Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

mpronk

mpronk

24-01-2011 om 19:34

Mooie bikinilijn

Ik weet niet zo goed of het wel bij deze rubriek thuis hoort.
Straks komt de zomer er weer aan. En lopen we in onze bikini of badpak. Hoe krijg ik die haartjes naats het bikinibroekje toch weg. Ik vind het vaak zo lelijk gezicht.
Alle tips zijn welkom

marion


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
mpronk

mpronk

24-01-2011 om 20:01

Scheermesje

Ik weet het is januari. Aleen wilde eens wat reacties hebben.
Ik vind het met een scheermesje altijd zo snel terug komen.

marion

Puck

Puck

24-01-2011 om 20:23

Archief

Kijk eens in het archief. Ieder jaar is er wel een draadje over kleuterdozen, glitterdozen, landingsbanen of oerbossen en hoe die gerealiseerd worden.

oregano

oregano

24-01-2011 om 21:29

Berber

dat klopt, net als de haartjes ))En dan pakken we gewoon weer het scheermesje toch???

Vic

Vic

24-01-2011 om 21:58

Grappig

De vraag is gesteld alsof je er helemaal geen ervaring mee hebt. Dat vind ik heel erg stoer
Zelf houd ik de bikinilijn bij met een scheermesje. Ik heb me laten vertellen dat je bij sommige schoonheidssalons ook het hele gebied van bilnaad tot navel kunt laten harsen, naar keuze met of zonder streepje/landingsbaan. Lekker makkelijk, ben je gelijk voor een paar weken klaar.

Zijn er hier mensen die dat doen?

'Ik heb me laten vertellen dat je bij sommige schoonheidssalons ook het hele gebied van bilnaad tot navel kunt laten harsen, naar keuze met of zonder streepje/landingsbaan.'

Ik vind een uitstrijkje laten maken al geen feest. Nou blijft dit allemaal natuurlijk buitenboel qua werkzaamheden, dat weet ik wel. maar ik zie me nog niet met de hele boel bloot in zo'n salon liggen, lekker harsen. Nou nee.

Tondeuse

Tegenwoordig bewerk ik bikinilijn (wie heeft dat woord eigenlijk bedacht?) bij met de tondeuse. Harsen durf ik niet en scheren met mes levert bij mij vaak pukkeltjes op. Tondeuse geeft geen superstrak resultaat, maar ik ben toch vrij blond en slechts sporadisch in badpak te signaleren.

Puck

Puck

25-01-2011 om 08:51

Denk er niet aan bromvlieg

Dat ik met de hele boel bloot lig zal me nog het minste interesseren, maar ik moet er niet aan denken dat al die haartjes er in 1x ratsj uitgetrokken worden. Gruwel, geef mij maar gewoon een scheermesje.

Puck

Puck

25-01-2011 om 08:53

Triple

Tegen pukkeltjes: met de haarrichting mee scheren ipv er tegen in scheelt al een heleboel in pukkels en irritatie. Verder ben ik nog steeds heel erg blij met de tip die Rembrand hier ooit gaf: na het ontharen insmeren met sterilon creme.

Merel

Merel

25-01-2011 om 08:57

Scheerolie (kruidvat)

Bij kruidvat verkopen ze scheerolie (klein roze/wit flesje) dat vind ik altijd prettig om te gebruiken bij het scheren, wat ik gewoon onder de douche doe. In de zomer hou ik de bikinilijn gewoon dagelijks bij (of desnoods om de dag) en dan ben je echt niet langer dan ongeveer een minuut bezig ermee. (ik douch toch iedere dag) en ik had alleen in het begin last van pukkeltjes en irritatie, nu al lang niet meer.

koentje

koentje

25-01-2011 om 09:06

Maar

als je niet met een scheermesje aan de gang wuilt, kun je natuurlijk ook ontharingscreme gebruiken.

amk

amk

25-01-2011 om 09:11

Jammer alleen

dat die steriloncreme niet meer verkocht wordt.

Ik houd het elke dag even bij idd. Nivea heeft van dat handige 2 in een spul voor onder de douche. En daarna insmeren met na het scheren lotion van de Hema.

Harsen

Ik heb ooit mijn hele benen laten harsen inclusief boikinilijn. Volgens de schoonheidsspecialiste had ik zware beharing, ik vond het nog wel mee vallen
Als eerste deed het behoorlijk pijn, maar dat was natuurlijk te verwachten. Deels lag mijn velletje er ook af, dat had ik niet verwacht, maar het beroerdste vond ik dat ik na een week alweer stoppels kreeg en dat ik alsnog moest scheren. Als ik er de tijd voor neem, gebruik ik het liefst een epilady, maar bij de bikinil;ijn vind ik dat toch nog pijnlijk hoor, en krijg ik weer van die lelijke pukkeltjes.
Muizemeis

ishtar

ishtar

25-01-2011 om 09:47

Ook tondeuze

ik heb al alle kanten op geschoren en van alles erop gesmeerd, ik blijf pukkeltjes houden. En met de tondeuze ziet het er prima uit, zolang je niet met je neus erop zit (en de enige die dat mag zal het een zorg zijn of daar haartjes zitten )
Harsen levert bij mij vnl afgebroken haartjes (en de laatste keer een flinke infectie) op.

