Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Kopjes voor espresso of cappucino

Nou, het gaat ervan komen in Beukstaete. Er komt een pistonapparaat. Onder het apparaat passen geen hoge kopjes, dus voor de cappuccino wil ik wat lagere bredere (dan degene die ik nu voor mijn geschuimdemelkkoffie gebruik). En espressokopjes hebben we helemaal nog niet. Ik ben daar nogal precies in, ze moeten de warmte goed vasthouden en ze mogen apsoluut niet naar beneden even breed blijven, ze moeten smal worden van onderen.

Met veel smaak heb ik de oude espressodraadjes gelezen, ik ga dezelfde kopen als Cobi (logisch natuurlijk toch?). Oh ja, Cobi, dat je nooit meer eigelen en eiwitten hoeft te scheiden is al jarenlang mijn zaligheid bij de Kitchenaid en ik las in een van de draadjes dat jij dat ook zo fijn vindt aan je Kenwood. Gezellig hoor! Maar we dwalen af.

Heeft iemand tips voor fijne betaalbare evt. via internet te bestellen kopjes? Het apparaat gaat komen voor mijn verjaardag en ik heb nul tijd verder. Man gaat ze misschien met zoontjes uitkiezen als kadootje van de jongens aan mij, maar ik wil wel ff de regie houden...

Hoor ook graag jullie ervaringen welke wel/welke niet. Man en ik hebben gisteren koffieporno zitten kijken op youtube, het is echt ongelofelijk wat mensen er allemaal op zetten. Gail en Kat uit Seattle hebben ons hart gewonnen met eindeloze instructie- en assortimenttoelichtings-filmpjes. Er zijn ook Russen die in een groezelig achteraf keukentje met zo mogelijk nog groezeliger vaatwerk een cappuccino toveren en dat resultaat dan vereeuwigen... bizar! En heerlijke afleiding voor mij merk ik, ik vergeet echt alles als ik daar naar kijk.

Mgoed, welke kopjes raden jullie aan?


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
margje van dijk

margje van dijk

20-08-2010 om 15:53

Uhm

Ik zou denk ik gewoon van die leuke gekleurde kopjes van de Hema doen? Ik vind die qua vormgeving mooi, en qua kleur ook, en ze kosten geen drol.

Mochten ze nou tegenvallen, dan kan je altijd nog moeilijk gaan doen met dure merkkopjes of zo....

Margje
PS Ik ben wel lichtelijk bevooroordeeld, want wij hebben precies 2 van die Hema-espressokopjes, een groene en een rode. Van onze middelste gekregen als sinterklaascadeau, mijn man de rode en ik de groene ("precies jullie lievelingskleur"). Dus die kopjes kunnen voor mij niet meer stuk.
PS2 De versie 'groot' van die kopjes heb ik al 100 jaar in kleuren die er nu niet eens meer bij zitten, een stuk of 10 of zo, dus eigenlijk zijn ze ook letterlijk amper stuk te krijgen.
PS3 Ja, dat is ook mijn streven in het leven: ooit alle keukengeneugten te mogen genieten die Cobi altijd zo intens weet te beschrijven.

rodebeuk

rodebeuk

20-08-2010 om 16:03 Topicstarter

Niet gezien

...oh, dus ze hebben ook espressokopjes bij de Hema? Ik heb alleen heel acceptabel cappuccinokopjes daar gezien, idd in die kleuren.

Wel grappig, V&D en vooral Blokker hebben een assortiment alsof de espressomachine nog moet worden uitgevonden. Wel rijen dik Senseokopjes maar die discussie gaan we niet overdoen...en dus vrijwel niets voor espresso. Bij de Kookwinkel hadden ze weinig keus vond ik.

Ik heb vooral een hekel aan die rechthoekige kopjes met een brede bodem waarin je koffie snel koud wordt, hoe goed je ze ook voorverwarmt. Dus daarom wilde ik hier ff peilen welke goedkopere kopjes ook aan de eisen voldoen... zal nog eens goed kijken bij de Hema.

