Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Moiraine

Moiraine

13-07-2014 om 19:47

Benen scheren op de camping hoe?

Binnenkort ga ik weer op vakantie, lekker kamperen. Heb er helemaal zin in, maar loop ieder jaar weer te klieren met het scheren van mijn benen. Ik heb een vrij zware beharing, dus moet minstens om de dag scheren.
Thuis doe ik het onder de douche of bij de wastafel. Maar ik vind het altijd zo'n gedoe op de camping met douchemuntjes, of met koud water....

Hoe doen jullie dat?


Mary B

Mary B

13-07-2014 om 20:22

Tja

Niet scheren en een lange broek aan.

Angela67

Angela67

13-07-2014 om 20:26

hoezo muntjes

ik kom op veel campings, niet luxe, maar bijna nergens muntjes meer. dus de kans op muntjes is niet zo groot in mijn beleving? Als tweede: hoe lang doe jij over benen scheren? Beetje zeep of shampoo op je been smeren, scheren, afspoelen, klaar. Zeker als je elke dag doet moet het toch goed bij te houden zijn?
gr Angela

Katniss

Katniss

13-07-2014 om 20:34

Emmertje?

Als je de douche niet wilt laten lopen kun je wat (warm) water in een emmertje doen. Benen inzepen, en je mesje afspoelen in het emmertje. Heel simpel. Ik zou ook niet in bikini of jurk gaan met ongeschoren benen (scheer dus elke dag).

Tante Tiny

Tante Tiny

13-07-2014 om 20:34

Of je neemt twee muntjes

Ik scheer ook wel eens droog, gewoon in de campingstoel. Geen zware beharing, geen idee of dat verschil maakt.

MK

MK

13-07-2014 om 20:35

scheercreme

Als het echt zo erg is moet je wellicht zo'n scheercreme van Veet o.i.d. proberen, dan blijft het wat langer weg. Maar jeetje, zo meteen is douchen ook al een probleem voor je...

Stenna

Stenna

13-07-2014 om 20:41

droog

scheren met ladyshave mee of even scheerapparaat van man lenen (desnoods stiekem). Dat laatste doe ik meestal op vakantie. Maar ik hoef gelukkig maar 1x per week.

trouwens

Als je het wilt bijhouden kan je het sowieso beter iedere dan onder het douchen even nascheren. Dan is echt niet alleen voor dames met flinke beharing, dat heet gewoon persoonlijke verzorging. Niemand wil half aangegroeide stoppels zien toch?

Emmertje water, washandje

Gewoon, in je eigen voortent. Benen insmeren met gel. Emmertje water naast je. Mesje steeds even afspoelen. Daarna met een nat washandje je benen schoonvegen. Klaar.

Hoho gonniegans

Mensen lopen echt niet met een leesbril op en gebogen over andervrouws benen over de camping hoor - gelukkig!!!

Vakantie is er voor je ontspanning, daar hoort stress over eventuele stoppeltjes niet bij

gonniegans

Dat zal mij echt een zorg zijn of een ander al dan niet stoppeltjes heeft, en volledige beharing vind ik ook al geen probleem. Dat valt niet onder persoonlijke verzorging hoor (maar ik geloof dat die discussie hier al eens eerder gevoerd is...)
En Moiraine: ik zou droog scheren, met een ladyshave bijvoorbeeld. Kan het gewoon in of bij je eigen tent/caravan.

bromvlieg

Ja dat hoop ik wel, maar voor mezelf wil ik er altijd wel verzorgd uitzien en dit is dan toch wel een van de basisdingen he? Net als gewassen haren.

Ik kan me gewoon niet voorstellen dat je je daar druk om maakt (idd vakantie - ontspanning - geen stress) en als je je niet fatsoenlijk zou kunnen douchen op die camping zou ik een andere uitzoeken.

Katniss

Katniss

13-07-2014 om 21:00

Nou

Aan mijn benen zie je idd niet zoveel na 2 dagen niet scheren, hooguit voel je dat (maar vreemden moeten er toch afblijven). Mijn bikinilijn daarentegen heeft al na een dag wel wat weg van een ongeschoren Italiaan, daar wil ik echt niet mee lopen.

emmertje/pannetje

Dat idee van Katnis doe ik ook altijd op de camping. In de emmer die ik bij mij heb gaat ook wel eens echt vuil water, wst ik persoonlijk niet zo fris vind met eventuele wondjes dus ik neem een pan of schaal met warm water en daarna douche ik. Bodylotion voor erna en klaar.
Vaak in alle vroegte, ziet niemand er wat van, alleen de kinderen vragen zich af waar die pan voor is gebruikt er was geen ei bij het ontbijt. Kinderen doen alrijd de ontbijt afwas.

