Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Minet

Minet

18-08-2009 om 11:15

In het kader van mutserigheid: hoe hang jij je was op?

Soms rij ik langs flats, en zie daar was hangen op alle mogelijke manieren. Met knijpers, zonder knijpers, lagen over elkaar, recht, slordig, alles even grauw en kleurloos, dagenlang in weer en wind, tussen de poepende duiven, etc. etc.

Nu weet ik van mezelf dat ik een grote zeikerd kan zijn bij het ophangen van de was, tenminste.....in de ogen van man en zoons.
Hier hangt was die niet in de droger kan altijd binnen, liefst binnenstebuiten zodat je minimale afdrukken ziet van de wasknijpers, altijd strak en uitgeslagen, aan een aantal wasknijpers per kledingstuk om 'bochtjes' te voorkomen.


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Minet

Minet

18-08-2009 om 11:17

Te snel

Daarnaast heb ik het liefst tussen elk kledingstuk een 'lijntje' leeg zodat het alle ruimte heeft om te drogen.
ALs ik dit zo allemaal neertik zie ik dat ik echt een tik heb op dit gebied, dus daarover hoeven we het niet te hebben
Wat ik wel wil weten: hoe doen jullie het, en hoe kan ik het nog beter doen? Of doe ik het echt idioot, en krijg ik met veel minder inspanning hetzelfde resultaat?

Morgana Fata

Morgana Fata

18-08-2009 om 11:28

Hangen

Ik heb zooooo'n hekel aan opvouwen. Dus alles wat op een hangertje kan, gaat ook op een hangertje. Alle shirts, bloesjes, jurkjes enz enz. Die hang ik dan te drogen aan de lijn en kunnen vanaf daar zo door naar het kledingrek. Ondergoed gaat in de droger. Dan blijven alleen de broeken nog over. Wat daarvan gestreken moet worden strijk ik terwijl het nog nat is. Hang ik over de waslijn, met drie knijper boven aan de broek, om boogjes en vervorming te voorkomen. De dikkere broeken mogen wel gewoon dubbel over de lijn, op konthoogte. Die vouw vind ik niet terug bij het dragen. Als het droog is, dubbel vouwen, en ook over een hanger. (alles om maar zo min mogelijk vouw werk te hebben )

angel3

angel3

18-08-2009 om 11:30

Ha ha grappig

ik heb een hekel aan dat gepruts met hangertjes dus ik vouw zoveel mogelijk!
Hier gaat bijna alles in de droger en wat niet in de droger kan gaat over de trap balustrade van de zolder... (weinig plek dus meeste in de droger)

Ik heb echt hekel aan gesjouw met was en buiten heb ik echt geen plek.

Linda99

Linda99

18-08-2009 om 11:31

Binnen

Hier hangt de overige was ook binnen (staand rek op zodler)en dan zonder knijpers. Die heb je toch helemaal niet nodig? En levert ook alleen maar rare plekken in je kleding op....

Bloesjes, overhemden en ander gevoelig spul gaat aan een hangertje boven het trapgat.

mama 78

mama 78

18-08-2009 om 11:46

Hier

Ik probeer zo min mogelijk in de droger te doen, ik heb er wel één, maar dat bespaart weer kosten. Als ik erg zin heb, loop ik van zolder naar beneden om de was buiten te hangen, en anders hang ik het op zolder. Heb ik nou heel veel was, dan gaat het ene deel in de droger en het andere deel hang ik op.

Ik ben niet zo iemand die alles netjes ophangt. Hup, snel over de lijn, beetje rechttrekken en zonder knijpers. Kost me teveel werk. Maar ik heb wel waardering voor de vrouwen die dat allemaal netjes ophangen, op zo'n haakje...ik neem er gewoonweg de tijd niet voor, maar het resultaat zal vast wel beter zijn.

En hoe denken jullier over strijken? Haha....

Buiten

Het liefst hang ik alles buiten op en zo snel als het droog is vouw ik het op. Heerlijk als het een beetje waait dan zitten er geen kreukels meer in. Vooral lakens, heerlijk. Ik vind het niks als het uit de droger komt, veel te zacht. Verder hang ik wel alles binneste buiten op ivm verkleuren en knijper afdrukken. Erger mij dus ook als mijn man de broeken aan de pijpen ophangt....

Tirza G.

