Nieuw: Ontdek nu alle events en workshops bij jou in de buurt op het Ouders Eventplatform
Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

erger me rot aan diverse reclamefilmpjes van pb 51 en 'hulp' fondsen

Het kindersportfonds, het kinderfonds, er worden heel wat reclamefilmpjes getoond op tv waarbij de nadruk ligt op kinderen die in armoede leven en die geholpen kunnen worden door middel van die fondsen. Leuk, ja! De nadruk ligt in die filmpjes erg op doneren, sponsoren, etc. Maar als je gaat zoeken hoe je eventueel hulp kunt vragen, kom je niet verder! Kindersportfonds is eigenlijk alleen aanwezig in grote steden (wonen wij dus niet), dus kwamen wij niet in aanmerking. Kinderfonds - website bestudeerd en kon alleen vinden hoe je kunt helpen, wat ze kunnen doen maar niets over het daadwerkelijk aanvragen van hulp! Waardeloos!!! Ik erger me daar echt aan, sorry(!?)

Gaat verder nergens over, moest even mijn stoom afblazen


Tijgeroog

Tijgeroog

28-10-2013 om 13:00

Kinderfonds...

Klein detail: het Kinderfonds is de organisatie achter de Ronald McDonaldhuizen in Nederland, ik denk niet dat je die bedoelt. Bedoel je soms het jeugdsportfonds?

Dan kun je hier misschien iets mee: http://www.jeugdsportfonds.nl/index.jsp?id=221
Daar kun je per provincie zoeken, maar ook op postcode. Het kleine dorpje waar m'n ouders wonen kan ik ook vinden. En als je eigen woonplaats er niet bij staat kun je misschien de postcode van een wat grotere plaats in de omgeving invullen. Soms moet je even zoeken, maar er staat overal wel een consulente of een intermediair die je mag benaderen voor een aanvraag.

Lukt het nu? succes!

jons

jons

28-10-2013 om 13:18 Topicstarter

okay

dan zit ik met dat kinderfonds niet goed, zag een clipje over een meisje dat een fiets krijgt. Zag geen enkele link met Ronald McDonaldhuizen - nog niet, trouwens. Maar het jeugdsportfonds hebben we gebeld en gedaan en nee, er was voor onze regio geen budget... Blijft raar!

wizzer

wizzer

28-10-2013 om 13:31

de fiets

Dat meisje wat een fiets krijgt dat is van het nationaal fonds kinderhulp: http://www.kinderhulp.nl/.

Maar daar kun je alleen als jeugdhulpaanbieder aanvragen doen, niet zelf als particulier.

Het voorbeeld wordt bijvoorbeeld gegeven van pleegkinderen op het VO, waarbij pleegouders blijkbaar geen fiets kunnen betalen.

(waar ik helemaal niets van snap, als ik bijna 600 euro per kind per maand zou krijgen dan zou ik best een fiets kunnen betalen, maar dat zal wel aan mij liggen).

Heb ook eens een beroep gedaan op dit fonds

Wij waren toentertijd agrariërs met een bijna "negatief" inkomen, het was elke dag sappelen om te touwtjes aan elkaar te knopen.
Sportvereniging zat er niet in voor de kinderen in die tijd.
Het verzoek aan het fonds haalde niets uit, we waren "te rijk"
Vee en land....
Maar je gaat dus echt je enige bron van inkomsten niet verkopen om je kids op sport te doen.
Als kleine zelfstandige kan je het echt wel schudden bij dit soort instanties, je werkt en buffelt voor de belastingdienst en voor de regerings- milieu- regels.

Knurf

Knurf

28-10-2013 om 14:07

bizar Jasam

'Het verzoek aan het fonds haalde niets uit, we waren "te rijk"
Vee en land....'

Pff, alsof je dochter op de koe naar school kan als je geen fiets zou kunnen betalen

Haha had één van mijn dochters zo gedaan...

