Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Ookmam

Ookmam

22-08-2020 om 10:19

Vaccineren

Door de discussie over dit onderwerp in een ander draadje maar een nieuwe begonnen.

Als er over enige tijd een vaccin is tegen Covid en het komt beschikbaar, laten jullie je dan vaccineren? Ik dus zeker niet, er zijn veel varianten op de markt die allemaal claimen de beste te zijn en ook is er door dit korte en snelle uit de grond stamp vaccin, na mijn idee niet voldoende onderzoek gedaan naar de bijwerkingen zeker op lange termijn.

Hoe denken jullie hierover en laten jullie je vaccineren?


Pirata

Pirata

22-08-2020 om 10:33

Arts

Dat zal ik dan met mijn specialist overleggen.
Waarschijnlijk krijg ik 'm in de eerste lichting al aangeboden wegens zwaar verhoogd sterfterisico als ik covid19 krijg.
Ik ben dus geneigd de risico's van een nieuw vaccin op de koop toe te nemen. Gelukkig wordt het hier wel volledig getest. Toch eerst overleg met de arts.

Flavia

Flavia

22-08-2020 om 10:36

Niet nieuw

De vaccins die nu getest worden hebben dezelfde basis ingrediënten als de vaccins die al jaren gebruikt worden. Die zijn al jaren veilig.

Wat nu getest wordt is de werkzaamheid tegen dit virus. Daar hebben ze een bepaalde receptor voor geselecteerd. Dat is ook niet anders bij andere vaccins.

De druk is nu hoger en in de hele keten is er ruimte gemaakt om alles te testen. Dat betekend vooral dat andere testen en daarmee mogelijke medicijnen later op de markt komen.

Met name het papierwerk gaat sneller waardoor de resultaten eerder beschikbaar zijn. Ipv 5 zijn er nu 10 mensen mee bezig, er gaan nu meer dingen parallel die anders meer na elkaar gaan.

Dus ja, als het voor mij beschikbaar komt zal ik mij laten vaccineren. Ook nu al zijn veel vaccins niet immuniserend maar vooral vermindering van de klachten. En vaak ook niet levenslang, denk aan de 10 jaar voor je DTP vaccinatie of de 3 jaar voor typhus.

Ja hoor

Ik ga er zonder meer vanuit dat als er vanuit de rijksoverheid vaccinaties beschikbaar worden gesteld, die zo goed als mogelijk zijn getest. Dan is het afwachten of er meteen voldoende beschikbaar is voor iedereen. Als er gerantsoeneerd gaat worden, zal ik niet als eerste in aanmerking komen, want geen risicogroep.

Als het gaat om vaccineren, heb ik niet de illusie dat ik het beter weet dan degenen die hier van rijkswege mee zijn belast. Dus ik wacht af, en als er een oproep komt, ga ik. En voor de rest van het gezin geldt hetzelfde

Groeten,

Temet

Phryne Fisher

Phryne Fisher

22-08-2020 om 10:52

Jawel

Ik denk het wel, maar ik zal niet bij de eerste lichting horen die hem krijgt.
Zijn er wel eens vaccins geweest die echt schadelijk konden zijn? Ik meen dat er eens iets was met een kinkhoestvaccin. De kans lijkt me in elk geval erg klein.

Bosbes

Bosbes

22-08-2020 om 10:53

Zeker wel

Zeker wel.
Geen zin in de toelichting

Ik heb wel een hekel aan anti-vaccers

ElenaH

ElenaH

22-08-2020 om 10:56

Ookmam

'er zijn veel varianten op de markt die allemaal claimen de beste te zijn en ook is er door dit korte en snelle uit de grond stamp vaccin, na mijn idee '

Er zijn nog geen vaccins tegen corona op de markt en er is nooit sprake van 'de beste' bij vaccins.

vlinder72

vlinder72

22-08-2020 om 11:03

Ja

Zeetakje

Zeetakje

22-08-2020 om 11:05

Zo snel mogelijk

Zodra het kan meteen. We hebben twee kwetsbare personen in ons gezin en ik schat in dat het gevaar van het coronavirus groter is dan het risico van een vaccin.

Ook mam

Ben benieuwd wanneer er naar jouw idee voldoende onderzoek is gedaan naar de bijwerkingen op lange termijn; en vooral ook hoe je dat gaat vaststellen.
Ik kan me voor4stellen dat je ondertussen dankbaar bent voor al die mensen die zich wel laten vaccineren, want zij nemen het risico op de bijwerkingen, die ze pas op lange termijn zullen tegenkomen.

Tsjor

Pennestreek

Pennestreek

22-08-2020 om 11:19

Wat een onzin

Veel vaccins op de markt. Alleen Rusland claimt al iets te hebben, maar dat komt absoluut niet bij ons ‘op de markt’. En onderzoek naar bijwerkingen? In hoeverre denk je dat deze vaccins af gaan wijken van wat er al is? Juist omdat de tijdsdruk zo hoog is, zal alles gebaseerd zijn op wat er al beschikbaar is aan vaccins.
Nee, ik sta niet vooraan straks, maar dat is omdat ik in geen enkele risicogroep val. Die mensen gaan voor. Maar ja, ik ga mij als dat dan nog nodig is wel laten vaccineren.

