Puberteit Puberteit

Puberteit

Lees ook op

Quarantaine / isolatie met kerst

Tienerzoon (17) is positief getest op het Corona virus. Dit betekent dat hij tien dagen in isolatie moet (tot 27/12). Dat betekent dus kerstavond en kerstdag alleen op zijn kamer. Voorlopig houdt hij zich prima, en hij houdt er zijn goed humeur bij (hij is nauwelijks ziek, alleen zijn smaak is wat minder). Maar hebben jullie tips om van de kerstdagen toch nog iets een beetje leuks te maken op deze manier? Wij (ouders en broer) blijven uiteraard ook thuis (quarantaine) maar we mogen zelfs niet samen aan tafel zitten. Dus ik zoek een beetje inspiratie


Wellicht testen jullie straks ook allemaal positief, dan kunnen jullie gezellig samen in isolatie. Maar het lijkt me wel echt rot voor hem. Klein kerstboompje voor bij hem op de kamer? Videobellen tijdens het kerstdiner?

Wat naar voor jullie. Kerst de 28 ste met zijn allen vieren.

Iets leuks samen doen zoals een online escaperoom?

Hoe groot is jullie huis? Kan hij in de andere kant van zijn kamer zitten, het raam open hebben en dat jullie dan op de gang zitten? Dan zit er vast meerdere meters tussen jullie maar kan je wel elkaar live zien. Wat ontzettend rot voor jullie. 

is dat tegenwoordig weer 10 dagen? Ik dacht 7... verandert ook steeds. 

wij zaten vorig jaar met puber in deze situatie, maar zouden het niet weer op die manier doen. Puber heeft er echt wel een klap van gehad om in isolatie te zitten,
ik zou er eerlijk gezegd voor kiezen om samen in isolatie te gaan als dat mogelijk is.
Is dat niet mogelijk:
Wij hebben alle maaltijden met teams "samen" gegeten.
Online spellen gedownload die we dan samen konden doen.
Lekkere ontbijtjes/lucnch voor haar klaargemaakt.
Schermtijd losgelaten
af en toe, in de badkamer met open raam en mondkapje op, samen geknuffeld.

Sterkte ermee

Misschien met Zoom, dat je een tablet of laptop op tafel zet en hij er zo toch bij is en mee kan praten?

ShowyHummingbird30

ShowyHummingbird30

21-12-2021 om 09:41

Tijgeroog schreef op 21-12-2021 om 09:19:

is dat tegenwoordig weer 10 dagen? Ik dacht 7... verandert ook steeds.

https://lci.rivm.nl/covid-19-thuis

"Wanneer u uit isolatie mag, hangt af van uw klachten en gezondheid. De isolatie duurt maximaal 14 dagen nadat u klachten kreeg.

Heeft u een verminderde afweer door ziekte of medicijnen, dan blijft u altijd 14 dagen in isolatie. U telt deze 14 dagen vanaf het begin van uw klachten.

U mag eerder uit isolatie als u 24 uur geen klachten meer heeft die passen bij corona én het minimaal 7 dagen geleden is dat u klachten kreeg.

Het kan zijn dat u géén klachten had toen u getest werd en ook geen klachten heeft gekregen. Dan leest u hierna wanneer u uit isolatie mag.

  • Als u beschermd bent tegen corona en geen klachten heeft, mag u 3 dagen na de test uit isolatie. U bent beschermd tegen corona als u:
    • 14 dagen of langer geleden een 2e prik heeft gehad met het vaccin van AstraZeneca, Pfizer of Moderna, of
    • 14 dagen of langer geleden 1 prik heeft gehad met een van deze vaccins en daarvoor heeft u corona gehad, of
    • 28 dagen of langer geleden 1 prik heeft gehad met het vaccin van Janssen, of
    • in de afgelopen 12 maanden corona heeft gehad. U bent toen positief getest op corona, bijvoorbeeld in een GGD-teststraat (niet met een zelftest).
  • Als u niet beschermd bent, dan mag u 5 dagen na de test uit isolatie."



Videobellen met teams of Whatsapp en dan online quizzen of een escaperoom.
Zoon is 17, dus vermoedelijk heeft hij het in de klas opgelopen en is hij niet de enige die in isolatie zit. Er zullen er meer in hetzelfde schuitje zitten, misschien kan hij met hen kerst doorbrengen? Een klassikale gamesessie ofzo?

Freya13

Freya13

21-12-2021 om 09:53 Topicstarter

Bedankt voor jullie reacties. Er zullen er inderdaad nog wel zijn. Hij heeft het vermoedelijk in de lokale voetbalclub opgelopen. We hadden vorig weekend melding gekregen van een risico-contact. Eerste test was negatief, maar zoveel dagen later toch symptomen en positieve test. Thank god for Netflix en PlayStation

Coreopsis schreef op 21-12-2021 om 09:41:

[..]