Maarreehh... was jij niet volgens het laatste koffiedraadje blijven hangen aan de percolator, Margje?

Brianna F

Brianna F

20-08-2010 om 16:18

Hema

Ik heb de cappuccinokoppen van de Hema. Toen waren ze nog crèmekleurig met cappuccino erop geschreven, nu gekleurd, maar dezelfde vorm. bevallen prima, passen onder mijn piston apparaat. ze hebben dezelfde kopjes ook in espresso maatje.

margje van dijk

margje van dijk

20-08-2010 om 17:24

Misschien begrijp ik niet goed welke maat je zoekt

Ze hebben van die echte mokken bij de hema, dat noem ik een cappucino-kopje. Daar kan wel 2 dl in denk ik. Dat heb ik ook minstens wel nodig elke ochtend.

Dan hebben ze kleine kopjes, smal en relatief hoog (maar wel met een versmalde onderkant, wat jij zo belangrijk vindt), waar denk ik net 1 dl in gaat. Misschien vind jij die te groot voor espresso?

Want dan hebben ze ook nog van die uitgegroeide vingerdoppen, maar die lijken meer op van die picardi-glaasjes. (Deze vingerdoppen hebben dus het uiterlijk van een picardi-glaasje, maar zijn van aardewerk en hebben dezelfde kleuren als de cappucino-espresso-koppen. En zijn er ook in alle groottes trouwens, niet alleen als vingerdoppen).

Misschien zoek jij iets wat ze net niet hebben.

Enne, nee hoor, ik heb geen perculator, maar een heus espresso-apparaatje voor op het fornuis. Ook op Yta's aanraden. Zo'n ding waar je onderin water moet doen, en dan een metalen filtertje erop, en dan het potje erop schroeven. (Niet die klassieke met zeshoekige vorm oid waar je ook een versie van bij de Hema kunt krijgen, maar een moderne dure, want mijn man had 'm voor mijn verjaardag gekocht en die wil mij nooit afschepen als het ook duur kan). Daar gaan precies 2 kopjes in (voor m'n man de rode, voor mij de groene). Zo'n écht apparaat komt er ook nog wel een keer, maar nu nog niet.

Margje

Maxime.M

Maxime.M

20-08-2010 om 19:31

Hier

Ik heb er hier 2 van Illy, ooit een keer gekregen van een vriendin. Het zijn hele kleine witte kopjes. We hebben er ook 2 van de kijkshop, hebben de kinderen ooit eens gegeven, ze zijn van metaal en dubbelwandig. Verder ook nog twee die volgens mij van de Albert Heijn vandaan komen. Onderop staat Arzberg/Perla.
Ons espressoapparaat kan ook met een ander buisje heet water geven, dus we maken eerst het kopje warm door het eerst op te warmen door hem even te vullen met heet water en daarna leeggooien en de espresso erin.

Maxime

Bastet

Bastet

20-08-2010 om 19:49

Mja

Als je echt sjiek wilt doen,zou ik bij de Bijenkorf kijken,of bij Bijvoorbeeld Simon Levelt winkels.En DE heeft ook espressokopjes.
Bastet

klaver

klaver

21-08-2010 om 21:34

Duikelman

Woonde je niet in Amsterdam? Als je mooie witte kopjes zoekt, is Duikelman misschien een fijn adres (de servieszaak t.o. pannen etc zaak).

Margriet*

Margriet*

21-08-2010 om 22:23

Ook gewoon hema

De kleine gekleurde kopjes (die vingerdoppen van Margje) worden hier voor espresso gebruikt. De grote voor de filterkoffie van manlief en voor thee. Als ze kapot vallen zijn ze gemakkelijke te vervangen. Maar goed ik ben echte een enorme Hemafan.
In Italie hadden ze trouwens hele mooi dikke kopjes, inderdaad taps toelopend en loeihete espresso, echt heerlijk. Maar uiteraard voorverwarmd op het apparaat.