🎶🎵Sinbads vrouw🎵🎶

🎶🎵Sinbads vrouw🎵🎶

22-08-2020 om 11:27

Al gedaan, die vaccinatie

Het is me via via gelukt in Noorwegen om ingeënt te worden met het Russische vaccin tegen COVID-19 en voor diegəne van jullie diə bang is dat het niet getest is, ik həв het geproвееяd en kan met een gеняust hart zеббeи dat er бeən efectoski secundarioski и меня зовут Лопес Обрадор, и я коррумпирован и лжец и почему я даю чистые прямые награды.

Die bijwerking

treedt wel heel erg snel op. Tsjor

Triva

Triva

22-08-2020 om 11:47

Meteen

Ik zit ook in de griepprikgroep, die krijg ik al vanaf baby af. Het was nu gewoon een kwestie van griep/coronavirusachtige vaccinaties aanpassen. Daar hoef geniet moeilijk om te doen. De griepvaccinaties worden ook elk jaar aangepast.

Angela67

Angela67

22-08-2020 om 12:10

geniaal

dank je Sinbads vrouw!
gr Angela

Pirata

Pirata

22-08-2020 om 12:22

Sinbads vrouw

Я смеюсь над собой

@Emma

@Emma

22-08-2020 om 12:22

Ookmam

"er zijn veel varianten op de markt die allemaal claimen de beste te zijn"

Er zijn helemaal geen vaccins op de markt tegen Covid19. Waar haal je die onzin vandaan? Ga je op dezelfde manier te werk als het over bijwerkingen gaat tegen die tijd?

We zitten hier niet in Rusland, wees daar maar blij om.

Ookmam

Ookmam

22-08-2020 om 12:27

Duidelijk

Duidelijk, jullie laten je allemaal braaf vaccineren, hebben geen enkele research gedaan en doen dus wat men zegt. Geen probleem, maar reageer dan gewoon ipv sommige die meteen aanvallen. Nergens voor nodig, ik respecteer jullie mening toch ook..

Pirata

Pirata

22-08-2020 om 12:30

Research

En waar heb jij je research dan gedaan? En wat heb jij gestudeerd, dat je er meer verstand van hebt dan de experts?

ElenaH

ElenaH

22-08-2020 om 12:30

Ookmam

'hebben geen enkele research gedaan'

Welles

Piep

Piep

22-08-2020 om 12:33

Zeker

Ik laat me zeker vaccineren. Ik denk eigenlijk niet dat iedereen het vaccin krijgt. Ouderen en risicogroepen eerst en dan zien we wel weer verder. Maar als het kan doe ik het meteen.

Ik heb geen twijfel over het proces.

Niet voor mezelf

Ik ben pro vaccins, maar ik hoef geen griepprik en voor mezelf hoef ik ook geen coronavaccin. Geen risicogroep en bovendien ga ik er vanuit dat ik het al heb gehad. Mijn man wel, in maart al, en wij waren rond die tijd allemaal snotterig en koortsig - hij was als enige echt flink ziek. Overigens probleemloos hersteld.
Ik zou het vaccin om een andere reden wel nemen: om toch voor groepsimmuniteit te zorgen. Vaccins werken helaas minder juist voor ouderen in de risicogroep, want het eigen immuunsysteem is ook nodig voor vaccins en dat neemt af met de leeftijd. Als ik op die manier de kwetsbare groep kan beschermen zal ik het wel doen. Ik sta voor de klas op het VO, dus redelijk vooraan in de rij denk ik.

Piep

Piep

22-08-2020 om 12:35

Research

Heb ik ook gedaan. Ik zie een hoop gekkies die van alles beweren, maar als je je verdiept in de processen dan zie je dat alle normale stappen om nu worden gevolgd, alleen zonder de bureaucratie en de vertraging die daar normaal bij hoort.

Angela67

Angela67

22-08-2020 om 12:38

ookmam

ik ben benieuwd wat jij van het idee vindt dat je vaccineert zodat anderen - die niet kunnen of willen - ook minder kans hebben om besmet te worden.

Wanneer wordt dat argument voor jou valide? Of is dat geen overweging?

Voor mij is het doel persoonlijke gezondheid én de gezondheid in het algemeen. Dus ik weeg het af, waarbij voor mij het argument geldt: in welk van de wetenschappers heb ik het meeste vertrouwen. Dat is bij jou kennelijk niet een argument, want je vertrouwt hen geen van allen?

gr Angela

ps wat is er braaf aan vaccineren? zolang het geen wettelijke plicht is?

Flavia

Flavia

22-08-2020 om 12:41

Bron

Ik heb wel research gedaan en veel dichter bij een originele bron dan ik heb gehad kun je niet komen.

Bijwerkingen

https://zorgnu.avrotros.nl/nieuws/item/fabrikant-wist-van-bijwerkingen-vaccin-mexicaanse-griep/

Vaccinaties hebben bijwerkingen. Je hebt kans dat dat pas goed duidelijk wordt als er al begonnen is met grootschalige vaccinatie.