één van mijn dochter had een eigen koe, waar ze altijd op zat en reed, als de koe uit het land kwam om gemolken te worden en zij was erbij (2,5 jaar toen) ging ze speciaal voor haar liggen zodat ze erop kon stappen. Heel speciaal. De koe is van ouderdom voor in de bleek gestorven.

bikkel

bikkel

28-10-2013 om 15:32

sja Jons

Steek ook eens je hand in eigen boezem. Een aantal jaren terug heb je, in het traject naar de wsnp, een dure rashond gekocht. Van de aanschafprijs en de maandelijkse kosten (voer, dierenarts etc) had je je kinderen heel wat jaren kunnen laten sporten. Of andere dingen van kunnen bekostigen waar je naderhand huillie huillie om hebt gedaan.

Fransien

Fransien

28-10-2013 om 15:57

Onplezierige reactie Bikkel

'waar je naderhand huillie huillie om hebt gedaan'

Bikkel, wat een onprettige manier om iemand aan te spreken. Je hoeft het niet met iemand eens te zijn, je kunt ook rustig iemand ergens op wijzen, maar om nou zo denigrerend te doen...
Jons is geen klein kind, maar na het lezen van jouw reactie komt die vraag wel bij me op.

amk

amk

28-10-2013 om 16:01

meeste fondsen werken via zorgorganisaties

daar kun je als particulier wel rechtstreeks aan doneren maar niet rechtstreeks aanvragen. Dat moet dan via de zorginstellingen of via bv de school. Daarom staat de informatie hoe je moet aanvragen niet zo heel duidelijk op de websites.

Bikkel, niet kies!

Bikkel, ik vind jouw reactie echt niet kunnen. Ik weet niet of het waar is of niet, maar daar gaat het ook niet om. Iemand die in een traject naar de wsnp zit gaat daar niet voor zijn of haar lol in zitten. Bovendien: een hond is óók (ik vind zelfs juíst) voor kinderen uit gezinnen die het toch al moeilijk hebben een fantastische bron van vriendschap en vreugde. En toevallig weet ik dat het gezin van Jons het nogal zwaar heeft gehad de laatste jaren. Maar nog los daarvan, jij hebt niet te oordelen over keuzes die mensen maken over hun bestedingen. Hoe durf je!

bikkel

bikkel

28-10-2013 om 16:14

natuurlijk

Dit had ik al verwacht. Dragen jullie maar lekker water naar de zee, ik doe niet mee! Ik geef gul aan allerlei goede doelen maar niet aan mensen met een gat in hun hand die denken alles gratis te kunnen krijgen als ze hun geld verbrast hebben. Hoe durf ik?? Hoe durft zij!! Geven jullie maar fijn aan dit soort mensen die de echte armoede ten schande maken en liever een rashond kopen dan hun kinderen op een sport te doen maar ik pas.

bikkel

bikkel

28-10-2013 om 16:54

ps Jons

Mss kun je weer iets aanbieden op vraag en aanbod zoals destijds je dure lockmachine, doorspekt met manipulatieve sentimenten. Wellicht komt er dan weer een actie van Boeb, wie weet. Je had hem evengoed op mp kunnen zetten maar nu had je en en! Dat uitgerekend jij je rot ergert omdat je niet bij het geld kan wat bedoeld is voor kinderen die echt te kort komen ergert mij mateloos! Net zoals de goed betaalde pleegouders. Bah!

Tigress

Tigress

28-10-2013 om 17:02

Bikkel

Je doet je nick eer aan. Helaas ontbreekt op dit forum een knop om jouw reakties te kunnen blokkeren. Anders had ik die nu graag gebruikt.

bikkel

bikkel

28-10-2013 om 17:42

tigress

Laat me raden; je bent ook een potjesshopper die vind dat de maatschappij de onkosten moet dekken voor jouw foute keuzes? Je maakt vast gretig gebruik van alle betaalde voorzieningen die door de werkenden worden bekostigd? Je hebt welhaast zeker een uitkering? Dus je kinderen hebben ook recht op een nieuwe fiets betaald door werkenden? Die werkenden, waaronder ik, dragen graag bij voor het welbevinden van kinderen. Maar niet voor potjeshoppers die door hun inhaligheid de boel verzieken en het verpesten voor de echte behoeftigen. Zolang jij een rashond kan kopen en kan onderhouden voel ik me niet geroepen om bij te dragen aan jouw kinderen. Ik kan geen rashond kopen en al zeker niet onderhouden en toch geef ik aan dit soort doelen. Vanaf nu niet meer, zal me daar gek zijn!

bikkel

bikkel

28-10-2013 om 18:29

echt klaar mee!

