Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Gerber

Gerber

22-09-2015 om 11:06

Tactiek ticket kopen voor popconcert

Goed, het ticket voor mijn laatst bezochte popconcert kocht ik indertijd nog bij de lokale sigarenboer, dus het is al even geleden.
Maar zoonlief wilde heel erg graag naar het concert van Muse in maart 2016, en ik had met een vriendin afgesproken om daar ook heen te gaan.
Vanmorgen heb ik dus achter mijn pc in de startblokken gezeten bij Ticketmaster om 4 kaarten te bestellen. Naïef als ik was, was ik al heel blij de wachtrij getrotseerd te hebben, en wilde ik, 10 minuten na het starten van de verkoop 4 kaarten kopen. Helaas.. geen kaarten, ik moest of het aantal kaarten verminderen, of naar een aan Ticketmaster gelieerd ticketburo. Die had ze wel, maar dan ruim 2 keer zo duur... te beginnen bij 119 euro, oplopend tot 298 euro.. De goedkope kaarten waren alleen nog beschikbaar per stuk. Maar ja, alleen gaan is ook niet leuk.
Kortom, mijn vraag is: is het echt onmogelijk om via de normale prijs aan 4 kaarten voor een popconcert te komen? Voor de goede orde: ik zat een kwartier voor aanvang in de wachtrij, maar misschien is dat al wel veel te laat.


Ook gehad.

Uren later kon ik toch gewoon kaarten bestellen. Ze verkochten in blokken en alleen bepaalde plekken en aantallen in eerste instantie.
Doorlinken naar duurdere verkoop vind ik idioot, dat herken ik niet.
Tip is dus: vandaag en morgen nog een paar keer proberen.

lucile

lucile

22-09-2015 om 12:57

Voor mijn gevoel is het een loterij. De tactiek is met zoveel mogelijk mensen ingelogd staan en precies om 10 uur (tot 5 seconden erna) op bestel drukken. Je hoeft niet eens al uren vantevoren klaar te staan, wel ingelogd bij ticketmaster. De laatste paar keer is het ons op deze manier gelukt.
Verder het nieuws (tickemaster twitter, mojo twitter) in de gaten houden. Het zat er aan te komen dat er een 2e concert van Muse zou komen. Deze ging meteen na aankondiging in de verkoop. Ik heb begrepen dat er zo ook mensen aan hun ticket zijn gekomen. En het blijven proberen want soms komen tickets terug in de verkoop doordat er bij anderen iets mis gaat met betalen.
Wij hadden mazzel. Ik had gelezen dat afgelopen vrijdag om 9 uur voor fans die lid waren van de site muse.mu een beperkt aantal tickets in de presale kwam. Je moest dan voor 10 september lid zijn van die site. Dat was oudste toevallig. Je kreeg dan een code voor zowel Amsterdam als Brussel. Wij hadden alles klaargezet, code gecopieerd, ingelogd bij ticketmaster.be (brussel ging ook op hetzelfde tjdstip) en ticketmaster.nl. 2 seconden over 9 op bestel gedrukt en we konden zowel bij Brussel als Amsterdam staanplaatsen krijgen. Het was nog even zenuwen want de veiligheidscodes gingen 4 x mis. We hebben tickets voor Ziggo. Om 10 uur was er ook zoiets voor ziggoklanten.
Op forum.fok bij muziek en dan muse kun je ook het een en ander lezen.
Tip: morgen om 10 uur gaan de kaarten voor Brussel in de verkoop, vermoed wordt dat daar ook een tweede concert komt.
Ik weet niet of de Lanxess Arena in Keulen al is uitverkocht, daar kun je ook nog kijken.
Balen voor jullie en voor als je het morgen in Brussel probeert, veel succes (ronsel veel mensen om online te staan, een account bij ticketmaster.be is zo gemaakt, wel vandaag al doen).
En ja, seatwave vraagt belachelike prijzen. Redelijker zijn de prijzen op ticketswap maar dan moet je er snel bij zijn. Bij marktplaats en facebook moet je uitkijken voor oplichting, vooral als je zelf tickets te koop vraagt.

