Brr.. Koud! Check onze hacks om je kind lekker warm én gezond te houden
Algemeen Ouderschap Algemeen Ouderschap

Algemeen Ouderschap

Lees ook op
Triva

Triva

02-05-2016 om 11:17

Het nadeel van een BN'er zijn....

Mijn zoon, groot fan van Mattie en Wietze 's ochtends op de fiets, liet mij net dit bericht lezen: http://qmusic.nl/nieuws/een-bericht-van-mattie

Je doet dus jaren moeite om een kind te krijgen. Dan raakt zij zwanger, doet op een originele wijze daarvan verslag (Real men make Twins op zijn shirt), later nog een 'zijn het jongens of meisjes', dan worden ze ruim drie maanden te vroeg geboren en nu blijkt hij niet de vader te zijn. Heftig als je dan een BN'er bent.


Triva

Triva

02-05-2016 om 11:22

oja

en daarmee bedoel ik niet dat ik hier nog even lekker iedereen op wil wijzen maar dat het zonder BN'er zijn al moeilijk is om hiermee om te gaan. Het werd natuurlijk onhoudbaar als allerlei onbekende mensen je de hele dagen naar je dochters gaan vragen.

Hortensia

Hortensia

02-05-2016 om 11:39

heftig

Ik las het bericht vanmorgen ook en dacht: wat moet die man in een emotionele rollercoaster zitten! Precies wat je schrijft: je wordt vader (en ik heb begrepen dat dat ook niet makkelijk is gegaan), het blijken er twee te zijn, ze komen verschrikkelijk vroeg (en wat dat betekent hebben we allemaal kunnen lezen in het verhaal over Minimeisje - ik ken die hele Mattie niet maar door Minimeisje ben ik het wel gaan volgen)...

...en dan dit.

En ondertussen sta je vanwege je werk in de schijnwerpers, en met jou je hele gezin dat opeens niet je gezin blijkt te zijn.

Ik hoop dat de mensen hier met respect voor alle bepaalde social media lijken steeds meer op een open riool).

Hortensia

Hortensia

02-05-2016 om 11:42

rare laatste zin

Moet zijn: Ik hoop dat de mensen hier met respect op reageren, maar ik vrees het ergste, want bepaalde social media lijken steeds meer op een open riool

(geen idee wat er fout ging, sorry)

Triva

Triva

02-05-2016 om 11:44

yep

De privé zat er al weer bovenop, op zich wel grappig, zoon wist niets over privé en story en die heeft ook weer wat geleerd. Sowieso was het voor hem een hele openbaring en hij had veel vragen hierover.

Hortensia

Hortensia

02-05-2016 om 11:46

Triva

Ik weet niet hoe oud je zoon is, maar als hij nog jong is lijkt het me lastig uit te leggen...

Triva

Triva

02-05-2016 om 11:51

Hortensia

Hij is 17 dus dat viel wel mee hoor. Het zijn alleen dingen waar je je niet snel mee bezig houdt op die leeftijd en daarom had hij daar veel vragen over. Daar kwam vervolgens het fenomeen story en prive nog overheen trouwens. Ook best wel raar om dat uit te leggen, ik zei al dat ik het vroeger altijd al zo knap vond dat je een stukje tekst van 1 alinea kunt uitsmeren over 3 pagina's Roddeltijdschriften, zo niet van deze tijd

Hortensia

Hortensia

02-05-2016 om 12:52

roddeljournalistiek

Ik heb ooit gesproken met iemand die dat soort werk deed. Heel interessant! Het komt er op neer dat je bijvoorbeeld uit een officieel interview uit een betrouwbare bron één zinnetje neemt en dat een eigen leven gaat geven.

