Nieuw: Ontdek nu alle events en workshops bij jou in de buurt op het Ouders Eventplatform
Ouders en School Ouders en School

Ouders en School

Lees ook op
Blonde bal

Blonde bal

24-11-2014 om 14:01

Weinig ouders bij sportdag; is dat nou erg?

Ik had zojuist een vrij nare discussie met een moeder die zich beklaagde over het feit dat er op de sportdag bijna geen ouders waren om te komen aanmoedigen. Ik werk thuis als zzp-er en ze vond het toch wel raar dat ik daar nooit tijd voor vrijmaakte.
Ik ben immers thuis! En het is toch zielig als er niemand komt.

Nu gaat zij niet over mijn tijd en of ik het nu druk heb of niet; ik zou er echt niet heengaan. Dat vertelde ik haar ook. Nou dat vond ze maar raar en zielig voor mijn kind.

School laat ook steeds weer weten dat ze veel ouders hopen te zien tijdens zo'n toernooi! En laat ook weten dat ze de opkomst wat vonden tegenvallen. Ouders die wel komen worden ook uitgebreid bedankt voor hun support.
En ineens begint dat in mijn verkeerde keelgat te schieten.

Welke ouder heeft hier dan überhaupt nog tijd voor? Niet veelals je ziet hoeveel supporters er waren.

Bovendien vind ik dat ge- lijn, volley, basket en voetbal geen zak aan.
Ik vind het ook zo niet meer van deze tijd. En ik ga me ook meer en meer storen aan dar opdringerige gebedel om dit soort aanwezigheid.
Ook die stroom mail of we kunnen helpen/rijden.
Wanneer beginnen ze te snappen dat moeders (want die worden aangesproken, mijn man eigenlijk nooit, het lukt me al 5 jaar niet om zijn mailadres op te geven en die van mijn niet meer te gebruiken) ook een baan kunnen hebben, of anders iets anders doen tijdens schooltijd.

Ik ben er destijds al (heel ongeëmancipeerd) met werk gaan minderen om er te zijn voor mijn kinderen als ze niet op school zitten, maar blijkbaar is het niet genoeg. En hoewel ik vind dat we het prima hebben geregeld bij ons thuis blijf ik het zo rottig vinden dat ik toch weer wordt aangesproken op mijn afwezigheid.


Hanne.

Hanne.

24-11-2014 om 14:50

Hier niet gewenst

Hier word je niet geacht aanwezig te zijn bij de sportdag. Dan is het meteen niet erg meer want niemand heeft een ouder/broer/zus/opa/oma die komt supporteren. Je kan elkaar prima supporteren.

Daarmee is de vraag volgens mij beantwoord. Is het erg, nee. Het is hoogstens jammer als een deel van de kinderen een eigen fan mee neemt en een ander deel niemand heeft. Dat kan inderdaad sneu zijn.

Overigens zijn er hier voldoende evenementen waar wel publiek aanwezig is. Mijn ervaring is dat soms de ouders van Jantje er zijn en soms de ouders van Pietje. Ik ken maar weinig kinderen waarvan de ouders er altijd zijn (voor zover ik daar zicht op heb).

Verder kan ik je aanraden om nog 1 maal het mailadres van je man op te geven en daarna een automatische regel te maken dat alle mail van school direct de digitale prullenbak in gaat. Mail gekregen? Ik weet van niets, waar heb je het heen gemailed dan? Nee, dat adres gebruik ik niet meer.

amk

amk

24-11-2014 om 15:06

sportdag

alleen om je kind te brengen en dan die 10 ouders die de spellen begeleiden maar verder is er niemand.

En wij hebben gewoon een hotmail adres waar school alles heen kan sturen. En dat veranderen we elk jaar. Dus helemaal niet mijn prive of werkmail die weer eens gezellig naar alle ouders wordt rondgemaild wegens gebrek aan respect voor privacy wetgeving. Ik geef tenslotte ook niet iedereen mijn telefoonnr.

