Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Paars

Paars

10-02-2010 om 10:47

Schaamhaar verven

Ik weet eigenlijk niet of dit wel in deze rubriek thuishoort, maar aan de andere kant is het net zo iets als het haar op je hoofdhuid verven. Toch?

Ik moet sinds vandaag bekennen dat mijn schaamhaar nu echt wel hartstikke grijs is geworden. Geen gezicht. Iemand hier die dat verft? Ik las iets over bettybeauty.eu, maar zijn er nog andere mogelijkheden? Ik wil geen gekke dingen, maar wel dat alles een kleur is.....


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Rieke

Rieke

10-02-2010 om 10:54

Paars

Hahah, ik dacht dat je nick ook je gewenste kleur was.
Maar misschien kun je wanneer je je hoofdhaar verft een beetje bewaren voor beneden. Lijkt me niet zo moeilijk. Maar ja, wel voorzichtig doen ivm allergische reakties lijkt me.

Vic

Vic

10-02-2010 om 10:55

Lol

Grappig dit. Ik vroeg me een tijdje geleden af of schaamhaar ook grijs wordt. Ja dus Zo vroeg ik me trouwens ook af of blonde mensen ook blond schaamhaar hebben, of dat dat altijd donker is.

Niemie

Niemie

10-02-2010 om 10:58

Ben ik blij dat ik blond ben daar zie je het grijs praktisch niet in (en volgens mij heb ik dat ook nog niet met mijn 36 jaar) maarre Vic... blond boven is in mijn geval ook blond van onderen (nou ja donkerblond dan maar wel blond, LOL)

Andere oplossing...

zoals de trouwe OOL lezers vast wel weten ben ik vorig jaar gestiopt met mijn haar te verven. Ik ben nog steeds erg blij met mijn 'naturel' look (inclusief grijs) Bijkomend voordeel is (realiseer ik me nu opeens)ook dat je geen enkel probleem hebt om de boel boven en onder een beetje bijpassend te houden qua kleur...wonderbaarlijk, dat dat helemaal vanzelf goedgaat!...hahaha!

Ik ben overigens verbijsterd dat de altijd zo rigoureus ontharende OOL bevolkiong de scheerapparaatoptie nog niet als alternatief heeft aangedragen...

Ingrid

Rigoureus ontharen op Ouders Online?

Goh Ingrid, is dat echt zo. Is iedereen hier zo onthaarderig? Was me nog niet opgevallen. Zelf heb ik nog geen last van grijs wordend schaamhaar, dus ik heb makkelijk praten. Maar schaamhaar verven kan vast wel (laatst nog zeer aanschouwelijk gedemonstreerd in de film Zwartboek). Bij een gevoelige huid zou ik het eerst op een klein plekje uitproberen

Scheren is een andere optie, maar daar moet je van houden. Lijkt me vreselijk prikkerig als je alles eraf haalt, tenminste als ik afga op mijn ervaring met het beetje trimmen dat ik doe.

Chris

Berber....

'Wilde ik net gaan dooen... '

Hahaha...wat wilde je gaan doen??? Stoppen met verven? Of alles erafscheren?

Voor optie 1 even zoeken naar 'kleurconsulente', 'zomertype' of 'stijladvies' in het OOL archief. Jaartje terug of zo (was je er toen al? of had je nog een andere nick? Of beledig ik je nu vreselijk omdat je al jaren meedraait als berber...) heel > Vind je de wereld aan juichverhalen over hoe fris je er 'naturel' kunt uitzien. Als je de tondeuse erop wilde zetten..hmm. Heb ik niet zoveel verstand van...

Ingrid

Biene M.

Biene M.

10-02-2010 om 11:46

Ontharen

Het voordeel van ontharen is dat het niet zo'n sneu dun bosje wordt met het ouder worden. Dat dunne staat jammerder dan grijs. Gewoon laten laseren die hap, dan heb je ook geen last meer van stoppels en is het voor altijd onderhoudsvrij

Polly Shearman

Polly Shearman

10-02-2010 om 12:12

Oh my god!

