Ouders en School Ouders en School

Ouders en School

Lees ook op

Scholen open na 28 april?

Hoe denken jullie er nu over, gaan scholen weer open of niet? Welke scholen en welke maatregelen? Ik heb een vermoeden dat ze wel weer open gaan , maar hoe? geen idee...


Triva

Triva

19-04-2020 om 10:14

Ik denk niks

Ik wacht de persconferentie van dinsdag af. Verder gaat er geen school open voor de meivakantie.

Chrono

Chrono

19-04-2020 om 10:17

Nou

Ik denk niet dat ze "zomaar" opengaan.

6 of 11 mei

Ik verwacht dat de basisdcholen open gaan na de meivakantie. Dus ergens tussen 6 en 11 mei. Nu zelfs de voorzitter van het Veiligheidsberaad oproept om de maatregelen te versoepelen, zal de regering daar iets mee moeten. Dat is grofweg dezelfde groep (burgemeesters) die eerder opriep om grote evenementen tot 1 juni te schrappen.

Zelf hoop ik vooral dat sportclubs weer open mogen.

Kinderopvang en basisscholen

Gaan open denk ik. Misschien met afwisselende roosters om zo de angst bij leraren en leidsters te verkleinen

In Frankrijk

wordt vanaf 11 mei de lockdown geleidelijk opgeheven. Voor campings, hotels en musea is nog geen plan, maar scholen gaan geleidelijk weer open.

Aagje Helderder

Aagje Helderder

19-04-2020 om 12:30

Basisschool

misschien wel. Maar dan gedeeltelijk want met in acht nemen van de 1,5 meter. Dus geen kleuters en halve klassen vol en aan scholen te bepalen hoe ze dat doen.

Phryne Fisher

Phryne Fisher

19-04-2020 om 12:48

Basisscholen en kinderopvang

Ik ben bang dat alleen de basisscholen en kinderopvang open gaan na 5 mei. De middelbare scholen zijn te groot en regionaal, dus dat zou teveel vervoer op gang brengen. Hopelijk kunnen de middelbaar scholieren nog wel voor de zomervakantie naar school, want de achterstanden lopen zienderogen op.

Dendy Pearson

Dendy Pearson

19-04-2020 om 12:56

Niet zomaar

Ik neem aan dat basisscholen zelf ook de ruimte gaan krijgen om te kijken wat kan. Vziw zijn schoolbesturen hier ook al mee bezig. Ook ‘onze’ school heeft al meer leerlingen op school dan de bedoeling was, omdat dat bij sommige kinderen gewoon moet. Lijkt mij dat dit uitgebreid gaat worden.
Voor ‘corona-vrije’ regio’s lijkt het logisch dat kinderen weer gewoonnaar school gaan.

Ook voor middelbare scholen lijkt het voor de hand liggend dat er wordt gekeken wat kan.
De school van mijn dochter is enorm. Daar zijn alle se’s inmiddels al afgenomen. Met 1 leerling per lokaal. Andere scholen schijnen daar veel meer moeite mee te hebben.

Ik geloof zeker dat er beweging in gaat komen. Ik kijk er ook naar uit.
Maar eerst over een week even twee weken niks. Ik denk dat alle docenten en leerlingen daar erg aan toe zijn.

Triva

Triva

19-04-2020 om 12:58

Dendy

Er zijn geen coronavrije regio's.

Flavia

Flavia

19-04-2020 om 13:19

Dendy

en die coronavrije regio's wil je juist graag zo houden, dus dat pleit weer tegen opening van de scholen daar.

Ad Hombre

Ad Hombre

19-04-2020 om 13:25

Scholen

Ik weet het niet.

- De stijging is misschien tot stilstand gekomen maar erg hard naar beneden gaat het ook niet.

- Rutte blijft zeggen dat hij niet gelukkig is met de cijfers en dat hij weinig mogelijkheden ziet tot versoepeling

- RIVM lijkt ook niet al te optimistisch:
https://www.ad.nl/binnenland/zijn-modellen-bepalen-het-coronabeleid-en-ons-humeur-zomaar-de-scholen-open-doen-kan-niet~a0e3a237/

Tja

'Rutte blijft zeggen dat hij niet gelukkig is'

Hij wilde zelf premier worden ... 😂😂😂

kinderopvang

Kinderopvang openen zal betekenen dat er weer meer druk komt op werknemers om naar het werk te komen. Kantoren zijn gemakkelijker in te richten op wat ruimere afstand dan scholen, daar zal niet het grootste probleem liggen. Maar het woon-werk-verkeer. Met openbaar vervoer. Of fietsen (in Amsterdam, 1,5 meter afstand) Of met de auto. Ik denk dat daar het grootste probleem zit met de kinderopvang.

