Nieuw: Ontdek nu alle events en workshops bij jou in de buurt op het Ouders Eventplatform
Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Annemarie

Annemarie

06-09-2020 om 15:29

Zo boos /verkoudheid

Ben momenteel zo kwaad niet normaal.
Lang verhaal kort. Mijn vader ligt na ongeluk nu in revalidatiecentrum en is copd en hartpatiënt.
Mijn stiefdochters waren verkouden, netjes door ex vrouw aan mijn man doorgeven en hij heeft mijn situatie aan haar doorgeven. Hoewel ze zelf het hele corona gebeuren onzin vindt is er toch afgesproken dat zo lang de kinderen verkouden zijn ze niet bij ons komen.
Na aandringen, ex vrouw zag dat eerst niet zitten, zelfs de GGD gebeld voor een test voor de kinderen. Ggd wilde niet testen aangezien ze geen koorts hadden en niet hoesten!! Mijn man ook geprobeerd en weer nee.
Ik overleg gehad met revalidatiecentrum en afgesproken dat ik 48 uur thuis zou blijven, ook niet werken sporten etc en als klachten bij mij uitleven dat ik dan weer welkom was voor de nodige mantelzorg.
Nu, ondanks afspraak met ex vrouw, stond gisterenochtend de oudste stiefdochter (19)spontaan op de stoep. Nog steeds snotverkouden! Zegt ze ja het was even weg maar is terug gekomen. Dus ik voorzichtig via mijn man aankaarten dat ik niet blij ben en hij haar daar op moest aanspreken. Dat heeft ze gehoord en haar reactie was, schouderophalen en boeie het is maar verkoudheid en niet mijn vader waarna ze naar mij kijkend haar vader een langer dan normaal knuffel geeft. Uiteraard heeft mijn man haar aangesproken maar ze had papa al 2 weken niet gezien en ik moest niet zeuren zei ze. Toen heeft mijn man gevraagd of ze wilde vertrekken en dat ze terug mag komen als ze excuus aanbied.
Nu is mijn man vanochtend ook snotverkouden wakker geworden. Ik heb de komende 2 dagen dus alles moeten canceled en morgen een afspraak maken voor test.
Maar ik ben zo kwaad, ook omdat mijn man zijn ex vrouw heeft benaderd ook ivm jongste dochter en die vond dat hij te veel partij voor mij trok en dat corona te veel opgeblazen werd en dat hun dochters voor gingen op een vader van de vrouw van hun papa.
Wil geen oplossingen maar moest het even kwijt. Iedereen weet nu toch wel dat corona besmettelijk is en voor sommige doelgroepen dodelijk?!


Phryne Fisher

Phryne Fisher

06-09-2020 om 15:46

Tja

Mijn kinderen zijn hier altijd welkom, verkouden of niet. De kans is nog steeds maar heel klein dat je Corona hebt/krijgt.
Dan ga je toch even niet naar je vader, tot de testen weer allemaal negatief blijken.

Annemarie

Annemarie

06-09-2020 om 15:57

Pyrene

Mijn vader is ernstig ziek even niet naar toe gaan is eigenlijk geen optie ook gezien andere mantelzorg die gedaan moet worden. De gebroken schouder was dubbel pech. Daarnaast is mijn moeder ook ziek die heeft een beroerte gehad en ook zorg nodig. Dus hoe erg is het even thuis te blijven als je klachten hebt.
De kans, ik heb dit bij de specialist nagevraagd is helemaal niet heel erg klein. Bovendien is hier al jaren een uitdaging in want een simpele verkoudheid kan mijn vader al de das omdoen.
Er lag gezien de situatie een duidelijke afspraak en ik vind het heel respectloos zo met afspraken en ziekte om te gaan als het een ander zijn /haar dood kan betekenen.
We weten nl niet of ze verkouden zijn, kan ook corona zijn. Alleen een test kan uitsluiten.

Doelgroepen.