Sascha2

Sascha2

22-08-2010 om 20:14

Eieren scheiden rodebeuk?

Tja, ik koop overal en nergens espressokopjes als ik leuke tegenkom die een gewenste vorm hebben. Daar kan ik je helaas niet mee helpen, omdat ik de meeste op een vakantie heb gekocht. Maar je hebt me getriggerd: in hoeverre hoef je bij een kitchenaid geen eieren meer te scheiden? Vertel, vertel!

rodebeuk

rodebeuk

22-08-2010 om 21:06 Topicstarter

He gezellig

Natuurlijk Sascha,
daar wil ik wel even over uitweiden. Als je een biscuitbodem maakt of een ander recept waarin de eieren moeten worden gescheiden (ik dacht eerst even dat jij de espressokopjes gebruikt om eieren te scheiden - zou best nog kunnen werken als het kleintjes zijn). Maar goed, terug naar dat recept. Als je apart de eiwitten stijf moet slaan en de eigelen zo lang dat ze wit uitslaan. Oh ja, ook bijvoorbeeld voor soufflé.

Dan kan dat met een heel sterke keukenmachine ook zonder ze te scheiden. Nou ja, voor die biscuitbodem dan. Bij soufflé heb ik het niet geprobeerd. Daarvoor heb ik speciaal een tweede deegkom bij de machine.
Ik geloof dat ik het een beetje warrig heb opgeschreven.

Ik vermoed trouwens dat jij wat groter woont dan ik. Hier in de Randstad met een rijtjeshuis waar je de hoofdprijs voor betaalt wil je geen verkeerde kopjes in huis hebben. Dat kost ruimte. Mgoed. Ik ga weer ff lekker op ebay snuffelen, daar heb ik leuke zien staan...
gaat het alweer wat beter trouwens? Eerste babyjaar is heftig hoor, geef jezelf wat tijd (als je werkgever dat tenminste doet...)

Sascha2

Sascha2

22-08-2010 om 21:22

Rodebeuk

Aha! Dan zou het dus zomaar kunnen dat ik voor mijn overheerlijke tiramisu de eieren niet meer hoef te scheiden. Weet je wat, ik ga het gewoon eens uitproberen. 't Is overigens een ontzettend fijn apparaat, die kitchenaid. Maar ik heb het vermoeden dat ik jou dat niet hoef te vertellen .

En ach, groot wonen of niet: mijn keuken is van het petieterige soort: man en ik staan elkaar standaard in de weg bij het koken. Omdat koken onze gezamenlijke hobby is, is dat verre van handig. De plannen voor een nieuwe keuken worden dan ook driftig gesmeed. Maar de uitvoering zal nog wel even op zich laten wachten, daar heb ik het nu iets te druk voor

Het gaat nog op en neer, dank voor je interesse. Ik heb me maar neergelegd bij het idee dat ik nog een tijdje in mijn huidige baan blijf. Eerst zelf herstellen en dan zien we wel. En stapje voor stapje komt dat wel goed.

He maar wat voor espressoapparaat komt er in Beukstaete?

rodebeuk

rodebeuk

22-08-2010 om 21:48 Topicstarter

Haha!

Niet zomaar één. Natuurlijk goedgekeurd door Yta.. sterker nog, ik heb haar laten kiezen. Dat klinkt heel sjiek maar het betekent gewoon dat ik een beroep heb gedaan op haar kennis. Een Saeco Aroma Inox. Het heeft te maken met de koffiemolen die ik heb gekocht toen ik nog dacht nooit aan de espresso te zullen gaan (omdat ik dacht dat al die apparaten veel te duur waren en ik wilde minder koffie drinken). Die molen maalt niet supersuperfijn en dit is een pistonapparaat met een veertje in de piston waardoor hij minder eisen stelt aan je molen. Ruim 200 euro bij de koffiediscounter. Ik zou geen volautomaat willen, heb al vrienden en familie met zo'n ding maar ik piel liever zelf.

