Ouders en School Ouders en School

Ouders en School

Lees ook op
anna van noniemen

anna van noniemen

06-03-2013 om 11:19

Schoolperikelen, the story continues...

Het is om gek van te worden. Gisteren, telefoon, als je midden in de winkel staat. School, zoon2 wil zijn medicatie niet innemen, ok, even toegesproken heeft het uiteindelijk wel gedaan.

Vanmorgen, sta koud met 1 been binnen, 2 juffen op me af, willen me even spreken. Nou heb ik al eerder gezegd, ik wil niet meer zonder mijn man die gesprekken in. Maar goed, ik hoor het wel even aan. Hele riedel weer, en nu ineens dat zoon gisteren een juf geschopt zou hebben.....eh, waarom kom je daar nu pas mee?
Affijn, ik nogmaals, ik wil deze gesprekken niet meer zonder man, en by the way, hoe staat het nu met de clusteraanvraag, waar ik een JAAR geleden al om gevraagd heb, die in december zou worden ingezet en waarvan in in FEBRUARI pas hoor dat hij niet compleet is???

Ze wilden zoon vandaag nogmaals bestraffen voor zijn gedrag gisteren en toen ben ik opgestaan, heb ze succes gewenst en dat ze mij dan niet hoefden te bellen als het weer mis ging, want hij zat nu rustig in de klas, er was nog niks gebeurd, die gaat niet begrijpen waarom hij toch voor straf elders moet zitten...

Thuisgekomen heb ik meteen de onderwijsconsulent gemaild en hij gaat morgen met school bellen voor een afspraak. Ik heb het idee dat ze zoon2 willen schorsen danwel van school sturen....Nu kan ik het niet meer alleen....


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Ilva

Ilva

06-03-2013 om 11:33

Jeetje

Jeetje wat erg zeg. Ik dacht dat ik gezeur had op school maar dit is 10 keer erger. Goed dat je alleen nog met je man gaat praten. Ik heb de rest niet goed gevolgd maar kan je niet van school wisselen?

anna van noniemen

anna van noniemen

06-03-2013 om 11:37

Ilva, helaas

zoon2 is autistisch en adhd-klachten, ik kom alleen nog bij speciaal onderwijs binnen met hem....dat is het probleem ook....

Waarom?

Is het speciaal onderwijs een probleem?
Als het zo een drama is op deze school en je kind hier zo niet begrepen wordt, dan snap ik niet waarom je niet overstapt naar het speciaal onderwijs? Wellicht is ie daar veel beter af?
Ik heb hier geen enkele ervaring mee hoor en ken je situatie niet, dus mss zie ik iets over het hoofd maar wat is de reden dat je daar niet met hem heen wilt?

Heu

Ik lees nu in je bovenste draadje dat je daar wel heen wilt met hem maar dus door deze school niet toe in staat wordt gesteld.....
helder.

anna van noniemen

anna van noniemen

06-03-2013 om 12:48

Precies

Ik heb zelf, toen de diagnose autisme gesteld werd, gelijk tegen school gezegd, ga een rugzakje aanvragen. Punt is, toen zat hij in groep 5, bij een goede juf en waren er geen problemen, de problemen zijn dit jaar weer begonnen, toen ze de juf kregen die ze in groep 4 ook hadden, en toen kon ze het ook al niet aan....

Sterkte

wat een verschrikking deze juf....
Hoop dat de onderwijsconsulent je goed kan helpen!

Marjolein

Marjolein

06-03-2013 om 12:57

Ooowww, anna....

Tenenkrommend dit.
Heel veel sterkte!

anna van noniemen

anna van noniemen

06-03-2013 om 13:00

Thnx

daarom heb ik nu hulp ingeschakeld, tot nu toe was hij op de achtergrond wel aanwezig voor tips enzo, maar nu heb ik gevraagd mee te gaan in de gesprekken, ik trek het zelf niet meer....

Gedoe

Wat een gedoe Anna. Gelukkig gaat er morgen iemand met je mee. Is dat om school aan te horen of wil je zelf ook nog wat zeggen?
Ik vraag me steeds af of deze school het wel kan of wel wil. Wat zouden ze daar zelf op zeggen? Waarom zorgen ze dat je en niet kan blijven en niet weg kan?

anna van noniemen

anna van noniemen

06-03-2013 om 13:09

Morgen gaat hij bellen

om de afspraak te maken, ws volgende week. Het komt weer zo plotseling, hij heeft al een volle agenda.

