Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Help Astra zeneca


Precies, ik heb een collega van 37 die onlangs op de IC belandde. Sportief type, niet roken, geen overgewicht. Kan echt iedereen overkomen.

Poezie schreef op 09-04-2021 om 10:42:

[..]

Je kunt niet van tevoren weten of je kwetsbaar bent. Er zijn gevallen bekend van hele jonge mensen die long covid hebben gekregen en daar niet of moeilijk vanaf komen. Het kan zijn dat als ik besmet raak ik er makkelijk doorheen kom, maar er is ook een kans dat ik (veel) restklachten overhoud. Als een vaccinatie dat voorkomt laat ik me graag vaccineren!

Tuurlijk, ik ook. Maar als je het op macro niveau bekijkt dan is het doel niet om alles dicht te houden totdat niemand meer risico loopt. Dat moment zal namelijk nooit komen. Covid blijft en er zijn ook een heleboel andere besmettelijke ziekten.

Overigens is het wel vrij duidelijk wie er kans maken op ziekenhuisopname en overlijden. Dat zijn vooral ouderen en verder enkele heel specifieke aandoeningen. Dat weet je wel van jezelf. Long covid is nog niet goed onderzocht. Het bestaat, maar in welke ernst en mate weten we niet. De kans lijkt tot nu toe niet groot. 

Granola schreef op 09-04-2021 om 10:59:

Precies, ik heb een collega van 37 die onlangs op de IC belandde. Sportief type, niet roken, geen overgewicht. Kan echt iedereen overkomen.

Dat is heel naar,  maar die kans is  net zo groot als dat je morgen onder een bus komt. Het kan, maar er zijn echt een heleboel ernstige ziektes waarop je veel meer kans loopt. Dat is geen reden voor een lockdown.

Pief schreef op 09-04-2021 om 11:03:

[..]

Dat is heel naar, maar die kans is net zo groot als dat je morgen onder een bus komt. Het kan, maar er zijn echt een heleboel ernstige ziektes waarop je veel meer kans loopt. Dat is geen reden voor een lockdown.

Die vergelijking klopt niet, ook als je onder een bus komt weet je niet hoe je er vanaf komt. Als je kan voorkomen dat je onder een bus komt door voorzorgsmaatregelen te nemen dan ga je toch niet alvast mensen de straat opsturen die nog niet beschermd worden door die voorzorgsmaatregelen?

Poezie schreef op 09-04-2021 om 11:07:

[..]

Die vergelijking klopt niet, ook als je onder een bus komt weet je niet hoe je er vanaf komt. Als je kan voorkomen dat je onder een bus komt door voorzorgsmaatregelen te nemen dan ga je toch niet alvast mensen de straat opsturen die nog niet beschermd worden door die voorzorgsmaatregelen?

Jawel, dat doen we allemaal elke dag. We lopen, fietsen, sporten, rijden auto, klussen en lopen elke dag kans op een ernstig ongeval of ernstige ziekte. Ons hele leven elke dag. Wat corona anders maakt is dat de druk op de zorg enorm is als iedereen tegelijk besmet wordt. Dat kan niet, dus daarom hebben we maatregelen. Niet om ieder individueel geval te voorkomen. 

Pief schreef op 09-04-2021 om 11:25:

[..]

Jawel, dat doen we allemaal elke dag. We lopen, fietsen, sporten, rijden auto, klussen en lopen elke dag kans op een ernstig ongeval of ernstige ziekte. Ons hele leven elke dag. Wat corona anders maakt is dat de druk op de zorg enorm is als iedereen tegelijk besmet wordt. Dat kan niet, dus daarom hebben we maatregelen. Niet om ieder individueel geval te voorkomen.

De voorzorgsmaatregelen zijn daarvoor al genomen, denk aan verkeersles op de basisschool of een rijbewijs moeten behalen alvorens je in een auto mag rijden.

Poezie schreef op 09-04-2021 om 10:22:

Nou lees ik net dat er bij het Jansen vaccin ook al dergelijke gevallen zijn geconstateerd

Werkelijk? Het was mij nog niet bekend. Jammer, op de één of andere manier vind ik dit het "leukste" vaccin dat er is. Gaan ze nog stappen ondernemen?

Poezie schreef op 09-04-2021 om 11:28:

[..]

De voorzorgsmaatregelen zijn daarvoor al genomen, denk aan verkeersles op de basisschool of een rijbewijs moeten behalen alvorens je in een auto mag rijden.

Maar dat maakt het risico toch niet 0? Als de ziekenhuizen het weer aan kunnen en alles gaat stap voor stap weer open, dan kun je altijd zelf nog voorzichtig zijn als je bang bent om besmet te raken. Daar hoeft dan niet de hele maatschappij onder te lijden lijkt me. 

Eerste Astra zeneca gehad, 2 weken geleden (1dag iets minder fit geweest) . Wat ik begrepen heb kan ik voor de tweede vaccinatie kiezen of ik weer Astra wil, of een ander. Lastig hoor, ben midden 40. Gelukkig kan ik er nog even over nadenken

Ik heb vorige week AZ gekregen, ik heb nergens last van gehad. Eind juni heb ik de tweede prik en die haal ik ook. Ik erger me dood aan het vaccinatiebeleid hier. In de VS en het VK gaan ze als een speer met vaccineren. Hier blijven ze aan modderen we wat aan. De kans op bijwerkingen bij AZ is miniem. Het aantal besmettingen is hoog en de ziekenhuizen zien verdere versoepelingen absoluut niet zitten. Trombosespecialisten pleitte om door te gaan met vaccineren met AZ. M.i. worden er totaal verkeerde prioriteiten gesteld. Nu als een speer gaan vaccineren, capaciteit uitbreiden en dan de lockdown loslaten als de besmettingen echt flink gedaald zijn. Dat zou volgens mij de volgorde moeten zijn. En ondertussen zorgen dat ook de lage lonen landen vaccins krijgen.


https://www.youtube.com/watch?v=vEg523BilxI&t=829s&ab_channel=Dr.JohnCampbell

Dr John Campbell heeft een dagelijks rapport over de verschenen rapporten en het nieuws wereldwijd wat betreft de pandemie en de vaccinaties.

