Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

hondenbazinnetje

hondenbazinnetje

02-06-2014 om 14:04

geschrokken van hond

…sommige mensen…..Tijdens het uitlaten van mijn herder kom ik een vrouw op te terugweg tegemoet met 2 honden. één van de honden (de kleinste) is erg agressief en haalt naar iedere hond uit. De grotere dekt het kleinere hondje en klapt vervolgens ook op de andere hond.

We lopen elkaar tegemoet in een gebied waar een aanlijnplicht geldt. Wat zie ik de vrouw ineens in een flits en tot mijn schrik doen…….ze koppelt de grootste hond los die vervolgens recht op mijn herder afstormd met ontblote tanden en een kam op zijn rug….tja…daar sta je dan…ik kon geen kant op.

Mijn aangelijnde hond voelt zich bedreigd en bijt uiteraard van zich af om zich te verdedigen…Op nog geen haar na had ze die hond te pakken, want de hond boog op het laatste moment iets af en maakte een flinke sliding langs ons heen in het gras….Ik was zo ontzettend geschrokken tegelijkertijd zo ontzettend boos door die onnozele actie van die vrouw dat ik "idioot" naar haar heb geroepen. Ik hoorde een man nog tegen de vrouw zeggen…"Waarom doe je dat nou?!".

Sommige mensen zijn gewoonweg NIET geschikt voor honden. Ik vond het zo;n stomme actie van die vrouw. Stel dat mijn hond wel haar hond te pakken had? Dan kan ik nog voor de dierenartskosten opdraaien ook, terwijl ZIJ fout was. Echt, te idioot voor woorden.


Dendy Pearson

Dendy Pearson

02-06-2014 om 14:37

Sommige mensen zouden geen hond moeten hebben. Ik loop met twee kleintjes tegenwoordig vroeg op de avond, omdat het rond een uur of 10 lijkt alsof de aanlijnplicht is vervallen. En dan lopen honden rond die niet naar hun baas luisteren en die in staat zijn mijn hondjes te pakken. En ze zijn dan dus van een formaat waar mijn honden niet tegenop kunnen. O.a. een Rhodesian Ridgeback die al meerdere honden heeft gegrepen.
Die persoon heeft trouwens hier ook een waarschuwing voor gekregen van de politie, maar dat interesseert hem blijkbaar niets.

Ik baal hier ook van, maar je kan er niets aan doen.

aangifte doen bij politie?

mss ken je de vrouw en dan is 't nog gemakkelijker. In ieder geval melding van maken bij politie, wellicht dat zij meer info kunnen geven of mss wat extra patrouilleren.
"idioot" vind ik zelf nog licht uitgedrukt

Dendy Pearson

Dendy Pearson

02-06-2014 om 14:38

Overigens

zijn dit ook de mensen die hier de hondenpoep laten liggen. Vind ik ook waardeloos

Katniss

Katniss

02-06-2014 om 14:55

Je hebt er rare mensen bij

De meeste honden die ik meemaak zijn niet (goed) opgevoed, en de aanlijnplicht wordt nagenoeg nooit nageleefd. Van mij zou daar stevig op gehandhaafd mogen worden.

Hombre

Hombre

02-06-2014 om 17:40

Hondentuig

De grootste aso's hebben de gevaarlijkste honden, (die ze natuurlijk het slchtst opvoeden) en laten ze bij voorkeur ook nog loslopen. Het is me al eerder opgevallen dat mensen met kleinere honden ze aan de lijn houden uit angst voor de eerder genoemde aso's.

Dus ja, handhaven.
Net als het rookverbod graag.

hondenbazinnetje

hondenbazinnetje

02-06-2014 om 18:27

aso's

Dit was overigens een op het oog keurige dame met 2 'vuilnisbakjes' zoals men ze placht te noemen. Iets van een kruising tussen een labrador en onbekend ras en dat kleintje is ook een kruising. Geen typische vechthonden…Wel vreselijk agressief. Vooral dat kleine hondje (ook bijten naar kleine kinderen…).