Bijvoorbeeld (even een fictief voorbeeld): in een serieus interview vertelt Bertus Brul, een beroemd zanger uit het klassieke genre over zijn werk, zijn ervaring, achtergrond (conservatorium), de stukken die hij heeft gezongen, zijn al jaren vooruit volgeboekte agenda, enfin, twee grote krantenpagina's (van een betrouwbare krant) vol. Ergens tussen neus en lippen door meldt hij in een zinnetje van enkele woorden dat hij laatst heeft gezongen in het tehuis van zijn demente tante. Het valt amper op, maar de roddeljournalist heeft er een geoefend oog voor.

Zo'n roddeljournalist weet dat zijn doelgroep niet zit te wachten op de informatie over het beroep van Bertus Brul (nogal wat vaktermen en zo), maar die groep is wel tot tranen toe geroerd is door de demente tante van deze zanger.

Hij doet even wat onderzoek (het BN-wereldje is klein, binnen 10 minuten weet hij dat het om tante Odilia in huize Roest Rust gaat, waar hij iemand treft die enthousiast vertelt dat die meneer zo mooi oude liedjes van Johnny Hoes en Eddy Christiani zong) en al gauw blijkt dat deze zanger spontaan wat liedjes heeft gezongen tijdens zijn bezoek. Niet zijn gebruikelijke klassieke werk, maar meer de meezingliedjes uit tantes jonge jaren.

Dan is een smeuïg stukje snel gelezen. "HARTVERWARMEND! Hoe *naam zanger* nog altijd om zijn oude tante geeft".
De geliefde operazanger Bertus Brul, die bij jong en oud geliefd is vanwege zijn warme bariton, heeft laatst een gratis concert gegeven in verzorgingshuis Roest Rust, waar zijn 89-jarige tante Odilia woont. De zanger, die ondanks zijn tot 2021 volgeboekte agenda zijn oude tante nog regelmatig met een bezoekje vereert, heeft de bewoners van Roest Rust verrast met een gratis optreden, waarin hij deze keer niet zijn beroemde uitvoering van Erlkönig bracht, maar een medley van Nederlandstalige hits van weleer. Brul wist bij veel bewoners de handen op elkaar te krijgen met een medley van "Ouwe Taaie Jippie Jippie Jee" en "Meisje Van Alledag", maar ook hier en daar een traan op te wekken met "Er Hangt Een Paardenhoofdstel Aan De Muur".

(ik ben geen journalist, dus schrijf- en stijlfouten moet je me maar vergeven).

Zo heeft de journalist een klein, terloops zinnetje in een zeer serieus interview al geweldig op weten te blazen tot een prachtig verhaal over die grote beroemde zanger die zijn oude tante en haar medebewoners tot tranen toe ontroerde met liedjes van vroeger

Let maar eens op berichten over beroemde mensen. Er zijn ook vaak "een woordvoerder", "vrienden" of "mensen uit zijn omgeving" die anoniem geciteerd worden

Liegen mag niet, maar de waarheid kun je, net als plasticine, alle kanten opduwen

Li

Li

02-05-2016 om 13:09

Hortensia

Het wordt tijd dat je wel journalist wordt, je hebt er duidelijk talent voor! Ik zie Bertus Brul zó voor me...

Hortensia

Hortensia

02-05-2016 om 13:12

oh ja, en ook (roddeljournalistiek)

Aannames doen levert ook altijd een leuk stukje op.

"Heeft de ex van Karel Kluivenduiker een nieuwe vriend?

Volgens imtimi wordt Mientje Mini, de ex van televisiepresentator Karel Kluivenduiker de laatste tijd regelmatig gespot met Jaap Jankorgel, de bekende smartlappenzanger. Een vriendin van Mientje suggereerde dat er mogelijk meer is tussen de charismatische smartlappenzangeres en het lingeriemodel, dat net gescheiden is van Kluivenduiker.
Het management van Mientje ontkent dat er sprake is van een liefdesaffaire en beweert dat de relatie zakelijk is, maar waar rook is, is vaak ook vuur..."

