Puberteit Puberteit

Puberteit

Lees ook op

Hoeveel zakgeld voor schooluitje

Mijn zoon van 14 gaat binnenkort twee keer met school op stap. Een keer naar Amsterdam en een keer naar de Efteling. 
Ik wil hem wat extra's toestoppen, om daar wat lekkers voor de lunch te kunnen kopen. Hoeveel zal ik hem dan geven? Geen idee eigenlijk wat je kwijt bent aan een frisdrank en een belegd broodje of frietje. Zal wel meer zijn dan in de plaatselijke snackbar.

En is het handiger om dan contant mee te nemen, of zijn pinpas? Hij is nog erg bleu op het gebied van dit soort dingen. 


Geen idee. Vroeger bij schoolreisjes werd de lunch door de school verzorgd, dan kreeg je wat broodjes en een pakje drinken. Dus daar had je geen geld voor nodig. Mocht het anders zijn bij jouw kind, dan zou ik toch zeker 30 euro meegeven. Daar kan je best een frietje, een broodje of wat drinken voor kopen.

Dertig euro?!
Kind mag zelf van huis drinken meenemen, een zakje snoep uit de winkel en krijgt €10 mee ter dekking van de kosten van een lunch en mag de rest van zijn zakgeld betalen. Zelf brood of broodjes meenemen van huis mag uiteraard ook.

Het zijn nog 2 uitjes ook. Afhankelijk van mijn humeur zou ik €5 ook nog oké vinden. Voor Amsterdam in ieder geval, want dan kun je makkelijk ook even bij een winkel oid iets halen.

Efteling 10 euro, Max 15 euro  lijkt me prima. Ik neem aan dat hij ook zakgeld krijgt?  En verder een lekker pakketje mee van koek, drinken, chips, broodje etc. 

Ik vermoed dat Amsterdam een cultureel uitje is. Dan zal er niet veel tijd zijn om geld uit te geven. 

10 euro voor bij de efteling zou ik ook doen. Cash of pin maakt niet uit.
Amsterdam ook 10 euro denk ik. 
Drinken,broodje etc kan van thuis en dan heeft hij aan 10 euro meerdan genoeg.

Twee x een tientje. En snel zakgeld, kleedgeld en laten met pinpas en financiën om te gaan 🤪

Lavande

Lavande

31-03-2022 om 22:00 Topicstarter

Dank. Twee keer een tientje zaten wij ook aan te denken. 

Anonima123 schreef op 31-03-2022 om 21:51:

Twee x een tientje. En snel zakgeld, kleedgeld en laten met pinpas en financiën om te gaan 🤪

Heeft hij hoor. Zakgeld dan. Hij geeft het alleen uit aan computerspelletjes, dus dan koop je online. Verder koopt hij een enkele keer wat lekkers op school met zijn pinpas.

oh ik vind dat weinig. Gaan ze winkelen in Amsterdam, dan zou ik zeker 30 euro geven of zelfs 50 om iets leuks van kleding te kopen. Maar ligt eraan wat ze gaan doen 

Met school ga je toch niet op een winkeluitstapje?!

jawel hoor, mijn dochter van 14 wel. Eerst museum en dan winkelen.

Lavande

Lavande

31-03-2022 om 22:41 Topicstarter

Ze gaan niet winkelen. Daar moet mijn zoon ook niet aan denken, haha. Ze gaan eerst naar een museum en daarna een wandeling met opdrachten. Tussendoor is er tijd om wat te kopen dus, maar dat zal bij wat te eten/drinken blijven. 

Ik zou voor Amsterdam even kijken wat Bakker Bart of consoorten tegenwoordig vraagt voor een saucijzen-broodje.
Reken voor een hele dag 2 van die dingen en nog 2 flesjes cola.

En hij kan eventueel nog wat meenemen van thuis uit.

Kan je op de site van de Efteling niet vinden wat friet met mayo en een snack kost? Kieper er nog een paar euro bij voor frisdrank en hij is ook gesteld. (Ik zou niet verwachten dat hij er een spaghetti naar binnen steekt.)

Met 14 wordt het wel een beetje tijd dat je daar wat bedreven in raakt. Op die leeftijd zette ik ze met vriendinnen af bij een winkelcentrum en gingen ze winkelen en lunchen.
Ik zou naar beide uitjes € 10 meegeven. Of eigenlijk op de rekening zetten. Mijn jongste dochter doet niets meer contant of met haar pinpas, alles met haar horloge of telefoon. Wat ik wel stoer vind, want ik ben nog zo’n sukkel die echt met een pasje betaalt.

Tien euro per uitje is echt prima hoor. Hij kan verder nog dingen van thuis meenemen. Of bijleggen van zijn zakgeld. 

15 euro misschien per uitje? Dan kan hij daar zijn lunch van betalen plus nog een keer wat drinken/lekkers/ijsje. Hangt er ook van af hoe lang het uitstapje duurt (hele dag vs middag.) Als het alleen een dagdeel is dan is 5-10 euro ook wel genoeg.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.