Overigens heb ik zelf de neiging momenteel om ook bij mijn baan weg te rennen, terwijl ik ook de conclusie heb getrokken heb dat ik daar nog even moet blijven. En me koest houden. Nou ja... we houden elkaar wel in de kijker via LinkedIn. En misschien heeft een van ons wel een gouden idee.

En wat betreft de kopjes: ik denk dat ik het een leuk idee vind om allemaal verschillende kopjes te kopen. En dan van elk maar een. Eerst maar eens vergelijken of ik inderdaad die kopjes het lekkerst vind waarvan ik nu denk dat ik er de voorkeur aan geef. Ik heb al wel veel bij andere mensen 'gebruikt' maar bij jezelf thuis is het toch weer anders....

Oh heerlijk, malen over dit soort trivialiteiten. Ik denk dat jouw tiramisu zeker in de Kitchenaid kan. Had ik 'm nog aangeraden bij jou? Hij staat op het vaste advieslijstje-voor-iedereen-in-alle-situaties bij mij, net als de Azor fiets en nog wat dingen waar ik nu niet opkom. Oh ja, Lyra potloden (aanrader voor kinderen van de leeftijd van jouw kinderen).. nee, ik moet echt naar bed, ik krijg mijn lijstje niet vol.

Sascha2

Sascha2

22-08-2010 om 22:01

Hahaha

Nee hoor, de koop van mijn kitchenaid was een volledig eigen bedenksel. Net als mijn espressoapparaat (piston) en mijn bonenmaler . Ik vind het bijna therapeutisch om ieder kopje zelf te zetten door eerst vers te malen, af te wegen en dan de piston onder het apparaat te klemmen. Goede raad: leg je bonen in de vriezer en doe steeds maar een handjevol in je maler. Ken je trouwens de golden coffeebox in Baarn? Daar verkopen ze lekkere koffiesoorten Wel aan de prijs, maar prima van kwaliteit.

Wij hebben inderdaad een ratjetoe aan kopjes, van ieder twee (tenzij gesneuveld) en er zit wel degelijk verschil in hoe ze drinken. Overigens, ik heb vier kopjes van Nespresso (gekregen) en die drinken vrij lekker, lopen taps af en hebben de juiste maat. Geen idee waar je die kunt kopen.

Balen dat het niet lekker gaat op je werk. Je zit er nog niet zo lang he? Dat zou wat zijn zeg, de gouden tip . Hebben we iets pm naar uit te kijken, haha!

Ik duik ook mijn bed in, morgen weer vrolijk en vief aan het werk. Trusten!
Vergeet ik helemaal te zeggen dat een Saeco een prima apparaat is, een goede keus. Heb je hem al?

Het schiet me zojuist te binnen dat ik de espressokopjes van Waldorf ook prettig vind drinken. Ze zijn rond, hebben de juiste grootte, lopen taps af en zijn verkrijgbaar in allerhande kleuren. Te koop bij onder meer Kaldi en Bijenkorf.

*en nu echt naar bed*

rodebeuk

rodebeuk

22-08-2010 om 22:19 Topicstarter

Welterusten!

En die Saeco (welke heb jij trouwens? Quickmill misschien?) daar ben ik keihard mee. Hij blijft in de doos tot mijn verjaardag in september. Wel al besteld, nog niet geleverd. Ik wil dat de jongens zien dat mama ook weleens ergens op moet wachten. Het is zo makkelijk om je huis vol te zetten met zooi door het hele jaar heen.

Afwegen kan ik mijn koffiepoeder trouwens niet. Zit dat bij je molen in? En de bonen passen ook niet in de vriezer. Binnenkort wordt de nieuwe koelkast geleverd, en nav mijn draadje op OOL hebben we gekozen voor een relatief klein vriesvak.

Maar de koffie wordt vast prima! We hebben hier zat winkels om ons heen, dus we kopen iedere week vers.