Zowel mijn ex als ik kijken in die mailbox. Indien nodig forwarden wij het wel naar onze eigen mail adressen.

Barvaux

Barvaux

24-11-2014 om 15:08

wat versta je onder een sportdag?

De sportdag van de basisschool is hier iets eenmaligs waarbij ze op vier hockeyvelden de hele school tegelijk (500) leerlingen laten sporten waarbij ze in groepjes van het ene naar het andere spel gaan. Hier zijn dus heel erg veel ouders voor nodig en daarom doen ze het altijd op woensdag.

Daarnaast hebben ze over het hele jaar verdeel verschillende schooltoernooien op de voetbal, hockey, korfbal, handbal etc. Die zijn buiten schooltijd en daar zijn ook wel ouders voor nodig maar veel en veel minder.

Ik begrijp niet dat ze bij die eerste ouders vragen om 'aan te moedigen', bij die tweede weer wel maar dan valt het ook niet op of je er wel of niet bent omdat er ook veel andere scholen zijn met veel ouders.

Nur

Nur

24-11-2014 om 15:13

Nee, niet erg

Ik kom niet zo vaak op schooldingen en ik hoor niet van de kinderen dat ze dat vervelend vinden. Op de basisschool waar mijn ene zoon op heeft gezeten werden de ouders ook echt bijna elke week wel voor het een of ander gevraagd. Echt veel te veel. Als er 1 of 2 x in het jaar iets is dan maak ik er wel tijd voor vrij want dan is het bijzonder en komt zelden voor. Als er elke maand wat is of nog vaker dan is dat niet mogelijk.

Blonde bal

Blonde bal

24-11-2014 om 16:06

mailadres

In dit geval was het een toernooi dus. Wel met meer scholen.
Maakt dat dan uit?

Dat mailadres daarvan heb ik dus spijt dat ik aan het begin van school gewoon mijn eigen adres heb opgegeven. Privé. Maar mijn man dus ook. Daar werd ook om gevraagd; mailadres vader: mailadres moeder:
Dus nietsvermoedend braaf ingevuld. Net als mijn mobiele nummer die de klassenouders ook gewoon hebben en gerust gebruiken...

En standaard worden de mailadressen van de moeders doorgebrieft naar de klassenouders (ook 100% moeder hier) die alles regelen. Heb ik ook al eens over gezeurd; waarom mag je niet een voorkeursadres opgeven?

Dat ik na 2 jaar ervan af wilde en dus heb aangeven bij de juf, de klassenouder en de administratie dat we die van mijn man wilde (voor de afwisseling, maar die kan dit ook beter van zich af houden) heeft niks geholpen. Soms tijdelijk.
De klassenouder van vorig jaar veranderde het weer terug na een maand; want vaders werken dus hebben toch nooit tijd. Zucht....
Nouja ik dus ook niet.

En inderdaad alle ouders weten welk mailadres je hebt, zucht.

Nu weet ik wel dat ik me van een moeder niks aan zou moeten trekken, maar ze was echt boos op me en vond me maar een slechte moeder liet ze merken.
Aaarg dat is ook typisch vrouwen geloof ik. Soms twijfel ik wel eens of ik geschikt ben als vrouw op zich...

Evanlyn

Evanlyn

24-11-2014 om 16:14

Blonde bal

Je bent juist heel geschikt om vrouw te zijn, want mannen zouden zich dat schuldgevoel nooit laten aanpraten. Daarom hoeven ze zijn mailadres dus niet!

Het is toch iets dat je zult moeten leren. Als er een probleem is, dan is dat veroorzaakt door degenen die al die leukigheden verzonnen hebben, en die bedacht hebben dat jij daarvoor moet opdraven. Jij bent niet in dienst van de school en het levensgeluk van je kinderen hangt niet af van het aantal keren dat jij je tijd opoffert voor onzin. Hun probleem, niet het jouwe. ALs ze zeggen "maar dan kan het niet doorgaan!" dan zeg je: tja, jammer dan.