Het is een kunst op zich, roddeljournalistiek. Nergens zeg je "Mientje heeft een nieuwe lover", maar wel "wij hebben gehoord dat er iets is, maar het wordt officieel ontkend".

Maar je zult maar BN-er zijn, iets afschuwelijks meemaken en vervolgens te maken krijgen met allerlei uitvergrotingen en aannames...

Hortensia

Hortensia

02-05-2016 om 13:16

Ik heb inderdaad veel met diverse soorten media te maken gehad (ook de schrijvende en nee, ik ben geen BN-er ), maar taalkundig laat ik sinds ik niet meer helemaal gezond ben steeds meer steken vallen...

Aagje Helderder

Aagje Helderder

02-05-2016 om 13:28

Ik vind het een drama

voor hem en de kinderen. Je zult het meemaken dat je blij bent dat je vader wordt, dat je dat deelt met de mensen die met je meeleven (in zijn geval veel mensen), dat je de zorgen hebt van een gecompliceerde zwangerschap en veel te vroege geboorte en dat dan ineens blijkt dat je niet de vader van je kinderen bent.
Het drama is er omdat je leven niet is wat je dacht dat het was, je partner heeft je belazerd en je kinderen hebben een andere vader dan jij.
Lijkt me onder alle omstandigheden afschuwelijk, maar omdat je een bn-er bent komt daar een extra dimensie bij: het feit dat iedereen ervan weet....

Aagje

Aagje Helderder

Aagje Helderder

02-05-2016 om 13:36

Het zal ook wel een drama zijn

voor de ex van Wietse, maar zij is degene die haar partner bedroog.
Vroeg me meteen af of zij het al die tijd geweten heeft, of het vermoed heeft en het stil hield. In de hoop dat het nooit ontdekt zou worden... Of dat het bv door toeval aan het licht kwam doordat bloedgroepen van de kindjes niet matchten met die van de kinderen.
Allemaal van die vragen die me niet aangaan, maar die wel naar boven kwamen. En dat terwijl ik vind dat zoiets als dit niet in de openbaarheid thuis hoort.

Aagje

Hortensia

Hortensia

02-05-2016 om 13:43

Aagje

Het is speculeren wat de aanleiding is, het is aannames doen, maar ik heb daar ook bepaalde gedachten over. Maar ik denk dat ik die beter voor me kan houden. Ik vind het behoorlijk dramatisch wat alle betrokkenen nu mee moeten maken.

De ex, daar zou ik ook niet mee willen ruilen. Die zit met een heel vervelend probleem, plus daaroverheen het drama van een vroeggeboorte van niet één maar twéé kindjes, en dat alles onder het vergrootglas van de media en héél veel mensen die daar allemaal een mening over hebben.

En dan de kindjes zelf...

loekie

loekie

02-05-2016 om 14:17

Heart

Het lijkt mij heel erg wat die man is overkomen. Zo'n gevoel van enorm gelukkig, naar veel zorgen en dan ongelukkig. Ik hoop dat hij krijgt wat hij vraagt: rust om alles te verwerken en niemand blamen.
Een familielid van mij is ook op die manier vader geworden. Ze konden samen geen kinderen krijgen, zij heeft met een andere man aangepapt, het kind is geboren. Familielid heeft kind erkend als de zijne en ze zijn nog altijd samen en vormen een leuk gezin.
Er is zelfs een liedje over: All I wanna do is make love to you van Heart.

Hortensia

Hortensia

02-05-2016 om 14:24

oh ja, dat liedje

Ik was het alweer bijna vergeten maar ik heb vaak over de tekst nagedacht. Stel dat dat zo is. Dan zou je het dus vreemdgaan uit liefde kunnen noemen om de grote wens van je partner (een kind krijgen) te vervullen.

Kun je zoiets wel maken? Ja, want je doet het voor je partner. Nee, want je bent gewoon vreemd gegaan.