Sascha2

Sascha2

23-08-2010 om 06:27

Aha

Dat is een mooi iets, als je in de buurt voldoende aanbod van verse bonen hebt. In mijn provinciale dorp is dat jammer genoeg niet. Ik heb overigens geen saeco, maar een ecm. Ook een prima apparaat. En afwegen gebeurt hier met de weegschaal, mijn maler maalt niet op gewicht. Ik weet inmiddels aardig in te schatten hoeveel ongeveer 7 gram is maar ik weeg het toch even na. Tja, een kopje koffie zetten duurt bij ons wat langer, maar goed werk heeft tijd nodig

rodebeuk

rodebeuk

23-08-2010 om 11:31 Topicstarter

Beemer

idd, die zijn heel mooi. Op vakantie kreeg man een erg lekker kopje espresso uit het complete setje, ze hebben er ook heel leuke lepeltjes bij, ken je die? Asymmetrisch zodat hij niet van het schoteltje valt.

Maar goed, kwa betaalbaarheid scoren ze minder. Eigenlijk hoopte ik dat Illy ze namaakt van het oerkopje zoals je dat op veel plekken in Italië ziet - en dat ik dat oerkopje ergens vind, goedkoper en zonder Illylogo.

Je ziet, als ik ergens mijn afleiding zoek dan neem ik geen halve maatregelen. De uren dat ik over kopjes zit te mijmeren hadden allang de aanschaf van een Illycadeauset gerechtvaardigd. Zo eentje met een rare internetprijs van 138,45 euro...

rodebeuk

rodebeuk

23-08-2010 om 17:21 Topicstarter

Shopwiki

He Beemer,

Die tweede link die je stuurt is echt ideaal. Daar staan twee voorbeelden in van wat ik bedoel, hotelkwaliteit met een lullig logo'tje voor een fractie van de prijs van Illy. Een zwaar kopje houdt nu eenmaal veel beter de warmte vast, daarom gaan veel van die designdingen aan mijn neus voorbij.

Bij Simon Levelt in de winkel hadden ze ook mooie italiaanse maar helaas niet in wit, alleen met rare plaatjes voor 13 euro... die hielden wel heerlijk vast (in de hand bedoel ik, of eigenlijk tussen de vingers). Dat weet je natuurlijk niet als je ze van internet koopt.

Idd, normaal koop je dit soort dingen als je er tegenaan loopt. Maar straks loop ik tegen een espressoapparaat aan in mijn keuken en dan is de keus eierdopjes of kinderwaterglaasjes (die dikke van Ikea). Had ik serieus overwogen met man, gewoon kijken wat je hebt als je niets koopt.

Hmm.... die shopwiki brengt me weer aan het twijfelen. Ik had inmiddels een aardig overzicht van wat er te krijgen is op internet (dacht ik) en bij mij in de stad, en ik wilde al van elk 1 of 2 kopen. De paper cup, dat geknepen plastic bekertje-ding, een ego van IIttala, wat designdingen van de designwinkel voor weinig, een glaasje bij de Bijenkorf.... Maar nu denk ik toch dat ik eerst maar eens rustig ga beginnen met een paar hotelkwaliteitdingen. Ik vond deze op ebay, echt een koopje:
http://cgi.ebay.nl/3-STEELITE-ESPRESSO-CUPS-BLUE-6-SETS-AVAILABLE-/320576704059?pt=UK_HG_Crockery_RL

en anders die witte uit de shopwikilijst. Rond of heel konisch, allebei leuk.

Weet je, ik merk nu dat ik ouder word en ik denk ik wil gewoon geen troep meer die ik weg ga gooien. Aan de andere kant wil ik ook niet overdrijven (dat doe ik inmiddels allang haha) met het vermijden van miskopen.