Dendy Pearson

Dendy Pearson

02-06-2014 om 18:43

handhaven

Hier in de wijk wordt streng gecontroleerd. Niet alleen op het aanlijngebod, maar het is hier ook verboden een hond in de speeltuin te laten of de poep te laten liggen. Daar staan echt flinke boetes op. Alleen doen ze dat alleen tussen "8 en 5". Dus voor en na die tijd doet vrijwel iedereen wat íe wil.

Katniss

Katniss

02-06-2014 om 18:45

Leuke bijbaan

Ik zal eens informeren bij de gemeente of er behoefte is aan nog een BOA. Tijdens mijn avondwandeling kom ik altijd minstens zes mensen tegen die een of andere hondenregel overtreden.

Kaaskopje

Kaaskopje

02-06-2014 om 19:24

Hier schijnt redelijk gehandhaaft te worden

Ik snap sowieso niet dat mensen hun hond langs de weg los laten. Tenminste... ik neem even aan dat dit langs de weg was. Gister waren wij bij een losloopgebiedje. Daar raak je al snel aan de praat met andere hondenbezitters en zo kwam het dat we samen met die vrouw weer uit dit gebiedje liepen. Gevolgd door een hond van weer iemand anders. Onze hond en de hond van die mevrouw die met ons meeliep, zaten weer aan de riem, maar die derde hond mocht gewoon los meelopen. Richting een stuk weg waar mensen al een beetje snelweggedrag gaan vertonen. Dus doorrijden en niet meer in de stadse modus. Ik snap dat echt niet. Je hond kan nog zo'n goeie lobbes zijn, maar het blijft een hond.

Ik weet niet hoe het in andere steden is, maar het is bij ons tegenwoordig best goed gesteld met het aantal losloopgebieden. Er is geen enkele noodzaak om je hond op verboden plaatsen te laten loslopen. 10 minuten moeite doen en daar is alle vrijheid. Ik kan me voorstellen dat dat vrij luxe is vergeleken met andere steden.

Kaaskopje

Kaaskopje

02-06-2014 om 19:39

Katniss

Hoeveel regels kun je overtreden dan? Ik ken er maar twee. Loslopen waar het niet mag, kost je een boete en poep laten liggen waar het niet mag ook.

Postbezorger

Postbezorger

02-06-2014 om 20:01

kleine hondjes

"De grootste aso's hebben de gevaarlijkste honden, (die ze natuurlijk het slchtst opvoeden) en laten ze bij voorkeur ook nog loslopen. Het is me al eerder opgevallen dat mensen met kleinere honden ze aan de lijn houden uit angst voor de eerder genoemde aso's."

Mijn ervaring is dat de kleine hondjes die nu zo populair zijn ook niet goed worden opgevoed, of helemaal niet vaak. Ze zijn zo lief en schattig en klein dus die hoef je niet op te voeden en ik denk dat andere honden zien dat er iets mis is met die krengen.

Jaren geleden

word ik gepasseerd door een vrouwtje van een jaar of 65 met aan de lijn een Siberische Husky. Ze roept heel benepen naar mij, mevrouw!! kunt u mij helpen?
Ik loop er met mijn dochtertje van 2 en de kinderwagen.
Met dat ze dat roept, trekt de Husky haar een braakliggend terrein op.
Even later verdwijnt ze in de aangrenzende bosschage.
Geen idee waar ze uiteindelijk is terecht gekomen.

Jammer, dat mensen, zonder er bij na te denken dat een hond opvoeding nodig heeft, er eentje aanschaffen. En dan ook nog voorbij gaan aan het feit dat zo'n schattig klein wollig puppy een hele kluif wordt.

Mona

Mona

02-06-2014 om 20:49

Jasam

Ik, als beelddenker, zie het zo voor me! Lig echt dubbel
*kuch* tis niet politiek correct, i know.