Je zal maar kind van een BN'er zijn

En dit allemaal tegenkomen op het internet als je een jaar of 12 bent. Trieste situatie voor alle betrokkenen.

skik

de kleine waarheid

Boek van vroeger... De hoofdpersoon krijgt een kind van een ander en verzwijgt dit voor haar man die net als zij zeer leed onder de kinderloosheid. Ik geloof dat de echtgenoot altijd in de waan blijft dat het kind van hem is - maar dat weet ik niet zeker, dan zou ik het boek nog eens moeten lezen.

Als een onbedoeld kinderloos stel samen besluit de mogelijkheid van zaadceldonatie of eiceldonatie te benutten, is de feitelijke situatie (een van beide is niet de biologische ouder) hetzelfde.
Hier bij deze presentator is alles aan scherven gevallen, ik hoop en wens alle betrokkenen veel wijsheid om in de achtbaan van kolkende emoties de rust te vinden voor wijze besluiten.

Keuze

Het is ook een keuze je prive sores met de buitenwereld delen. Ik snap zo'n brief niet.Ik vind het genant,dit soort ongepaste openhartigheid. Hou het bij "geen commentaar' in de repeteerstand. En ondertussen zitten we met de beschuldigende vinger naar de kappersbladen dit smeuiige nieuwtje hier ook lekker te herkauwen.

Zoon heeft voor zijn profielwerkstuk een tekstanalyse van Bowie's zwanenzang gemaakt. Wat zijn mentor de uitspraak ontlokte"Dude, moet nou eerst Bowie doodgaan voordat jij aan je profielwerkstuk begint!") )Een van de conclusies was dat de aanwijzingen van zijn naderende dood zo overduidelijk waren, dat iedereen rondom op de hoogte moet zijn geweest. En dat dus het zelfs in deze tijd waarin iedere scheet na-echoot op twitter, het mogelijk is je persoonlijk leven prive te houden.

Maar ja, die was vooral zanger en kunstenaar, geen Bekende Brit

Bromvlieg (ot)

Marleen Spaargaren/Willeke Alberti in de duinen met flamboyante schilder Jos Boswinkel /Coen Flink. En antiquair Jan Engelmoer/Koos Dobbelsteen stierf voortijdig, maar in zalige onwetendheid dat Suzan niet zijn dochter was.

Weet je het weer? Anders kan ik de volgende meeting de dvd voor je meenemen.

loekie

loekie

02-05-2016 om 15:28

knap

Ik vind het juist wel dapper om dit naar buiten te brengen. Knap om het te delen. Het is een naar verhaal, voor alle betrokkenen. Hij heeft zijn collega een brief met uitleg voor laten lezen die respectvol is naar iedereen en waarin hij de reden naar het uiteengaan van hem en zijn partner aangeeft en niet te vergeten, de vraag om alle betrokkenen in dit verhaal met respect te behandelen. Je krijgt nu even veel over je heen maar het scheelt een hoop gespeculeer. En het lijkt me ook moeilijk om steeds maar weer de vraag te moeten beantwoorden hoe het gaat met de kindjes, terwijl ze niet van jou zijn en je je erg bedrogen voelt. Het stel gaan uit elkaar, dat is natuurlijk wel vreemd zo kort na de geboorte van de kinderen en dan gaat het geklets beginnen. Hij kan nu eerlijk zijn, hoeft niet langer toneel te spelen. Ik heb hier wel respect voor.

Fransien

Fransien

02-05-2016 om 15:36

Sneu

Dan heb je zo op een kindje gehoopt en je er feitelijk al bij neergelegd dat het hem niet gaat worden, blijk je toch vader te gaan worden, van een tweeling nota bene.
Dan een spannende tijd vanwege een veel te vroege geboorte, met alle sores van dien, en dan proberen een goede man en vader te zijn en een goede band met je kinderen te krijgen.
En dan krijg je te horen dat je vrouw je heeft belazerd en dat de kinderen niet eens van jou zijn...

