Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Huis gezocht, maar wie heeft tips voor fijne woonomgeving? (En zoektips)


Egel. schreef op 09-05-2022 om 16:33:

[..]

Wauw, die is echt fantastisch!

Alles, ook de locatie..!

inderdaad wel prachtig. Alleen wel bieden vanaf 800.000

fusion

fusion

09-05-2022 om 20:09 Topicstarter

Steak schreef op 07-05-2022 om 09:35:

Op de rand van jullie zoekgebied. Maar wel helemaal vrij. Met bijgebouw en genoeg kamers. En ik vind het een leuk huis.
https://www.funda.nl/koop/aerdt/huis-42792224-heuvelakkersestraat-21/

Ook op de rand zoekgebied, Maar dit huis is helemaal af. Kun je zo in. Met vrij uitzicht. Ik twijfel wel over de snelweg redelijk in de buurt. Geen idee hoeveel last je daarvan hebt, dat moet je echt ter plekke ervaren denk ik.

https://www.funda.nl/koop/klaaswaal/huis-42790738-bommelskoussedijk-74/

Aerdt: ik vind het ook een leuk huis! Van buiten dan, want na 1e blik is 2e blik op vraagprijs en meteen daarna: waar ligt het/wat is reistijd. En die wordt aangegeven als 1.21 minuten. ‘Sans’ file… dus toch te ver.

Klaaswaal: wat een plaatje, dat uitzicht is echt geweldig! Het idee dat je dat ziet, ik word er ter plekke rustig van. Alleen: ook hier toch echt te ver, met een snifsnif…. want verder fijne match. En ook de realiteit: staat zo’n huis wél op rij-afstand, dan is vraagprijs ws. meteen 50.000 duurder - en voor ons dus buiten bereik. 
Maar: je hebt er wel oog voor hoor Steak! 

fusion

fusion

09-05-2022 om 20:25 Topicstarter

Leene schreef op 07-05-2022 om 10:26:

[..]

Dat laatste huis staat in Klaaswaal, dat is de Hoekse Waard. Onder Rotterdam! Wat heeft TO daar te zoeken? Dan moet je de ring Rotterdam over. Je staat overal de file! Ik zie vaker huizen voorbij komen in de Hoekse Waard. Lijkt mij niet dat je daar moet gaan kijken. Mentaal gezien bijna Zeeland.

Ik volg dit draadje al een poosje en het lijkt mij dat het TO moet duizelen.

Hoe graag wil je daar weg TO?

Is het een optie om je moeder mee te verhuizen naar een Mantelzorg woning? En het is al eerder gezegd. De tijd vliegt, jullie kleindochter gaat naar school voordat je het weet. Wie weet veranderd je schoonzoon nog van baan. En even heel cru gezegd. Je moeder van 90plus is ook iemand van de dag.

Kortom je beperkt jezelf wat betreft huizen voor een heleboel onzekere factoren.

Is het een optie of om toch maar nog een jaar of 2 door te bikkelen in je huis of tijdelijk iets te huren.

Echt jullie moeten denk ik eerst beslissingen wat prioriteit nummer 1 is ...is dat je moeder oppassen of zo snel mogelijk weg wezen. ... Ook als je niet wekelijks oppast kunnen kleinkinderen vaak komen logeren of hebben je kinderen vaak genoeg hulp nodig. Bij ziekte van kleinkinderen etc.

Echt TO, je droomt ervan zeg je. Even pas op de plaats




Beide, Leene. We willen heel graag weg. Maar ook geen ‘noodsprong’ waardoor we in iets tijdelijks komen dat het óók weer niet is.
Moeder woont nog zelfstandig, heeft in woonomgeving (flat, eetclub, koffieclub) haar sociale contacten. Dat is erg belangrijk. Ze wil niet weg. Ook zit ze nu centraal voor mij en andere familie die af en inspringt, langsgaat etc. 
Dat oppassen: gezin dochter heeft het om meerdere redenen niet altijd makkelijk. Het oppassen vinden wij (man geniet minstens zoveel als ik) echt geweldig. Daarnaast spring ik door de week of in weekend nog wel eens in. Dat kán ook als we wat verder wonen maar toch allemaal minder makkelijk.

