Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Polly Shearman

Polly Shearman

24-08-2010 om 15:40

Bij hoeveel uitgroei weer verven?

Op dit moment zit ik weer in te trekken terwijl ik toch echt 4 weken geleden ook al mijn uitgroei had gedaan. Maar er stond echt weer bijna 1,5 cm. En dan word ik al zenuwachtig. Ik heb trouwens blond haar en een peper kleurige uitgroei. Bij hoeveel cm grijp jij in? Groet polly


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Tirza G.

Tirza G.

24-08-2010 om 15:59

Volgens de newyorkse styleguide

Verf je iedere 13e dag. Ik bedoel maar. Dán heb je het pas druk.

Tirza

Polly Shearman

Polly Shearman

24-08-2010 om 16:19

Tirza?

En deze informatie heb jij gewoon altijd opgeslagen zitten ergens in je hersens en die * pop-up* komt omhoog als je die nodig hebt... of heb je die speciaal voor de gelegenheid voor me opgezocht?!?!

amk

amk

24-08-2010 om 16:24

Ben je nu al weer jarig?

Ik werk ongeveer 1x per 6 weken bij. Maar mijn eigen haarkleur wijkt dan ook niet zo veel af.
Alleen die lok bleekt zo snel uit, maar ja die gaat dan ook weer verdwijnen.

Tirza G.

Tirza G.

24-08-2010 om 18:38

Oh polly

Je hebt geen idéé wat er bij mij allemaal aan parate kennis zit. Ik kan het zelf niet eens benoemen. Nee, dit zoek ik niet op, dit popt gewoon op.

Tirza

Bastet

Bastet

24-08-2010 om 18:49

Jeee....tirza

New York Style Guide...brrr,dat klinkt eng!
Bastet

Flora B

Flora B

24-08-2010 om 19:01

5 a 6 wkn

maar het liefst verf ik het elke 4 wkn, maar het is mij te duur... per keer ongeveer 40 euro, als ik niet hoef te knippen ( ik heb lang stijl haar) maar met 4 wkn krijg ik ook het gevoel dat het eigenlijk "moet" eigen kleur is donkerblond,kleur het naar donkerbruin

tonny

tonny

24-08-2010 om 19:05

Jaja

da's een ingewikkeld probleem he... De meeste mensen gaan in de situatie van steeds ernstiger uitgroei naar een steeds lichtere kleur haarverf (je wordt dan dus niet grijs maar blond. Dan valt de uitgroei minder op

Op den duur is donkerblond ook niet zo logisch meer als 'eigen kleur'; het gaat teveel afsteken bij je helaas verouderende huid.

Dus het wordt kiezen: grijs of blond!

reina

reina

24-08-2010 om 19:15

Donkere uitgroei

Ik zit met een ander 'probleem'. Omdat m'n hoofdhuid hartstikke gevoelig is de laatste tijd (kriebel, haaruitval) durf ik m'n haar niet meer te verven, want ik weet niet of het daar niet erger van wordt. Het onderste deel wat wel geverfd is geweest (half jaar geleden ofzo) is behoorlijk blond geworden in de zomer, maar de uitgroei is donker, steekt heel stom af. Misschien had ik beter grijze uitgroei kunnen hebben , had je het minder gezien 't Is ook nooit goed

guera

guera

24-08-2010 om 20:08

Het is heel typisch reina

ik heb ook zo n gevoelige hoofdhuid. Scxhilfers, rode randen in de haarlijn, gevoelige oorhoekjes , hoe noem je at?
Anyway met verven wordt het minder. Alle gevoeligheid wordt eruit gebrand lijkt het wel ha ha. Maar goed na een paar dagen is het er weer, dat wel. Ik laat mer toch niet weerhouden om te verven. Ik ben van nature donkerblond met nu wat grijs. Ik verf het niet egaal maar in 3 kleuren high en low lights. Het krijgt dan een natuurlijke schakering en de uitgroei valt veel minder op dan als je egaal kleurt.

tonny

tonny

24-08-2010 om 20:44

Niet egaal

Niet egaal meer meer kleuren/highlights is véél mooier en inderdaad, een beetje uitgroei valt dan niet zo op. En het scheelt als je wat slag in je haar hebt (helaas heb ik enorm steil haar...)