Het kostte mij best veel tijd voor ik me ook ging opstellen als een man. En nu hoeft het niet meer, want op de middelbare school kan de school opeens wel alles zelf.

amk

amk

24-11-2014 om 16:48

mail adres

gewoon een automatische reply maken op basis van de afzender: dit mail adres is niet in gebruik.

En bij school een nieuw adres op geven en heel stug volhouden dat je het niet gehad hebt want dat oude adres is niet in gebruik.
En dan ook in alle communicatie met school alleen dat adres gebruiken.

Gewoon aangeven dat je van provider bent veranderd en daarom van mail adres moet veranderen.

Blonde bal

Blonde bal

24-11-2014 om 16:50

Evanlyn

Je hebt gelijk. Maar in mijn omgeving (vooral de school) zie ik moeders zo enorm trutten met hun kinderen dat ik daar echt een rottig gevoel van krijg. Ik heb dat zelf gewoon niet zo.

Huilen bij de laatste schooldag van groep 2. Huilen bij kamp groep 8. Huilen bij de kerstmusical.
Ik heb dat totaal niet...
Maar dus ook het commentaar leveren op moeders die het anders doen. Zo ook veel openlijk commentaar op kinderen die naar de BSO moeten. Of moeten overblijven (die van mij blijven meestal 3 dagen over, en dat vinden die moeders openlijk zielig).

En ik heb dus ook totaal geen behoefte om te kijken bij een potje basketbal.
Er zijn hier moeders die dat niet snappen. Maar gezien de opkomst komen die blijkbaar zelf ook niet opdraven. Dat valt me eigenlijk weer een soort van mee.

Maar ik was vorig jaar ook niet bij de kerstmusical terwijl mijn kind een rol had. Maar ouders mochten alleen overdag kijken bij de generale en dat lukte me niet. Hier werd ik dus door de juf op aangesproken.
Belachelijk toch? Mijn man niet en die was er toch ook niet.

Mijn rug moet wel wat gladder worden dan glijdt het er makkelijker af...
Ik kijk nu al uit naar het VO.

Blonde bal

Blonde bal

24-11-2014 om 16:51

AMK goed idee

Maar ik heb nu Gmail. Zouden ze daar intrappen?

amk

amk

24-11-2014 om 17:10

tuurlijk

je moet niet uitleggen alleen meedelen.

Vanaf datum X is het mail adres mbt kind ABC ........ alle andere mailadressen komen hiermee te vervallen.

O, en op zo'n opmerking over niet aanwezig zijn bij een kerstmusical heb ik geantwoord: "prima dan trek ik mijn uurprijs wel af van de vrijwillige bijdrage. Ik zal mijn werkgever wel een factuur laten schrijven en ook de factuur voor de bso uren die ik extra moet inkopen is dan voor jullie."

Hanne.

Hanne.

24-11-2014 om 17:16

verbazing

"Maar ik was vorig jaar ook niet bij de kerstmusical terwijl mijn kind een rol had. Maar ouders mochten alleen overdag kijken bij de generale en dat lukte me niet. "

Wie mochten er dan 's avonds komen kijken? Zo'n kerstmusical is toch juist iets wat je voor ouders doet.

amk

amk

24-11-2014 om 17:23

nee

de kerstmusical is voor de kinderen, hier mogen er geen ouders bij zijn. Want het wordt door de ouders gemaakt en opgevoerd.

