Nieuw: Ontdek nu alle events en workshops bij jou in de buurt op het Ouders Eventplatform
Ouders en School Ouders en School

Ouders en School

Lees ook op
Moeder

Moeder

06-07-2014 om 11:25

Donderdag naar school, na de halve finale

Woensdag speelt Nederland de halve finale. Dat wordt dus weer een latertje. Zoon in groep 8 wil heel graag kijken. Maar hij moet de volgende dag wel weer gewoon om 8 uur de deur uit. En als ik zie hoe hij er nu aan toe is.....
Ik zat me af te vragen wat andere ouders doen. Wel laten kijken, of niet ( maar mijn zoon ligt dan toch wakker en herrie is er ook).
Zouden er scholen zijn die de kinderen een uurtje later laten komen?
Wij zijn regio midden en moeten dus nog 2 weken naar school. Zoon is nog heel intensief aan het oefenen voor de musical.
Ik ben dus heel benieuwd wat scholen gaan doen en wat andere ouders gaan doen. Ik hoop dat hier dat te lezen.


ijsvogeltje

ijsvogeltje

06-07-2014 om 11:38

wel kijken

Niet kijken is echt geen optie voor onze voetbal-fanaat-in-groep-8. Dan maar moe naar school, het is niet anders. Vraag anders even aan de leerkracht of er is voorzien in een late start op donderdag.

Ardenna

Ardenna

06-07-2014 om 11:57

doen!

Gewoon doen, dit komt maar eens in de vier (of twee jaar) voor, er is geen citotoets die ervan afhangt, nou dan maar moe en 's middags nog even naar bed of 's avonds vroeg. Wellicht vindt school het best als de kinderen een uurtje uitslapen.

vlinder72

vlinder72

06-07-2014 om 12:00

Ook groep 8

Niet kijken is onbespreekbaar voor onze zoon. Hij mag kijken en wij zien het dan wel donderdag. Ik maak hem wakker en hij gaat gewoon op tijd naar school. Ik waarschuw hem ook van te voren dat kijken niet betekent dat hij niet of later maar school mag.

Mijn andere drie kinderen weet ik nog niet. De twee jongsten gaan in ieder geval in bed. Mijn 10 jarige zoon waarschijnlijk ook maar met de afspraak dat als ze (misschien) wij hem wakker maken om het laatste kwartier nog even te kijken.

Gisteren heeft alleen de oudste gekeken. Onze tweede zoon was ziek en ging uit zichzelf naar bed.

Katniss

Katniss

06-07-2014 om 12:05

Hoe laat?

Mijn jongste is gisteren tijdens de tweede helft in slaap gevallen, en niet eens wakker geworden van het vuurwerk (volgens haar vader, waar ze was). Hoe laat begint de wedstrijd woensdag? Als dat weer nachtwerk wordt ga ik zelf ook gewoon naar bed. Wij zijn gisteren ook gestopt met kijken toen de verlenging begon. Oudste ging toen ook naar bed, en ik ben blijven wachten op gejuich dat niet kwam. Vervolgens om 1 uur vuurwerk en herrie in de straat, heel vreemd was dat.

WK-fanaat

WK-fanaat

06-07-2014 om 13:06

Op bed tv kijken

Als je een tv op de slaapkamer hebt, laat je kind dan daar kijken. Als het moe is valt het vanzelf in slaap .

Hier is man superfanaat, kijkt nagenoeg elke wedstrijd. Kinderen worden daarin meegesleept en kijken dus ook veel wedstrijden, soms ook late. Ben ik niet altijd blij mee, maar hangt op school (ook groep 8) niets meer vanaf en kinderen kunnen redelijk wat hebben.

School missen daarvoor zou ik weer een beetje onzinnig vinden.
Ik zou je kind daarin eigen veranwtoordelijkheid geven zoals Vlinder: kijken = gewoon naar school.

Thursday Next

Thursday Next

06-07-2014 om 13:53

nou,

een voetbalfanaat zou van mij mogen kijken hoor, al heb ik er zelf niks mee.
Zeker in groep 8, en de laatste schoolweken van het jaar.
En inderdaad even met de leerkracht overleggen, hij is vast niet de enige die wil kijken.

Jesse_1

Jesse_1

06-07-2014 om 16:27

Hier wel

Onze jongens in groep 6 en 7 mogen kijken en moeten ook nog naar school. Als ze van school later mogen komen, dan mogen ze iets uitslapen, maar anders gewoon op tijd.