Ik trek mijn automatische afschrijvingen aan goede doelen voor kansarme kinderen vandaag nog in. Goed willen doen voor mensen die verder van je eisen dat je je mening voor je houdt en ook nog aangevallen voelen omdat je je kritiek uit over de aanschaf van een rashond terwijl ze in een wsnp traject zitten is voor mij de limit. Ik ga deze discussie ook op mijn facebook liken. Echt absurd! Dit soort mensen zouden zich moeten schamen en niet ik die al jaren geef maar zeker geen rashond en de kosten daarvan kunnen veroorloven. En dan klagen dat je iets niet vergoed krijgt, mijn kinderen kunnen ook niet op sport maar vanaf nu ms wel als ik alle donaties stopzet. Door dit soort mensen krijg je dus de mentallitiet van ieder voor zich!

Jaina

Jaina

28-10-2013 om 18:41

Bikkel

Ach,sommige mensen kunnen misschien niet goed met geld omgaan. Je hebt ook mensen met een rot karakter. Dat is nog vervelender want daar kun je een stuk minder aan veranderen. Het is natuurlijk wel heel stoer om lekker anoniem je mening te uiten over anderen. Zeer bewonderingswaardig.

voormalig beleidsmedewerker armoedebeleid

voormalig beleidsmedewerker armoedebeleid

28-10-2013 om 18:52

Uitleg

Het Nationaal Jeugdsportfonds is een particulier initiatief at werkt als een soort franchiseorganisatie. Het werkt gemeentegebonden. Het kan goed zijn dat er in de gemeente niemand is opgestaan om dit initiatief naar zich toe te trekken. Het staat per definitie los van de gemeente al is de gemeente wel vaak een sponsor. Het kan dus goed zijn dat je

Nationaal Jeugdsportfonds werkt via een intermediair (school, medewerker sociale dienst, etc). Ouders kunnen niet zelf hun kind opgeven. Ook de betaling van contributie etc gaat niet via de ouders omdat teveel ouders wel het geld incasseerden maar het kind niet laten sporten. Te vaak werd er van het geld andere uitgaven gedaan.

Iedere gemeente kent ook een eigen armoedebeleid. Van daaruit kom je in aanmerking voor bv bijdrage sportvereniging, gratis bibliotheekabbo, computer, etc.

Ik vind Bikkels reactie erg onaardig maar ik vind de reactie van Jons ook niet getuigen van veel respect. Je kunt ook wat genuanceerder vragen of iemand met je mee wil kijken hoe je recht hebt op verschillende tegemoetkomingen. Ik schat in dat Jons de route redelijk goed kent. In die route zijn keuzes gemaakt om fraude te voorkomen. Daar kun je als gebruiker op het minst wel respect voor hebben.

bikkel

bikkel

28-10-2013 om 18:54

jaina

Een rotkarakter bereikt ook zijn grenzen bij anderen. Ik vind profiteurs ook een rotkarakter hebben net als mensen die de pot verwijten zoals jou. Jij uit je mening net zo goed anoniem als mij. Maar heb je ook zoals ons jarenlang een deel van je inkomen afgedragen en in die hoedanigheid een mening over degenen die er (mis)gebruik van maken?

Jaina

Jaina

28-10-2013 om 19:07

Bikkel

Natuurlijk ben ik ook anoniem maar jij valt een andere forum deelnemer verbaal aan. Jij kent haar dus blijkbaar persoonlijk. Dan is het niet erg kies om dan vervolgens anoniem haar aan te vallen. Zij weet immers niet wie jij bent maar jij wel wie zij is. Dat is wat er laf aan is. Niet zozeer dat jij anoniem bent maar dat je Jons laat zien dat zij niet anoniem is want je weet wel wie ze is en wat ze allemaal wel of niet doet met haar geld. Dat vind ik niet netjes.
Als je Jons persoonlijk kent dan kan je haar ook prive bericht sturen met je bezwaren.Dan strijd je met open vizier.