Angela67

Angela67

24-11-2014 om 17:25

gewoon zeggen?

ik zou het wel eens interessant vinden om de discussie aan te gaan dat jij het volledig met ze oneens bent. Stel zo'n dame zegt dus openlijk 'jeetje wat vervelend dat je kind 3 middagen naar de BSO moet'. Wat zou dan een heel onschuldige tegenvraag zijn om hen de mond te snoeren? Want ja van je rug af laten glijden prima, maar soms zou ik toch willen dat ze dit ook niet tegen anderen zeiden én andere kinderen niet 'vergiftigen' met zulke opmerkingen.
Iemand een idee? Of moet ik dit gewoon niet willen . . .?
gr Angela

amk

amk

24-11-2014 om 17:37

antwoord:

O, dus je wil Pietje die drie dagen opvangen. Wat leuk! Nou ze komt morgen hoor. Ik kom haar om kwart voor 7 wel ophalen, zorg jij dat ze gegeten heeft. En volgende week is het vakantie, dan komt ze van 7 tot 7 want ik heb een dienstreis.
Ze is allergisch voor Gluten, Ei, melk en pinda's en ze mag ook geen noten. Dat kun je toch wel handelen.

Echt geweldig leuk dat je haar op vangt. Ik ga het gelijk vertellen.

En dan weg lopen.....

Blonde bal

Blonde bal

24-11-2014 om 17:44

Vergiftigen

Ja Angela, ik zou ook willen dat ze mijn kinderen niet proberen aan te praten dat ze zielig zijn.
Hier doen er heel wat mensen helaas wel aan mee.
Helaas ook oma's en opa's die eigenlijk vinden dat ik netjes thuis moet blijven zoals zij ook hebben gedaan. Dat stralen ze ook uit naar mijn kinderen. Hun dochter is wel vrijwel gestopt met werken.
Tja ik kom uit een nogal christelijk dorp wie weet maakt dat nog uit? Ook de school is christelijk, lastig dat er in onze omgeving geen goede openbare school is. Verhuizen dan maar?
Dat is iets wat ik wel steeds meer overweeg, niet alleen om school, maar om dat dorpse.

Van die kerstmusical snap ik zelf ook niet helemaal. Het wordt inderdaad opgevoerd voor de schoolkinderen (maar ook door de schoolkinderen). Ouders zijn niet welkom op de avond zelf.
Pas sinds twee schooljaren mogen ouders bij de generale zijn als hun kind meedoet. Maar dat is wel van 11.00 tot 12.00 uur. Lekker handig om omheen te plannen.

Net als dat tussen-de-middag. Ik zie nu al op tegen het moment dat mijn kinderen er te groot voor worden. In groep 7-8 blijft hier niemand meer over. Dan is het wel lastig als jouw kind wel moet.

Katniss

Katniss

24-11-2014 om 17:49

Heel anders

Ik werk vijf dagen en dat weet ook iedereen. Op mijn thuiswerkdagen ben ik wat flexibeler om op school te helpen en dan wordt ik altijd uitgebreid bedankt voor mijn bijdrage. De theatermiddag is altijd op donderdag om 13.30 uur. Dat is wel lastig want als ik dat een week van tevoren hoor is die altijd volgepland. Ik ben dus in 6 jaar een keer geweest.

amk

amk

24-11-2014 om 17:50

alleen

kunnen ze het aan om alleen thuis te eten? Mijn groep 6-er (9) is na school ook al 1 korte middag alleen thuis. Wel met wat concrete afspraken (die soms iets anders uitgelegd worden dan ik bedoel )Maar of dat kan hangt helemaal van het kind af.

Hier is de afstand te groot, iedereen blijft over of gaat naar de bso om warm te eten (echt briljante vinding), de pauze is namelijk ook tactisch kort: 55 minuten.

Roma

Roma

24-11-2014 om 17:51

AMK ook gedaan

Ik had zo'n exemplaar toen mijn kinderen nog op de basisschool zaten. Die moeder vond: 1: het feestje dat ik bedacht had voor de oudste niet geschikt, want het was te mooi weer om dat te doen, en 2: ze vond het belachelijk dat ik voor een jonger broertje dat ik ook meenam (de andere twee deden iets anders) een jonger broertje van een vriendje van de oudste had meegevraagd. Reden: Omdat het een feestje voor de ouderen was.
Wat bleek: ze wilde datzelfde jongetje meenemen als vriendje voor haar jongere zoontje, maar ik had het eerder gevraagd. Us haar jongste huilen en dat was mijn schuld!

