Nieuw: Ontdek nu alle events en workshops bij jou in de buurt op het Ouders Eventplatform
Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Lees ook op

Kindermisbruik en dreigen met vervreemding


Viva-amber

Viva-amber

14-02-2022 om 18:27 Topicstarter

tsjor schreef op 14-02-2022 om 18:19:

'Ik voel mij machteloos en wil graag naar de rechtszaken blijven gaan, maar ook het meisje blijven zien.' Als je moet kiezen tussen deze twee, wat zou je dan kiezen?

Tsjor

Goede vraag, haar veiligheid is het belangrijkste. Onwetendheid houdt haar onveiligheid in stand. De dader stapt straks weer in het vacuum van onwetendheid en dan gaat het door. In het ergste geval kan zij nog beter veilig zijn en mij niet zien. 

Bij een vergelijkbare situatie (maar veel minder extreem, zonder misbruik en dergelijke) in mijn schoonfamilie is er voor gekozen om de "taken" te splitsen in een soort van good cop, bad cop. Er was een plek waar het kindje altijd welkom was, veel logeerde en van waar uit er nooit kritiek op de opvoeding was. Tenminste, niet richting de moeder, zodat dat vertrouwen bleef een er zicht bleef op de ontwikkeling. 
Anderen probeerden de moeder bij te sturen en hadden (openlijk) contact met hulpverlening. 

Misschien dat zoiets voor jou ook mogelijk is. Ik denk dat het inderdaad heel belangrijk is dat je het vergroten houdt van de moeder, zodat je een veilige haven bent voor het kindje, en zicht houdt op wat er gebeurt. Maar dat is helaas heel moeilijk te combineren met bezoeken van de rechtzaken. Dus ik sluit me aan bij Piratenkoningin, kun je niet een medestander vinden die bijvoorbeeld de rechtzaken wil bezoeken, die niet de relatie met de moeder goed hoeft te houden. 

Oh lieve Viva amber, ik voel zoveel emoties en ik ben niet eens persoonlijk betrokken. Wat een onbegrijpelijke situatie, en wat een geweldige inzet toon jij voor het meisje, terwijl het je zo moeilijk wordt gemaakt. 
Haar moeder zou zich om haar moeten ontfermen maar helaas voor dit meisje is dit niet zo. Wat zou ik die "vader" en "moeder" toch graag de waarheid zeggen, namelijk dat ze hun kleine meisje absoluut niet waard zijn. 

Ik hoop oprecht dat er gerechtigheid komt en dat er een doorbraak volgt ten gunste van deze kleine meid. Mijn hart huilt voor haar, en voor jouw machteloze gevoel. Hele dikke knuffel voor jou. Dit moet heel moeilijk zijn  

Viva-amber schreef op 14-02-2022 om 18:27:

[..]

Goede vraag, haar veiligheid is het belangrijkste. Onwetendheid houdt haar onveiligheid in stand. De dader stapt straks weer in het vacuum van onwetendheid en dan gaat het door. In het ergste geval kan zij nog beter veilig zijn en mij niet zien.

wat een heftige en moeilijke realisatie is dit. Geeft alleen maar aan hoe groot jouw liefde voor het kind is.

Anoniem melden anders. Ik snap ook wel dat je liever zicht blijft houden en dan je verder afzijdig houdt. Maar hoe lang houdt een mens het vol mee te spelen. Dan heb je inderdaad al een partner nodig, die in het geheim dan jou op de hoogte houdt en je dus van de info die er speelt voorziet. 
Hoe sta jij dan in dit proces? Heb jij een vriend of vriendin die jou bijstaat? Kun je een persoon in vertrouwen nemen die dit stukje oppakt en namens het kind en jou ergens meldt, dat jij anoniem blijft zodat je betrokken kunt blijven. 

wat heftig zeg
Heb je wel goed contact met VT, of zit de avg wet hiertussen? 
Je kan advies in winnen bij https://centrumseksueelgeweld.nl/
Zij zijn hét expertise centrum hierop, en kunnen  educatie geven op dit onderwerp, een luisterend oor bieden én gericht advies geven

Viva-amber

Viva-amber

14-02-2022 om 19:00 Topicstarter

Behalve het OM, de advocaat van de dader, de moeder en haar bijstand van slachtofferhulp is er niemand aanwezig, behalve veiligthuis. Die 3 zitten bij elkaar, VT apart aan de andere kant. Elke afgevaardigde van mij valt dus ook op en bij binnenkomst wordt je relatie met de dader gevraagd. De rechter noemt dan alle aanwezigen op en hun relatie tot de dader of het slachtoffer. Ook iemand sturen valt gewoon op. Er is ook geen pers, zou ik ook niet willen ter bescherming van het slachtoffer. Ik denk dat ik gewoon blijf gaan met de hoop dat het tij keert. De moeder kan dit niet volhouden. Dat gebiedsverbod en contactverbod gaat komen, daar sturen zij met hun eigen gedrag op aan. 