12.40 met name over de vaccinveiligheid van Astrazeneca.

Opvallende uitkomsten. Bij het UK onderzoek gaat het ook om een deel mannen met tromboseklachten en het verschijnsel van het tekort aan bloedplaatjes. Dat er meer of in sommige landen bijna uitsluitend vrouwen getroffen worden kan liggen aan de vaccinatie van zorgpersoneel dat veel uit vrouwen bestaat. Dan krijg je die statistische uitkomst en het vermoeden dat het met hormonale schommelingen te maken heeft is ook maar een theorie die dus voor mannen niet opgaat.

13.55: deze specifieke klachten traden op na de 1e dosis van het vaccin Astra Zeneca. Bij alle 78 UK gevallen. 

Overigens laten de andere vaccins ook trombose, stollingsstoornissen en tekort aan bloedplaatjes zien in een wisselend en naar het lijkt lager percentage voorkomen per miljoen dan bij het vaccin van Astrazeneca.

In minuut 5.56 een tabel waarin de kans op ernstige bijwerkingen door Covid vergeleken wordt met de kans op stollingsproblemen bij Astrazeneca per leeftijdsgroep.

Zo zie je dat hoe jonger men is het risico groter is dan in de oudere leeftijdsgroepen dat stollingsproblemen optreden. Vergeleken met het risico op bijwerkingen van de ziekte zelf.

Als het zo is dat ook voor andere landen de stollingsproblemen uitsluitend optreden na de 1e vaccinatie dan zou je een tweede van Astrazeneca met weinig risico kunnen nemen. Het antwoord zit mogelijk ook in deze video. Dr Campbelle behandelt ook de locale adviezen over voortzetting van vaccinatie met Astrazeneca, Niet onder de dertig, alleen boven de 55 of alleen boven de 60, het advies verschilt per instelling en per land.

Tijgeroog: 'Tsjor, over de restanten: die zijn minimaal, en daar doen ze bij de GGD hard hun best voor.' Dan snap ik het niet. Op tv. vertelde een mevrouw van de GGD dat 30% niet kwam opdagen en dat was juist de reden om maar helemaal te stoppen. Dus volgens jou hadden ze op dat moment niet hoeven te stoppen?

Ik vind het overigens prima als ze het restant uitdelen aan wie maar in de buurt is. Maar de argumentaties elke keer rammelen.

Tsjor

Ali

Ali

09-04-2021 om 21:19

Huisarts belde mijn man vanmiddag ineens op of hij alsjeblieft vandaag nog wilde komen om az te laten prikken. Onze huisarts zat op een speciale priklocatie (in de buurt van praktijk en bij ons dus om de hoek) en heleboel mensen kwamen gewoon niet opdagen! Huisarts is toen maar gewoon gaan bellen met zijn patiënten.
Man was eigenlijk eind april, begin mei aan de beurt. in juni krijgt man de tweede prik. Wij zijn blij, maar het is onnavolgbaar, het vaccineren.

Ik ben het eens met Temet:

- 'er is geen onderscheid gemaakt tussen mannen en vrouwen terwijl er toch veel reden is om aan te nemen dat de risico-vergelijking voor mannen anders uitpakt', We weten dat de vaccins snel ontwikkeld zijn en dat niet alle onderzoeken volgens de regelen der kunst zijn uitgevoerd, en dat het sekseonderscheid in de medische wereld pas langzaam begint door te dringen. Maar als nu in de praktijk (en die is best al groot) blijkt dat een bepaalde bijwerking wel voorkomt bij vrouwen, maar niet bij mannen, dan zou ik dat risico nemen. Totdat de praktijk proefondervindelijk anders uitwijst. Zo werken we nu ook.

- 'ook is niet duidelijk waarom bijvoorbeeld 50-ers niet gewoon geprikt worden.'

- 'En ten slotte: kan er niet een systeem worden opgetuigd waardoor mensen die wel gevaccineerd worden met AstraZeneca dat gewoon aanvragen?' Of tekenen dat ze de risico's kennen, een extra waarschuwing krijgen waar ze op moeten letten, niet weggestuurd worden bij de huisarts als ze klachten hebben. Aangezien het gaat om een kansenafweging kun je dat ook voor een groot deel overlaten aan de mensen zelf, mits je hen goed voorlicht.

Ik begin het nu echt bijzonder treurig te vinden, het vaccinatiebeleid. We doen het allemaal zo zorgvuldig, dat de IC's weer volstromen en 20-30 mensen per dag overlijden.

Tsjor

Ik houd contact met mijn huisartsenpraktijk. Ze willen liever niet dat je belt, uiteraard. Dus er staat een prikupdate op de site. Prikken ze net met de geboortejaren die 1 en 2 jaar met die van mij verschillen. Pfffff, jammer.

En nu kan ik even liever niet vanwege medicatie die de afweer onderdrukt en dan kan de prik zich mogelijk (theorie) minder goed ontplooien.

Ik kan meedoen met een onderzoek van mijn poli/ziekenhuis. Ik hoopte dat ze dan ook zouden vaccineren maar dat doen ze niet. Anders had ik me wel gemeld.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.