Tirza G.

18-08-2009 om 13:02

Broeken

hang ik over twee lijntjes. Rits open, achterband op achterste lijntje met twee knijpers en dan de voorband zo naast de rits een lijntje ervoor. Vier knijpers totaal dus Dan trek ik aan de onderkant de pijpen goed los van elkaar, zodat ze open staan. Dan krijg je een schoorsteen-effect en is je broek veel sneller droog

Tirza

amk

amk

18-08-2009 om 13:43

Rekjes

aan de balkonrand idd. Veel goedkoper als de droger (1.5 tot 2 euro per keer!)
goed uitslaan, recht ophangen. Naast broeken passen best nog wel een paar sokken. Dus wel zo vol mogelijk.
Dan niet te droog laten worden.
En 's avonds opvouwen en hup de kast in. Ik heb enige tijd geleden mijn strijkplank de deur uitgedaan. Nadat ik die 2 jaar niet gebruikt heb.
En nog is het niemand opgevallen dat ik niet strijk. Gezien de ongelovige gezichten van mijn collega's toen ik vertelde dat ik al 2 jaar niet gestreken heb.

jippa

jippa

18-08-2009 om 13:58

Man

Ik mag me er niet mee bemoeien, man hangt de was op volgens een intrigerend systeem (persoon bij persoon, type kledingstuk bij type kledingstuk) aan lijnen en een rek. Hij strijkt ook alles, ik houd niet van ongestreken spullen en hij ook niet gelukkig. Hangt ook van je kleding af natuurlijk.
Jippa

Lang leve de droogmolen

sinds een aantal weken ben ik de trotse bezitster van een droogmolen. Eerst'mocht' dat namelijk niet van meneer Purk. M'n gras, m'n gras!!!
Goed, op vakantie heeft hij ervaren hoe kreukvrij was kan worden als deze droogt, wapperend aan een lijntje.
Ik hang nu alles bij voorkeur aan de droogmolen. Als het waait, inderdaad zoals iemand al beschreef, dan zijn de kreukels eruit en hoef je nauwelijks nog te strijken.
Verder ruikt het dan lekker. Vind ik prettig en de handdoeken zijn lekker rul.

Het liefst hang ik alles lekker ruim op, dus niet hutjemutje aan de molen.

Broeken niet aan de pijpen!!! Ben je bedonderd, dan moet je de onderkant van de pijpen strijken en het doel is juist....zo min mogelijk strijk!! Het is mij wel duidelijk dat degene die dat doen of niet strijken of het echt niet boeit.

Verder zal ik eens een onhebbelijkheid van mezelf onthullen. Als meneer Purk de was heeft opgehangen en in mijn ogen 'klopt het niet'. Dan verander ik in een ongezien ogenblik het lekker zo dat het hangt zoals ik het goed en logisch acht

Groetjes van Purk

Bastet

Bastet

18-08-2009 om 16:07

Buiten

Zoveel mogelijk buiten,maar dan wel met knijpers,op een manier dat je zo min mogelijk knijperafdrukken ziet etc.
Handdoeken gaan in de droger,ik haat schuurhanddoeken op mijn vel.
Groetjes,bastet

Yaron

Yaron

18-08-2009 om 16:35

Buiten

Hier gaat de meeste was aan de droogmolen, wel altijd met knijpers anders ligt het zo op de grond. Binnen alleen broeken met knijpers. Ik was (bijna) alles binnenstebuiten en hang het dan op met het labeltje aan de achterkant, bij t-shirts krijg ik toch altijd de knijperafdruk erin, ik heb al vanalles geprobeerd om dat te voorkomen, maar het is nog niet gelukt.

Brianna F

Brianna F

18-08-2009 om 19:02

Niet

Ik hang geen was op, alles gaat in de droger.
grote dekbedovertrekken evt. over een deur heen.

tonny

tonny

18-08-2009 om 19:49

Geen droger

nooit gehad. Net nog gelezen dat de was van de wasmachien net zo hard slijt als van de droger: met drogergebruik is je textiel dus dubbel zo snel op.

Was hangt aan een rekje, ofwel buiten aan haakjes aan de zijmuur van het huis, of op zolder.
Binnen hangen shirtjes/overhemden/blouses op hangertjes, buiten meestal niet, want dan waaien ze soms van het rekje af.
Unieke ophangsystemen heb ik niet. Was de meeste kleding binnenstebuiten en hang het ook zo op.