Het brengt geluk als zoon zijn Oranje Hoge Hoed op heeft, dus hij móet wel kijken )) (Was hem vergeten op te zetten na de rust van de 1/8 finale en prompt scoort Mexico, gelukkig heeft hij hem toen snel weer opgezet).

Misschien als zoon een uitvoering van de musical heeft, dat ik het in overweging zou nemen om hem naar bed te sturen.

guera

guera

07-07-2014 om 10:49

apart

Als het nou de finale was.....grote kans dat zondag Nederland in de finale staat en dan wordt het weer een latertje, die begint om 21 uur. Hier mag zoon gr 7 niet kijken. Als NL zondag in de finale staat wel, want dat is dan nog wel een soort van redelijke bijzonderheid. Nu zijn wij allemaal geen nachtbrakers en geen diehard voetbalfanaten dat zal er mee te maken hebben. Maar echt wereldschokkend vind ik het niet dus opblijven is vooralsnog 1 x per jaar met oud en nieuw. Ja ik vast heel flauw.

Tijgeroog

Tijgeroog

07-07-2014 om 10:52

Guera

Hier ook hoor. Afgelopen zondag niet gekeken, komende woes dag vind ik het ook te laat. De finale mag hij denk ik wel, als Nederland speelt, maar dan is het hier inmiddels vakantie en is hij met scouting op kamp. Dus dan heb ik er helemaal niets over te zeggen.

lisbeth

lisbeth

07-07-2014 om 11:01

mag

kinderen mogen kijken. nu zal jongste (7 jr groep 4) het niet willen en denk ik ook omkiepen voordat de wedstrijd begint. De oudste 10 jaar groep 7 heeft aangegeven dat ze het wel wil zien. ze mag kijken zolang ze wil.

MK

MK

07-07-2014 om 11:22

Bij ons

Zoon van 8 mag woensdag niet kijken, veels te laat en donderdag is hier gewoon nog een schooldag. Als ze de finale halen zondag mag hij wel kijken want dat maakt hij wellicht maar eens in zijn leven mee. Hij moet maandag dan wel weer naar school en zal strontchagerijnig zijn, maar dat is dan maar zo.

Pien

Pien

07-07-2014 om 11:34

Nee

Hier gaan de kinderen niet kijken, maar die zijn ook een stuk jonger dan hier genoemd. Oudste is net 7 en zit in groep 3. Hij hoort de volgende ochtend van ons wel wat het geworden is en mag, als hij dat leuk vindt, de doelpunten zien op de tablet, er is altijd wel ergens een samenvatting te vinden.

En ja, alle kinderen in de regio's midden en zuid moeten ze naar school donderdag. Er zullen geen scholen zijn die uitslaapuurtjes gaan aanbieden, simpelweg omdat dat niet mag.

In de regio midden wordt ook gewoon nog gewerkt op de scholen! De laatste schoolweek is pas na de finale en tot die tijd zijn er reken-, taal- en andere lessen. Ik lees hier dat mensen zeggen dat het nergens meer om gaat. In groep 8 misschien niet nee, maar als juf van groep 6 en 7 hoop ik toch dat de ouders beseffen dat we nog niet klaar zijn met de lesstof!

Afgelopen weekend waren wij met een grote groep volwassenen en kinderen weg. Groot scherm natuurlijk voor het voetbal. Onze kinderen (7, 4, 1) waren uiteraard al naar bed. Heel normaal vind ik dat en ook oudste had geen commentaar daarop. Ik heb me wel verbaasd over het aantal kinderen dat de hele wedstrijd heeft gekeken. Nou ja, gekeken...ze renden en speelden en kwamen kijken als het spannend was. Met verlenging en penalties...niemand die ze naar bed stuurde. Het ging om kinderen tussen de 7 en 11 jaar.

amk

amk

07-07-2014 om 11:41

Pien

Als een school nog ruimte heeft in zijn uren dan mogen ze best bepalen dat de kinderen een uurtje later of zelfs helemaal niet hoeven te komen. Wij zouden zelfs nog vrij kunnen krijgen omdat er een belangrijke begrafenis plaats vind. Daarvoor wordt gewoon een dag gereserveerd die aan het begin van de vakantie geplakt wordt indien niet gebruikt. Elk jaar weer. Er zitten ook extra uren in het rooster zodat deze vrijheden mogelijk zijn: ijsvrij bv.