Dus ja, het duizelt soms. 
Ook door de berichten oveer huizenprijzen vs hypotheekrente, oorlog, recessie etc. Eerst kopen, dan verkopen? Eerst verkopen zodat we exact ons budget weten? 
En daar tussendoor soms het verdriet dat het soms zo anders loopt dan gedacht. En stress omdat mijn huis geen thuis is, door alle oorzaken die eerder zijn genoemd, en ik zo vreselijk graag weer een fijne plek heb. Ipv niet graag thuis zijn… 

Pas op de plaats is dus geen optie, want stel nou dat net die dag dat ene huis voorbij komt? We zoeken dus voort. En alhoewel het soms even bijbenen is met de suggesties omdat ik zoveel mogelijk op alles wil reageren, ben ik er ook echt blij mee. Er worden soms toch andere suggesties gedaan, Flanagan gooit er weer een fraaie omgevingsscan tegenaan.. 

Ik snap heel goed als andere forummers denken, ja jemig, wat wil je nou? Dat gaat ‘m niet worden! Ik blijf toch hopen op dat ene pareltje. Dat nét kan, qua reisafstand, of prijs, of qua benodigde opknap.
Hoop doet leven, immers

fusion

fusion

09-05-2022 om 20:39 Topicstarter

Leene schreef op 07-05-2022 om 10:42:

o en nog 1 vraag. Meer nieuwsgierigheid van mijn kant. Julie denken over toch een nieuw huis laten bouwen. Maar wat is het verschil tussen maanden wachten op een nieuw te bouwen huis of een oud huis kopen op een geschikte plek en dat helemaal laten opknappen. Ik ken een aannemer die gespecialiseerd is in oude huizen e nu gebouwen opknappen.
Een nieuw huis kost jullie toch ook weer 8 ton. Als je nu een oud huis koopt voor rond de 5 ton. Hen je nog 3 tot 4 ton over..

En terwijl ik dit zit te typen denk ik opeens. Zometeen verhuizen de lawaaierige buren...😬

De optie van een opknapper sluiten we ook niet helemaal uit hoor. Bij zelfbouw weet je dat het 1,5/2 jaar duurt en wordt het dus huren. Voor zo’n korte tijd iets anders kopen is financieel niet slim. Ik hoor om me heen dat aannemers nauwelijks te vinden zijn, maar dat wordt dan ook een poosje huren. Meeste huur is minimaal een jaar (of nog hogere huur). Veel opknappers zijn die oude boerderijen - wat kom je tegen, qua asbest? Of ‘voor paardenliefhebbers’ met > 10.000 m2 grond. En: bij zelfbouw kun je elk muurtje, deur, raam neerzetten waar jij wilt - bij opknapper kan dat niet. 
Meteen maar disclaimer: ik ben wel een enorme fan van fundamakeover op IG: ongelofelijk wat die met oude huizen doen. Ik ‘zie’ die mogelijkheden dus gewoon echt niet. Misschien meld ik me nog eens voor ‘jouw’ aannemer! Al eens contact met zo’n bedrijf gehad, Woonklaar.nl uit Twente. Prachtig, alleen doen zij alleen hun eigen regio.

Beide scenario’s sluiten we niet uit - maar zo’n tijd huren (1500/2000 euro?) is wel erg zonde-geld. 
Veel, veel liever dus een huis dat instapklaar is, dan wel met kleinere verbouwing (badkamer, keuken) ons thuis kan worden. 

De buren blijven maar nieuwe elementen aan hun tuin toevoegen qua ‘party-gebeuren’ dus dat zit er vrees ik niet in. En: dat zou wel de urgentie van het verhuizing er even afhalen, maar ik zou nog steeds willen verhuizen. Mijn plek is het niet hier. Ik wil graag naar iets met een dorpje, landelijker. Waar je een praatje maakt bij de kaasboer, en op de fiets een vergeten boodschap haalt. 

https://www.funda.nl/koop/lelystad/huis-42705215-albatroslaan-269/

Als je niet iets landelijks kan vinden, kan je ook in de ‘buurt’ tegen een huis aanlopen die wel leuke buren heeft. Zelfs al is het een 2 onder 1 kap. Van een huis in de buurt is het makkelijker te achterhalen hoe de buren zijn. Je kan er ‘s avonds en in de weekenden even een ommetje maken. Het ligt sowieso in een ruim opgezette omgeving die uitnodigen voor fijne wandeling langs de IJsselmeer. 
Het huis voldoet van binnen en buiten aan een moderne gemakkelijke ruimtelijke woonstijl met veel ramen. De ene buur heeft zijn tuin helemaal met sierbakken gevuld en lijken mij geen bbq gasten. De andere buur heeft een terras aan water en een ‘gewone’ gezinsauto. Geen grote imposante SUV met idem BBQ en idem leefstijl. Maar daar zul je dan gauw genoeg achter komen.
Het mooie van dit huis is, dat het al dan niet in de middel van nowhere ligt, het toch best vrij ligt en ook voldoet aan de reisafstand naar Amsterdam. Eigenlijk zoals je nu ook al leef. Alleen zonder irritante buur.