Dus topicstarter, niets aantrekken van wat anderen vinden, iedereen heeft wel wat te zeuren, gewoon doen waar jij je goed bij voelt.

Vreselijk

Wat een zeur moeder zeg. Gelukkig ben ik die nog niet tegen gekomen.

Een keer voelde ik mij schuldig: verwarming was kapot en ik had niemand die kind kon halen, werkte zelf en man ook en wij hebben allebei banen waarbij wij niet zomaar weg kunnen.

Toen vond ik het wel rot, terwijl school nuchter was: niet ophalen dan gewoon wat leuks doen op school

Monique D*

Monique D*

24-11-2014 om 22:33

Sportdagen op de basisschool

Op de basisschool van mijn kinderen (dat is al weer een aantal jaren geleden) hadden ze wel ouders nodig om mee te helpen. Maar omdat er weinig ouders waren hadden ze ervan af gezien om de ouders hiervoor te vragen. Zij hadden uiteindelijk een andere oplossing gevonden: groepen 7 en 8 moesten helpen bij het opzetten en opruimen van de sportdag van de lagere groepen. Ook moesten zij assistentie verlenen bij het sporten zelf. Goed plan toch? En ouders mogen natuurlijk ook komen om aan te moedigen, maar er kwam maar een klein gedeelte kijken.

Toen mijn zoon in groep 7 of 8 zat speelden zij voetbaltoernooien met andere scholen. Hij vroeg mij of ik meekwam. Dat heb ik gedaan. Groot was mijn verbazing dat ik, samen met nog een andere moeder, de enige ouders waren die langs de lijn stonden..

Voor mij was het ook heel moeilijk om overdag te komen (sportdagen, toneel) omdat ik werkte. Ik moest dan speciaal vrij nemen.
Als je thuis werkt zoals Blonde Bal verwacht men dat je te allen tijde even langs kan komen, want je bent toch thuis? Nee, want je hebt ook werk wat je moet plannen. Je hebt ook vaak te maken met een deadline. Zo simpel is dat.

Geen herkenning.

Ik heb nooit gezeur gehad van school of andere ouders. Ik ging een uurtje naar de sportdag, niet de hele dag. Neus laten zien, even zwaaien naar zoon en aanmoedigen. Ik kon niet overal bij zijn maar met de kerstuitvoering zou ik er zeker zijn, vooral als zoon een leuke rol had.
Maar goed, jij mocht alleen naar de generale.
Dus prioriteiten stellen en keuzes maken. "Geen tijd en druk druk druk" is in dit geval een excuus, je schrijft dat ook.
Ook al zou je vrij zijn, je hebt geen zin in een sporttoernooi, je gaat niet. Wat zeg je tegen je kind:" ik heb geen zin" of "ik moet werken"? Of vraagt hij niet of je komt kijken?

Ik loop niet te "trutten" met mijn kind, hoef zeker niet overal bij te zijn. Maar ik ben er wel als er dingen zijn die belangrijk voor hem zijn. Ook dingen die mij misschien niet zo interesseren, gewoon, uit belangstelling.
Ook mijn zoon zegt "dat het niet uitmaakt, geeft niets hoor" als het soms niet lukt om bij iets belangrijks te zijn, belangrijk voor hem. Maar natuurlijk maakt dat wel uit, ik ben zijn moeder.

Barvaux

Barvaux

25-11-2014 om 08:26

toernooien

Toernooien zijn hier altijd in het weekend en heel soms in de meivakantie en daar ging ik altijd wel even heen maar zoals ik al zei: het is daar zo druk dat het niet eens opvalt wie er allemaal is. Ik meen wel dat het de bedoeling is om je als leerkracht even te laten zien (dus dat is wel eerlijk hier) en natuurlijk kan niet elke leerkracht maar ook dat valt niet op.