Dendy Pearson

Dendy Pearson

02-06-2014 om 21:01

Nou Kaaskopje

Hier is een hond die in de speeltuin is(ook al is ie aan de lijn) en geen zakjes bij je hebben ook reden voor een flinke boete. Ook al heb je je zakjes net gebruikt en in een vuilnisbak gegooit. Daarom heeft iedereen die de poep opruimt hier een zakje aan de riem geknoopt. krijg je daar iig geen boete voor.

Plop

Plop

02-06-2014 om 21:39

Opvoeden

Wat zou zo'n vrouw nou denken? Ik begrijp het echt niet dat je zoiets doet? Wat brengt haar dat nou? Ik zou toch ook even de politie bellen. Kan geen kwaad.

Mijn ervaring hier in het durp is trouwens ook dat de kleine honden vaak het slechtst opgevoed zijn, en het meest en hardst (en irritantst) blaffen. Mijn theorie is dat mensen denken dat zolang ze het kunnen optillen ze het niet hoeven op te voeden ofzo. Omdat hondlief weinig schade kan aanrichten maakt het niet uit.
Het ergste vind ik dat zo'n optilhond er nog grootheidswaan van krijgt ook.

Dendy Pearson

Dendy Pearson

02-06-2014 om 21:50

kleine hondjes en blaffen

Mijn honden zijn klein en kunnen ook flink blaffen. Maar dat vind ik niet erg, ik vind het fijn dat mijn honden het huis goed bewaken. Zeker nu hier in de buurt zoveel wordt ingebroken. Daarbij doen ze het dus ook alleen als er volk bij de poort staat.

Zolang ze buitenshuis aan de lijn zitten is dat verder geen probleem.

Maar misschien bedoelen jullie de chiuawawa's die je tegenwoordig zoveel ziet? Ik vind dat allemaal valse krengen eerlijk gezegt. Maar gelukkig kunnen mijn honden die wel aan

Katniss

Katniss

02-06-2014 om 21:59

Klein vs groot

Ik heb dan toch liever een klein vals hondje dan een zo'n bakbeest, als het erop aan komt. Die eerste kan ik nog wel aan. Het lijkt mij wel een idee om viervoudige hondenbelasting te vragen aan eigenaren van wie de hond niet op de puppy- en vervolgtraining is geweest.

Hombre

Hombre

02-06-2014 om 22:17

Dendy

"Maar gelukkig kunnen mijn honden die wel aan"

Is geen grap, zo denken vele hondeneigenaren volgens mij echt. Vandaar dat ze grote gevaarlijke vechthonden kopen en zo andere honden en mensen schrik aanjagen. Om zo het respect te krijgen dat ze op een andere manier niet kunnen krijgen.

Katniss

Katniss

02-06-2014 om 22:23

Ja Hombre

Dat denk ik ook. Plus een Opel Manta.

Hombre

Hombre

02-06-2014 om 22:32

Katniss

Katniss

02-06-2014 om 22:34

Zo oud ben ik

Toen ik een jaar of 20 was, was dit echt dé auto voor foute gastjes

Hondenbezitters en begrip

En soms begrijpen hondenbezitters ook niet dat jij hun hond niet leuk vindt.
Toen mijn dochter een paar turfjes hoog was, liep er een grote hond los te rennen met z'n vrouwtje achter hem aan. "Wodan, kom dan, Wodan!" Maar nee, Wodan kwam niet en stak de weg over recht naar mijn dochter toe. De hond was hoger dan mijn dochter, dus die kwam wel imponerend over en ze gilde van angst. Natuurlijk heb ik mijn dochter toen opgepakt.
Nou geldt er daar echt wel een aanlijngebod zo op de openbare weg, dus toen ik de mevrouw erover aansprak terwijl zij haar hond van mij weg probeerde te houden, werd ze heel erg boos. Ik moest naar een psychiater omdat ik bang was van honden en dat over breng op mijn dochter. Ik heb haar nog gevraagd hoe ze het zou vinden dat een hond met een schofthoogte van 180 cm, die niet luistert of aangelijnd is, aan haar zou komen snuffelen, of ze dat leuk zou vinden.
Maar de mevrouw zat al na te denken over melding aan de kinderbescherming over hoe ik mijn dochter opvoed met angst voor honden. Ik ben zo snel mogelijk weggelopen, maar iedere keer als ik een loslopende hond zie die niet naar zijn baasje luistert denk ik er weer aan.