Katniss

Nee dat is ook zo, alleen hou ik er zelf ook niet van om stoppels te voelen. Maar hoeveel moeite is het nou om om de dag even een mesje erover heen te halen? Kost mij al met al niet meer dan een minuutje.

Jessica O

Jessica O

13-07-2014 om 21:19

cabine

Vaak heb je ook wascabines. Scheerschuim op je benen en scheren maar.

Juno

Juno

13-07-2014 om 23:06

Ingebouwde scheercrème

Van Gilette heb je ook damesmesjes met ingebouwde scheercrème. Vochtige benen, mes er over en klaar. En als je héél veel tijd of geduld hebt kan je ook epileren.

Moiraine

Moiraine

13-07-2014 om 23:14

Bedankt!

Niet alle reacties vind ik even vriendelijk, maar bedankt voor de tips die langs zijn gekomen.
Ik vind het iedere keer best wel een klus (kost al gauw een paar minuten per been) en ja, ik heb wel een camping waarbij er muntjes gebruikt worden. Vijf minuten douchen met 1 muntje. Ik vind dat niet persé een reden om een andere camping te zoeken.

Ik denk dat ik ga voor het idee om een pannetje water te nemen en dan in de tent te scheren met scheergel. Ik heb een hele gevoelige huid, dus moet het ook wel voorzichtig doen. Ik heb zelf een hekel aan de stoppeltjes, maar vooral bij de bikinilijn is het altijd bijzonder goed te zien. Helemaal omdat ik donkerbruine, bijna zwarte beharing heb en helaas erg veel.
Een man heb ik niet, dus helaas geen te lenen scheerapparaat. Een ladyshave bezit ik niet.

Juno

Juno

13-07-2014 om 23:31

En een andere bikini?

Je kan ook nog een bikini met een wat lager broekje overwegen. Dochter heeft altijd een bikini van Protest, die hebben een soort shortjes. Niet zo'n complete sportbroek maar een beschaafd broekje die niet hoog is opgesneden. Of een retrobikini.
Een ladyshave vind ik persoonlijk geen succes. Duurt lang, maakt veel herrie en het resultaat is minder glad dan met een mes.. Dan maar een bakje water of een muntje extra. Ik heb ook vaak campings met muntjes hoor, bestaat nog steeds en is minder gek dan vorige posters willen doen geloven.

Badpak met pijpjes

Omdat bij mij het scheren van de bikinilijn altijd ontaard in vieze ontstekingen heb ik een badpak met pijpjes aangeschaft. Voor vertrek de boel daar even kort knippen en 3 weken geen omkijken naar. De benen doe ik met pannetje en mes en de oksels met ontharingscreme. Vlak voor vertrek, en dan pas na 2 weken weer. Als het dan geen mooi weer is en ik in Tshirt en lange broek loop soms ook niet.

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

14-07-2014 om 08:44

Mijn ladyshave

Kostte 17 euro, is oplaadbaar en kan onder de douche gebruikt worden.
Is dat niks?

Daarnaast gebruik ik mesjes met ingebouwde zeep. Ideaal. Persoonlijk zou ik gaan voor een pannetje met water in het washok. Dat gehannes in de voortent lijkt mij helemaal niets. Of harsen? Ben je voor weken klaar!

Tine Winkel

Tine Winkel

14-07-2014 om 09:08

oe, ja, de bikinilijn harsen

Naast de sensatie tijdens de behandeling zelf (AAARRRGGGHHH), kan ik je verzekeren dat dat er de eerste dagen ook echt niet uitziet: wit met rode stippen. Maar na een dag of 3 ziet het er netjes uit, een dag of 10 en dan komen bij mij de (zwarte) stoppels toch ook alweer door (idd, zo'n ongeschoren Italiaan, geweldig wat een uitdrukking!).
Dus bij een gewone vakantie hier (3 weken), ga ik dan toch ook maar weer scheren. Bikinilijn doe ik gewoon droog met een scheermesje boven een WC (geen scheerschuim of -gel in mijn kruis, dank u, gewoon met slip aan, zie je goed waar je bikinilijn begint), daarna douchen. Benen onder de douche, wel met schuim of gel.

Charis

Charis

14-07-2014 om 09:38

Moraine

Hebben ze op jouw camping echt alleen maar douches? Als ze ook wascabines hebben met een wasbak met stop is dat misschien toch een handigere plek ipv de voortent. Of anders zelf een teiltje meenemen als die wasbakken geen stop hebben.

Zelf onthaar ik mijn onderbenen net voor de vakantie met Veet en dan heb ik er drie weken geen omkijken meer naar. Maar goed, ik heb op mijn benen ook nauwelijks haar. Mijn oksels en bikinilijn doe ik met de ladyshave.