Ja, en dat snap ik dus ook niet Judith, aan de ene kant geven ze aan, we kunnen het niet aan, maar leggen de schuld bij zoon. Aan de andere kant doen ze ook niet extra hun best de aanvraag zo snel mogelijk te laten lopen.... Ja, die SBO beschikking, die was supersnel, maar dat willen wij en de kinderpsychiater niet.

Ilva

Ilva

06-03-2013 om 14:02

Anna

Jeetje (nogmaals). Ik snap het wel een beetje hoor. Ik heb ook een bijzonder kind en ze beloven vanalles maar er gebeurd niets. Nu we zelf hulp zijn gaan zoeken om hem wat sterker te maken zijn ze ineens aardiger. Alsof ik/hij het probleem moet oplossing. De problemen zijn er ook alleen maar op school. Momenteel gaat het redelijk en we moeten nog anderhalf jaar dan kan hij naar de middelbare school. Oudste zit daar al en daar hebben ze veel meer begrip voor bijzondere kinderen. Deze school tenminste wel.
Maar wat een frustratie zeg, als ze niet mee willen werken. Ik wens je heel veel sterkte.

Karmijn

Karmijn

06-03-2013 om 14:57

Anna

Ik weet het niet zeker hoor, maar volgens mij is het voor scholen veel goedkoper om kinderen naar het sbo te laten gaan, dan naar het speciaal onderwijs. Ik begreep dat sbo gewoon regulier onderwijs is. Dat is dus 'normaal' onderwijs voor de zwakke kinderen. De schoolverenigingen financieren deze scholen onderling van hun eigen budgetten. Vele malen goedkoper dan speciaal onderwijs, want dat is niet regulier. Wat ik me herinner, dan wordt het afstromen naar sbo niet als afstromen gezien. Misschien heeft jullie basisschool wel veel kinderen laten afstromen naar speciaal onderwijs en krijgen ze daarvoor een aantekening bij de inspectie of zo. Dan hebben ze er groot belang bij om naar het schoolbestuur en de inspectie te kunnen zeggen: 'oh ja, we hebben alles bij deze jongen geprobeerd. Maar ja, hij schopt slaat, heeft ouders die niet luisteren. Wat zijn wij zielig. Wij zijn goed, wij weten echt wel hoe we met moeilijke kinderen om moeten gaan. Maar dit kind is zo lastig, en zijn ouders zijn zo moeilijk, dat kunnen wij niet. Arme wij, dat kunnen wij echt niet helpen, dit is een incident. Je kunt het ons niet aanrekenen'
Of ben ik nu cynisch?

anna van noniemen

anna van noniemen

06-03-2013 om 15:27

Ja, dat wel karmijn

maar ik denk inderdaad dat er wel een kern van waarheid inzit, want waarom vraagt school niet meteen die cluster4 aan? Het valt overigens wel mee hoor, hoeveel kinderen naar clusteronderwijs zijn afgestroomd, maar het lijkt eerder een soort van stuivertje uitwisselen met elkaar, want naar SBO zijn er wel heel wat afgestroomd.... Als dat inderdaad hetzelfde samenwerkingsverband is.... En het locatiehoofd toen nog vergoeilijkend: maar ze hadden daar vroeger (!) een auti-afdeling hoor! op dat SBO dus....ja, vroeger, maar nu niet meer!! En die expertise is allemaal naar die clusterschool over gegaan.

cqcq

cqcq

06-03-2013 om 15:38

Nu nog andersom, straks niet meer

Juist SBO kost de school geld. Voor SBO is een vast budget, gaan er uit een samenwerkingsverband relatief veel kinderen naar het SBO dan moeten scholen dat uit hun eigen budget betalen.

Voor het SO was er altijd een open einde financiering. Dus het was voor school gunstiger om een kind naar het SO te laten gaan dan naar het SBO (wel is die plek om het SO duurder, maar daar merkt school dus niets van).