U mag eerder uit isolatie als u 24 uur geen klachten meer heeft die passen bij corona én het minimaal 7 dagen geleden is dat u klachten kreeg.

Dat had ik ook gevonden, dus ik zou op dit moment uitgaan van 7 dagen. Maar TO heeft blijkbaar andere instructies gekregen van de GGD en dat verbaast me. 

Het verschil is hier wel essentieel, namelijk voor of na kerst uit isolatie. 

Zijn jullie al gebeld door de GGD? 

Want toen mijn zoon - die te jong was om te isoleren van ons - positief was, kreeg ik te horen dat mijn quarantaine omdat ik gevaccineerd was telde vanaf de eerste symptomendag, niet vanaf de laatste contactdag. Dus met andere woorden: of we wel of niet van elkaar isoleerden maakte niets uit voor de duur van de quarantaine. De besmettelijkheid neemt snel af na de eerste dag en besmetten van een gevaccineerd persoon is dan zeer onwaarschijnlijk. Alleen voor de ongevaccineerde jongere broer maakte het wel/niet isoleren uit. 

heeft het hele gezin pcr test gedaan? Zo nee dan dat meteen doen. Want als je wacht op symptomen bij jezelf en je gaat dan pas testen begint er een nieuwe periode waarin sommigen ook in quarantaine moeten. Dan maar liever zsm weten of er meer besmettingen zijn?
Gr Angela

De isolatie is normaliter 7 dagen, mits je dan al 24 uur klachtenvrij bent. Ik heb bij vrienden ook gemerkt dat de GGD daar niet altijd even duidelijk in is. 
Als hij dan tot de 24e in isolatie moet, zou ik het nog even volhouden. Als de isolatie dan toch ook de kerstdagen betreft, dan zou ik eerlijk gezegd gewoon als gezin gezamenlijk kerst vieren, tenzij zoon nog ziek is. Ik zou dan wel eventuele bezoeken aan kwetsbare mensen achterwege laten tot het hele gezin negatief getest is.

Ik heb in mijn omgeving meegemaakt dat isolatie in eigen huis, afgezonderd van familieleden, er bij pubers toch wel stevig inhakt, ook al houden ze zich groot. Hou dat vooral in de gaten, jij kent je eigen zoon het beste. 

Leene

Leene

21-12-2021 om 10:15

Ciska78 schreef op 21-12-2021 om 09:33:

wij zaten vorig jaar met puber in deze situatie, maar zouden het niet weer op die manier doen. Puber heeft er echt wel een klap van gehad om in isolatie te zitten,
ik zou er eerlijk gezegd voor kiezen om samen in isolatie te gaan als dat mogelijk is.
Is dat niet mogelijk:
Wij hebben alle maaltijden met teams "samen" gegeten.
Online spellen gedownload die we dan samen konden doen.
Lekkere ontbijtjes/lucnch voor haar klaargemaakt.
Schermtijd losgelaten
af en toe, in de badkamer met open raam en mondkapje op, samen geknuffeld.

Sterkte ermee

Eens. Wij hebben in maart dit jaar allemaal corona gehad. Behalve mijn dochter van 13! Het is raar maar zij is nooit positief getest.
Zij is, weliswaar op afstand, gewoon beneden geweest, niet de hele tijd maar wel met maaltijden en af en toe televisie kijken. Jongere broer heeft ook corona gehad toen. En we hebben haar in die tijd wel 3x laten testen.( in de hoop dat zij ook positief zou zijn  ) omdat zij  als laatste pas uit isolatie mocht. Toen, 10 dagen nadat bij de laatste de klachten over waren dat kan dus heel lang duren! Wij zagen het niet zitten dat zij als enige boven op haar kamertje moest blijven. Bovendien was er veel spanning want echtgenoot moest worden opgenomen in het ziekenhuis. 

Als jullie gevaccineerd zijn, zou ik hem beneden laten maar wel op afstand en dan maar met zijn allen een test doen na een dag of 10, sowieso mag je zoon als hij geen klachten heeft sneller uit isolatie dan die 10 dagen. Een week na die 17e december ( + 1 dag) dus 25 december! zie posting coreopsis!

Behalve als jullie niet gevaccineerd zijn en/of onderliggende problemen hebben. Dan  zou ik hem wel strikt gescheiden houden. 

Maar verder: Hij helemaal alleen op zijn kamer is echt niet te doen.. lijkt mij. Al is het wel wat ouder dan mijn dochter.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.