lucile

lucile

22-09-2015 om 13:06

Ik was wel heel erg blij. Begin juli zou ik Muse zien met mijn dochters op Rock Werchter. We hadden een hele leuke dag maar rond 18 uur werd jongste dochter ziek. Ik heb haar toen bij de ehbo post gebracht. Ze had hoge koorts, kreeg infusen, ze zou al naar het ziekenhuis gebracht worden (had al diverse dokters, verpleegsters en de ambulancier (mooi woord!) aan het bed staan, oudste moest van de wei komen) maar toen zakte de koorts, gelukkig. We hebben dus Muse wel gehoord, oudste en ik hebben het slotnummer gezien, jongste vanuit een rolstoel met infuus in het arm buiten de tent het vuurwerk maar verder niet gezien. We moesten toen de verpleegkundige beloven dat als Muse weer op tour ging, we met zijn drieen er alles aan zouden doen om kaartjes te krijgen. Anders mochten we niet naar huis. Zo geschiedde en gelukkig is het gelukt. Het waren trouwens wel enorme schatten daar op de ehbo-post, heel meelevend.

Hadewich

Hadewich

22-09-2015 om 13:32

Hier gelukt

Ik stond met laptop en tablet in de wachtrij, uiteindelijk heb ik kaartjes voor 10 maart kunnen bemachtigen, maar het was een hoop gedoe.

De kaarten voor Brussel gaan morgen om 9 uur al in de verkoop bij ticketmaster! Ik zou al om 8 uur naar de site gaan!! Gewoon naar de Muse-pagina en daar blijven. Dan kom je vanzelf in de wachtrij. Geduld hebben, pagina niet verversen en hopen dat het lukt!

lucile

lucile

22-09-2015 om 13:37

oeps, 9 uur

Hadewich, je hebt gelijk, 9 uur voorverkoop Brussel en niet 10 uur zoals ik zei.

Katniss

Katniss

22-09-2015 om 14:26

Gut

De kaartjes voor concerten waar ik de afgelopen jaren ben geweest kon ik zonder problemen kopen terwijl de verkoop al even bezig was. Nu weet ik ook niet wie Muse is, dus ik zal wel heel andere dingen zoeken

mijk

mijk

22-09-2015 om 15:30

ook mis

Heb er zeer de ziekte in. Maar goed, het is niet anders...

Hadewich

Hadewich

22-09-2015 om 15:44

Mijk

Is Brussel geen optie? Als het vandaag niet was gelukt, dan zou ik morgen kaartjes voor Brussel proberen. Maar voor mij is Brussel nog een stuk dichterbij dan Amsterdam.

Gerber

Gerber

22-09-2015 om 16:00

Dank!

Dank jullie wel, fijn om zoveel reacties te lezen! Het is een schrale troost te lezen dat mijn ervaring niet enkel op mijn onervarenheid in deze materie terug te voeren is, maar dat het kopen van tickets van populaire bands zich volgens een schier ondoorzichtig patroon voltrekt, waarbij de factoren geluk en geduld ook een rol spelen. Inderdaad: een soort lotto...

Wat ik niet had kunnen bevroeden is dit: ik heb toch 2 kaarten kunnen kopen... Twee afzonderlijke tickets weliswaar, maar dat vonden zoon en vriend geen probleem. Mijn zoon apte mij dat er 10 maart een extra concert gegeven zal worden, en na diverse pogingen (geen 4 tickets meer, geen 2 tickets meer, alleen nog 2 keer één afzonderlijk ticket) waren de kaarten besteld. Bizar maar waar: deze kaarten kon ik alleen maar kopen MET annuleringsverzekering, zonder deze verzekering ving ik bot. Ook bij mij ging het nog bijna mis vanwege het frequent invoeren van een foutieve beveiligingscode, maar het ging goed.
Voor allen die morgen in de aanslag zitten voor tickets in Brussel: veel succes!!

Hadewich

Hadewich

22-09-2015 om 16:24

Fijn

Dat het toch gelukt is!

Hebbes dus!

Leuk voor je zoon!

Hadewich

Hadewich

22-09-2015 om 20:48

Oja...

Tip voor als je morgen nog kaarten voor Brussel wil proberen: via laptop of pc gaat beter dan via tablet. Via mijn tablet kreeg ik het extra concert niet te zien, even later via de laptop ging het achter elkaar goed!