Vic

Vic

24-08-2010 om 21:41

Ik verf niet

Terwijl dat volgens sommigen al wel nodig is. Mijn dochter vroeg een paar weken geleden wanneer ik mijn haar zou gaan verven. Toen ik zei dat ik dat niet van plan was, dacht ze dat ik een grapje maakte Vorige week kwam er een collega (v) naar me toe, met 'ik weet niet of je je ervan bewust bent, maar je wordt al best grijs'. Ja dat weet ik, en dat is helemaal niet vreemd voor een 30+'er. Het gaat nog een zware weg worden, dus ik hoop dat ik zo stoer blijf als ik écht grijs word.
Overigens, on topic, toen ik mijn haar nog wel kleurde (voor de leuk, niet tegen grijs), moest dat elke maand. Dat lukte niet altijd dus ik liep ook wel eens met 1,5 cm uitgroei, niet echt mooi.

tonny

tonny

24-08-2010 om 23:27

Dapper vic!

Dertigers die niet verven (terwijl ze wel iets grijzen) zijn zeldzaam.

Wat een áchterlijke collega trouwens, dat ze je erop wijst. Of is de gangbare opinie dat inmiddels grijs haar op het hoofd even schandalig is als ongeschoren oksels?

Ik vind grijs

een prachtige haarkleur, maar ikzelf mag daar vast lang op wachten, moeder is 70+ en begint nu nog maar net met een páár grijze haartjes..(en ik heb hetzelfde soort haar)

mopperkont

mopperkont

25-08-2010 om 10:31

Bij een enkeling staat het leuk

De meesten zien er gewoon oud en moe uit met grijs haar. Maar daar zeg ik nooit iets over. Maar nog erger dan grijs is slecht geverfd haar, dan liever grijs. Het is natuurlijk ook best duur. De kapper is mijn financiele zwakke punt, daar bezuinig ik pas op als het echt niet anders kan. Ik laat mijn haar iedere maand bij een goede kapper verven. Bij mijn kapper hebben ze nu een soort olie-verf,ik geloof van l' Oreal, en die bijt helemaal niet, echt briljant voor gevoelige huidjes.

amk

amk

25-08-2010 om 11:16

Gevoelige hoofdhuid: spoeling

ik gebruik al jaren een spoeling bij de kapper, maar die blijft gewoon net zo lang zitten als verf. Zeker als het kleur over kleur gaat.
10x per week zwemmen (ja 2x per dag) het blijft bij mij gewoon zitten. Erg vervelend als er een stukje uitgeblondeerd moet worden omdat ik zo leuk een rode / blauwe of groene (nog niet gedaan overigens) lok wil.

Sancy

Sancy

25-08-2010 om 12:02

Nou beemer

Ik heb de eerste grijze haar een tijd terug al gespot (op mijn eigen hoofd dan hè? Op straat zie ik ze wel vaker maar ik blijf het mooi vinden.
Een tijdje terug zat ik juichend in de auto omdat ik via de achteruitkijkspiegel maar liefst 4 grijze haren spotte, en daar was ik blij mee. Waarop dochter zei: "Papa is grijzer dan jij. Maar papa zegt dat jij je haren kleurt!"
Nee schat, al een jaar of 4 niet meer. Daar ben ik mee opgehouden toen je vader en ik gingen scheiden.

Polly Shearman

Polly Shearman

25-08-2010 om 12:04

Ik haal

verf bij een kapperswinkel en daarmee verf ik zelf mijn haar ( of ik laat het door andere doen als dat zo uitkomt) Ik betaal 10 euro en daar kan ik 2 keer mijn uitgroei van doen, geld om elke maand naar de kapper te gaan heb ik echt niet!

groet, polly

Nee, nee, beemer

ik vind grijs meestal heel mooi, vooral in vlotte kapsels, (met een voorkeur voor pittig kort, maar ook zat langere modellen in grijs)

Daarbij vind ik wit-grijs het mooist, maar ook andere tinten kunnen mij wel bekoren. Ik hou gewoon van grijs (mijn man begon al jong te grijzen en is inmiddels volledig grijs)

En nee, dat is geen redenatie zoals ik heb genoeg, ik zie grijs niet als geld wat ik zat zou hebben, ik vind grijs haar gewoon mooi!