Ook krijgen we deze week al het rapport, er zijn geen toetsen meer. Ja er wordt les gegeven maar ik vraag me als ouder werkelijk af wat er dan nog gedaan wordt want het zijn veel afrondingen van het Dansproject, het techniek project, spelletjes die gedaan worden etc.

Serwe

Serwe

07-07-2014 om 12:05

Ja hoor

Ik hou helemaal niet van voetbal. Mijn man ook niet. Onze kinderen zijn ook niet echt fan maar op school wordt er natuurlijk veel overgepraat dus ze willen ook kijken. Van mij mag de tweeling in elk geval wel kijken. Ze zijn 8 jaar. Omdat het met ons niet zo gezellig kijken is (saaie ouders) mogen ze kijken bij familie/vrienden die voetbal heel leuk vinden. Hebben we van het weekend ook gedaan. Barbecue in de tuin en groot scherm. Natuurlijk hebben de kinderen niet echt veel gekeken. Zulke fanaten zijn het helemaal niet maar ze hebben een hele leuke avond gehad en genoten van de sfeer. Dat ze dan later naar bed komen maakt me niet zo veel uit.
Donderdag zullen ze dus wel moe zijn maar dat geeft niet voor een keertje. Wel natuurlijk gewoon naar school en niet zeuren over dat ze moe zijn. 's avonds een man/vrouw. 's ochtends ook.

vlinder72

vlinder72

07-07-2014 om 12:42

Pien

"Ik heb me wel verbaasd over het aantal kinderen dat de hele wedstrijd heeft gekeken. Nou ja, gekeken...ze renden en speelden en kwamen kijken als het spannend was. Met verlenging en penalties...niemand die ze naar bed stuurde. Het ging om kinderen tussen de 7 en 11 jaar"

Als mijn kinderen gewild hadden hadden ze allemaal mogen kijken zaterdag. Bij wedstrijd daarvoor speelde mijn jongste van net vijf jaar de hele tijd buiten en als hij dan iets hoorde kwam hij naar binnen rennen. En leuk dat hij dat voetbal vindt. Zo gezellig. Wij hebben chips op tafel staan en iedereen is in de kamer aan het kijken. Hij snapt er nog maar weinig van want hij stond op een gegeven moment voor het scherm met de mededeling dat het 72 - 00 stond (uh, dat is de tijd schat).

En woensdag zien wij het wel. Onze kinderen moeten nog wel naar school (nog twee weken) maar dat is voor mij geen reden om dan al mijn kinderen op tijd naar bed te sturen. Mijn oudste zal zeker alles kijken. De jongste twee waarschijnlijk niet (die blijven echt niet wakker tot 22.00 uur) en de tweede denk ik ook niet.

guera

guera

07-07-2014 om 13:40

dan snap ik het helemaal niet

Dat ze dan niet gaan kijken die kinderen. Het gaat dus om het opblijven. Waarom dan niet opblijven op zaterdag tot 1 uur s nachts? Ik vind het maar raar en hier zou dan de regel zijn. OF je gaat kijken en dan mag je opblijven OF je gaat naar bed. We gaan niet lekker spelen en onder het mom van kijken spelen. Zo ken ik er nog wel een paar. ha ha. Anyway ik weet het ik ben vast streng in de ogen van anderen, met bedtijden zeker. Ik vind het zelf ook totaal a relaxed al dat spelende en 'jenkende' grut dat niet eens kijkt maar wel voortdurend door beeld loopt en komt zeuren want ze zijn sjaggo van vermoeidheid en om elk akkefietje wordt er gehuild (hier in de straat dan)

vlinder72

vlinder72

07-07-2014 om 13:52

Guera

De vorige wedstrijd was om 18.00 uur. Ik laat een kind van 5 jaar echt niet buitenspelen om 22.00 uur 's avonds. Hij gaat gewoon naar bed. Maar ik snap dat spelen en af en toe kijken best. Ik zit tijdens de voetbalwedstrijd ook gerust een spelletje te doen op mijn telefoon. Het is soms ook echt saai.

amk

amk

07-07-2014 om 14:00

Guera

maar gaan je kinderen dan ook echt slapen. Die van mij blijft gewoon wakker door het omgevingsgeluid. Maken we het voor ons beiden gewoon een stuk gezelliger en makkelijker als we niet hoeven te bakkeleien dat ze in haar bed moet blijven.

