Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Monique D*

Monique D*

04-06-2015 om 15:25

Vaccinatie tegen baarmoederhalskanker: niet goed?

Niet zo lang geleden was er een discussie over het wel of niet toedienen van een vaccinatie HPV tegen baarmoederhalskanker. Veel mensen waren er tegen omdat dit nooit zo snel onderzocht kan zijn in die korte periode dat het op de markt kwam.

En nu lees ik dat duizenden meisjes slopende ziektes hebben gehad, zoals borst- buikpijn en ademhalingsproblemen door die inenting.
Ik vraag mij af of bij jullie dochters die de inenting hebben gehad ook problemen hebben gehad?

Mijn dochter (nu 18 jaar) is niet ingeënt.

Zie link: http://www.ninefornews.nl/duizenden-meisjes-geconfronteerd-met-slopende-ziektes-na-vaccinatie-tegen-baarmoederhalskanker/


Monique D*

Monique D*

04-06-2015 om 15:52

Kom op Monique

De bron die je geeft heeft ook berichten over het genezen van autisme door E621 te vermijden en dat de Amerikaanse inlichtingendienst achter de aanslag op Charlie Hebdo zit.

skik

Thomas

Thomas

04-06-2015 om 16:05

Elvis

Staat er op de site ook waar Elvis tegenwoordig woont?

En Monique, is bewezen dat het door de inenting was, of was het na de inenting. Een groot verschil. We zullen het binnenkort hier wel van Onno horen, die weet hier veel van......

Vroeguh

Ik denk altijd maar aan vroeger. Mijn grootvader had alle verschijnselen van Asperger en hij had mogelijk hooguit een pokkenklontje of prik gehad. Overleden aan vermoedelijk leverkanker.
Mijn grootmoeder had nooit de pil gebruikt maar wel baarmoederhalskanker.
De natuur zelf zorgt voor ontsporingen. Natuurlijk wil je je best doen om mens en omgeving niet te schaden en daarom blijf je onderzoeken maar makkelijke verbanden zijn er niet, het blijven afwegingen, tenzij er zaken duidelijk aantoonbaar zijn.
Verder maak je zo goed mogelijk gebruik van medische verworvenheden. Al hebben die ook bijwerkingen, dat weeg je af.

Moe

Mijn dochter is ook hondsmoe, we hebben weleens gedacht dat ze mogelijk pfeiffer heeft opgelopen van vriendje. Verder zal het in de groei zitten en in het intensief leven met autisme, allergie en asthma.
Mijn dochter is niet ingeent voor HPV. Dus daar kan het in haar geval niet aan liggen.
Maar het lijkt me wel nuttig om de bezwaren te registreren en te onderzoeken. Als de cijfers stijgen op macroniveau kan vaccinatie, vooral onbedoelde bijwerkingen, mogelijk een rol spelen en moet je daar wat mee.

Yeti

Yeti

04-06-2015 om 19:33

Gisteren bij zembla

Dat was echt de slechtste aflevering ooit van zebla trouwens, ver onder hun normale niveau. Daarin werd ook gesuggereerd dat het hpv-vaccin echt heel slecht was. Er was precies een geval van problemen na de inenting (maar niet duidelijk was of het ook door de inenting kwam). En verder was er een Amerikaanse arts die enthousiast was over de resultaten van het vaccin, maar toch tegen was 'omdat de fabrikant veel aan marketing deed'. Niet echt wetenschappelijke onderbouwd dus.

Lieke

Lieke

04-06-2015 om 20:42

Joepie

Joepie, weer een draadje over de hpvprik!!
Monique D, waarom wil je weten of kinderen die de hpvprik hebben gehad last hebben van deze verschijnselen? En waarom vermeld je erbij dat je dochter geen prik heeft gehad? Heeft je dochter last van dergelijke verschijnselen of hoop je dat ingeente meiden last hebben van verschijnselen en jouw dochter niet, zodat je kunt zeggen dat je een goede keuze hebt gemaakt?
Mijn dochters zijn ingeent, hebben wel eens last van buikpijn en last van hun borsten (raar, dat komt om de 4 weken voor, zeer regelmatig, is inderdaad wel eens slopend maar geen ziekte hoor), hebben ook wel eens last van vermoeidheid (vooral bij drukte op school, werk of na een sportwedstrijd), hebben ook wel eens last van hun ademhaling (vooral na een zware inspanning en als ze weer eens net te laat ergens vertrokken zijn en daardoor hard moeten fietsen om op tijd te komen). Weet niet of het door die inenting komt.