De afweging is dus de farmaceuten de gelegenheid geven, de tijd, om zo goed mogelijk te testen. Dat kost tijd. En er op toezien dat resultaten ook openlijk gedeeld worden. Dat kan nog spannend zijn omdat men ook spoedig en als eerste een vaccin op de markt wil brengen. Hopelijk brengt dat de veiligheid niet in het geding. Dan liever toch wachten op een veiliger vaccin ook al houdt dat ons langer gegijzeld in de coronamaatregelen.

Maar dan is vaccinatie de mogelijkheid om erger te voorkomen. Op bevolkingsschaal is het vaccineren met een relatief (klein) deel (soms ernstige) bijwerkingen de mogelijkheid om grootschalig ziekte en dood te beperken.

De griepvaccinatie krijgen we, dochter en ik. Dat zou het immuunsysteem al activeren voor als er een besmetting volgt met het coronavirus.

Ik zou niet graag als eerste gevaccineerd willen worden tegen het coronavirus, liever later als meer duidelijk is. Bovendien zou ik goed opletten dat je geen gezondheidsklachten hebt op het moment dat je gevaccineerd wordt. Dat je lichaam actief kan werken aan afweer.

Bij allergie meldt je dat expliciet het moment dat je gevaccineerd wordt.

"In Nederland zijn ongeveer een half miljoen mensen gevaccineerd met Pandemrix. Het gaat om (toentertijd) kinderen tussen de 6 maanden en 4 jaar in de periode van eind 2009 en begin 2010. Bijwerkingscentrum Lareb ontving 3754 meldingen over Pandemrix waarvan 137 als ernstig zijn bestempeld. Circa tien kinderen kregen narcolepsie nadat ze gevaccineerd waren. "

ElenaH

ElenaH

22-08-2020 om 12:51

Tja

'Duidelijk, jullie laten je allemaal braaf vaccineren, hebben geen enkele research gedaan en doen dus wat men zegt. Geen probleem, maar reageer dan gewoon ipv sommige die meteen aanvallen. Nergens voor nodig, ik respecteer jullie mening toch ook..'

Als dit jouw respectvolle manier van reageren is, wil ik niet weten wat je doet als je iemands mening níet respecteert ...

Pennestreek

Pennestreek

22-08-2020 om 13:00

Braaf

Ik ben niet ‘braaf’, ik maak mijn eigen keuzes. Vooral gebaseerd op research. En die research vertelt mij dat er helemaal niet veel vaccins op de markt zijn (er zijn er wel een paar in de maak, in verschillende stadia van onderzoek en testen) en die claimen al helemaal niet ‘de beste’ te zijn. In verschillende landen wordt hard gewerkt aan iets dat werkt. Dus iets dat zo goed mogelijk is in de beperkte tijd die we hebben.
En al die vaccins borduren gewoon voort op de kennis die we al hebben en de vaccins die we al tientallen jaren gebruiken. Dus ik zie geen reden om straks niet te vaccineren. Ik hoef niet als eerste, omdat er mensen zijn die het veel harder nodig hebben. Zoals ouderen en mensen die werken in de zorg en het onderwijs. Maar ik laat me wel inenten om groepsimmuniteit te bereiken en om bijvoorbeeld mijn ouders te beschermen. Niet voor mezelf, maar wel uit solidariteit.

Overigens, de enige die wellicht claimt de beste te zijn, is Rusland. Poetin is toch al niet bereid zijn vaccin te delen met de rest van de wereld, hoogstens met zijn bondgenoten. Maar al deed hij dat wel dan zou dat niet mijn eerste keus zijn omdat ik Poetin niet vertrouw.

Emmawee

Emmawee

22-08-2020 om 13:06

Sinbads vrouw

Briljant!

Russisch vaccin

https://wibnet.nl/geneeskunde/ziektes/klopt-dat-wel-russisch-turbovaccin-klaar-in-oktober

"De Russische methode is in theorie wetenschappelijk mogelijk, maar de voortgang is moeilijk te controleren, want de wetenschappers hebben hun resultaten niet openbaar gemaakt. "

"Vanwege de versnelde procedure wordt het vaccin in veel landen waarschijnlijk niet goedgekeurd. Er bestaat onzekerheid over bijwerkingen op de lange termijn, de beschermingsgraad is niet duidelijk en er is een kans dat het vaccin de pandemie verergert – zoals gebeurde met een SARS-vaccin bij muizen.

Als slechts één op de 10.000 mensen ernstige bijwerkingen ondervindt, zullen er 100.000 slachtoffers zijn als het vaccin aan een miljard mensen wordt toegediend. Daarom zijn fase 3-tests zo belangrijk – en zo tijdrovend."

Emmawee

Emmawee

22-08-2020 om 13:18

Ookmam

Nee, ik verdiep me er niet in. Ik wacht tot er een vaccin is waarvoor ik in aanmerking kom en maak op dat moment mijn overweging op grond van de op dat moment voorhanden zijnde informatie. Er zijn meestal voldoende deskundigen die zich in de materie verdiepen. Ieder zijn vak.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.