Tsjor

De NS gaat binnenkort meer intercitys laten rijden, toch?

Dees

Dees

19-04-2020 om 17:31

Thuiswerken

Tja maar toch moeten mensen de perrons op de treinen in bepaalde treinen zullen populairder zijn ivm verbindingen en dergelijken.

Scholen dicht betekend dat mensen wel thuis moeten zijn scholen open betekend dat heel veel mensen weer gewoon op locatie gaan werken.

Ik ben wel voorstander van scholen open maar vind toch dat er een manier moet komen dat mensen voorlopig gemotiveerd moeten worden te blijven thuiswerken. Misschien de kinderopvang gesloten houden en de schooltijden verkorten zodat het niet loont naar kantoor te rijden.

Flavia

Flavia

19-04-2020 om 17:49

Sydney: OV

meer intercities zodat er beter afstand gehouden kan worden en zorgpersoneel veilig en op alle tijden op het werk kan komen is het idee er achter. Niet dat er meer mensen vervoerd gaan worden.

Hilde

Hilde

19-04-2020 om 17:54

Een

intercity per uur. Ik neem aan dat niet én de scholen (op beperkte schaal) open gaan én de opdracht om zoveel mogelijk thuis te werken opgeheven wordt. Als de scholen op beperkte schaal open gaan, is dat om de kinderen weer beter onderwijs te geven en om het ouders makkelijker te maken om thuis te werken. Het is niet de bedoeling om dan en masse weer naar het werk te gaan neem ik aan. Werknemers en werkgevers moeten dan hun verantwoordelijkheid nemen. In ieder geval wat mijn werkgever betreft ben ik dan niet vaker welkom dan nu (cruciaal beroep of niet). Misschien dat er dan beperkingen gesteld worden aan het OV-gebruik. Het wordt naar mijn gevoel trouwens al langzamer drukker in de treinen. Maar ik vermoed dat de scholen zo beperkt open gaan dat mensen inderdaad nog thuis moeten werken. En dat de opvang misschien ook nog niet open gaat.

Ik verwacht niet dat middelbare scholen

Open gaan naar 6 mei. Basisscholen misschen, maar hebben jullie de NOS reportage gezien over de heropening van basisscholen in Denemarken? Met 2 meters tussen elke kind... pfffff...bijna niet te doen.

Daarnaast hoor ik ouders van kinderen onder de 12 meer klagen dan boven de 12. Ook logisch, een puber weet hoe hij online in de les komt en heeft minder constant aandacht van de ouders nodig dan een kind van net 7. Maar ik geloof niet dat de boel gelijk open gaat. Er zijn nog te veel vraagtekens
Sini

Dendy Pearson

Dendy Pearson

19-04-2020 om 18:42

Maar

Scholen open betekent toch niet dat mensen ineens weer naar kantoor gaan?
Dat waren twee losse maatregelen.

Hilde

'Als de scholen op beperkte schaal open gaan, is dat om de kinderen weer beter onderwijs te geven en om het ouders makkelijker te maken om thuis te werken.'

Dat denk ik ook. Ik merk trouwens dat het op de weg al weer flink drukker begint te worden.

Dees

Dees

19-04-2020 om 18:47

Ja drukker

Ja diverse bedrijven gaan toch weer open omdat anders faillissement dreigt.

Dees

Ik vermoed dat veel medewerkers na vijf weken ook hun collega's af en toe weer willen zien.

Dees

Dees

19-04-2020 om 19:11

Dom

Nou Sydney dat lijk me wel een hele domme reden.

Flavia

Flavia

19-04-2020 om 19:20

Dees

Het is misschien niet handig maar werk heeft voor veel mensen een belangrijke sociale functie.
Je collega's willen zien is niet zo heel vreemd denk ik.
Of het verstandig is is vraag 2. Wij werken al sinds half februari thuis en mijn werkgever is daar wat strenger in denk ik dus ik verwacht niet dat als het van de regering weer mag dat wij dan ook gelijk weer op het werk mogen komen. Ik ben echt heel bang dat ik mijn collega's pas na de zomer of volgend jaar weer echt zie.