Er is natuurlijk geen enkele garantie dat je buren ook je buren blijven

fusion

fusion

09-05-2022 om 20:50 Topicstarter

Lotte78 schreef op 07-05-2022 om 11:01:

https://www.funda.nl/koop/middelie/huis-42774874-edammerdijkje-23/
ruim binnen zoekgebied en binnen budget.

https://www.funda.nl/koop/midwoud/huis-42761968-midwouder-dorpsstraat-10/
ook binnen zoekgebied maar moet opgeknapt worden. Daar is het budget ook naar

Middelie: ligging is dikke prima. Huis zelf: tsja, mwah. Dit is zo’n ‘wat-is-er-dan-mis-mee’ huis: nou, ja, eigenlijk niks. Maar het doet ook niks voor me, kan er niet enthousiast over worden.

Midwoud: al eens eerder naar een huis gekeken, leuk dorpje. Maar de moed zakt me in de schoenen bij deze verbouwing. Ook wel aan de weg. 

fusion

fusion

09-05-2022 om 20:53 Topicstarter

Steak schreef op 07-05-2022 om 12:09:

Dit is weer onder Rotterdam, maar volgens Google maps op 1 uur en 12 minuten van Amsterdam (en ja ik weet het, dat is zonder files)
https://www.funda.nl/koop/simonshaven/huis-42792355-dorpsweg-12/
Maar het is wel een huis met alles wat je wil volgens mij. Op een mooie rustige plek.
Fusion, als ik teveel plaats, wil je dat dan melden? Dan houd ik me rustig.

Ja, helaas te ver Steak.

En nee, ik ben hartstikke blij met je zo actieve meezoeken en -denken! Ik hoop dat je het niet vervelend vindt dat ik niet elke keer inhoudelijk aangeef wat me wel of niet bevalt in een huis. Ik kijk ze wel, allemaal!
Maar volgens mij is wat we zoeken inmiddels wel zo’n beetje bekend, dus hoeft die input ook niet meer elke keer. 

fusion

fusion

09-05-2022 om 20:57 Topicstarter

Sas-OO schreef op 07-05-2022 om 12:22:

Locatie is uitstekend. Net buiten het dorp Reeuwijk. Bodegraven ook vlakbij (meer winkels) en ook nog dichtbij Gouda (cultuur) en natuur. De A12 en N11 dichtbij, dus twee routes richting Amsterdam.

Bij dit huis weet je zeker dat je alles gaat verbouwen 😆

Dat geeft duidelijkheid.

[..]

Ik zou denk ik alleen de buitenmuren laten staan en echt alles er uit slopen. Of, nou ja, de buitenmuur misschien ook nog want indeling is niet helemaal top: liever wat grotere huiskamer dus uitbouwen. Maar nee, deze wordt ‘t dus niet. 

fusion

fusion

09-05-2022 om 21:05 Topicstarter

Bolmieke schreef op 08-05-2022 om 20:16:

To, Lotte78 kwam met dit huis voor jou maar vind je het erg als ik er naar ga kijken? Het is helemaal niet het huis voor mijn vent en mij want we zijn op zoek naar iets gelijkvloers, appartement of zo, in de buurt van voorzieningen en we willen geen hypotheek meer maar ik vind dit huis zo precies passen. Ik zie mijzelf in dit huis wonen, die omgeving, het licht in het huis echt zo mooi!

Nou Bolmieke, wat top dat jij via dit draadje ook weer geïnspireerd wordt! En helemaal netjes dat je dat aan mij vraagt. Be my guest, voor ons is het ‘t niet vrees ik.