Kaaskopje

Kaaskopje

02-06-2014 om 23:21

Dendy

Ik noemde toch ook twee regels: poep opruimen en aangelijnd houden? Aangelijnd een hond laten poepen op een speelveldje is erg fout.

Onze stad heeft dit jaar flink geïnvesteerd in poepbakken met daarin zakjes. Overal zie je ze nu. En er zijn ook genoeg losloopgebieden. Ik heb sinds een poosje echt het gevoel dat de stad iets doet met de hondenbelasting. Veilige gebieden creëren, de overlast helpen beperken (er rijdt ook een poepzuiger rond). Geen klagen dus. Gewoon een fijne stad als je een hond hebt. Ik mopper regelmatig op wat ze in mijn ogen allemaal verkeerd doen, maar dit hebben ze goed gedaan

Kaaskopje

Kaaskopje

02-06-2014 om 23:43

Kleine hondjes

Ik zei vandaag toevallig tegen mijn man dat het toch niet goed voor het ras kan zijn dat er nu zoveel van die kleine hondjes zijn. Van Chihuahua's weten we al dat het niet erg gezond is dat ze zo klein gefokt worden en door hun afmeting worden ze ook nog vaak tot monsters opgevoed. Het is een mode-artikel. Ik wist niet wat ik zag toen we naar een tuincentrum annex dierenwinkel toe waren gegaan die een grote verbouwing had ondergaan. Een héél pad met allemaal popperige kleertjes voor Chihuahua's. In de stad is ook een winkel die vooral gespecialiseerd is in dat soort accessoires. Het glazuur valt bijna van mijn tanden als ik er alleen maar naar kijk!

Maar de hondjes die je ook veel ziet zijn Westies en soortgelijke hondjes. Zo klein als ze zijn, zo fel kunnen ze ook zijn en daar verkijken veel mensen zich naar mijn idee op. En als er zoveel van 'geleverd' moeten worden, dan moet dat wel ten koste gaan van de gezondheid of het gedrag.

Ik vind overigens dat je een hond als het enigszins mogelijk is moet aanleren om niet raak te blaffen in de tuin. Een hond mag blaffen, maar na een paar blafjes moet het over zijn. In de straat waar wij aan wonen zijn tegenwoordig een aantal kleine hondjes en ik schrik me elke keer het apenzuur als ik langs die tuin loop. En dan heb je de ene tuin gehad, dan moet je nog langs de andere. Vervolgens gaat de eigenaar zich ermee bemoeien en blaft ze toe dat ze stil moeten zijn. Hoera denken die hondjes de baas blaft ook, dan is het dus echt nodig!

Het stomste vind ik

dat je mensen met grote honden tegenkomt op straat, aangelijnd of niet, die gaan snuffelen aan een kind wat net (niet) boven de hond uitkomt, en zien dat het kind bang is en dan zeggen, hij doet niks hoor, aai hem maar.

Hallohe, ga eens in de schoenen van dat kind staan, en denk dan nog eens....

Kaaskopje

Kaaskopje

02-06-2014 om 23:57

Katniss

Het lijkt mij wel een idee om viervoudige hondenbelasting te vragen aan eigenaren van wie de hond niet op de puppy- en vervolgtraining is geweest.===

Daar ben ik het niet mee eens. Ik heb mijn vijfde hond, het is de vierde van mijn man. Ik heb met de eerste gezamenlijke hond een puppytraining gedaan. Ik heb er goede tips gekregen, maar het opvoeden hebben we toch vooral zelf gedaan. Het was een speelse boxer die alles leuker vond dan dáár braaf te doen wat er verwacht werd. Sindsdien ben ik niet meer naar cursussen geweest. We weten wat de bedoeling is. Onze huidige hond leert snel, maar die moet je niet temidden van allerlei drukte les geven. Dat zou totaal niet werken. Dus leren we hem gaandeweg van alles aan.