En of ik wel of niet aan liefdadigheid doe dat doet er toch niet toe verder? Of bedoel je of ik deze specifieke organisaties steun?
Overigens is het ook niet erg logisch dat als jons zegt dat ze geen geld krijgt van deze organisaties dat je vervolgens deze organisaties op gaat zeggen. JIj wil toch juist dat zij geen geld krijgt? Dus dan doen deze organisaties toch wat jij juist wil?

Fiorucci

Fiorucci

28-10-2013 om 19:17

Jons

Op facebook zijn diverse ruil en weggeefgroepen,vast ook wel van jouw dorp of stad. Er staan vaak mensen op die bijv. fietsen willen ruilen voor een kleinigheidje of zelfs weggeven. Ook op MP staan vaak fietsen voor niet al teveel.

Knurf

Knurf

28-10-2013 om 19:25

Jeetje Bikkel

wil je echt beweren dat jij nog nooit in je hele leven een foute aankoop hebt gedaan, een verkeerde beslissing hebt genomen, een ondoordachte stap hebt gezet? Wie zonder zonde is ...

'doorspekt met manipulatieve sentimenten'

Dit is echt onder de gordel, Boeb's actie kun je toch Jons niet aanrekenen?

Fransien

Fransien

28-10-2013 om 19:32

Als je door donaties je eigen kinderen niet kunt laten sporten

Als je door donaties je eigen kinderen niet kunt laten sporten, moet je inderdaad daar de bezem door halen.
Bij de voedselbank waar ik als vrijwilliger bij zit, wordt je ernstig gewaarschuwd om nooit dingen zelf te kopen voor mensen, hoe goed bedoeld ook.
Als je door donaties aan anderen ervoor zorgt dat je eigen kinderen niet kunnen doen wat je voor een ander wel mogelijk maakt, dan moet je inderdaad stoppen met doneren en dat geld in je eigen kinderen steken.
Bikkel, geef alleen wat je missen kunt, meer dan dat is echt niet nodig.

Rosa van der Zanden

Rosa van der Zanden

28-10-2013 om 20:15

Hè?!

Wat is dít nou? Jons blaast stoom af, vraagt en passent advies en wordt compleet neergesabeld. En vervolgens komt de voormalig belei.... (Ik vermoed beleidsmedewerker?) met de opmerking dat de reactie van Jons niet kies is. Er ís helemaal geen reactie van Jons op Bikkel.
Bikkel, ik hoop dat je nooit vanuit ervaring hoeft te spreken. Het kan sneller gaan dan je denkt.

donaties

Ik kan me voorstellen als je bij de voedselbank werkt, al is het als vrijwilliger, dat je dan geen persoonlijke donaties doet. Het eind is zoek. Maar prive kun je dat best doen en als ik ergens kan bijdragen zal ik het niet laten, maar dat zijn dan mensen die ik persoonlijk of via via ken. In een tijd dat ik het zelf heel moeilijk had, ook financieel, ben ik gelukkig ook door vrienden en kennisen met mijn kinderen geholpen. Soms ben je de ontvanger, soms de gever. Ik heb ook voor tientallen jaren premies afgedragen met een behoorlijk inkomen. Dan vind ik het ook niet heel erg dat ik ook eens gebruik maak van voorzieningen. En ja, een huisdier hoort er hier ook bij, zeker met mijn kinderen. Het bloemetje van Marga Klompe zullen we maar zeggen. Maar het is nou eenmaal zo dat mensen die het zelf goed hebben niet altijd begrip kunnen hebben voor mensen die het niet goed hebben. Die blijven wel rijk. Ik heb gelukkig ook veel mensen in mijn omgeving die zelf ook niet veel hebben, dan schijn je makkelijker te gaan delen wat je hebt, je kunt je dan iets beter inleven denk ik.
Verder heb ik me weleens bezig gehouden met fondsen en dat is echt wel lastig. Fondsen hebben eigen criteria waar echte mensen zelden inpassen. Het is dan de kunst om de aanvraag naar de voorwaarden toe te schrijven om de zaak aan elkaar te plakken. Maar soms lukt ook dat niet, terwijl het om een heel goed doel kan gaan.
Ik zou in elk geval naar het WMO loket van de gemeente gaan, misschien weten die nog een potje of een regeling.