Bij ons komt nog een heel mooie, 1,5 jaar oude bungalow vrij  

fusion

fusion

09-05-2022 om 21:12 Topicstarter

Steak schreef op 08-05-2022 om 22:35:

Op 1 uur van Amsterdam. Ik vind het een leuk huis met garage en schuur. Aan het eind van een doodlopend straatje.
https://www.funda.nl/koop/wamel/huis-42705572-waalbandijk-129/

Ja! Die zag ik vanmorgen ook voor ik naar werk ging. Prompt berichtje naar makelaar gestuurd en man het linkje. Die zegt dat behalve keuken, badkamers (‘net een abattoir’) vloeren, plaveisel buiten én naar een beter energielabel + verwachting overbieden = voor hem een ‘nee’. Nadere bestudering snap ik hem wel. Dus makelaar maar weer afgebeld. 

fusion

fusion

09-05-2022 om 21:19 Topicstarter

Flanagan schreef op 09-05-2022 om 20:43:

https://www.funda.nl/koop/lelystad/huis-42705215-albatroslaan-269/

Als je niet iets landelijks kan vinden, kan je ook in de ‘buurt’ tegen een huis aanlopen die wel leuke buren heeft. Zelfs al is het een 2 onder 1 kap. Van een huis in de buurt is het makkelijker te achterhalen hoe de buren zijn. Je kan er ‘s avonds en in de weekenden even een ommetje maken. Het ligt sowieso in een ruim opgezette omgeving die uitnodigen voor fijne wandeling langs de IJsselmeer.
Het huis voldoet van binnen en buiten aan een moderne gemakkelijke ruimtelijke woonstijl met veel ramen. De ene buur heeft zijn tuin helemaal met sierbakken gevuld en lijken mij geen bbq gasten. De andere buur heeft een terras aan water en een ‘gewone’ gezinsauto. Geen grote imposante SUV met idem BBQ en idem leefstijl. Maar daar zul je dan gauw genoeg achter komen.
Het mooie van dit huis is, dat het al dan niet in de middel van nowhere ligt, het toch best vrij ligt en ook voldoet aan de reisafstand naar Amsterdam. Eigenlijk zoals je nu ook al leef. Alleen zonder irritante buur.

Lelystad heeft idd mooie huizen met vaak ook best wat grond er om heen. Alleen, heel Flevoland vinden we eigenlijk niks. We willen graag wat meer naar ‘ouder’ Nederland, wat landelijker, kleinschaliger. Vertrekredenen hier zijn er 2: niet kunnen aarden in omgeving (Flevoland, anoniem, stedelijk, te ‘nieuw’/geen ziel) en buren die werkelijk áltijd geluid lijken te produceren. De bladblazer, de motor, de bbq, de houtstookhottub, gillende kinderen op de trampoline, voetballen tegen de schutting, de motor die lekker stationair blijft draaien…. Enfin. 
Op naar rust en ruimte. Zingende vogels, en - wat meer op afstand - de grasmaaiende buurman, of spelende kinderen. Maar níet meer pal naast mijn tuin…

Ik heb wel lol om je analyse van de buren: geen dikke SUV + bbq 👍🏼

fusion

fusion

09-05-2022 om 21:21 Topicstarter

Temet schreef op 09-05-2022 om 20:50:

Er is natuurlijk geen enkele garantie dat je buren ook je buren blijven

Precies! Dus dat risico gaan we na deze negatieve ervaring niet meer nemen: géén tuin aan tuin meer met maar 2 of 3 meter afstand. Meer ruimte óf zo dat de tuinen een andere kant op gericht zijn. 

fusion

fusion

09-05-2022 om 21:31 Topicstarter

Overigens, eerlijk is eerlijk: ik ben wel overgevoelig voor geluid. Het komt bij mij veel meer binnen dan bij mijn man.
Als wij bv naar een hotel gaan bel ik vatevoren voor een kamer op de bovenste verdieping (geen stampende bovenburen), niet naast lift of trap (laat langslopende gasten), kast voor schoonmakers etc.: 1 geluidje en ondanks oordoppen zit ik recht overeind en slaap ondanks slaappillen niet meer.
Dus: een ander stel of gezin zou hier prima kunnen wonen, en zelf lekker de bbq aan, of een vuurkorf, of voetballende kinderen hebben. Onze makelaar gaf aan dat ze recent 2 bungalows heeft verkocht aan jonge gezinnen bv. 
Alleen: wij hebben echt geleerd, dit niet meer. Geen directe buren. Rust. 
En jaja, ik weet het. Lekker makkelijk met een uur max reistijd, dan zit je dus altijd regio Randstad. Maar toch, er zaten hier ook suggesties tussen van mooie gebieden met vaak erg mooie natuur. Het kan dus wel. 

Fusion, ik snap je wensen wel. Het ging mij erom dat als je meer over die buren/straat wist, dit je mening over een bepaald huis kon veranderen. Misschien zijn het wel net zulke leuke buren als die fijne buren aan jullie andere zijde. Voordeel was wel dat het centraal lag.
Minpunt: ontbreken van garage.
Pluspunt: prijs

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.