Violetta

Violetta

22-09-2015 om 22:57

Uitverkocht

Ook al is het uitverkocht, ik zou de komende dagen regelmatig kijken want mijn ervaring is dat er dan toch zo maar weer enkele kaarten zijn.

lucile

lucile

24-09-2015 om 13:14

wij gaan proberen

Wij gaan deze proberen morgen. De datum komt net beter uit dan 9 maart. Het rare is alleen dat op muse.mu staat dat de voorverkoop om 10 begint en ticketmaster 12.

Hadewich

Hadewich

24-09-2015 om 13:27

Dan...

zou ik voor de zekerheid om 9 uur klaarzitten!

lucile

lucile

24-09-2015 om 14:07

hadewich

Vandaag om 6 uur gaat Brussel 15 maart, ook een extra concert, in de verkoop. Voor ons komen de Brussel data niet uit, anders was die zaal wel fijn geweest. Die is dichterbij.

lucile

lucile

24-09-2015 om 14:08

Ik haal deze info van muse.mu. Ik zie die van brussel verder nog niet te koop staan, ook niet als ik de link op de site gebruik.

lucile

lucile

24-09-2015 om 14:09

oh wacht

MUSE CONFIRMS EXTRA SHOW ON TUESDAY, MARCH 15, 2016 AT PALAIS 12, BRUSSELS EXPO
At this time, tickets will only be available to those who have subscribed to the waiting list. Considering the size of the waiting list, the ones who have subscribed first will be given priority. These persons will receive an e-mail today containing all instructions and conditions to purchase these tickets.
It is no longer possible to subscribe to the waiting list.

lucile

lucile

24-09-2015 om 14:13

en de tijd

En de tijd voor Nederland is aangepast naar noon cet. Dus gewoon 12 uur. En voor Belgie vind ik het wel heel eerlijk zo, met mensen op de wachtlijst krijgen voorrang.

mijk

mijk

24-09-2015 om 16:06

Als ik morgen met 16 kaarten eindig

Dan kopen jullie ze afgesproken? We willen met 4 man heen en gaan het nu maar alle 4 proberen morgen...

Mijk

lucile

lucile

24-09-2015 om 16:30

mijk

Dan wil ik er 4 met je ruilen tegen die van woendsdag. Dan kun je 2 keer gaan, op maandag en woensdag De maandag is iets verder van de proefwerkweek van dochter 2 af.

mijk

mijk

25-09-2015 om 12:43

Met 3 laptops en 1 tablet

vanaf 12.00 uur in de wacht voor 4 kaarten en missie mislukt! ZO balen! Brussel is voor ons echt super ver weg...

Wel loterij ik logde met mijn tablet het laatste in omdat ik me at te vervelen tijdens het wachten en was er als eerste door

Resulteerde dan weer niet in kaarten maar toch...

en ik haat Captcha..

Mijk

lucile

lucile

25-09-2015 om 13:16

mijk

Balen dat het weer niet is gelukt. Ik durf het bijna niet te zeggen maar ons is het wel gelukt. We hebben onze staanplaatsen van woensdag aan wat vrienden aangeboden. Mocht niemand interesse hebben, dan ben jij de eerste die van mij hoort dat ze in de verkoop gaan. Het gaat om 4 stuks.

Hadewich

Hadewich

25-09-2015 om 13:34

Mijk

Ai, balen zeg!!

mijk

mijk

25-09-2015 om 15:27

Lucille

We zouden heel graag gaan!!!

Mijk

Charis

Charis

25-09-2015 om 16:55

Loterij ja

Het is ons afgelopen dinsdag wel gelukt om vier staanplaatsen te krijgen voor Muse op 10 maart, de tweede show dus. Superblij mee.

We waren met vier man. Bij de eerste waren we kansloos, maar toen zag ik op het scherm de mededeling verschijnen dat er op dat moment een tweede show in de verkoop ging. Dat heb ik via whatsapp meteen doorgegeven aan degene met de snelste verbinding (glasvezel) en toen lukte het haar wel.

Ik heb echter ook heel vaak achter het net gevist en wat mij zo stoort is dat een heel groot deel van de kaarten wordt opgekocht voor secondary ticketing (ofwel het doorverkopen via derdensites). Dat zijn handelaren die bots gebruiken om in korte tijd via een groot aantal ip-adressen kaarten op te kopen.