Als het daadwerkelijk zo'n internationaal pedonetwerk is waar hij een spil in is, denk ik niet dat hij snel vrij zal komen.
Heb je bij VT al gemeld dat je pleegouder voor het meisje wil zijn als het nodig is?
Het gaat om haar belang. Er zijn kinderen voor minder uit huis geplaatst. Zo lang moeder de vader de hand boven het hoofd houdt, is ze onderdeel van het probleem en is dat mijns inziens niet de juiste plek voor dit meisje. 

We hebben hier iets vergelijkbaars meegemaakt. In ons geval was de moeder van mijn stiefkinderen de dader en ging het bewezen om de jongste die toen 3 was. 

Er komen ontzettend veel emoties bij kijken en ik vind het echt bizar dat moeder nog gewoon gezag over de kinderen heeft. De kinderen wonen bij mijn vriend en moeder heeft een omgangsregeling. 
Er kwam alleen OTS op omdat ‘ouders niet goed communiceerden’ en daardoor de kinderen ‘klem’ kwamen. Maar moeder heeft, kwam uit de forensisch psychiatrische onderzoeken, een aantal persoonlijkheidsstoornissen. Ze is uiteindelijk gedeeltelijk toerekeningsvatbaar verklaard. Na 3 jaar therapie zat er overigens totaal geen voortgang in maar uiteindelijk heeft de RvdK na twee jaar OTS geoordeeld dat de OTS er wel af kon. Mijn vriend was het daar niet mee eens, alsmede de voogd. Maar goed 🤷🏼‍♀️. 
Er is mij toen geadviseerd (advocaten) om juist niet naar de rechtszaken te gaan zodat de kinderen en bij mij konden blijven maar ook omdat het juist olie op het vuur zou kunnen zijn. Je kan er als ‘buitenstaander’  heel veel van vinden en er heel veel energie in steken maar uiteindelijk heb je echt 0,0 invloed… 

Viva-Amber, wat lastig!!
Heel veel sterkte iig!
Volkomen onbegrijpelijk voor mij dat vt niet al lang opgeschaald heeft. Zo veel bemoeienis in zo veel omstreden situaties. En dan dit…..
Ik leef met je mee. 
Blijf hier je verhaal doen. 
Verder kan ik alleen maar onderstrepen wat anderen al schrijven: probeer dit te delen met anderen. Omdat je idd niet alle petten tegelijkertijd op kunt zetten en het emotioneel vast ook te zwaar wordt. 

Viva-Amber, ik had je laatste bericht nog niet gelezen. Ik snap het, super lastig. 
Heb je helemaal geen ingang/ contact met moeder? Valt er te onderhandelen over bijv een advocaat voor het kind? 

Viva-amber schreef op 14-02-2022 om 18:05:

Ik hoop dat het feit dat de dader en de moeder nu bij eerste zitting deze uitspraak hebben gedaan, e.a. toch een reden zal zijn om op te schalen naar de RvK en ook tot een OTS te komen. Ik weet niet of het de woede is van de eerste dag, misschien zakt het nog. Maar dat meisje krijgt anders een hele eenzame en nare jeugd zonder opa/oma, neven, nichtjes, tantjes en vriendjes of vriendinnetjes. De opa en oma regelen nu sinds enkele weken voor het eerst speelafspraakjes. De moeder doet dat niet, want zij speelde vroeger zelf ook niet met andere kinderen thuis. Ik hoop maar dat men in de rechtbank inziet dat er echt hulp en steun nodig is. Ik denk dat de moeder niet voor niets zo om zich heen slaat en ook radeloos is en financieel afhankelijk.

Wacht eerst de uitspraak van die zitting af. Doe nog geen invullingen en aannames wat de toekomst betreft, want je weet momenteel niet wat de zitting oplevert.

Hoop dat de uitspraak wijs uitpakt.

Viva-amber

Viva-amber

14-02-2022 om 19:31 Topicstarter

MamaE schreef op 14-02-2022 om 19:05:


Heb je bij VT al gemeld dat je pleegouder voor het meisje wil zijn als het nodig is?

Ik heb dat gezegd, maar zij willen mijn naam nu niet opnemen. Zij weten wel van mijn bestaan. Ik ga wel een kamer klaar maken in mijn huisje. SQF bij deze dader is ook een stoornis vastgesteld en er komt een gedeeltelijk ontoerekeningsvatbaarheidsverklaring. Er is gelukkig al 3x door de meervoudige kamer geoordeeld dat hij te gevaarlijk is om vrij te laten. 

Wat naar trouwens om te horen, dat de OTS er af gaat. Moet echt wel heel angstig zijn dat deze dame weer zonder toezicht met haar kinderen om mag gaan. Ik vind dat bij seksueel misbruik of het verspreiden van kinderporno van je eigen kind: je rechten echt wel zijn verspeeld. Kinderen zien ok, maar tot volwassen zijn wel onder deskundig toezicht. 

Ik heb besloten dat ik naar de rechtszaak blijf gaan. Ik ga niet zwichten voor bedreigingen. Ik houd ook een logboek bij, voor wanneer het meisje ooit de waarheid wil weten. 

Geen goede raad voor je Viva-amber, daarvoor weet ik te weinig van dit soort problematiek. Wel een hele dikke knuffel, die verdien je 

Viva-amber

Viva-amber

14-02-2022 om 20:29 Topicstarter

Dank je wel!

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.