Word schaamhaar grijs??? weer een probleem in de toekomst wat ik met mijn jeugdige naieviteit niet had voorzien.

Damajo

Polly, je kunt altijd extensions nemen in een contrasterende kleur, staat vast heel hip !

Damajo

Massi Nissa

Massi Nissa

10-02-2010 om 13:01

Lol

Geweldig draadje, mijn dag is weer goed. Ik wist al dat schaamhaar grijs wordt, want ik heb een blauwe dag bejaarden geholpen met douchen bij de thuiszorg. Ik vind scheren op die plek rampzalig, ik moet me dan nog weken (echt wekenlang) inhouden om niet als een gorilla te gaan krabben daar beneden. Ik knip de boel dus netjes bij (of laat het man doen) en als het grijs wordt, doen we gewoon het licht uit in de slaapkamer.
Groetjes
Massi

Nasha 1st

Nasha 1st

10-02-2010 om 13:32

Nou ja!

op mijn hoofd ben ik al 11 jaar aan het grijzen. Maar van onder is het nog steeds dezelfde kleur als ooit!!!

tonny

tonny

10-02-2010 om 13:38

Ach ja...

... waar je je zorgen om kunt maken...

Inderdaad wordt schaamhaar ook grijs.
Ik las laatst een verhaal (van een of andere literaire schrijfster, ik weet even niet wie) over een mevrouw op leeftijd met een jeugdige minnaar die het hele spul zo kaal mogelijk schoor, 'want grijs haar na het douchen, da's net zo'n slap dweiltje.' Hahaha! Uiteindelijk kwam het wat de minnaar betreft niet tot daden, dus ze had voor niks zo haar best gedaan.

Vic

Vic

10-02-2010 om 13:49

Hahaha

Grappig dit Jammer dat je maar met een naam in een draadje mag, want ik ben toch ook benieuwd of er nog meer mensen zijn met steil haar daar. Nou, dan maar zo.

Krulletje

Krulletje

10-02-2010 om 14:07

Steil?

Toevallig vroeg mijn dochter me gisteren (onder de douche) of iedereen daar krullen heeft! Ik heb gezegd dat ik dacht van wel maar dat ik het niet zeker wist.

Ellen Wouters

Ellen Wouters

10-02-2010 om 14:21

Ja hoor

Ook steil.
Nou is mijn hoofdhaar ook steiler dan steil, dus dat klopt dan wel weer met elkaar.
(nooit gedacht om dat nog eens op een forum te bediscussieren)

Vic

Vic

10-02-2010 om 14:23

Hahaha

Nee, natuurlijk zou ik dat irl nooit vragen, maar we zijn nu zo lekker onder ons Yep! Hartstikke steil.

Vic

Vic

10-02-2010 om 14:35

En voor paars

Waarom wil je in 's hemelsnaam je haar daar verven? Ik snap al niet goed dat 80% van de vrouwen hun hoofdhaar verft, maar daar onder? Doe je dan ook gelijk je okselhaar? (dat is toch wel bij iedereen stijl?)

Rieke

Rieke

10-02-2010 om 14:46

Okselhaar?

Heeft iemand dat nog dan ?

Gewèldig!

"Doe je dan ook gelijk je okselhaar? (dat is toch wel bij iedereen stijl?)"
Hm, misschien eens aan Willem Wever vragen?
ROTFl
Miriam Lavell

Berber....

Heeel. Heel. Heel erg sorry! Toen ik het neertypte had ik al zo'n vermoeden dan ik de mist in zou gaan...

Ingrid (maar wat een heerlijk draadje dit. Steil schaamb
haar? Echt? En hoewel ik niet zo scheerderig ben als het om de bikinizone gaat moet ik eerlijk bekennen dat ik qua okselhaar geen idee meer heb hie het eruit ziet. Niet qua kleur, maar ook niet qua steilheid. Iis okselhaar steil????? Maar ik dacht eerlijk gezegd dat iedereen afro-schaamhaar had. Is da niet waar??