Dees

Dees

19-04-2020 om 19:25

Sociale snap ik

Ik snap dat van het sociale wel hoor, bij ons op het werk speelt het ook aar echt niet dat we daaraan zullen toegeven. dus ik mag hopen dat bij meer mensen het verstand aanwezig is om nog niet naar het werk te gaan.

Bosbes

Bosbes

19-04-2020 om 22:36

zorg voor jonge kinderen duurt niet je hele werkende leven

Veel mensen hier doen wel erg of naar je werk afhangt van of kinderen wel/niet naar school en opvang kunnen/mogen gaan.
Is natuurlijk ook wel een jaar of 12 zo (per kind, toegegeven). Verdeeld over meestal twee ouders.

Even mijzelf als voorbeeld geven (en nee dat is geen goed voorbeeld, één voorbeeld is nooit een goed voorbeeld): maar ik werk sinds mijn 22e en stop wellicht op mijn 68e of zo. Zal als alles goed gaat dus een jaar of 46 werken, waarvan 13,5 jaar met kinderen tot 12 jaar. Mijn man deed minstens de helft.
Op dit moment zijn het oudere pubers. Mijn ene kind zal nog een keer of drie naar school gaan voor een tentamen en hertentamen. Het andere kind zal voor de zomervakantie wel of niet nog naar school mogen, maar voor mijn werk zal het dus geen bal uitmaken. Mijn man werkt overigens sowieso niet meer.

Kortom het geldt wel, maar voor een beperkte groep ouders die het ook hopelijk nog deels kan verdelen met de andere ouder.

Nou Dees

'Nou Sydney dat lijk me wel een hele domme reden.'

Het zou wel eens een golf depressies komende winter kunnen voorkomen.

Ik hoop toch echt dat de scholen na de vakantie weer open gaan. Ik ben de enige op kantoor die nu fulltime thuiswerkt omdat ik gescheiden ben en hun vader geen contact meer met de kids wil heb ik geen opvang en niemand om mee af te wisselen. Mijn werkgever vraagt al wanneer ik weer kom. Bovendien missen de kids school en hun vriendjes heel erg.

Wellicht kunnen ze in shifts naar school, dus 3 uur school en dan 3 uur BSO, zoveel mogelijk buiten en dan mondkapjes.
En alle andere ouders die vrezen voor de gezondheid van hun kinderen blijven dan maar thuis onderwijs geven tot de zomervakantie.

Iris

Iris

20-04-2020 om 10:17

Nou Melanie

Ik val in de risicogroep, ik vrees dus vooral voor mijn eigen gezondheid. Als mijn dochter (groep 7) naar school zou gaan loop ik meer risico. Middelste zou ook weer naar school en stage kunnen (mbo). Tel daarbij op dat dan ook mijn oudste weer gaat werken (leerkracht, dus werkt nu vanuit huis).

Mijn gezondheid komt in gevaar als ze alledrie met veel mensen in contact komen.

O ja, ik snak naar een dag alleen thuis, maar gezondheid gaat voor.

druk werkgevers

Ik werk voor de gemeente, en die heeft per afdeling een beperkt aantal cruciale processen benoemd. Je mag alleen naar kantoor komen als het noodzakelijk is voor zo'n cruciaal proces. Er wordt geaccepteerd dat bepaalde taken nu een tijdje komen te vervallen. Er wordt ook geschoven met mensen tussen afdelingen. Wie het niet uithoudt thuis mag bij de afvalverzameling komen werken. Ook zijn delen van de dienstverlening vervallen vanwege het samenscholingsverbod, niet vanwege gebrek aan capaciteit.

Maar dat kan alleen maar omdat de gemeente van belastinggeld betaald wordt, en de inkomsten nauwelijks afhankelijk zijn van of je al je gebruikelijke taken weet uit te voeren of niet. Het gaat jaren duren voordat wij de corona-crisis in onze budgetten gaan merken.

In het bedrijfsleven is denk ik 80% tot 90% van alle werkzaamheden nodig om winstgevend te blijven. Er zit weinig ruimte.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.