Aan cappuccino ben ik nog niet eens toegekomen. Eerst maar eens kiezen of ik dikke kopjes wil die lang warm blijven of toch dunne. 's Ochtends doe ik nu soms een scheut kouwe melk erbij omdat het te lang warm blijft.

Ach heerlijk toch, zo'n forum.

Yta Chalne

Yta Chalne

23-08-2010 om 20:44

Briljant idee

Donderdag ga ik weer werken (hoera, hoera), en dan zal ik eens het magazijn induiken op zoek naar saaie degelijke Italiaanse espresso-/ cappuccinokoppen. Zou best kunnen dat ik ergens in een doos nog iets vergetens heb staan wat psies goed is. Dan geef ik ze voor je verjaardag
En nee, je wilt géén dunne kopjes. Espresso is tien graden kouder dan wat je nu drinkt, dat zit niet voor niets in dikke kopjes!

rodebeuk

rodebeuk

23-08-2010 om 21:26 Topicstarter

Gna yta

..had ik die vraag van jou over wat ik met 'kopjes' bedoelde vergeten te beantwoorden...

Even een kleine correctie. Ik ben echt een heel erge foodie dus als ik het over dunne kopjes heb heb ik het natuurlijk over de kopjes voor cappuccino, niet die voor espresso! Ik ben nu al vijf dagen bezig om acceptabele dikke espressokopjes te vinden. Alleen de espressokopjes waren dermate lastig uitzoeken dat de cappuccinokopjes in de vergetelheid waren geraakt. En aangezien ik momenteel met 2 juslepels filterkoffie en zelf opgeschuimde melk ontbijt (die melk heeft niet gekookt want niet goed voor het schuim maar is wel heet) in een Wedgwood Edmeekopje (met een voetje, de laatste die spreekwoordelijk nooit kapot gaat) twijfel ik dus voor die cappuccino over de dikte van het kopje omdat ik nu soms te lang moet wachten tot mijn koffie koud is en..... (hopen dat nu niemand dit leest) dan wil ik nog weleens een scheut koude melk erbij gooien om mijn trein te halen. Dus ik dacht misschien voor 's ochtends een dun kopje en voor 's middags een dikke.

Maar dat je alweer mag werken zeg! Wel halve dagen op hoge hakken? Veel plezier...

Yta Chalne

Yta Chalne

24-08-2010 om 08:39

Ah gelukkig (en ot)

Dat is dan rechtgezet. Ja, na 6 weken vind ik het wel mooi geweest. Ik ga weer wat nuttigs doen. Dat zal wel bestaan uit op de trap zitten en thee drinken (met hakken aan), maar dat lijkt me al meer dan gezellig.

De oplossing voor 's ochtends is vrij simpel. Gewoon twee minuten eerder die koffie zetten en inschenken...

rodebeuk

rodebeuk

24-08-2010 om 11:23 Topicstarter

Yta...

je strengheid is legendarisch en vaak heel doelgericht. Maar ik ga niet eerder opstaan voor de koffie. Misschien als ik er niet meer 's nachts uit moet. Hadden weer het eerste herfstasthmaserviceverzoek van jongste om half twee vannacht.

Ik moet trouwens even gaan denken hoe ik mijn verjaardag ga vieren!

Pffff

Wat absurd dat het zo moeilijk is om eenvoudige dikwandige witte espressokopjes te vinden. Deze vond ik wel aardig:
http://www.zoxx.com/catalog/category_61_white_espresso_cups.html