(Oh heerlijk, al zo veel haardraadjes gehad, maar dit is echt nieuw...hahaha. Mijn brugklasser kwam net nieuwsgierig kijken waarom ik zo zat te grinniken achter de PC. Ik heb het hem proberen uit te leggen, maar ik geloof niet dat hij het helemaal begreep...)

Rafelkap

Rafelkap

10-02-2010 om 18:40

Okselhaar ook grijs

En wordt okselhaar dan ook grijs?
Ben nog steeds niet grijs van boven (veel) en onder (bescheiden) dus nog volkomen groen
Wat voor kleur had je in gedachten, Paars?

Paars

Paars

10-02-2010 om 19:17

Geen paars

Haha, geen paars dus. Dit is gewoon de nick die ik voor de iets intiemere zaken gebruik

Ik wil gewoon heel saai bruin! Ik ben namelijk vandaag zo dom geweest de boel een beetje te snoeien en toen heb ik echt de laatste bruine haren eraf geknipt. Vreselijk. En aangezien ik aan het daten ben en toch al onzeker over mezelf ben wil ik hier in ieder geval iets aan doen.

Okselhaar scheer ik trouwens weg en nu ik de boel van onder geknipt heb, heb ik geen krulletjes meer))

Dus dames, al is dit een heel leuk draadje geworden hoe verven jullie je schaamhaar

Asa Torell

Asa Torell

10-02-2010 om 20:38

Hier

Steil hoofdhaar, krullend okselhaar en schaamhaar. Maar 1 van de 7 mannen waar ik ooit iets mee in bed heb uitgevoerd had steil okselhaar dus ik denk dat krul meer voorkomt.

Kaaskopje

Kaaskopje

11-02-2010 om 02:01

Grijzend

Grijzend en hooguit lichte slag, ware het niet dat ik het sinds een jaar of zo met het vel gelijk maak. Als ik had geweten hoe prettig ik dat zou vinden was ik er veel eerder aan begonnen. Ik doe dat overigens met Veet, dat geeft een beter resultaat dan scheren. Ik doe daar ook mijn oksels mee, ideaal. Ik verf mijn hoofdhaar, ook sinds een jaar, wel maar ´daaronder´ hoeft het dus niet en zou ik ook niet willen.

Steil of krullend

Vanochtend even voor de zekerheid gecheckt bij man onder de douche en daar ondanks steil hoofdhaar verder krullende lichaamsbeharing. Mijn vraag of er ook steil oksel- en schaamhaar bestaat, werd met grote verwondering begroet: "Mwah, natuurlijk niet, heb ik tenminste nog nooit gezien... in kleedkamers enzo." (was de toevoeging).

Chris

Hier in ieder geval schaamstreek met ...

hoge aaibaarheidsfactor. Een keer toen ik uit de douche stapte, wees mijn zoontje van toen drie ernaar en vroeg: "Mag ik daar aaien?"

huh

huh

12-02-2010 om 09:45

He???.

Steil?!?!?!
Dat bestaat toch niet daar??

Ellen Wouters

Ellen Wouters

12-02-2010 om 10:06

@ huh

Wat, wou je het zien of zo?

Tinus_p

Tinus_p

12-02-2010 om 11:51

Norm

Ingrid:
"Ik ben overigens verbijsterd dat de altijd zo rigoureus ontharende OOL bevolkiong de scheerapparaatoptie nog niet als alternatief heeft aangedragen..."
ROFL.
Ik heb jaharen geleden al geconstateerd dat de geen-schaamhaar-norm vooral via forums zoals OO wordt verspreid, en niet via pornosites

Onrein...?

Dat begrijp ik dan ook niet. Als je iets dat iedereen heeft, niet verwijdert, dan is dat onrein? Waarom haar wel en bijvoorbeeld je nagels niet? En waarom valt hoofdhaar er dan niet onder?

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.