Tonny

Hier nog zo'n muts.

Ik hang alle was (mits het droog is) buiten te drogen op. Een beetje de zelfde manier als jij Minet. Ik doe ook altijd bij het ophangen de knopen van broeken bloesjes, polo's enz dicht zodat ik het gellijk kan opvouwen als het droog is.

gr Aapie

En hier

Bij slecht weer gaat alles in de droger, als het droog is hang ik het aan de lijn. Ook een lijntje ertussen, uitgeslagen, sommige dingen met knijpers, andere zonder, van groot naar klein (groot op de achterste lijnen, klein spul dus vooraan), knopen e.d. doe ik niet dicht. Ik sla het uit, maar verder gaat het op de lijn zoals het uit de machine komt. En strijken begin ik helemaal niet aan!

Nely

Nely

18-08-2009 om 20:47

Afhankelijk

van mijn humeur, het weer, tijd ed hoe ik mijn was ophang. Sommige kledingstukken hang ik binnenstebuiten op, wel alles met wasknijpers en buiten. Meestal probeer ik dezelfde soort was bij elkaar te hangen maar als ik weinig tijd heb hangt alles door elkaar. Bij slecht weer, geen tijd of me niet lekker voelen gaat de was in de droger.

Zonder tactieken

Wij hebben amper speciale tactieken/technieken. Ik was gewoon, gesoorteerd wel enigzins (ook niet altijd...). Is het droog dan naar buiten en aan de molen. Dat doet diegene die dan toevallig thuis is op dat moment. Dat zijn nu meestal man of oudste. Man gooit alles dubbel over de lijn, geen volgorde en draait de wat dikkere kledingstukken een keertje om, geen knijpers. Dochter doet alles dubbel met 1 knijper erop, alleen dikke broeken hangt ze aan de broekband op, ook al geen volgorde. En ik hang alles enkel met 2 knijpers, broeken aan de broekband, ook al geen volgorde, de enige volgorde die ik heb is dat ik het ondergoed enigzins 'uit zicht' hang, dit omdat er hier ooit een ondergoeddief heeft rondgelopen en me er toen wat gejat zijn.... En het maakt geen fluit uit hoor voor de hoeveelheid strijk die je ongeacht welke methode van ophangen ook hebt hoor. Ik strijk eigenlijk altijd dezelfde dingen, ongeacht wie het op welke manier ook heeft opgehangen. Opvouwen doe ik of man (meestal ik) en daar heb ik geen hekel aan...gewoon even op de bank, kijk ik ondertussen het journaal, ik sorteer het strijkgoed er meteen even uit, leg het op volgorde van uitdelen op de slaapkamers (opruimen doen ze zelf)en er weer in. En wie er ook maar toevallig omhoog loopt neemt de mand mee (staat naast trap als 't klaar is) en elk gezinslid pakt meestal z'n eigen spul er al uit, voordat ik aan uitdelen toekom. Alleen ons spul pakt man of ik er later uit.Man is trouwens een specialist in beddegoed opvouwen....Dat kan ie, écht goed. Hij doet de hoeken inelkaar(vraag me niet hoé..) en zonder 1 kreukje ligt het gevouwen. Daar kan ik niet aan tippen, dus beddegoed doet hij eigenlijk altijd.
Wij hebben de wasmachine+droger beneden, vlakbij de achterdeur. Dus buiten hangen is niet meer werk dan in de droger stoppen.
Ik heb wel een hekel aan dreigende luchten of onverwachte regenbuiën. En dat je dan alles er weer af moet halen (dubbel werk) en alsnog in de droger moet doen. Dus als het enigzins dubieus is of het gaat regenen of niet dan kies ik toch maar voor de droger. Maar de afgelopen maanden heeft het grootste gedeelte wel buiten gehangen.
groeten albana

Knijpers

Heb niet vreselijk speciale tactieken, alles uitslaan en aan knijpertjes ophangen.
Mijn vriend gebruikt nooit knijpers, die hangt alles dubbel over de waslijn. Mijn idee is dat het daardoor langer duurt voor het droog is.
Ik wijt deze gekkigheid aan zijn Indonesische achtergrond, in dat land heb ik nog nooit was aan knijpers zien hangen, vermoedelijk omdat het daar gewoonlijk minder hard waait dan hier. Vriend hangt was nooit buiten op, dus er waait nooit wat van de lijn.