Bij sportdagen van school zijn dus zoveel ouders nodig dat er echt niet gevraagd wordt om ze van de kant aan te moedigen maar dat ligt dus aan het systeem; groepjes met spelletjes die van het ene naar het andere spelletje gaan.

Ik vind dat groep 7/8 ook recht heeft op een sportdag en als je dat soort dingen op woensdag organiseert lukt het hier nog steeds om voldoende mensen te krijgen. De datum is dan ook al in september bekend voor juni.

Barvaux

Dat soort dingen stonden hier ook op de jaarkalender, ruim van te voren bekend. Zoon zit nu op het vo en zijn er nog weinig activiteiten waarbij ouders uitgenodigd zijn. Maar zowel, dan is dat ver van te voren bekend.

En toch ook nog even; Al zijn er 1000 ouders aanwezig bij een schoolactiviteit, mijn zoon weet echt wel of ik er wel of niet ben. Drie seconden oogcontact, verder ben ik niet echt in beeld. Toch is dat blijkbaar voldoende om 's avonds los te barsten met:" mam, heb je mijn doelpunt gezien?" En als ik ging ophalen en alleen een uurtje eerder ging om toch even te kijken was het:" Ik heb gescoord, heb jij niet gezien he?"
Op de tribune bij de olympische spelen zou hij nog weten of ik er wel of niet was.

tonny

tonny

25-11-2014 om 09:18

welnee, niet erg!

Sportdag is er voor de kinderen. Er zijn ouders bij die gevraagd zijn om te assisteren bij een van de onderdelen, of het uitdelen van drinken of zo.
Als ik een van die ouders was, dan was ik erbij, maar anders niet (nou ja, meestal hielp ik liever met iets rustigers dan sportdag in een sporthal, de herrie in zo'n zaal werkt op mijn zenuwen.)

Sorry voor mijn desinteresse

Hier ook wel eens

dit soort praktijken.
Ouders die wél regelmatig voor van alles op komen draven, en dan klagen over ouders die niet/nooit komen, docenten die dreigen met uitjes die niet door kunnen gaan omdat er niet voldoende ouders zijn die willen rijden/begeleiden.

Tegen de klagende ouders zeg ik altijd dat ik ook alleen maar kom voor de dingen waar ik tijd voor, en zin in heb. Als er vervolgens gezegt wordt dat het altijd op dezelfde ouders neerkomt, dan is mijn antwoord 'prima toch? Die willen tenslotte zelf'.
Ook zij zijn namelijk niet verplicht om te komen.Dat ze misschien de morele verplichting voelen, is aan hen.
Ik doe vrij veel op school, omdat ik het erg leuk vind, en overdag daar wel tijd voor heb, of wil vrijmaken. Dat andere ouders dat niet kunnen of willen, daar maak ik geen probleem van. Ik kan niet in hun agenda kijken, en dat wil ik ook niet.

Met docenten wel eens meegemaakt dat een uitje niet door zou gaan omdat er te weinig ouders wilden rijden. Op mijn vraag of er onder de ouders die zich hadden opgegeven geen mensen zaten die misschien 2 keer wilden rijden, werd ik zeer verbaasd angekeken, daar hadden ze nog nooit aan gedacht. 2 mensen gevraagd om een extra ritje te maken, probleem opgelost.
Blijkbaar is het makkelijker om te gaan dreigen met een uitje dat niet doorgaat áls...

Olifantshuid kweken

Blonde bal, ik denk dat je echt heel gevoelig bent voor de (negatieve) signalen van anderen om je heen. Je gaat de wereld, en meer in het specifiek de geweldig-goed-voor-hun-kinderen-zorgende-want-altijd-beschikbare-moeders niet veranderen. Wat je kunt veranderen is je houding naar hen toe. En daarmee geef je ook het signaal af aan je kinderen dat je een hele leuke moeder kunt zijn zonder dat je dag in dag uit thuis zit te wachten tot ze een beroep op jou doen.