Jij valt toch niet in de risicogroep?
Dat je stiefdochters niet gelijk konden testen begrijp ik ook, we kunnen niet iedereen constant testen na een nies of snotneus. En waarom moet jij alles cancelen de komende 2 dagen? Er heeft toch niemand koorts of ernstige klachten in je omgeving? Waarom moet jij jezelf laten testen?
Mijn zoon was ook wat verkouden, maar man en ik zijn gewoon aan het werk.

Pirata

Pirata

06-09-2020 om 16:15

In deze tijden

In deze tijden kun je niet zo maar zonder overleg met een snotneus ergens voor de deur staan.
Mijn eigen kind heeft ook snotterend en wel in zijn eigen kamer gezeten, tot er een negatieve uitslag was.

Annemarie

Annemarie

06-09-2020 om 16:23

Wil40

Nee ik niet, maar mijn ouders wel. Het feit dat mijn man met wie ik een bed etc deel verkouden is en op de bank hangt houd in dat ik ook niet naar ziekenhuis revalidatiecentrum etc kan. Heeft u of u huisgenoten klachten blijf thuis! Ik kan nl zonder klachten wel besmetten.
Ik moet mij laten testen want alleen met negatieve corona test mag ik weer alle mantelzorg verrichten en anders mag dat pas na 10 tot 14 dagen en die tijd is te lang zo lang kan mijn moeder en vader het niet uitzingen zonder hulp.

koffie

koffie

06-09-2020 om 16:23

wil40

"we kunnen niet iedereen constant testen na een nies of snotneus". Na een enkele nies inderdaad niet. Maar het huidige beleid is toch echt dat je bij verkoudheidsklachten binnen blijft totdat je negatief getest bent. Huisgenoten inderdaad niet. Maar ik glkan me bij to goed voorstellen dat zij nu niet naar haar ouders durft. Je bent waarschijnlijk al besmettelijk voordat je zelf doorhebt dat je klachten hebt.

En omhelzen terwijl je weet dat je verkouden bent vind ik -zeker in de huidige tijd - behoorlijk asociaal. Ook als het straks " slechts" een gewone verkoudheid blijkt te zijn (die slaan de meeste mensen volgendij ook liever over).

Dat gezegd hebbende, ik lees tussen de regels door dat het sowieso niet zo botert tussen to en ex-van-man en zijn dochters. Klopt dat? En is deze houding dan het werkelijk probleem of slechts een soto om mee te slaan?

Hoe staat je man hierin? Om te knuffelen zij met twee nodig. Hij heeft er blijkbaar niet voor gekozen om een stap achteruit te doen.

Dees

Dees

06-09-2020 om 16:24

Pirata

Het is niet zomaar overal het is thuis bij haar eigen vader. Ik begrijp dat heg vervelend is maar dan ga je even niet maatje vader.ik heb ook al maanden niet bij mijn ernstig zieke vader kunnen langsgaan. Toen ik wel kwam was hij een ander persoon als de laatste keer dat ik hem zag, heb wel gebeld overigens.

Annemarie

Annemarie

06-09-2020 om 16:24

PiratA

Dit dus, ik snap niet dat mensen nu nog denken dat dat zomaar kan, zeker als duidelijk is dat er op de achtergrond 100 %een risico zit

Piraat.

"In deze tijden kun je niet zo maar zonder overleg met een snotneus ergens voor de deur staan.
Mijn eigen kind heeft ook snotterend en wel in zijn eigen kamer gezeten, tot er een negatieve uitslag was."

Nee zeker niet, maar het gaat hier om een eigen kind. En in dit eigen gezin valt niemand in de risicogroep.

Annemarie.

Iedereen heeft wel iemand die in de risicogroep valt in zijn of haar omgeving. Daar blijf je dus weg, helemaal met klachten.

Annemarie.

"Ik overleg gehad met revalidatiecentrum en afgesproken dat ik 48 uur thuis zou blijven, ook niet werken sporten etc en als klachten bij mij uitleven dat ik dan weer welkom was voor de nodige mantelzorg".

"Ik heb de komende 2 dagen dus alles moeten canceled en morgen een afspraak maken voor test."

Heeft een test wel zin als je klachtenvrij bent en waarom is eerst thuisblijven voldoende en nu niet meer?