fraude

Natuurlijk wil je fraude voorkomen. Maar de gemeente is berucht om onzinnige regelgeving die er alleen maar voor zorgt dat mensen die iets nodig hebben afhaken omdat ze dat gedoe er nauwelijks bij kunnen hebben. Ik heb voor een vriendin met een ziek kind weleens geprobeert een wasmachine te regelen via bijzondere bijstand. Onvoorstelbaar wat een gedoe. Het was handiger om een tweedehandsje voor haar te kopen.

oh ja,

Zelfde vriendin heb ik toen, dom hoor zal ik nooit meer doen, een oproepje geplaatst voor 2e hands kinderkleding. Kreeg een arrogant mannetje aan de telefoon dat vriendin maar moest gaan werken. Kind had leukemie en ze zaten 3/4 van de week in het ziekenhuis.
Je kunt het beter via via regelen buiten de publieke kanalen om. Mensen zijn blijkbaar via internet nog veel sneller geneigd zich totaal te laten leeglopen op een ander. Onbeschaafd.

Mannetjes

Heb weleens zo'n mannetjesputter, zelf nooit ziek of iets nodig, mooie zakelijke carriere, op mijn afdeling gehad met een acute hersenbloeding. Tranen met tuiten dat hij nu niet meer nuttig en zelfstandig was en andere mensen nodig had.
Ik maakte er maar grapjes van dat hij mij in elk geval een goede baan bezorgde en zo toch ook maar bijdroeg aan de economie.

jons

jons

28-10-2013 om 23:57 Topicstarter

never mind

het geeft niet, Bikkel. Jij mag je mening hebben, natuurlijk! Ik had nog niet gereageerd, nu wel eventjes - het is goed. Ik weet weer waar ik sta. Wist ook wel dat er in ieder geval 1 azijnpisser zou reageren, heb ook overwogen om een andere nick te gebruiken, maar daar hou ik niet van. Ik sta echt voor hoe ik in het leven sta, schaam me nergens voor, ook niet als ik even stoom wil afblazen... Maar goed, ik heb ook wat nuttige tips gekregen, ik ga verder spitten hoe ik eea kan regelen zonder de hulp van die potjes!
En ohja, de hond is dood! Tot groot verdriet van ons en van de kinderen. Hij heeft ons heel veel plezier en liefde gegeven en daar zijn we dankbaar voor. Heeft ook niet eens zoveel gekost, hoor! Een verzekering vond onze bewindvoerder helemaal geen probleem (en die kan ons ook behoorlijk kort houden, overigens).

Welterusten!
Jons

Kleine initiatieven

Jons, in mijn ervaring zijn vaak de wat kleinschaligere, locale initiatieven werkzamer dan dit soort mega-projecten. Is er bij jullie in de gemeente niet zoiets? Misschien via een kerk of zo?

Wat jammer om te horen dat jullie hond dood is. Een huisdier kan zoveel plezier en tegenwicht geven aan een niet-vrolijke situatie!
Veel sterkte toegewenst.

100%mama

100%mama

29-10-2013 om 16:22

Jeetje

Ik zit toch al wat langer op OOL, maar zo´n directe aanval ben ik volgens mij nog niet eerder tegen gekomen....

Via FB zit ik op diverse groepen die bijvoorbeeld ruilen tegen iets of tegen een kleine betaling of zelfs helemaal gratis weg geven. Je hebt bijvoorbeeld hier ook een groep gratis gevraagd. Bij de ruilgroep wordt vaak geruild om etenswaren. Wellicht hebben ze ook zulke groepjes in jouw buurt?

Wat triest om te horen dat je hond is overleden. Maar wil er wel bij opmerken aan Bikkel dat je juist beter een rashond kunt aanschaffen dan een hondje zo van marktplaats...ooit van broodfok gehoord of maakt jou dat niet uit omdat je daar geen cent aan uit hoeft te geven?

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.