Dit is 1 van de redenen dat er passend onderwijs ingevoerd gaat worden. Aan de open einde financiering van cluster 3 en 4 onderwijs komt daarmee een einde. Dus dan kost het school ook geld als ze teveel kinderen hiernaar toe laten afstromen.

Maar het kan zijn dat school hierop al aan het voorsorteren is.

Doet denken aan

Je beschrijving doet denken aan dat school er rekening mee houdt dat ze geen sterke zaak hebben vanwege een moeder die veel kan en veel doet plus met Passend Onderwijs in hun achterhoofd. Ik vraag me steeds af wat hun doel is en met welk plan ze bezig zijn. Gaat het om wegpesten? Hoe verwachten zij dat ouders reageren? Is dat iets dat je kan vragen? Het breekt de boel wel meteen open. Je moet ook met het antwoord om kunnen gaan. Wat zou er gebeuren als je zou zeggen dat je indruk is dat zij van zoon af willen en de manier waarop niet te verteren is maar dat er een manier is om beide partijen een plezier te doen. Of zijn jullie nog in het stoelendans-stadium?

anna van noniemen

anna van noniemen

06-03-2013 om 16:08

In december

hebben wij dat geopperd, dat ze graag van zoon afwilden. Maar nee, dat was ECHT NIET WAAR! Nee hoor, serieus, dat moesten wij ECHT NIET DENKEN....duh...

Maar inmiddels komt het stoom me uit de oren. Ik heb zelf kontakt opgenomen met het Bureau Instroom, daar bepaalde stukken heen gestuurd, ter aanvulling en gevraagd wanneer de aanvraag gedaan was en wat er nou nog ontbrak. De aanvraag is pas op 6-2 bij hen binnengekomen, op 21-2 pas heeft de IB-er gevraagd wat er nou nog ontbrak en tot op heden is dat er nog steeds niet!!!!!!!!!!!!!

Tenenkrommend

Brrr.. ik zit dit draadje echt met kromme tenen te lezen. Die IB-er mag ook wel een vuurpijl in het achterwerkje zeg.

Ondertussen is je kind de dupe, en komt bij jou het stoom uit de oren. Klinkt ook als een tikkie eigenwijs, dat school het zelf wil handelen maar het eigenlijk helemaal niet kan. En dat zeggen doet bij hen misschien wel zeer. Boeien, want je kind wordt niet beter van deze situatie en voor jullie als ouders ook moeilijk te verteren.

Wat goed dat je zelf ook actie onderneemt buiten school om bijstand en voortgang. Ik hoop dat je daarin de juiste backup vindt en dat er snel verbetering komt.

Sterkte, en wijsheid!

anna van noniemen

anna van noniemen

06-03-2013 om 21:33

Ja, mijn kind is inderdaad de dupe....

dat arme joch, dat echt niet begreep waarom hij vandaag, terwijl hij gewoon rustig aan het werk was, WEER straf kreeg en apart moest zitten... Heb het aangehoord, gezegd dat ik dat ook heel vervelend voor hem vond. Wel heb ik ook nog gezegd dat een juf schoppen natuurlijk echt niet kan (ook al is die ene ook een heks!), en dat hij dat zelf eigenlijk ook wel wist toch? En dat beaamde hij ook wel.... Hij weet dat namelijk ook wel....

Karmijn

Karmijn

07-03-2013 om 20:03

Anna!

Ik lees net in Balans Magazine dat je sinds kort via de AIL of het steunpunt Passend Onderwijs, doorverwezen kan worden naar een juridische dienst van Balans. Dat is een nieuw initiatief in verband met Passend Onderwijs. Ze roepen op om juist voordat je slaande ruzie hebt met school, te bellen en info te vragen, zodat je duidelijk hebt wat je rechten en plichten zijn. Dat lijkt me een aanrader voor jou! Als je lid bent, krijg je in eerste instantie gratis advies. Als je verder hulp nodig heeft, is er een korting. Het wordt vergoed door de rechtsbijstandverzekering.
http://www.steunpuntpassendonderwijs.nl/vragen/bellen-of-mailen/

anna van noniemen

anna van noniemen

07-03-2013 om 22:35

Thnx karmijn

hou ik in de gaten! Voor nu, de afspraak met de onderwijsconsulent is voor dinsdag a.s. gepland, dus ik ben heel benieuwd.