guera

guera

07-07-2014 om 14:42

vlinder en amk

Oooo bij een vroege wedstrijd is het wat anders. Ik dacht bij de late wedstrijden van 20 u of later. En ja onze kids gaan gewoon slapen. Ze zijn ook keer na de eerste helft naar bed gegaan. Ging prima. Als we met mensen kijken is het buiten op straat. Daar hebben ze geen last van.
En dan snap ik inderdad het spelende grut van 5 jaar niet om 22 u s avonds.

nanno

nanno

07-07-2014 om 14:43

Later naar school

Zou hier een logistieke ramp worden. Ik heb donderdag om 8.45 een belangrijk zakelijk gesprek. Dat staat al even in de planning.

Mocht school het in zijn hoofd halen een half uurtje later te beginnen dan heb ik een probleem. Mij man moet al om 7 uur de deur uit.
Ze hebben zoiets eerder gedaan, ook twee dagen van te voren aangekondigd. Blijkbaar mag het hier.
Ook de dag na Sint is het steevast een half uur later beginnen. En altijd een paar ouders die er per ongeluk geen rekening mee houden, omdat ze het vaak vergeten op de jaarkalender te zetten.

Ik duim dus dat ze normaal doen. Er staat nog niks op de site en heb nog geen mail erover gehad dus ik heb hoop. Ik vraag het zo nog na bij de juf.
Hier kijkt alleen mijn man voetbal. En de rest gaat slapen met oordopjes in.

Ik begrijp werkelijk niet dat mensen hun jonge kinderen door de week zo laat op houden. Een jong kind, is mijn ervaring kijkt eigenlijk nauwelijks echt voetbal. Bovendien vind ik (maar dat is mijn mening) dat hele voetbal met al zijn agressie niet erg kind-geschikt.

zakelijke vergadering

Ik ben geen voetbalfan maar als er een zakelijke vergadering is de vroege ochtend na zo'n voetbalwedstrijd zou ik wel overwegen om die te verplaatsen.

creabea

creabea

07-07-2014 om 15:12

omgevingsgeluid??

in wat voor buurt wonen jullie wel niet?

Geen denken aan dat onze kinderen van 8 en 5 om 10 uur 's avonds een voetbalwedstrijd mogen gaan zien, die ze (zoals Guera opmerkt) waarschijnlijk niet eens erg interessant vinden. Ze gaan hier gewoon naar bed, zonder morren overigens. Meer lawaai dan hier en daar wat gejuich is er hier echt niet hoor. En bovendien, dat zou dan gebeuren na 12 uur, als de wedstrijd is afgelopen.... onze kinderen slapen ook altijd door het vuurwerk met oud en nieuw heen.

Serwe

Serwe

07-07-2014 om 15:38

Gezelligheid

Het gaat voor de kinderen hier niet zo om het voetbal maar meer de gezelligheid en de sfeer. Ze vinden het echt reuze leuk en spannend. Neefje die enorme voetbalfanaat is zit wel in voetbalkleding voor het scherm elke seconde ademloos te volgen. Mijn kinderen kijken alleen af en toe en verder spelen ze wat. Het gaat meer om de sfeer. Het is toch iets bijzonders wat niet zo heel vaak voorkomt dus prima om dan een avond wat later te gaan slapen.

Molleke

Molleke

07-07-2014 om 16:02

Als het in de sfeer

is van BBQ en feest met nog veel meer kinderen dan heb ik daar helemaal geen problemen mee. Juist gezellig toch! Mijn dochter van 8 jaar heeft zaterdag ook gekeken. We waren met het gezin. Zij viel halvewege in slaap op de bank en werd bij de strafschoppen weer wakker

Nanno

Nanno

07-07-2014 om 16:12

AnneJ waarom?

Moet dan alles maar wijken voor voetbal? Van de groep met wie ik overleg heb is er volgens mij niemand die het voetbal erg belangrijk vindt. Het zijn voornamelijk vrouwen.
Maar ja er zijn inderdaad mensen die vinden dat alles moet wijken voor dit lijpe gedoe. Hier gaf zaterdag een vriend een vrij groot feest omdat hij 40 werd. En veel verklaarden hem voor gek. Hij is geen voetballiefhebber, dus hij was zich er niet van bewust. Hij dacht het begint al in juni, dus dat is dan wel klaar.
Hij heeft het door laten gaan. Het was een superfeest! Zonder voetbal.