Maar als er veel klachten binnen komen over dezelfde mensen en hun hond, dan zou het misschien wel goed zijn om ze op zijn minst theorieles te geven over wat normaal gedrag en hondengedrag is en hoe je daarmee om moet gaan.

Dendy Pearson

Dendy Pearson

03-06-2014 om 07:47

Kaaskopje

Hier moet je dus los van het opruimen altijd poepzakjes kunnen tonen op het moment dat je met een hond loopt.
En honden mogen hier gewoon helemaal niet in een speeltuin zijn, ookal poepen ze daar niet

ixje

ixje

03-06-2014 om 14:43

Hij doet niks hoor!

Nee hij gromt zo naar me omdat hij me lief vindt!

Ik ben doodsbang voor honden. Sorry. Ben in mijn jeugd een paar keer flink gebeten.
Best lastig hier in Nederland. Ik geloof dat er zo'n 2 miljoen honden rondlopen.

En aanlijnen daar doen ze hier weinig aan. Handhaven heb ik nog nooit gezien hier.
Het park hier om de hoek (waar nota bene bij de ingang een bordje staat dat je je hond verplicht moet aanlijnen) is vergeven van de loslopende honden en hun poep. Ook op het pad. maar ook op het voetbalveld, wat daardoor onbruikbaar is.

Op zaterdag heeft mijn dochter daar atletiek. Ze komt bijna altijd met poep aan haar schoen thuis. En een keer is de training door een kudde honden verstoord. Mijn kind was volledig in paniek (tja ook bang...) Dus de zaterdagtraining mijdt ze nu.

aty

aty

03-06-2014 om 15:59

verkeerd beeld

Ik ben zo'n asociale eigenaar met zo'n grote hond . Nu vind ik mezelf net helemaal niet asociaal. Het wemelt hier op OO wel van de vooroordelen. Ik heb het formaat hond waar mensen ook liever met een bochtje omheen lopen. Daar houd ik dus rekening mee, loop liever op de veldjes aan de kant waar geen trottoir is. Leuk om te merken dat veel kinderen van angstige moeders geen angst hebben van mijn hond en vragen of ze hem mogen aaien. Dat mag, zeg ik dan, mits het ook van mama mag. Als kinderen alleen zijn en het vragen dan sta ik het sowieso toe.

Wat betreft de kleine hondjes, het lijkt alsof die alles maar mogen. Een paar keer meegemaakt dat mijn hond in zijn hals gebeten werd en dat de eigenaar het dan altijd vergoelijkte. Doet ie uit angst of zoiets, werd dan gezegd. Mijn hond heeft daar gelukkig nog nooit op gereageerd, het is een grote sukkel, maar zou hij dat doen dan zou ik de kwaaie zijn.

Mijn hond is altijd aangelijnd binnen de bebouwde kom en buiten de bebouwde kom als ik iemand aan zie komen.

Over verplichte cursussen en hondenbelasting, vind ik ook onzin. Mijn hond luistert perfect. Blijft jaast me lopen als ik wil, springt niet, rustig in gezelschap. Ik denk dat die asociale honden, groot of klein, vooral asociale bazen hebben en dat krijg je er met een cursus niet uit. Is een gevalletje normen en waarden.

ixje

ixje

03-06-2014 om 16:19

aty

Ik weet het er zijn ook goede eigenaren. Maar ik ben van alle honden gewoon bang.
Fijn dat je er rekening mee houdt.

Overigens ken ik juist iemand met een klein hondje waar ik helemaal niet bang voor ben. Dat is een leuk beest die ik zelfs durf te aaien. Heeft wel even geduurd voor het zover was.
En die mag dus helemaal niet alles! Toch een vooroordeel!

Verplichte cursussen gaat denk ik ook niet echt iets oplossen. Hondenbelasting zouden ze hier wel meer voor handhaving mogen gebruiken. En mag van mij dus wel omhoog. Als ik zie wat een overlast en problemen honden geven.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.