Blonde bal

Blonde bal

25-11-2014 om 15:47

Bedankt voor jullie reacties

Fijn om te horen dat ik het niet per se fout doe. Ik ben soms nogal onzeker hierover.
Overigens denken we steeds meer aan verhuizen naar een wat minder streng/dorpse omgeving omdat het me zeker nu de kinderen op school zitten heel erg gaat benauwen.
Of ga ik dit nog 7 jaar volhouden? Hmmm

Evanlyn

Evanlyn

25-11-2014 om 15:58

ja, maar

dit soort ouders heb je wel overal, ook in de grote stad. Ik zou het dus niet alleen daar van af laten hangen. Maar als je ook andere redenen hebt, prima!

Monique D*

Monique D*

25-11-2014 om 19:24

Barvaux en Blonde Bal

Barvaux:
"Ik vind dat groep 7/8 ook recht heeft op een sportdag en als je dat soort dingen op woensdag organiseert lukt het hier nog steeds om voldoende mensen te krijgen. De datum is dan ook al in september bekend voor juni."

De sportdagen op de basisschool van mijn kinderen werden op drie verschillende dagen gehouden. Er was een speciale sportdag voor groepen 1/2, voor de middenbouw (groepen 3 t/m 5) was er weer een sportdag en dan had de bovenbouw (6, 7 en 8) een eigen sportdag.

De datum was ook al heel vroeg in het jaar bekend. Volgens mij stond het zelfs in de schoolgids.
Maar dat wilde nog niet zeggen dat er daarom veel ouders kwamen.

Ik weet niet precies meer of de schooltoernooien in het weekend of doordeweeks werden georganiseerd, dat weet ik niet meer, want mijn dochter zat 5 jaar geleden op de basisschool. Maar ook dat maakt geen bal uit, want de ouders langs de lijn waren op één hand te tellen.

Blonde Bal: je moet je helemaal niets aantrekken wat andere ouders zeggen. Jij gaat hierdoor aan jezelf twijfelen. Niet doen. De geweldig-goed-voor-hun-kinderen-zorgende-want-altijd-beschikbare-moeders willen laten zien hoe goed ze dit allemaal doen en ze gebruiken jou hiervoor als "meetlat". Jij bent niet altijd aanwezig bij schoolactiviteiten en dat kan volgens hen niet, want jij hoort als moeder er te zijn om jouw kind aan te moedigen! Zij doen het allemaal zo goed! Jij weet nu dat dit niet zo hoeft te zijn en geloof in jezelf.

Groeten van Monique, die ook op een lagere school heeft gezeten, waarbij heel veel ouders hielpen met de administratie, het maken van de schoolkrant. Ook waren er lees-, handenarbeid-, handwerken-, zwem- sport- en weet-ik-nog-wat-meer-moeders! En dat nog in die tijd (begin jaren 70). Mijn moeder is nooit voor activiteiten op school gekomen. De enige keer dat zij kwam was op ouderavonden. En mijn broer, zus en ik zijn toch met veel liefde volwassen geworden! Dus laat je niet kisten.

bibi63

bibi63

25-11-2014 om 21:01

persoonlijk

Vind ik (maar dat is uiteraard heeeel persoonlijk), dat er een verschil is tussen:
a. niet kunnen (meestal werk, maar kan uiteraard ook een andere reden hebben)
b. geen interesse/zin hebben (ook al is er wel de tijd)

In geval b. 'hoef' je natuurlijk niet altijd. Nergens voor nodig. Maar nooit, omdat aangegeven wordt daar geen interesse in te hebben, dat snap ik (heel persoonlijk dus) niet zo goed

Bibi

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.