Thomas

Thomas

04-06-2015 om 20:51

Nou Lieke

Als jouw dochters al die verschijnselen hebben en ze zijn ingeent, nou dan komt dat roch echt daardoor. Kan niet anders. Al die verklaringen die jij ervoor hebt, zoals buiten adem zijn als ze hard moeten fietsen, dat is allemaal onzin vanuit de wetenschappelijke wereld. Logisch toch?

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

04-06-2015 om 21:33

Nou ja zeg....

Mijn dochter heeft onlangs haar hpv-prik gehad. En verdomd als het niet waar is, ze heeft opeens voor het eerst dezelfde buikpijn klachten waar Lieke over schrijft.

Bizar dit

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

04-06-2015 om 21:35

En sinds Zembla

Ontzettend ongefundeerd over ADHD uit de hoek kwam hecht ik niet zo heel veel waarde aan wat daar geroepen wordt. Stelletje lawaaipapegaaien....

Caesar

Caesar

04-06-2015 om 22:29

Ziektes

slopende ziektes zoals buikpijn?

De Zembla uitzending over Big Pharma

http://zembla.vara.nl/seizoenen/internationaal/afleveringen/03-06-2015
"Hoogleraar Harper: 'Wat echt ontmoedigend is, is dat Merck een nieuwe Gardasil op de markt wil brengen. Ze stoppen dus met het huidige vaccin, en beginnen weer opnieuw. Dus voor al die vrouwen die in feite deel hebben genomen aan dit grote medicijn-experiment de afgelopen 10 jaar, zullen we niet weten wat de effecten zijn.'"

Lieke

Lieke

04-06-2015 om 23:16

Ginny

Dit kan geen toeval zijn. Ik ga het meteen delen met mijn vrienden op facebook. Ik hoop dat zij het ook weer delen, spread the news.

dc

dc

05-06-2015 om 00:21

en zelfs besmettelijk!

Ben laatst met een meisje in aanraking geweest dat dat vaccin heeft gehad, en een week later had ik zelf buikpijn! En sindsdien komt het elke maand terug! Dit nieuws moeten we echt delen, voor je het weet hebben ALLE vrouwen dit soort vage klachten! En krijgen we allemaal minder betaald voor hetzelfde werk, want we zijn dan toch duidelijk niet zo betrouwbaar meer als mannen!

Paddington

Paddington

05-06-2015 om 07:36

Mijn dochter hetzelfde

en ook die HPV-inenting gehad...

Daarnaast nog andere kwaaltjes. Oja, ze heeft ook ooit Pfeiffer gehad of is er in ieder geval mee in aanraking gekomen.

Verder oogt ze een gezonde 13-jarige die regelmatig heeft van een zeer ernstige ziekte "geenzineritus"

Yeti

Yeti

05-06-2015 om 07:58

Nog erger

Mijn dochter kreeg begin dit jaar haar eerste inenting tegen hpv, en sindsdien ben IK in de overgang ...

Barvaux

Barvaux

05-06-2015 om 08:22

Nou ja zeg

Bedankt hoor dat jullie je dochters hebben laten inenten, nu heeft mijn zoon namelijk ook regelmatig buikpijn en nee hij heeft het niet om de vier weken maar veel onregelmatiger, allemaal besmettelijk. Stoppen met die prikken!

Lieke

Lieke

05-06-2015 om 09:21

Yeti

Bedankt voor de tip. Bij mij begon de overgang zo'n 1 a 2 jaar na inenting jongste dochter. Nu weet ik waar dat vandaan komt!

Mijntje

Mijntje

05-06-2015 om 10:24

Ik heb geen dochter

maar nou vraag ik me af; wanneer kom ik dan in de overgang??? Of hoe kom ik er in?

Thursday Next

Thursday Next

05-06-2015 om 10:42

nou, Mijntje,

ze willen toch ook de jongens in gaan enten? De achterliggende reden daarvoor is natuurlijk dat die moeders in de overgang moeten komen!

Mijntje

Mijntje

05-06-2015 om 10:46

Thursday Next

Aha!

