werken.

Mea Proefrok

Mea Proefrok

09-07-2013 om 20:50

Poe hee

Ik ken Mees nauwelijks en ben slecht op de hoogte van haar standpunten. Wat ik wel weet, is dat het niet bepaald getuigt van volwassenheid wanneer je zoveel leedvermaak tentoon spreidt als iemand (te) verliefd werd op de verkeerde. En dat allemaal puur omdat je je op je tenen getrapt voelt door de standpunten die die persoon inneemt. The lady doth protest too much, methinks.

Tja

Wat een epistel weer, hoe kan iemand hoogdravend met veel te veel woorden een kinderachtig standpunt naar voren brengen. Het verband dat gelegd wordt tussen Jet Bussemakers en het gedrag van Heleen Mees slaat nergens op.
Verder had ik nog nooit gehoord van "Women on top", maar vraag mij wel af welk beeld Heleen Mees daarbij heeft, hahaha.

rode krullenbol

rode krullenbol

09-07-2013 om 22:06

Verdeel en heers?

De meeste mensen met een achtergrond als de mijne zijn vooral alert op rechts-extremistische stemmingkwekerijen. In tijden van economische recessie geldt de noodzaak daartoe eens te meer, aangezien er dan, zoals bekend, vrijwel automatisch een gunstiger voedingsbodem ontstaat voor haatzaaierij. Vanuit de gedachte dat je hieraan maar beter tijdig tegenwicht kan bieden, heb ik hier op dit forum in eerste instantie de verdeel en heers spelletjes van Geert Wilders gehekeld.

Agressieve, stigmatiserende en beledigende praatjes vanuit eigen kring (in mijn geval de sociaaldemocratie) komen per definitie uit onverwachte hoek en zijn ook per definitie extra bedreigend. De goede verstaander zal inmiddels wel hebben begrepen, dat ik de uitspraken van Jet Bussemaker over hoogopgeleide vrouwen als zodanig heb ervaren. Dat wil zeggen als: agressieve, stigmatiserende en beledigende praatjes; komende uit onverwachte hoek; en bedreigend.

Een minister van Emancipatie zou zich ervan bewust moeten zijn, dat zij de belangen van alle vrouwen heeft te behartigen en niet alleen die van de vermeend succesvollere. Uiteraard geldt dit al helemaal voor een bewindsvrouw van de PvdA. Het gedachtegoed van het ´power feminisme´ is nota bene veeleer neoliberaal, dan sociaaldemocratisch. Ik zou zeggen, dat het zelfs regelrecht in strijd is met de sociaaldemocratische beginselen.

Sinds wanneer vinden wij vrouwen slechts succesvol, indien zij hoge posities weten te bemachtigen binnen het kapitalistisch bestel? En hoe verstandig is het om nu met ons allen achter die baantjes aan te jagen, waarmee de wereld zo schaars is bezaaid?

Als Jet Bussemaker met haar ´power feministische´ uitlatingen de sociaaldemocratische idealen van de PvdA zou vertolken, dan is deze partij wel erg ver afgedreven van haar oorspronkelijke doelstellingen. En ik kan het weten. Mijn vader zat nog bij Willem Drees op schoot.

Sinds wanneer komt de PvdA niet meer op voor het gewone volk? Wat is dit toch voor een vreemd verdeel en heers spelletje?

Tarte Tatin

Tarte Tatin

09-07-2013 om 22:20

Sjongejonge.

Rb, wat een onzin kraam je uit. Je gaat al van haar schuld uit. Schuld tot tegendeel bewezen is? 'het lot van de door haar lastig gevallen mannen'? Zijn er meer dan? Je koppelt dat aan ons, vrouwen in NL. Hoe verzin je het, je generaliseer ongefundeerd en vanuit je eigen oordeel. Je zegt, dat ze schaamteloos jaloers is op gehuwde vrouwen, waar baseer je die kennis op? Eerzame vrouwen in vooraanstaande, leidinggevende posities zouden door deze affaire volgens jou nog meer op te boksen hebben tegen het vooroordeel dat zij hun carriere op onheuse wijze zouden hebben gemaakt. Huh? Denk je nu echt dat vooraanstaande, leidinggevende vrouwen als een mak lammetje Mees volgen en dus nu moeten opboksen? Wat een flauwekul. Vrouwenhaat? Eer niet aan zichzelf heeft weten te houden?
Ik vind dat je enorm uit de bocht giert met je valse aantijgingen.
Buiten dat vind ik het onjuist om een persoonlijke omstandigheid te koppelen aan een gedachtengoed. Professioneel kun je prima een gedachtengoed uiten, meningen hebben die anderen niet of in mindere mate of wel onderschrijven. Dat maakt nog niet dat dat gedachtengoed ineens niets waard is op het moment dat je in de persoonlijke sfeer in een situatie terecht komt, die, als het waar is, niet door de beugel kan. Ik ben het lang niet altijd eens met Mees. Maar zij zet mij wel steeds aan het denken en aan het relativeren. Alleen dat al vind ik prettig, ongeacht het feit of ik het nu wel of niet met haar eens ben.
Overigens: jouw posting komt op mij over als conservatief. Eén vrouw die kritische meningen heeft over emancipatie lijkt uit de bocht te vliegen en hup, alle hooggeplaatste vrouwen zouden ineens tegen Het Vooroordeel moeten opboksen. Ook jouw opmerking dat zij het niet had mogen aanleggen met een getrouwde man teneinde hem van zijn vrouw te ontfutselen is onzin en neigt naar conservatisme
Want waar is die man in jouw verhaal? Zowel hij als zij leggen het met elkaar aan in de wetenschap dat hij getrouwd is. Maar het is haar 'no go area' volgens jou.
Dat je je kennelijk in een hoek gedreven voelt door haar gedachtengoed maakt nog niet dat je zomaar ongefundeerd met beschuldigingen en aantijgingen mag komen. Dat vind ik net zo kwalijk als stalking.