Ze zijn er gewoon wel hoor, mensen voor wie voetbal niet belangrijk is. Maar je durft er tegenwoordig bijna niet meer voor uit te komen.
Best eng.

Jesse_1

Jesse_1

07-07-2014 om 16:49

Tja

Een paar weken terug hadden wij een verjaardag op zaterdag, toen waren wij ook, met de kinderen, pas om 12 uur thuis. Dus ik zie het verschil niet met een wedstrijd kijken in het weekend.

Als wij met een groep mensen weg zijn, zou ik kinderen van 7 tot 11 jaar ook niet vroeg naar bed doen, ook niet als ze niet kijken, zolang ze zich met elkaar vermaken is er niets op tegen toch?

Maar ik sta er anders in omdat onze kinderen al wat ouder zijn. Toen de oudste de leeftijd van de jongste had was het anders.

Later naar school is hier (als ze zoiets doen) een optie: je kunt de kinderen wel brengen vanaf half 9, maar als je wilt (kind ligt nog te slapen), mag het dan ook een uurtje later.

Overigens vind ik ouders die de kinderen wel vroeg naar bed doen niet flauw of streng hoor. Maar ik kijk zelf graag naar voetbal en de kinderen mogen hier meekijken. En dan maar hopen dat het na 90 minuten afgelopen is

Charis

Charis

07-07-2014 om 16:52

Eng?

Ach joh, het is maar 1x in de vier jaar! Bij EK's beginnen de wedstrijden meestal op een wat vroeger tijdstip gelukkig.

Ik zou je zoon gewoon laten kijken. Mijn jongste van vijf gaat gewoon naar bed, maar mijn fanatieke oudste van negen mag kijken. Moet wel zeggen dat we proberen of hij wat kan 'voorslapen'. Dus om half acht naar bed en dan iets voor 10.00 uur wakker maken.

vlinder72

vlinder72

07-07-2014 om 16:54

Nanno

Best wel eng? Je stelt je aan. Ik vind voetbal ook niet bijster interessant maar ik vind het heerlijk om te zien hoe mijn oudste zoon geniet. Het enthousiasme van de jongste als er iemand scoort en hij heel hard juicht omdat hij denkt dat het Nederland is. En hoe mijn tweede zoon bij Nederland-Mexico zei. Zo, dan ben ik nu voor Duitsland (dat was iets te voorbarig )

Maar het leven gaat echt wel door. Supermarkten zijn gewoon open. Werk gaat normaal door. Ik moet ook werken op donderdagmorgen. Niemand mag bij ons later beginnen omdat er voetbal was. En je kan gerust zeggen dat je niet naar de wedstrijden kijkt. Wat maakt het uit. Wel vind ik het vervelend dat er dan daarna vaak zoiets komt als "belachelijk allemaal, voetbal is zo'n agressieve sport etc. " Het WK is maar een keer in de vier jaar en dan moet Nederland het ook nog goed doen. Het EK was twee jaar geleden immers zo voorbij. Ik heb toen geen gekte gezien.

Volgende week zondag is het allemaal weer voorbij.

En dan is de Tour de France en ik heb een collega die alle berg etappes vrij neemt zodat hij niets mis en wij houden daar als collega's rekening mee.

zakelijk Nanno

Ik zou me afvragen wat zo'n late voetbalwedstrijd met veel nationale sentimenten betekent voor de kwaliteit van de vergadering en de besluitvorming. Misschien wel handig als de mannen in de vergadering minder scherp zijn.
Ik zou het vooral strategisch bekijken. Als het om een miljoenendeal gaat bij banken en de key stakeholder belt onverwacht af, kun je alsnog iedereen afzeggen of minder goed gedragen besluiten nemen.
Maar ook als het om het kiezen van buitenspeelgoed voor de BSO gaat zou ik toch graag wat scherpte bij mijn deelnemers hebben.
Je kunt wel stellen dat vrouwen over het algemeen minder betrokkenheid met voetbal hebben toch hebben ook zij te maken met de late tv-avond van hun huisgenoten en de feeststemming na afloop.
Ik zou me niet laten verrassen.

Ardenna

Ardenna

07-07-2014 om 17:20

Nanno

Vreemd dat het bij jullie geen optie is. Hier mág je na Sinterklaas je kind later brengen, het mag ook gewoon op de normale tijd als je moet werken.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.