Zonnehoed

Zonnehoed

06-09-2020 om 16:48

Ik zou ook pissig zijn

Ik zou ook pissig zijn. Hier zit duidelijk meer achter... denk dat ze jou eerder als stiefmoeder zouden betitelen dan als bonusmoeder, om maar in die terminologie te blijven. Maar inderdaad: super asociaal van dochter en slap van je man dat hij geen grenzen heeft gesteld.

Pirata

Pirata

06-09-2020 om 16:50

Nee

Als je iets mankeert, blijf je weg van álle mensen totdat zeker is dat je geen covid-19 hebt.

Mijntje

Mijntje

06-09-2020 om 16:56

monsters

Je stiefdochter zit te stangen, knuffelen en jou daarbij aankijken. Ja: puberella's zijn soms verschrikkelijke onuitstaanbare monsters. Maarja, jouw man moet haar opvoeden, en uitleggen dat jij dan niet naar je vader toe kan. Jij kan niet veel zonder de boze stiefmoeder uit te gaan hangen Ze luistert niet naar jou. Ze is egocentrisch bezig ja, maar wat doe je eraan?
Sterkte bij de test. Hoop dat je gauw weer naar je vader kan en dat het niks is.

Annemarie

Annemarie

06-09-2020 om 17:29

Reactie

Ik kan niet bij mijn ouders weg blijven voor langere tijd omdat ze mantelzorg nodig hebben voor veel zaken. Nee mijn man en ik vallen niet onder risico groep maar mijn ouders wel. De kinderen komen wonen niet bij ons en er is ook geen vaste omgangsregeling dan was het ook alweer een ander verhaal geweest. En nee dit is geen stok om mee te slaan zelfs een verkoudheid kan mijn vader fataal worden. Dus dan ga je even niet bij je vader langs vind ik nogal kort door de bocht. Wie moet dat dan gaan doen. Of wat gaat er niet gedaan worden met alle consequenties van dien.
Mijn man heeft wel grenzen gesteld direct daarna (was ook overrompeld omdat hij ook dacht dat er een afspraak lag) en aangegeven dat ze pas weer welkom is als ze excuses voor haar gedrag heeft aangeboden.
Ik moet nu een test omdat mijn man nu echt ziek is, verkouden. Keelpijn, hoesten en neusverkoudheid. De vorige x hadden wij geen klachtenen kwamen die ook niet na 48 uur. Nu zijn er aanwijsbare klachten en symptomen, ook al is het een huisgenoot en niet ik en mag ik het bejaardentehuis en ziekenhuis en revalidatiecentrum niet in. Ben gewoon pissig, ik snap niet dat mensen nu willens en wetens anderen willen aansteken en dan ook nog reageren met "boeie" reactie

vlinder72

vlinder72

06-09-2020 om 17:36

Boos

Ik hoop toch dat je vooral boos bent op je man. Je stiefdochter kon wellicht de consequenties niet overzien. Je man wel.

Waarom knuffelde hij zijn dochter? Waarom legde hij niet een mondkapje voor haar neer met de mededeling "eerst opzetten anders mag je niet naar binnen".

Blijkbaar vind je man jouw vader en jouw mantelzorg niet belangrijk genoeg.

Annemarie

Annemarie

06-09-2020 om 17:47

Vlinder 72

Nee ik ben vooral boos op jongvolwassenen(20 ) stiefdochter die zonder overleg met papa ondanks afspraak met haar, haar zusje en papa en mama toch besluit lak te hebben aan gezondheid van anderen. Een twintigjarige is in mijn optiek wel degelijk in staat is te begrijpen wat er in de wereld aan de hand is. Zij heeft overigens zichzelf binnen gelaten met de huissleutels als een soort van spontane verrassing en daarmee haar vader overrompeld en ook getest in zijn reactie op wat hij zou doen.
Ik heb net begrepen dat hun moeder, daar woont zij nog, ook uitgeschoten is en haar toegesproken heeft.
Zij wilde nl verhaal halen bij mama omdat papa had aangegeven dat ze niet meer welkom was voordat ze excuus had aangeboden.
Wij werden net gebeld op onze huistelefoon. Normaal neemt mijn man bij dit nummer op, maar omdat hij ziek is heb ik dat deze keer toch maar gedaan. Ik heb hun moeder dus persoonlijk gesproken en ben erg opgelucht dat ze in deze kwestie 100 % achter mij staat, ze zei als het mijn ouders waren en mijn stiefkind zou ik ook pissig zijn geworden.