Tarte Tatin

Tarte Tatin

09-07-2013 om 22:26

Overigens

Vind ik het power feminisme anders dan jij. Ik zie niet zozeer een minister die alle vrouwen aan het werk wil en dan het liefste aan de top, ik zie een minister die in de totale gemeenschap een ommezwaai wil. Want laten we wel wezen, de halve maatschappij is nog steeds van mening dat mannen ft moeten werken en vrouwen minder of niet. Dat zorgtaken bij vrouwen thuis horen. Dat is niet mijn standpunt. Ik ben voor gelijke kansen. Iedere vrouw en iedere man zou moeten kunnen kiezen hoe zijn of haar leven in te kleuren. En zolang die maatschappij daarin geen ommezwaai maakt, zal dat niet lukken. Jouw vertaling van power feminisme is een andere dan die van mij. Prima hoor. Maar om daar dan zo op de persoon giftig over te doen, lijkt me niet juist.
Tarte Tatin, die overigens fulltime werkt op een hoogopgeleide functie met vier kinderen thuis. Met huisman. Zo kan het ook.

Kiki

Kiki

09-07-2013 om 22:31

Sorry hoor rode krullenbol

maar Jet Bussemaker heeft niets met de situatie Heleen Mees te maken. Een situatie waar we niets mee te maken hebben. Sinds wanneer is de schandpaal weer terug in Nederland? Ben je niet meer onschuldig tot het tegendeel bewezen is?

Heleen Mees heeft niet op mijn tenen getrapt, ik ben het zelfs niet oneens met haar, zoals ik het ook niet niet oneens was met mevrouw Bussemaker. Ze brengt het misschien wat dogmatisch, maar je hebt in deze discussie toch ook mensen nodig die hun nek uitsteken en impopulaire meningen verkondigen. Als iedereen lief genuanceerd gaat doen verandert er toch niets, we hebben mensen zoals zij nodig om ons wakker te schudden, om ons scherp te houden en om de discussie op gang te helpen.

Overigens is Heleen Mees een econome en is haar vrouwenstandpunt, wellicht wat dogmatisch, maar een klein onderdeel van wat zij doet. En natuurlijk wel weer het deel wat hier blijft hangen. In New York een econome, hier een "powerfeministe" (en dat laatste
uitgesproken alsof het een vies woord is)

Ik vind de stigmatiserende praatjes eigenlijk hier in dit draadje en niet bij Bussemaker en Mees

marinade

marinade

09-07-2013 om 22:51

Het valt me op rk

Het valt me op dat jij altijd ongelofelijk aanslaat op overspel. Het woord fulmineren past hier wel. Niet alleen hier, maar ook in vele relatiedraadjes kan ik me je dogmatische en uitermate moralistische standpunt hierin herinneren. Geen enkele nuance. Je meent veel over anderen te mogen zeggen en oordelen, maar ik denk dat je vooral veel over jezelf zegt. Waar ben jij bang voor?
Het is bijna oud-testamentisch zoals jij Mees omschrijft, de lonkende vrouw met de appel en de willoze man die niet anders kan dan zijn lusten volgen. In wat voor een wereldje leef jij eigenlijk?

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Sterke mening

Rode krullenbol uit zich minstens zo sterk als JB en HM. Ik vind er eerlijk gezegd wel wat voor te zeggen. Het is natuurlijk altijd genuanceerder maar het kan goed zijn om het eens stijl te formuleren.
Toen Jet Bussemaker begon over hoogopgeleide vrouwen moest ik onmiddelijk denken aan de vrouwen in het oostblok die juist waarschuwden voor de taakverzwaring die zijzelf ondervonden als werkende moeder. Een realiteit die maar moeizaam weg te poetsen is. Hoewel je er natuurlijk alle moeite voor doet om het in je eigen relatie wat evenwichtiger de taken te verdelen, zijn er altijd verschillen beide kanten uit overigens. Hoewel ik zelf inmiddels alleenstaande ouder ben 'geloof' ik in het gezin. Het lijkt mij inderdaad evenwichtiger en gezonder als het allemaal goed gaat. En dat die keuze er is moeten we koesteren. Ik vind het een enge gedachte om te bedenken dat alle volwassenen honderd procent loonslaven zijn en hun kinderen allemaal aan de staat uitbesteden.
Ik ben best trots op thuismoeders. Dat heeft ook zo zijn voordelen. We moeten zorgen dat vrouwen die dat doen daar niet al teveel nadelen van ondervinden want wat is er mooier dan zelf goed voor je eigen kinderen te zorgen als je daar de capaciteiten voor hebt en de mogelijkheden? Beetje er tussenin had ik zelf wel gewild maar het is niet anders. Gelukkig had ik veel werk zodat ik ook even uit die thuissfeer van stress en gedoe kon zijn. Zo heeft alles voor- en nadelen.
Maar ik neem die dames ook zeker met een korrel zout. Zelf alle kansen van de wereld en dan menen dat iedereen zo zou moeten leven. Beetje kortzichtig. En inderdaad voor mij ook een antenne voor staatsideologie en fascisme.