Jemig, ik zou niet graag in zijn schoenen staan.
Zijn vriendin zal ook wel het nodige over zich heen krijgen, maar eerlijk gezegd vind ik vreemdgaan al niet echt in de haak en zwanger worden van een ander en daar dan niets van tegen je eigen man zeggen absoluut niet kunnen.
De kinderen zijn de grootste verliezers in dit verhaal, tenzij de minnaar van moeders al klaar staat om de vaderrol over te nemen...

Ja sneu

Blijkbaar was er wel een kinderwens maar om het onvruchtbaarheidsprobleem op te lossen bestond er geen overeenstemming.

Andreaa

Andreaa

02-05-2016 om 17:24

Narcistisch

Ik ben het eens met Kenfan. Belachelijk zo'n brief. Geeft maar weer aan hoe belangrijk deze jongen zichzelf vindt. Ik had eerlijk gezegd nog nooit van hem gehoord, maar ik kom nog uit het Frits-Spitstijdperk.

Ik las t vanmorgen op internet en vond het raar. Vooral iets dat aan t einde stond, maar dat was volgens mij van de radiozender, de vraag om hem met respect te behandelen en met rust te laten. Dat zal nu zeker niet gebeuren. Hij zet zelf zijn priveleven op internet, met allerlei details die ons totaal niks aangaan. Ik vind het maar een hoop aandachttrekkerij. Hij was niemand uitleg verschuldigd, als hij zich had ziek gemeld was er niks aan de hand geweest.

Ik ben aangetrouwde familie van een uitgebreide acteursfamilie die bijna nooit in De Bladen staan omdat ze ervoor zorgen geen aanleiding te geven en dat lukt aardig. En toen een van hen overleed, hebben ze precies genoeg aan de pers gegeven dat het niet ranzig werd en de pers niet verder vroeg en blij was met het hen toegeworpen brokje.

bloemetje

bloemetje

02-05-2016 om 17:38

Narcistisch?

Narcistisch? Belachelijk zo'n brief? En dat terwijl je nog nooit van hem hebt gehoord? Jemig zeg, je zegt nogal wat. Heb je de brief eigenlijk gelezen?

Hij heeft in zijn programma uitgebreid gesproken over de zwangerschap, luisteraars hebben meegeleefd, ook toen de kinderen zo vroeg werden geboren. Hij heeft zich kwetsbaar opgesteld, zijn leven met luisteraars gedeeld. En luisteraars reageren daarop. Het is wat dat betreft net als hier op OOL. Stel dat we hier massaal meeleven met iemand, en dat die persoon plots zo'n bizarre wending in zijn leven meemaakt.... Moet zo iemand dan maar niets meer schrijven en iedereen ongerust en met vragen 'achter laten'?

Knap en dapper, en respectvol??

Mwaoh, ik denk dat dat wel losloopt. Deze meneer heeft geen zin om voor altijd de Bekende Zak te worden die zijn vriendin met een twee zorgenkindertjes liet zitten. Denk Xander van Wendy, denk Rob Oudkerk. Dus zorgt hij er met een gevoelige open brief voor dat heel Nederland van de ware toedracht op de hoogte is.

Knap en dapper is het als de kinderwens en de liefde voor je partner laat prevaleren boven je gekrenktheid en het beste van de situatie maakt. Breng je dat niet op, alle begrip. Maar wees dan zo respectvol je mond te houden zodat niet je ex alle shit van reagurend Nederland over zich heen krijgt. Die heeft vast al zwaar genoeg.

Andreaa

Andreaa

02-05-2016 om 17:59

Ik heb de brief gelezen, tenminste wat de Telegraaf afgedrukt heeft.

Leuk dat luisteraars hebben meegeleefd, maar hij had dit allemaal niet zo openhartig hoeven op te schrijven. Hij had kunnen volstaan met "de baby's zijn te vroeg geboren, we hopen dat het goed met ze gaat en jullie begrijpen dat ik nu even wat meer aandacht aan thuis (vrouw en kinderen) ga besteden'.