Ik kan me voorstellen dat je bij zware beharing de boel graag een beetje bijhoudt, maar dat Gonniegans ontharen in alle gevallen een essentieel onderdeel van de persoonlijke verzorging noemt, daar gaan mijn haren dan weer rechtop overeind staan. Maar daar zijn inderdaad al eerder heftige discussie over gevoerd

bertje1

bertje1

14-07-2014 om 10:56

harsen

steeds scheren, daar wordt je toch gek van! In de zomer hars ik mijn benen en dan blijft het toch minimaal 4 weken weg. heerlijk.

Moiraine

Moiraine

14-07-2014 om 12:24

Hmm.... harsen

Ik heb nog nooit geharst, dus ben nieuwsgierig... hoe werkt dat? Is dat pijnlijk? Kun je dat zelf goed doen of kun je het beter laten doen?

harsen

ga naar een goede schoonheidsspecialiste of ligt eraan waar je woont, een zogeheten wax bar (daar doen ze niet anders). Haartjes moeten wel bepaalde lengte hebben en dan ben je er (als 't goed gebeurt) de eerste keer zo'n twee tot drie weken vanaf, óók de bikinilijn.
Laat het de eerste keer doen en ja je voelt 't maar haartjes komen daarna dunner en zachter terug en daarna veel minder gevoelig.

dc

dc

14-07-2014 om 18:13

gonniegans

Jij hebt duidelijk geen gevoelige huid.

Iedere dag douchen levert mij al een half uur jeuk per keer op. "even een scheermesje" eroverheen halen, jeukt een stuk langer.

En waarom is haarloos "persoonlijke verzorging"? Het is gewoon mode, en daar kun je voor kiezen om niet aan mee te doen.

Charis/dc

Ja ik vind geschoren oksels net zoiets als schone nagels. Je zorgt gewoon dat het er netjes uitziet. Kost wat moeite, maar dat hoort erbij. Net als dat het normaal is dat je je haren wast of schone kleren draagt. Ik noem dat persoonlijke verzorging en vind het vreemd (en teleurstellend) dat sommigen het als een modeverschijnsel zien.

Eerlijk: ik vind een vrouw met een bosje okselhaar geen vreten. Sorry, maar ik denk dat dat inmiddels wel de norm is. Haarloos is weer heel wat anders, maar ik vraag mijn man om op vakantie ook zijn bosje okselhaar in te korten

Miep

Miep

14-07-2014 om 21:42

Zal ik? Ja, nee, ja....

Dus vrouwen met kale oksels lust je wel, Gonnie? Niets mis met goed gewassen okselhaar, hoor, mits goed klaargemaakt. Op je hoofd zit ook haar, tenslotte. Schone nagels zijn in hygiënisch opzicht net iets belangrijker, vooral als je kookt, of eet, of duimzuigt, of neuspeutert (ieks!). Als ik niet met mes en vork eet, gebruik ik wel mijn vingers, niet mijn oksels.

Je man hoeft alleen maar in te korten, als ik het goed begrijp. Dat vind je wel 'te vreten'? En 'Teleurstellend dat het als modeverschijnsel wordt gezien', dat vind ik nu weer niet te hachelen zo stom. Kale oksels zijn mode, ja. Al zo lang dat sommige mensen denken dat het een soort elfde gebod is.
Weet je wat (ook) ooit een modeverschijnsel was? Níét wassen. Daar werd je maar ziek van. Daar hebben we dan de parfumindustrie aan te danken, want je moest toch iets tegen de stank.
'De norm' bestaat niet. Het is *jouw* norm. Je vindt het mooier, en maakt daar 'net', 'verzorgd', 'schoon' van. Ik heb niets tegen onzin, maar maak er geen wetmatigheid van.

Ik weet dat ik je niet ga overtuigen, maar als ik gaten in een redenering zie, ga ik vanzelf schieten. Vind ik wel zo hygiënisch en verzorgd. Gewoon.

Epileerapparaat

Ik onthaar mijn benen en een gedeelte van mijn bikinilijn altijd met een epileerapparaat, dan komen de haren niet als stoppels terug. Dan kan ik in ieder geval wel een week vooruit. De rest van de bikinilijn en oksels scheer ik onder de douche, om de dag. Ik heb wel 'normale' beharing en ben blond, dat scheelt natuurlijk wel.

Lobke

Lobke

14-07-2014 om 21:51

o, jee Gonnie

dan is greenevelien, en velen met haar erg vies, douchen nooit, wassen hun haar ook nauwelijks.
Moet zeggen dat mijn haar beter zit dan ooit sinds ik het alleen nog maar spoel en nauwelijks shampoo meer gebruik.

http://wordpress.bespaarenergie.com/shampoo-vrij

Zij verklaart anderen niet tot onhygiensche wezens zoals jij doet bij anderen die een iets andere standaard hebben.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.