Primavera

Primavera

31-08-2010 om 01:28

Cappuccinokopjes

Nee Rodebeuk, geen al te dunne cappuccino kopjes, of erger nog glazen in huis nemen, dan heb je echt de verkeerde in huis
De perfecte cappucinokop is zo'n 53 tot 60 mm hoog en heeft een diameter van ongeveer 90 mm, terwijl hij van onderen spits toeloopt. De porselijnen wanden zijn van onder dikker, terwijl ze naar de rand toe wat dunner worden, dunner dan een expressokopje, maar niet echt heel dun. Inhoud 160 tot 180 ml, afhankelijk of je expressoapparaat expresso's van 25 ml, 30 ml maakt. Als het 35 ml is dan heb je cappuccinokoppen van 200ml nodig.
Met een apparaat zul je niet snel het probleem van een te hete cappuccino krijgen zoals met het mengsel wat je nu drinkt als je hem volgens de regels der kunst bereid. Je moet namelijk eerst koelkast koude melk (100 ml voor 25 ml expresso) opschuimen met het stoompijpje tot ongeveer de helft van de melk een dik soort schuim is geworden zonder grote luchtbellen. De temperatuur van de melk dient hierbij zo'n 65° te worden en zeker niet boven de 70°, sommigen zeggen 75° te komen. Dat laatste is voor een cappuccinocertficaat al onaanvaardbaar. Pas als de melk opgeschuimd is ga je de expresso in je cappuccinokopje zetten zodat de melk even kan rusten (en ook wat afkoelt) en pas daarna giet je eerst het vloeibare gedeelte en daarna het schuim erbij. De ideale temperattur waarop cappuccino geserveerd wordt als je alle tijden goed hebt is vervolgens zo'n 52°C of ietsje hoger.
Ik vrees dat je toch een minuutje eerder op zult moeten staan om de tijd te hebben om een lekkere cappuccino te bereiden, maar dan heb je ook wat.
Groeten Primavera

rodebeuk

rodebeuk

31-08-2010 om 09:26 Topicstarter

Primavera

Ik denk dat ik idd maar weer mijn oude vrienden in Italië moet opzoeken... bij jullie is dit allemaal zo vanzelfsprekend.

Misschien even voor je beeld, ik ben heel veel in I geweest en heb vooral heel goede herinneringen aan concerttournees in de zomer waarbij we iedere avond na het concert nog door de plaatselijke bobo's een souper kregen aangeboden... zucht...

Dus ja, ik weet hoe nauw het allemaal luistert.

maar rond de 70 graden is gewoon best wel heet in mijn ochtendroutine. Rond de 50 ook nog helaas. Ik wil namelijk even rustig zitten, ik vind dat je net zo goed geen koffie moet drinken als je ermee gaat lopen. Dus net als ik ga zitten moet dat spul op temperatuur zijn.

Ik zal zo'n thermometer kopen, om vijf uur 's ochtends opstaan, en dan jouw mailtje uitgeprint boven het apparaat hangen!

Nou ja, je kent dat wel, met kinderen verandert alles voortdurend. Ik heb er maar 2 maar het zijn 2 slechte slapers, ik heb eigenlijk 7 jaar niet genoeg kunnen slapen. Pas de laatste anderhalf jaar krijg ik weer de ruimte om wat eerder op te staan.

Wel weer leuk om dit soort dingen te delen met je kinderen. Die drinken vaak alleen van de opgeschuimde melk, dat zoete smaakje wat de melk dan krijgt vinden ze heerlijk.

liora

liora

01-09-2010 om 14:28

Hee dat is gek

Primavera,

Mijn oudste zus, die ALLES weet, zweert dat in Italie een capuccino bestaat uit koffie en alleen schuim, dus geen melk in de koffie. Heeft ze het mis??

Liora

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

rodebeuk

rodebeuk

01-09-2010 om 15:12 Topicstarter

Haha liora

Meen je nou dat je zussen-rivaliteiten gaat oplossen met het Woord van Primavera?

Ik wacht vol spanning af....

Trouwens, als je melk hebt opgeschuimd kan je door te zwenken een soort homogene massa krijgen met heel kleine belletjes erin en als ik dat bovenop mijn koffie in glas giet, dan zie ik de melk omlaagzakken (koffie verkleurt naar lichtbruin) en de bubbeltjes naar boven. Prachtig gezicht.

Dat zou dus kunnen beteken dat je zus en Primavera allebei gelijk hebben...

Yta Chalne

Yta Chalne

01-09-2010 om 15:48

Ik wil toch wel even..