Op de site van Ticketmaster verscheen vrijwel meteen een link naar Seatwave. Dat is zo'n derdensite die woekerprijzen vraagt voor concertkaartjes, zoals Gerber al aangaf. Maar dat Seatwave is dus onlangs van Mojo overgekocht door Ticketmaster! Ticketmaster zal tegen die secondary ticketingpraktijken niet snel iets ondernemen, want ze verdienen daar een flinke provisie aan.

Er ligt al sinds 2008 een wet bij de Eerste Kamer om paal en perk te stellen aan deze praktijken, maar daar gebeurt dus helemaal niets mee. Zo frustrerend.

Mijk, je hebt gelijk dat Captcha superirritant is. Zit je te stressen achter je pc, moet je van die onnozele woordjes gaan zitten overtypen die net iets te vaak onleesbaar zijn. Ik hoop dat het je nog lukt om aan kaarten te komen!

Amare

Amare

25-09-2015 om 17:02

goh

ik ben dol op Muse, maar ik wist niet dat de kaartjes zo populair waren. Voor One Direction vorig jaar zat ik op tijd klaar achter de pc, ging netjes in de wachtrij 'staan' (of hangen) en kwam met vijf kaartjes thuis.

lucile

lucile

25-09-2015 om 18:30

yup

Mijk, we wachten nog op antwoord van 1 persoon, dan kan ik zeggen of ik tickets voor je heb of niet, sorry, nog even geduld.
Amar, ja, liveshows van muse zijn heel populair want het is muzikaal meer dan prima in orde en een enorm spektakel. Deze tour staan ze met een ronddraaiend podium midden in de zaal. Dat belooft veel goeds. En het is in de ziggo dome, dus goed geluid. Helaas is de zaal niet zo groot, vandaar dat ie steeds in no time uitverkoopt. In Belgie, Palais12 in Brussel, is zelfs een 4e concert aangekondigd. In NL zal dat wel niet gebeuren gezien de rest van de tour. Ik heb op rockwerchter ze alleen gehoord, niet gezien en dat was al een belevenis.
Charis, ik dacht dat de Captcha codes zijn om bots tegen te gaan. Denk jij dan dat die bots nog steeds gebruikt kunnen worden? (Charis: "een heel groot deel van de kaarten wordt opgekocht voor secondary ticketing (ofwel het doorverkopen via derdensites)" nou denk ik dat een heel groot deel wel meevalt maar desalniettemin zeer ergerlijk)) En die codes van ticketmaster zijn zelfs voor mensen zeer lastig te lezen. Steeds die stress over die codes.
Ons lukt het meestal door vantevoren ingelogd te staan, precies om 12 uur (normaal 10 uur) te refreshen (dus als in het geval van vanochtend de 11 naar 12 verspringt van de klok) en dan verder niet meer te refereshen als je dan in die wachtrij staat. Op dat tijdstip wordt je namelijk pas in de wachtrij gezet om kaartjes te kopen. Voor die tijd heb je alleen een wachtrij om op de site te komen. Dus maakt het niet uit of je om 8 uur 's ochtends of of om 3 voor 12 inlogt. Vanochtend bleken we ons helemaal niet ingelogd te hebben of misschien waren we weer uitgelogd. Toch kaartjes gekregen. Zo hebben we in 2012, vorige week in de presale en nu ook weer kaartjes bemachtigd, evenals dit jaar voor pinkpop.
Seatwave is inderdaad helemaal ergerlijk, ticketswap is veel fijner maar lastig om op tijd te zijn voor populaire tickets. Dan denk je, yes, ik kan bestellen, tickets in the pocket en dan zie je als je aanklikt alweer staan "iemand anders is bezig af te rekenen" Voordeel is dat er max 20% bovenop mag.
Ticketmaster zelf geeft deze besteltips http://www.ticketmaster.nl/feature/besteltips/?l=nl-nl&language=nl-nl

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

26-09-2015 om 00:05

Leerzaam draadje dit

Spannendste aankoop hier was Guus Meeuwis en dat was ook meer omdat we met een grote groep gingen. Herken niet veel van wat hier boven staat dus. Maar wie weet, met pubers in huis zal dit er toch vast nog wel een keer van komen.
En Muse ken ik al helemaal niet. Word wel nieuwsgierig van al die beschrijvingen. Zo populair? Dan moeten ze toch wel goed zijn....

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.