Dat zijn vrouw vreemdgegaan is, dat de kinderen biologisch niet van hem zijn: allemaal non-informatie die vooral prive moet blijven.

Maar het past goed in de tijdgeest waarin mensen veel van hun prive met de buitenwereld delen.

Andreaa

Andreaa

02-05-2016 om 18:08

Ps, bloemetje

Dus als ik iemand niet ken kan ik niet zeggen dat ik iemand narcistisch is?

Dat vind ik raar.

Hortensia

Hortensia

02-05-2016 om 18:16

Andreaa

Ik vind je toon niet prettig. Maar die past ook goed in de tijdgeest, zullen we maar zeggen.

Over zijn openhartigheid kunnen we een mening hebben. Maar als hij het had gehouden bij "de baby's zijn te vroeg geboren", zoals jij suggereert, zich vervolgens in stilzwijgen hult en opeens blijkt dat hij gescheiden is, zou hij zoals Kenfan al zegt die vent zijn die zijn arme vrouw met twee zielige kindjes liet verrekken.

Jouw respectabele aangetrouwde acteerfamilie zit blijkbaar in andere cultuurkringen dan de gemiddelde populaire radiomaker, waar de publieke belangstelling (of nieuwsgierigheid) nou eenmaal anders is.

Daar een label als "narcistisch" aan hangen maakt extra duidelijk dat jij je daar vér boven verheven voelt en er enórm op neerkijkt, maar vooral dat je eigenlijk niet weet wat "narcistisch" eigenlijk is en dat jij tot het slag volk behoort dat zonder na te denken strooit met stoornissen zonder er verstand van te hebben.

Waarmee je alweer geweldig goed in deze tijdgeest past, ook al ben je (net als ik) van de Frits Spitsgeneratie.

Ad Hombre

Ad Hombre

02-05-2016 om 18:17

Andreaa

Ik denk dat je tegenwoordig wel kunt stellen dat al die hippe DJ's en vooral die van het soort dat in duo's voorkomt meer dan gemiddeld narcistisch zijn. Wat zijn dat toch vreselijke figuren.

Die eikel (no pun intended) die zich on-the-air liet pijpen door een hoer voor een beetje aandacht zie je overal in talkshows omdat hij zo bescheiden is zeg maar...

Van dat soort types kun je natuurlijk niet verwachten dat ze ook nog eens normale partners kiezen...

Mattie en Wietse, die figuren die zo bescheiden zijn dat ik ze regelmatig op bushokjes op mijn netvliezen krijg geprojecteerd. Ik wil niet eens weten wie het zijn!

(zo, ik kan mijn vooroordelen weer eens heerlijk kwijt)

Hortensia

Hortensia

02-05-2016 om 18:25

Ad Hombre

Ja, de tijden van Frits Spits zijn voorbij en ja, je bent bevooroordeeld

Maar ik moet je nu toch even corrigeren: als jij Giel Beelen (die ik zelf overigens niet kan luchten of zien, breek me de bek niet open!) aanhaalt m.b.t. een actie van hem die alweer (ik geef toe, ik heb gegoogled) 26 jaar geleden gebeurde kun je toch echt niet meer spreken van "tegenwoordig"

NB Mattie ken ik alleen van de nieuwsberichten en de posters. De zender staat op mijn DAB+ maar ik vermoed dat ik niet tot de doelgroep behoor

NB2: ik ben de eerste om te beamen dat het mediawereldje (radio, tv, pers) wordt bevolkt door een flink aantal mensen die je op één of andere manier bijzonder zou kunnen noemen. Maar niemand hier, tenzij hij/zij de persoonlijke psychiater is, kan zomaar strooien met etiketjes als "narcistisch".

Daarbij: als ik zie wat mensen openbaar delen op hun facebook vermoed ik dat dit vaker voorkomt dan je denkt. Kwestie van tijdgeest, inderdaad

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.