Lieke

Lieke

05-06-2015 om 11:07

De zoon van Barvaux heeft ook buikpijn, het lijkt besmettelijk te zijn dus Mijntje, als je een zoon hebt, laat hem in contact komen met zo'n meisje of beter nog, probeer zelf zo'n meisje op te sporen en raak haar aan. Dan komt het vast wel goed. Maar die oplossing van Thursday Next is ook een goede, had daar nog niet over gedacht. Snel op facebook zetten. Het is een complot.

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

05-06-2015 om 12:04

Ships de overgang...

Maar dat wil ik nog niet. Daar vind ik mezelf nog veel te jong voor.

Had ik nou toch maar een paar jaartjes gewacht met die prik. Het is dus inderdaad toch levensgevaarlijk om zoiets te doen terwijl je niet goed op de hoogte bent van alle bijwerkingen.
Waarom vertellen zoiets ook niet van te voren!

Iemand nog tips voor mij om deze, ongetwijfeld, zware tijd door te komen?

Yeti

Yeti

05-06-2015 om 12:14

Ginny

misschien toch wat maanstralen op je bekertje water laten vallen, drie keer er omheen dansen en dan onder de aluminium piramide naast je bed zetten?

Sommige mensen zweren daarbij ...

pure

pure

05-06-2015 om 12:30

Monique D, trek het je niet aan. Komt allemaal door de hitte, ze bedoelen het vast niet vervelend.

Toch?

Lieke

Lieke

05-06-2015 om 15:08

nee hoor

Ik bedoel het niet vervelend, heb ook geen last van de hitte, hoewel de temperatuur hier rap oploopt. Ik wil alleen weten waarom Monique D wil weten of ingeente meiden last hebben van buikpijn, kortademigheid etc en of ze een slopende ziekte hebben. En er dan bij vermelden dat haar dochter niet ingeent is en ze hoeft ook niet te weten of niet-ingeente meiden daar geem last van hebben. Lijkt me toch interessant, als je een onderzoekje zou willen doen, dat je van allen die informatie wilt weten, zodat je misschien een patroon kan zien (ik denk dat namelijk niet).
Ik stel daarnaast ook nog de wedervraag of haar niet-ingeente dochter last heeft van die verschijnselen. Vervolgens vertel ik dat mijn ingeente dochters last hebben van buikpijn 1 x per maand etc, ik geef antwoord op haar vragen.
Ik wacht nog wel op antwoord op mijn vraag want ik ben oprecht benieuwd waarom iemand wil weten of anderen slopende ziektes hebben en waarom alleen van een specifiek deel van de meiden.
Ik hoop dat ze mijn vragen nog wel gaat beantwoorden.

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

05-06-2015 om 16:59

Nee joh

Is gewoon een lolletje!

Kaaskopje

Kaaskopje

05-06-2015 om 17:29

Wat ik me voor kan stellen

is dat je als moeder ook kan twijfelen of je er goed aan gedaan hebt om die vaccinatie níet te laten geven. Misschien heeft Monique daar 'last' van en wil ze door ervaringsverhalen horen hoeveel er van die bangmakerijverhalen klopt. En misschien inderdaad om de conclusie te trekken dat ze er goed aan gedaan heeft door het niet te doen. Iedereen zoekt wel eens bevestiging voor een beslissing.

Ik heb mijn dochter gevraagd of ze merkbaar klachten heeft gehad door de vaccinatie. Zij hoorde bij de eersten. Ik wacht het antwoord af.

Veilig zijn Kaaskopje

http://www.gezondheid.be/index.cfm?fuseaction=art&art_id=17760

Veilig ben je alleen als je ook blijft testen.
Er komen ook steeds betere testen op de markt.

http://www.hln.be/hln/nl/957/Binnenland/article/detail/2347552/2015/06/04/Thuistest-voor-kanker-aan-baarmoederhals-opgestuurd-naar-40-000-vrouwen.dhtml

IN Belgie wordt al een thuistest als proef opgestuurd.

Het voordeel is betere opsporing en lagere kosten.

Vooral als je toch al scherp bent op je gezondheid.

Bescherming minstens 6 jaar

http://www.ggdlimburgnoord.nl/GGD_NML_C01/default.asp?modid=305&itemid=0&time=-1

"Het vaccin beschermt minstens zes jaar. Waarschijnlijk blijven de afweerstoffen veel langer in je lichaam en kun je er vanuit gaan dat de bescherming langer duurt dan zes jaar, maar dat is nog niet bekend. "

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.