Mooi grijs is niet lelijk

Helaas heb ik heel erg lelijk grijs haar en verf dus ook. Ik doe mijn uitgroei iedere 3 weken en na 2 keer alleen de uitgroei gedaan te hebben weer is helemaal.

Hoe dat ooit moet als ik besluit niet meer te verven, ik heb geen idee. Volgens mij blijf ik verven tot een jaartje of 85

Ik koop de verf bij een kappers groothandel en dat scheelt enorm in prijs.

Ik ben er zo blij mee (grijs)

Ik ben 45, en verf sinds een jaar niet meer. ooit begonnen met verf 'voor de leuk', maar ik was het zo beu, en had ook het idee dat ik niet meer wist welke kleur haar nou echt bij me paste. En wat de buitenwereld er van denkt zal me echt worst zijn, maar sinds ik niet meer verf ben ik zo blij als ik in de spiegel kijk! Ik zie er een stuk frisser en fruitiger uit dan vroeger. Echt. Kleren staan beter, make up is minder nodig. Ik ben heel tevreden. Commentaar was in het begin niet van de lucht, maar eerlijk gezegd heb ik een boel komplimenten gehad, en het ik het idee dat de wat meer verbijsterde types meer in shock waren over het idee dat je 'gewoon niet meer verfde' dan dat ze het nou lelijk vonden of zo....

Ingrid

Jade

Jade

25-08-2010 om 14:19

Mijn tante....

....heeft wit(tig) haar (had haar vader, mijn opa ook). Zij heeft er donkere lokjes in laten zetten, het staat geweldig.

Zo wil ik ook wel "grijs" worden

Ik laat het om de 2 maanden (of iets langer) verven (in 2 tinten, met gekleurde lokjes in mijn lok). De grijze uitgroei bovenop mijn hoofd is dan toch wel dusdanig dat ik denk: "Afspraak maken". De uitgroei is niet echt opvallend dankzij mijn coupe

Brianna F

Brianna F

25-08-2010 om 15:41

Beginnend grijs

Ik zie nu toch steeds meer zilver tussen het bruin en ik ben gewoon heel benieuwd wat voor een kleur grijs het wordt, ik hoop zo dat ik hetzelfde grijs krijg als mijn vader en moeder: zilverwit, want verven daar begin ik niet aan.

tonny

tonny

25-08-2010 om 15:46

Hoe weet je dat nou?

'Helaas heb ik heel erg lelijk grijs haar en verf dus ook. Ik doe mijn uitgroei iedere 3 weken en na 2 keer alleen de uitgroei gedaan te hebben weer is helemaal.'

Hoe weet je nou dat je zo lelijk grijs bent als je het altijd verft? Dat is dan toch alleen maar een aanname, je hebt het nooit uitgeprobeerd!

Bastet

Bastet

25-08-2010 om 16:07

Lelijk grijs en lang grijs

'lelijk' grijs kun je soms leuk oppimpen met zilvershampoo.Ik merk ook dat veel vrouwen het not done vinden om grijs te worden en te blijven,en lees zelfs weleens,dat volgens sommige 'deskundigen' lang haar not done is boven de 40 jaar.Wat een onzin vind ik dat allebei.Grijs haar en/of lang haar ziet er ook boven de 40 prima uit als het goed geknipt is.
Ik ben 44 en laat mijn haar juist weer groeien.Ik wil later een oma zijn met lange vlecht,niet met blauwe schapenkrullen.Ik verf het nu nog wel,maar niet omdat ik grijs niet vindt kunnen.
Bastet

Grijs en lang

Grijs haar vind ik prachtig. En lang haar boven de 40 ook. Zou niet met (geverfd) blond of kastanjebruin kort haar willen lopen als ik boven de 40 zou zijn. Dertien in een dozijntypes. Alleen misschien een rattekopje.