Groeten,

Temet

Marie L

Marie L

19-08-2009 om 10:48

Wie heeft muur-droogmolen?

Hier staat de wasmachine op zolder, naast de droger dus het snelste is toch wel van de wasmachine naar de droger.

Maar... gezien de kosten, het milieu en slijtage (in willekeurige volgorde) zou ik wel zo'n droogmolen voor aan de muur willen. Heeft iemand die en bevalt het?

Archief

Marie, zoek even in het archief van deze rubriek, er liep laatst een draadje waarin iemand er een had. Zij was er zeer tevreden over. De lengte aan lijnen is wel kleiner dan bij een gewone droogmolen, maar zij vond dat geen probleem.

Zo'n ding heet Wall fix, maar ik ben niet geheel zeker van de juiste spelling.

Groeten,

Temet

Massi Nissa

Massi Nissa

19-08-2009 om 18:00

Geen knijpers

Temet: "Mijn vriend gebruikt nooit knijpers, die hangt alles dubbel over de waslijn." Ik ook. Het hangt toch altijd binnen (wij hebben geen tuin en op het balkon is het verboden). Geen idee of het langer duurt voor het droog is, maar je vermijdt wel die gekke knijperfrommels in je kleding. Mijn grootste uitdaging is altijd om een hele trommel was op een rekje te krijgen. Vooral als er drie dozijn minigoed van dochter tussen zit .
Groetjes
Massi

Parel80

Parel80

19-08-2009 om 21:05

Ik beken

Was hangt op kleur, met dezelfde kleur knijpers (een spijkerbroek met een groene en een witte knijper doet me pijn) én op grootte netjes gesorteerd. Sokken netjes per paar naast elkaar.
(ik gebruik geen houten knijpers omdat ik zo leuk met kleur wil spelen)

Nasha 1st

Nasha 1st

19-08-2009 om 21:39

Dubbel

geeft een vouw precies op die plek, dan maar liever 2 kleine knijperdingen....onderaan overigens....ik hang alles ondersteboven

Pluk53

Pluk53

19-08-2009 om 23:16

Knijpers

alles aan knijpers, ondergoed uit het zicht. Verder alles door elkaar. Knijpers op het stiksel van de naden. Meeste was ondersteboven, behalve broeken. ( en alles goed uitschudden)

Margriet*

Margriet*

20-08-2009 om 20:47

Tjee

Wat hebben sommigen veel tijd om alles op kleur te hangen met bijpassende knijpers. Wel het toppunt van mutserigheid bij dit draadje.
Buiten hang ik het met knijpers op (bij t-shirts) wel zo dat je ze niet ziet. Binnen hang ik het over het wasrek, maar een groot deel gaat in de droger. Ik kan wel genieten van was ophangen, maar laat het altijd veel te lang hangen (binnen dan).

Juist nasha

Nog daargelaten dat het minder snel droogt, naar mijn idee, maar dubbelklappen levert zo'n vouw overdwars op. Dan liever twee van die kleine knijperplekjes onderaan.

Maar goed, het zal minder vaak gaan voorkomen: vriend heeft zojuist een droger besteld ...

Groeten,

Temet

Nasha 1st

Nasha 1st

20-08-2009 om 20:49

Lol...

dat is ook een oplossing, al doe ik nog steeds niet alles in de droger hoor...vanwege het krimpen...

jippa

jippa

20-08-2009 om 21:38

Ik beken

....ik koop heel vaak knijpers omdat ik nog weer leukere kleurtjes zie, ook in het buitenland...
Overigens snap ik niet dat het meer tijd zou kosten om knijpers op kleur te gebruiken. Hooguit seconden. En daartegenover staat plezier.
jippa

Nasha (tikje ot)

Dankzij dit forum weet ik nu dat warmtepompdrogers niet alleen veel zuiniger zijn, maar ook minder krimp veroorzaken. Dus het is een warmtepompdroger geworden. Nu maar afwachten hoe het werkt.

Ik heb evengoed ook een nieuw grondanker voor de droogmolen gekocht (volgende week verhuizen we), dit snapte mijn vriend dus niet...

Groeten,

Temet

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.