Nieuw: Ontdek nu alle events en workshops bij jou in de buurt op het Ouders Eventplatform
Ouders en School Ouders en School

Ouders en School

Lees ook op

En wat doet jullie school (niet)?

Goed, de scholen gaan een week eerder dicht. Voor de basisscholen werd nog de mogelijkheid opengehouden dat ze deze maandag nog open zouden zijn. Om dingen te regelen. En ik hoorde wat gemurmel over de mogelijkheid van online onderwijs.
Zelf heb ik geen kinderen meer op de basisschool, maar ik gok dat alle basisscholiertjes gewoon een volle week vakantie hebben.
Voor mijn kinderen, beiden op dezelfde VO school, kregen wij vandaag bericht: voor de tweedeklasser geldt dat alleen de mentorles via Teams doorgaat, de rest vervalt. Mijn zesdeklasser krijgt wel les, op school (want examenklas) muv de al vrij geroosterde donderdag. 
Hoe zit het bij "jullie" scholen? Digitaal les, of gewoon een week extra kerstvakantie? En weet iemand van een basisschool die deze maandag open is?


Zowel de school van oudste (VWO6) als die van jongste (HAVO2) gaan helemaal dicht. Ook niets online.

SophisticatedCaribou75

SophisticatedCaribou75

19-12-2021 om 22:48

Niks online. Er wordt door de leerkrachten deze week voorbereid op ook niet open vanaf 10 januari. De kinderen krijgen nog één moment per persoon om spullen op te halen, op aanvraag.

zoon brugklas - di - wo - do online les
Dochter 5 havo - online les vanaf morgen 
Zoon 6 gymnasium op een andere school. Gewoon naar school

Dus niks week eerder vakantie  

maandag de mogelijkheid om spullen op te halen, diens/woe/don online les en donderdagmiddag online iets met kerst. Vrijdag vrij

Bijtje82

Bijtje82

19-12-2021 om 22:56

Hier bericht dat ze tm 10 januari dicht zijn. Verder nog weinig nieuws. 

Ben dit hele gedoe flink beu. 
Ik heb 2 jaar nog nooit zo snel voorbij zien gaan..

Zat vanmorgen eens de statistieken te bekijken, maar zoveel beter of slechter gaat het helemaal niet sinds vaccinatie. Dus die boosterprik kan me ook gestolen worden. 

Dochter examenklas....morgen voorbereiding en vanaf dinsdag online lessen. Dochter vindt het idioot....we zijn al 2 jaar bezig. Je kunt vanaf morgen direct starten met online lessen. Ze draaide met de ogen en zei onze leraren zijn vast weer zooo moe .

Jongste zit in de brugklas en heeft hele week vrij..die stuiterde door het huis.

School waar ik werk: eindexamenleerlingen les op school, toetsinhaalmomenten gaan door, spullen ophalen, online momenten met mentor, online kerstviering, kwetsbare leerlingen naar school. Docenten: bereid voor de week na de vakantie je lessen voor voor online, én voor fysiek. 
School van zoon: morgen alles dicht, dinsdag tot en met donderdag online les volgens rooster, PTA toetsen op school, donderdag online kerstviering. 

Weer een week extra vakantie. Vind het teleurstellend, want online les kon in een dag geregeld worden als een klas in quarantaine moest. Maar nu ze het 3 dagen van tevoren wisten, kon dat ineens niet  had vrijdag gewoon de boeken mee gegeven en dan deze week nog les. Dochter loopt al achter en dan dit er weer bij we gaan dus in ieder geval zelf ook wat doen aan school met haar.

Morgen zijn mijn kinderen (VO) vrij. De rest van de week hebben ze online les volgens een aangepast rooster. Ook de zesdeklasser heeft online les. De eindexamenleerlingen worden wel uitgenodigd om de online lessen op school te komen volgen als ze dat willen. 
Een collega vertelde dat de basisschool van haar kinderen online les gaat geven komende week, als enige school van alle bij hetzelfde schoolbestuur aangesloten scholen. 

Jongste zoon (brugklas) morgen om 10.30 uitleg over wat te doen via teams. Dinsdag zouden ze een buitenschoolse activiteit hebben die nu natuurlijk niet doorgaat, dus vrij die dag. Woensdag en donderdag online les, vrijdag vrij.

Oudste zoon (1e jaar MBO) maandag en dinsdag stage en morgen krijgen ze bericht of er de rest van de week online les is. Maar ik verwacht van niet. 

Op zich vind ik deze week niet zo erg, maar ik hoop echt met heel mijn hart dat het na de vakantie weer ‘normaal’ open gaat. De kinderen zijn er zó klaar mee….

Hier basisschool en week extra vakantie.
Motivatie school: Afstandsonderwijs sluit niet aan bij de behoefte van de kinderen in de laatste week voor kerst.

Helemaal eens. Ik ben wel groot fan van unschooling. En heb dat in de eerste lockdown met groot succes (niet mijn woorden) toegepast. Dus dat doen we lekker wel. Maar goed dat is inmiddels zo’n automatisme. 

4tl, maandag zelfstudie en kluis leeg maken. Vanaf dinsdag online les volgens rooster, vrijdag vrij. Schoolexamentraining in de kerstvakantie gaat door.
Niet examenklassen zijn na maandag op het leeghalen van de kluisjes en een online mentorles vrij.
Na de vakantie examenklassen zeker op school les, niet examenklassen afhankelijk van het besluit van 3 januari.

(VO): er zou volgende week 2 dagen les zijn, dat wordt voor bovenbouw online verkort rooster (als in de andere lockdowns). Onderbouw heeft vrij. De activiteiten van de andere dagen gaan zoveel als mogelijk online door.
(HBO): online
(Uni): colleges worden omgezet naar online als de docent dat kan regelen, maar is niet gegarandeerd.

Hier 3 pubers op 2 verschillende middelbare scholen. Alledrie hebben ze volgende week geen les, ook niet online. De jongste moet dinsdag wel even naar school voor een instructie over online onderwijs en een afsluiting van dit jaar. De middelste heeft, ondanks dat ze in haar examenjaar zit, helemaal niks meer tot na de kerstvakantie. De oudste heeft donderdag online een afsluiting van dit jaar.

Hier allebei de kinderen op de basisschool. Ze hebben een week extra  vakantie en alleen noodopvang voor kinderen van ouders met essentiële beroepen. Jongste (gr 3) heeft wel werkbladen meegekregen met dingen om te oefenen/lezen maar dat waren ze anders ook al van plan 

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.