Puck

Puck

25-01-2011 om 09:52

Amk

Ik had begrepen laatst uit een advertentiefolder dat die creme er weer was? Niet dus? Balen, want mijn tube is bijna leeg.

amk

amk

25-01-2011 om 10:22

Puck

nee, helaas, ik heb het zelfs nagevraagd bij de apotheek of het nog te bestellen was, maar ook zij kunnen het niet meer bestellen.

Guinevere

Guinevere

25-01-2011 om 10:55

Inderdaad anna n

Gewoon de badpaklijn aanpassen op de bikinilijn, en niet andersom.

Petr@

Petr@

25-01-2011 om 11:12

Pincet?

Die paar haartjes haal ik altijd weg met een pincet.

Epileerapparaat

Maar dan alleen voor mijn liezen en alles wat er eventueel uitfloept. Eerst scheren, dan de volgende dag die paar eerste stoppeltjes epileren. Dan steeds de volgende stoppeltjes epileren. Dus niet meteen hele haren eruittrekken (auw). Omdat haren meestal niet tegelijk groeien kun je het zo bijhouden. Nu doe ik het eens in de paar dagen en het doet geen pijn.

'die paar haartjes'

ach ach wat is het toch oneerlijk verdeeld in de vrouwenwereld.

Een paar haartjes.
Man, hier in huis hebben wij vrouwen een soort mannenbenen. 's Winters geen punt hoor, maar als het beter weer wordt - bah!

Guinevere

Guinevere

25-01-2011 om 14:36

Elegant cobi

Héél elegant Cobi! Een badpak met een aangebouwde legging én badmuts.
Zelf dacht ik eerder hieraan: http://sneuperdokkum.blogspot.com/2010/06/historische-badmode-en-ouderwets.html

Puck

Puck

25-01-2011 om 14:48

Nee guinevere

Dan ga ik toch voor de boerkini van Cobi, scheelt ook weer benen ontharen

Assy

Assy

25-01-2011 om 19:24

Scheer gewoon doog

Ik scheer mijn bikinilijn en oksels altijd met een scheermes gewoon droog zonder creme, gel, douche o.i.d. Vind ik het fijnste. Benen scheer ik bijna elke dag onder de douche ook zonder creme, maar bij de benen vind ik het fijner met water. Stoppels heb ik nauwelijks.

oregano

oregano

25-01-2011 om 19:35

Assy, droog scheren?

Huh??? Zonder scheergel, oid? Hoe doe je dat dan, en dan ook nog zonder water?

Bromvlieg over die paar haartjes

Ik ben gezegend met een enorme bos donker krullend en dik haar. En niet alleen op mijn hoofd. Mijn benen zijn oorspronkelijk behaarder dan die van de gemiddelde man. Maar ook die epileer ik. Ooit heb ik gras gezaaid en het viel me op dat niet alle sprietjes tegelijk opkwamen. Dat is bij mijn haargroei ook. Aldus heb ik mijn benen met ontharingscreme onthaard en direct de dag daarna elk opkomend haartje genadeloos weggeepileerd. Dus niet in 1 keer tegen het dak vliegend, maar elke dag een paar prikkies. Na verloop van tijd hoefde ik het maar 2x per week een paar minuutjes te doen. Hetzelfde voor mijn bikinilijn.

Ik moet het bijhouden want als ik de boel in alle glorie weer terug laat groeien moet ik weer opnieuw beginnen.

Fély

Fraz

Fraz

25-01-2011 om 21:31

Scheer 's avonds

en smeer er dan sudocreme op. Helpt ook perfect tegen de rode bultjes/pukkeltjes. In de zomer moet het bijna elke dag maar vooral op de camping vind ik dat best lastig.

Brianna F

Brianna F

25-01-2011 om 21:45

Hier ook droog

Dat gaat het beste, nat scheren gaat ook niet, het pakt niet, ik glij er gewoon overheen met het scheermes, zonder dat het maar wat onthaart.

haartje

haartje

25-01-2011 om 21:54

Net als fely

Heb ik ook veel haargroei oa armen, benen en bikinilijn. En ook nog eens donker. Ik heb gauw last van pukkeltjes, welke methode van ontharen ik ook gebruik. Dus niks geen paar haartjes, het haar groeit verder tot wel 3 a 4 cm voorbij de rand van mijn badpak. Op sommige plekken nog wel verder. Waarschijnlijk is dat bij de meeste vrouwen veel minder. Stikjaloers op een paar blonde haartjes,pffff

Fraz

Fraz

25-01-2011 om 23:54

Haartje

probeer toch eens sudocreme op te smeren na het ontharen. het ziet er echt niet uit maar het werkt echt tegen die pukkeltjes. Ik had er ook veel last van (ook veel donkere haren). Maar nu het werkt echt.

Bromvlieg

Hier dito met de mannenbenen, de tijd dat ik die paar haartjes met een pincet er uit kon halen ligt heel ver achterm ij.
Muizemeis

Cobi

Jaaaaaaaaaaaaaaaa dat is de oplossing
Muizemeis

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.