Tijgeroog

Tijgeroog

25-08-2010 om 17:30

Ik bespaar tijd!

Tsjonge, ik zie het alweer, ik bespaar een hoop tijd. Door m'n haar niet te verven hoef ik me niet druk te maken om de uitgroei (geen grijze haren, maar juist die uitgroei heeft me er altijd van weerhouden om iets aan de kleur te veranderen) Daarnaast scheer ik m'n benen niet, doe niet aan make-up, ook geen cremes... Toch gaat die overgebleven tijd ergens aan op.
Maar wat meer on topic: M'n man verft z'n haar trouwens ook niet. Begin 40, donker haar en nu voor ruim 50% grijs. Dus het valt ook goed op. Z'n moeder begint er regelmatig over om het te laten verven, komt wel eens met proefverpakkingen aan en is elke keer stomverbaasd als ik vertel dat ik 'm zo ook heel leuk vind...

joep

joep

25-08-2010 om 22:33

Polly

Polly, ik heb ook blond haar en peperkleurige uitgroei. Behalve dat we Joep een mooie naam vinden, hebben we dus nog wat gemeen.
Ik verf het bij een leuk thuiskappertje 1x per 6 weken, maar eigenlijk is dat ook nog veel te weinig. Ik loop ook altijd met uitgroei. Ik doe soms de scheiding wat anders, of plukje zus of zo, dan lijkt het net wat beter. Ik ben eigenlijk ook van plan om vaker te gaan afspreken, met peperkleurig haar te gaan lopen is niks voor mij.
Gr. Joep

Hennahaar

Hennahaar

25-08-2010 om 22:44

Plantaardig haarkleuren

Met plantaardig haarkleuren heb je minder last van uitgroei, omdat de kleur geleidelijk aan minder wordt en omdat de kleur niet egaal is maar geschakeerd net als het haar zelf (de kleur is wordt beïnvloed door de kleur en de kwaliteit van het haar). Grijze of blonde haren worden dus lichter gekleurd dan donkere haren. Dat geeft een "natuurlijk" effect, niet zo strak of "pruikachtig" als je soms bij geverfd haar ziet.
Ik doe het zelf of soms laat ik het doen bij een kapper die daar in gespecialiseerd is. Er zijn ontzettend veel schakeringen mogelijk. Er zijn heel veel verschillende kleurmengsel die ook weer met elkaar gemengd of gecombineerd kunnen worden. Het eindresultaat is een samenspel van het mengsel en je eigen haarkleur. Je kan je haar niet lichter maken (want daarvoor zou bleekmideel nodig zijn). In de mengsels zitten allerlei gemalen planten, henna maar ook koffie, hibiscus, kamille, en allerlei kruiden en planten...
Ik doe het al vanaf de middelbare school, vooral omdat mijn haar er mooier van wordt, de kleur levendiger, minder saai, en ik dan minder last van roos, haaruitval of vet haar heb. Maar nu ook tegen de grijze haren...
Voor het "zelf doen" zijn er goede mengsels bij natuurvoedingswinkels te koop, o.a. van Logona. http://www.logona.de/PHF/PHF_D/index.html
En deze kapper in Amsterdam is er in gespecialiseerd en leidt ook andere kappers op in plantaardig haarkleuren: www.instituuthaarengezondheid.nl

Vic

Vic

25-08-2010 om 22:45

Je eigen haarkleur

Volgens mij staat je eigen haarkleur altijd het beste. Ik zie zelden mensen waarvan ik denk dat ze er beter uitzien met een niet-natuurlijke kleur. Nu heb ik misschien makkelijk praten met mijn mooie bruine haar met spierwit grijs ertussen

Mijn grijze haar is niet mooi

een soort doorzichtig grijs. Ik lijk er kalig door. Dus hier verven. Elke 3 a 4 weken. Nu zwart met paars en aqua. Lijk iig niet kaal....

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.