Ik ben sprakeloos,

jeetje, maar geloof me dit verhaal staat niet op zichzelf, wat knap dat je dit open gooit, en hoop dat er verandering komt. Maar geloof me veel ouders zitten met hetzelfde, en hopelijk door jouw, komt er hierdoor een aanloop voor andere om dit bespreekbaar te maken, en oplossingen ik denk het wel,

anna van noniemen

anna van noniemen

11-03-2013 om 21:20

Morgen

is het gesprek gepland, ik laat weten hoe of wat.

Succes anna

Ik hoop dat er nou eindelijk schot in de zaak komt en er een goede oplossing voor je zoon komt. Ik duim voor je!

skik

anna van noniemen

anna van noniemen

12-03-2013 om 11:13

Thnx. ik ook

ik ben wel een beetje bibberig voor vanmiddag....

Karmijn

Karmijn

12-03-2013 om 11:24

Go anna

Ik herken het gevoel.
Het komt wel goed meissie. Die zoon van jou, die komt er wel. Hij heeft een moeder die voor hem op komt! Dát is de bepalende factor voor zijn toekomst! Niet de uitkomst van het gesprek van vanmiddag.
Ik duim mee voor je!

anna van noniemen

anna van noniemen

12-03-2013 om 14:54

Practisch en pragmatisch

Dat had ik zelf niet beter kunnen doen, eigenlijk hebben wij amper iets gezegd, de onderwijsconsulent heeft het meeste gezegd. Heeft wat opties en mogelijkheden op tafel gegooid voor school. Volgens locatiehoofd zou er voor zoon al een plek gereserveerd zijn voor na de zomervakantie.... Laten we het hopen! Als het rugzakje wordt toegekend, en de onderwijsconsulent kan zich haast niet voorstellen dat dit niet gaat gebeuren, dan kan tot de zomer het geld van het rugzakje (evenredig aan het aantal nog schoolgaande maanden) ingezet worden. Eventueel waren er misschien nog wat andere gelden....
Wel is het zo, mocht onverhoopt het rugzakje niet toegekend worden, dan is toch SBO de enige optie nog.... Maar ja, laten we maar hopen dat de indicatie nu echt snel rond is.

anna van noniemen

anna van noniemen

12-03-2013 om 15:22

Overigens

Volgens locatiehoofd en directeur was het zeker niet de bedoeling hem te schorsen danwel te verwijderen....

Toekenning rugzakje

Als het niet toegekend wordt kun je gewoon in beroep. Vaak is er dan meer duidelijke informatie nodig.

anna van noniemen

anna van noniemen

12-03-2013 om 21:12

Ja...

al zal de school dat weer niet willen toegeven. Toen de onderwijsconsulent over de lange doorloop begon, had het locatiehoofd de euvele moed om te zeggen dat dat aan de instantie lag waar de rugzak werd aangevraagd, toch ECHT NIET AAN SCHOOL....Hij liet het maar zo, de onderwijsconsulent, maar ik denk dat de boodschap echt wel viel....

anna van noniemen

anna van noniemen

13-03-2013 om 11:31

Geef me geduld....

Wat een prutsers zijn het ook. Vandaag eindelijk een kopie van het dossier gekregen, lees ik in alle hulpplannen, die alleen maar van dit schooljaar zijn, diagnose ADHD!!!!!!!!!!!!!!!!!!! En dat klopt niet, en daarmee kan ook de weg naar de school die ik zelf voor ogen had weleens moeilijker worden, omdat daar alleen maar autistische kinderen worden toegelaten! En de spelfouten zijn helemaal afschuwelijk "profoceert" ???? Maar goed, dat is dan nog tot daar aan toe, zit een obeservatie verslag bij, waarin per 15 minuten ongeveer dingen beschreven staan, en tja, denk ik dan, als dit dagelijks zo gaat, geen wonder dat hij zo gefrustreerd raakt.....
Maar goed, ik heb er maar weer even een mail aan gewaagd, dat dit misschien even bijgesteld moet worden...

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.