Nieuw: Ontdek nu alle events en workshops bij jou in de buurt op het Ouders Eventplatform
Ouders en School Ouders en School

Ouders en School

Lees ook op
PristinePorpoise22

PristinePorpoise22

16-02-2022 om 13:03

Verplicht om mee te doen?

Korte vraag, vorige week kreeg mn zoon een pakket mee van school en dat was voor een sponsorloop voor arme kindjes ofzo. De bedoeling was dat je dan sponsors zoekt die elk gelopen rondje sponsoren om zo geld op te halen voor de arme kindjes. Maar wij hadden daar weinig trek in en hebben gewoon 5 euro in de envelop gedaan en nu zei die juf dat dit niet helemaal de bedoeling was maar dat we met hem langs deuren moesten om sponsors te zoeken. Voor nu liet ze het zo maar de voor de volgende keer zei ze. 

Maar ben je verplicht om daar aan mee te doen? Doen jullie ook aan dit soort dingen mee?


Wat vind je zoon er van? 

Ik heb daar nooit aan meegedaan. Heb een hekel aan mensen die leuren langs de deur (hoewel ik, tegenstrijdig genoeg, wel altijd geef aan collectanten voor de moeite), dus vind het ook geen goed idee om mijn kinderen dat te laten doen. In het begin deden opa’s en oma’s nog mee, maar later ook niet meer.

Destijds werden mijn kinderen geacht een lijst met sponsoren in te leveren. Om de buren langs te gaan vonden we wat gek, verder hebben we het financiëel beter getroffen dan anderen in onze familie, dus we hebben namens de familie de portemonnee getrokken. Ik denk niet dat ze hebben gecheckt of ome Piet daadwerkelijk gedoneerd heeft. Want dat was wat we invulden, oom Piet, de rest is AVG toch?

Mijn kinderen hadden hier ook een hekel aan. Wij wonen in een kinderrijke buurt dus alle buren waren al snel gevraagd door andere kinderen en die buren gingen uiteraard niet bij alle kinderen uit de buurt mee sponsoren (idem met kinderpostzegels e.d.)
En bij ons werd er op die sponsorloop lijstjes meestal een max. bedrag ingevuld, geen bedrag per rondje (dat zag ik dan al omdat, als je het formulier invulde je kon zien wat de andere mensen/buren hadden geschreven) dus ik schreef ook meestal max. 2 euro en gaf ze dan direct dat bedrag mee, hoefden ze na afloop niet nog een keertje langs te komen. 
Op een gegeven moment deden alleen wij mee en opa en oma (telefonisch gevraagd) en meer niet. Los van dat mijn kinderen het niet leuk vonden vond ik zelf dat gedoe aan de voordeur met alle schoolkinderen ook altijd gezeur.

Mijn kinderen mochten dat van mij ook nooit. Ik hou ook niet van dat geleur om geld. Denk ook niet dat ze je hierin kunnen verplichten. 

Ben je gek, heb ik nooit gedaan! We vroegen hooguit de beschikbare opa's en oma's en ooms en tantes als dat toevallig uitkwam. En anders stopten we inderdaad wat geld in een envelop en deden ze het daar maar mee. Geen haar op mijn hoofd die eraan denkt om op mijn vrije avond met kind (de mijne zijn inmiddels volwassen, maar ik deed het toen ook niet) langs de deuren te leuren en wildvreemde mensen lastig te vallen. De juf zoekt maar fijn een hobby zonder ons. Het doel is geld ophalen, dat krijgen ze toch? Het maatschappelijk bewustzijn brengen we ze zelf wel bij.

Ik ben ook nooit met ze langs de deuren gegaan.  Meestal deden opa en oma wel mee en die werden dus op het lijstje gezet.  Verder vulde ik wat namen in van de buurvrouw, een tante en een vriendin van mij. Tien cent per rondje en dat betaalde ik dan zelf. De kleuters liepen op het schoolplein, de grotere kinderen om het schoolterrein. Ik kon dan meestal wel een schatting maken hoeveel rondjes ze zouden lopen en dan fikste ik het zo dat ze allebei rond de €5 zouden uitkomen. 
Juf tevreden mijn kind had sponsors gezocht, ik blij, want ik was niet langs de deuren wezen leuren.
Volgende jaar nieuwe juf dus die truc kon ik lang volhouden. 

ScarceKudu74

ScarceKudu74

16-02-2022 om 13:14

Nee, er wordt niet geleurd bij deuren, dat vond ik niet goed en mijn kinderen wilden zelf ook niet. 
 
De kinderen vroegen het aan opa en oma en wij sponsorden zelf ook , maar verder echt niet. 

Raar dat ze het verplicht. Bedoelde ze het niet als uitleg omdat ze misschien dacht dat je het niet goed  had begrepen?

Je kunt altijd nog zeggen dat je de buurt door bent gegaan maar niemand wilde :p

Ik vind dat toch zo'n raar verschijnsel dat juffen tegenwoordig ook opdrachten uitdelen aan ouders. Thuis extra helpen met lezen of rekenen als dat nodig is begrijp ik, maar opdrachten om te knutselen, bakken of geld ophalen vind ik gek.

Hier zoals boven ook al beschreven: paar al dan niet verzonnen sponsoren op de lijst en dat bedrag kregen ze dan na het lopen der rondjes mee. Dat geleur langs de deuren om geld - ik had wel wat beters te doen en mijn kinderen ook. 

AttentiveCobra73

AttentiveCobra73

16-02-2022 om 13:19

het gaat er toch om dat je zoon mee rent
Hier gaven opa en oma wat
En wij zelf

Moxxie schreef op 16-02-2022 om 13:18:

Ik vind dat toch zo'n raar verschijnsel dat juffen tegenwoordig ook opdrachten uitdelen aan ouders. Thuis extra helpen met lezen of rekenen als dat nodig is begrijp ik, maar opdrachten om te knutselen, bakken of geld ophalen vind ik gek.

Dat is ook gek. Ik liet dat altijd langs me afglijden. Was wel overblijfmoeder en hielp mee bij activiteiten maar dat had ik zelf bepaald en niet de juf. Mijn tijd, mijn beslissing.

Bijtje82

Bijtje82

16-02-2022 om 13:21

Eerst maar eens checken of school een vergunning heeft. Je mag namelijk niet zomaar collecteren en bij minderjarige moeten een volwassene mee. 

Verder vind ik dat school het niet kan verplichten. 

Dat soort dingen kun je gewoon sociaal wenselijk invullen. Geen van die er naar kraait.  Een keer een juf meegemaakt die en hele uitleg had over iets over hebben voor een ander en van dat zoeken naar sponsors leerde je ook nog sociale vaardigheden. 
Bladiebladieblabla
Lekker laten lullen, zelf wat namen invullen en klaar. 

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.