...rechtzetten dat het drankje ook in Italia espresso heet. Zonder 'x'

En alleen schuim, je schenkt altijd een beetje melk voor het schuim uit, ongeveer 1/3 van het geheel. Maar inderdaad niet zoals de cappuccino die je hier overal ziet, die eigenlijk meer een latte is met cacaopoeder erop en in veel te grote koppen zit...

rodebeuk

rodebeuk

01-09-2010 om 22:30 Topicstarter

En het verhaal gaat verder...

vandaag heb ik mijn laatste bezoek ever aan de plaatselijke serviezenjuwelier gebracht. Eerst zo ongeveer besprongen door een jonge enthousiaste knul die de hele winkel doorstuiterde op zoek naar kopjes ipv mij even rustig te laten neuzen.
Daarna werd hij gesecondeerd door het zoontje van de baas dat mij wist te vertellen dat al die serviezen geen dikwandige espressokopjes hebben omdat DAT HELEMAAL NIET NODIG IS.

nee, maar soms vind ik iets nodig en dan ben ik helemaal niet geïnteresseerd of een meneer van een winkel iets nodig vindt.

Het stomste is wel nog dat ik toch twee papercup-kopjes van porselein heb gekocht omdat ze maar 2 euro per stuk waren en dan heb ik iig iets om de eerste shots in te prakken, zaterdagochtend...
Niet dat ik daar veel tijd voor heb want we hebben openingstoernooi van de voetbal, man heeft zware griep (ligt al drie dagen in bed, niets voor hem), en eigenlijk wil ik ook wel mijn moeder zien die dag maar ze wordt al bezocht door familie uit het buitenland dus ik weet niet van te voren wanneer ik langs kan komen.

Kortom als ik gestrest ben ben ik een extreem makkelijke klant. Als ik vraag om dikwandige kopjes en die heb je niet gewoon zeggen dat je ze niet hebt. Dan kom ik gegarandeerd weer terug, omdat ik weet dat ik snel en netjes behandeld word.

Yta Chalne

Yta Chalne

02-09-2010 om 08:36

Ik heb geïnventariseerd; van de meest simpele doch niet meer verkrijgbare uitstekende dikwandige juistemodels espressokopjes heb ik nog 4 lichtroze, 3 donkerroze, 1 lichtblauwe, drie zwarte en twee rode. En een groene en een oranje. Mocht er een kleur voor je bijzitten, roep dan even dan haal ik ze er tussenuit.

Zet 'm op hè, en wat kan jou die verjaardag schelen, die komt volgend jaar wel weer. Je moeder is veel belangrijker.

rodebeuk

rodebeuk

02-09-2010 om 11:05 Topicstarter

Ik schrok yta (o.t.)

..Rb=Rechtbank, dat is meestal slecht nieuws op mijn werk. Of in ieder geval gedoe. Vroege trein nemen, geen zweetplekken, pleitnota in vijfvoud. Dat soort dingen.

Wat lief dat je gekeken hebt. Groen en oranje, dat vind ik een mooie combi. Of met rood, dan heb je een stoplicht. Of blauw en oranje, die zijn complementair.

Je herstel vordert dus gestaag. Echt goed nieuws om te horen dat je weer de kelder in kunt, of in ieder geval op je werk de trap kunt gebruiken.

En die verjaardag ga ik vieren op zondagmiddag. Ik bedacht net dat ik door dat voetbaltoernooi alleen nog zaterdagmiddag naar mijn moeder kan, net als die familie er ook is. Maar dat doe ik maar gewoon. Taart mee. Wel duizend keer heb ik mijn moeder horen zeggen dat je de feesten moet vieren zoals ze vallen. Ik zou het moeilijk vinden om niet bij haar geweest te zijn op mijn verjaardag. Eigenlijk wil ik haar nog één keer feliciteren.. sort of...

En dan zondagmiddag met wie er komt.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.