Zomaar een vraag.........

Is ze er soms vandoor met jóuw man???
groeten albana

Knurf

Knurf

10-07-2013 om 07:48

Ach rodebeuk

'De meeste mensen met een achtergrond als de mijne zijn vooral alert op rechts-extremistische stemmingkwekerijen.'

Voor je het weet zie je overal rechts-extremistisme in. Ook in dingen die daar helemaal echt niets mee te maken hebben. En zo houd jij je eigen paranoia in stand. Dat mag natuurlijk, het is jouw leven. Als jij wilt leven vanuit angst, moet je dat zelf weten. Maar om nou in een domme actie van een verliefde mevrouw de voorbode van een Holocaust te zien, is wel erg ... paranoide.

Tarte Tatin

Tarte Tatin

10-07-2013 om 07:48

Dat is nou net het punt annej

Dat hoogopgeleide vrouwen uit het Oostblok het zwaarder kregen toen zij meer gingen werken komt, omdat de maatschappij niet meedraaide. Me dunkt dat er vastgelopen mensen komen als het uitgangspunt de maatschappij van nu is maar van vrouwen meer wordt verlangd. Dat is nou net het punt van JB en HM. En dat is nou net ook wat zij niet willen. Zij willen dat het geen zier uitmaakt of je nou man of vrouw bent. Jij hebt het over respect voor de thuisblijfmoeder. En dat uit onderzoek zou blijken dat mensen over het algemeen blijer en gezonder zijn als niet beide ouders loonslaven zijn. Waarom is het per se een vrouw die thuisblijfmoeder is? Waarom niet thuisblijfouder m/v?
En loonslaven, wat een denigrerend woord.
Overigens, stel dat mijn buurman, werkend in de bouw, voortaan partime wil gaan werken om meer tijd thuis door te brengen. Lukt niet, niet geaccepteerd. Stel dat mijn andere buurman, vrachtwagenchauffeur, minder wil gaan werken om zijn moeder te verzorgen. Lukt niet, niet geaccepteerd.
Als je oprecht vindt dat er respect moet zijn voor thuisblijfouders, dat iedereen de keuze moet kunnen maken die hij en zij wil, dat het om het even is of je een piemel of een plasser hebt, dan juist zou je eens met een andere bril naar de boodschap van JB moeten kijken. Het is niet zo dat zij iedereen per se aan het werk wil krijgen. Zij wil de drempels voor vrouwen verlagen. Wan zolang het niet maatschappelijk geaccepteerd is dat mijn beide buurmannen in hun werk minder gaan werken zullen hun vrouwen thuis moeten blijven en de zorgtaken moeten uitvoeren. Of ze daar nu blij van worden of niet. Lekker gunnen zo. Ik vind dat juist niet van respect getuigen.

Tarte Tatin

Tarte Tatin

10-07-2013 om 07:49

Eh knurf

Het was niet rodebeuk die dat zei

Knurf

Knurf

10-07-2013 om 07:53

En annej

'Toen Jet Bussemaker begon over hoogopgeleide vrouwen moest ik onmiddelijk denken aan de vrouwen in het oostblok die juist waarschuwden voor de taakverzwaring die zijzelf ondervonden als werkende moeder.'

Ik had iets vergelijkbaars. Ik heb ruim 12 jaar geleden een lichte/milde burnout gehad (toen had ik nog geen kinderen overigens). Sindsdien ken en bewaak ik mijn grenzen goed. Als ik Jet dan hoor over hoogopgeleide vrouwen die meer uren zouden moeten werken, realiseer ik me dat ik, binnen mijn mogelijkheden, doe wat ik kan. Ik heb een behoorlijk evenwicht gevonden tussen werk/inkomen, kind en huishouden. Voor mij werkt dit, en wat andere mensen (vrouwen en mannen, hersenchirurg of putjesschepper) doen, mogen zij helemaal zelf bepalen. Dat hangt immers altijd mede af van de baan, van het inkomen, van hoeveel (extra) zorg je kinderen of je ouders nodig hebben, of je een (veel-)verdienende parter hebt, van je eigen gezondheid.
Dat is emancipatie voor mij.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.