Incubatietijd

De incubatietijd van een verkoudheid is 2-3 dagen. Dus die verkoudheid waar je man vanochtend mee wakker werd heeft hij niet gisteren van zijn dochter gekregen. Je hoeft dus niet boos te zijn op je stiefdochter.

skik

Annemarie

Annemarie

06-09-2020 om 17:55

Typefout

20 is 19 jaar uiteraard

Fijn.

Fijn dat er begrip is, je stiefdochter zal vast haar excuus nog wel aanbieden. Je man en jij worden getest, ik duim voor een snelle en in dit geval, negatieve uitslag.

Annemarie

Annemarie

06-09-2020 om 17:57

Slik

Incubatietijd is 1 tot 3 dagen aldus specialisten.
Aangezien wij verder beide thuiswerken en niet weg zijn geweest kan het ook niet van een ander zijn

Annemarie

Annemarie

06-09-2020 om 18:02

Wil 40

Ik ben positief verrast door dit belletje en het begrip van haar kant doet me erg goed ik heb haar hier ook voor bedankt.
Ik hoop ook op een negatieve test

Mijntje

Mijntje

06-09-2020 om 18:02

rivm

Vreemd, volgens de rivm is de incubatietijd idd tussen de 2 en 14 dagen. Komen jullie nooit buiten om boodschappen te doen?
Maar verder is het een kutkind. Wilde je dat horen? En haar gedrag zal wel een reden hebben, maar dan nog was niet niet zo fraai. Het is wel zo dat haar hersens nog niet volgroeid zijn dus misschien wordt ze nog wel aardig. Ze heeft natuurlijk wel de genen van jouw man

Annemarie

Annemarie

06-09-2020 om 18:09

Mijntje

Pardon?! Dat zou ik nou nooit zeggen ik vind dat zelfs uit jouw mond nog onbeschoft klinken eigenlijk en eerlijk ook wat onacceptabel. Een gedrag /actie en daar iets van vinden en boos over worden zegt niks over of iemands algehele zijn als mens
En nee we deden de afgelopen weken sinds beroerte van mijn moeder en opname van mijn vader geen boodschappen. Online bestellen kan tegenwoordig, nee we gingen ook niet uit eten of naar de kapper of naar de sportschool.
Rivm of gespecialiseerde longarts, ik ben toch geneigd de arts te geloven

Zonnehoed

Zonnehoed

06-09-2020 om 18:10

Haha

Het is zeker een kutkind Los van de incubatietijd was dit gewoon een rotstreek om TS dwars te zitten. Zeker als haar moeder er ook hetzelfde over denkt... werk aan de winkel voor je man om met zijn dochter te bespreken wat er allemaal aan de hand is dat ze dit flikt.

Zonnehoed

Zonnehoed

06-09-2020 om 18:12

Tegelijk gepost, maar ik vind het dus wel een rotstreek. Overigens is de term kutkind in mijn omgeving een beetje een grap onder vrienden met een partner met kinderen die de relatie willen frustreren, dus til er vooral niet te zwaar aan.

Annemarie

Ik had de informatie van de website van kno-specialisten. Je weet wel, die mensen die gespecialiseerd neuzen in neuzen, waar de neusverkoudheid met snot zich afspeelt. Gelukkig zit een verkoudheid niet in je longen

skik

Zonnehoed

Zonnehoed

06-09-2020 om 18:22

Maar skik

Het maakt toch niet uit of die verkoudheid nou door de dochter is veroorzaakt of niet? Het ging om haar gedrag, waarmee ze haar vader en TO zou kunnen besmetten, waardoor TO haar mantelzorgtaken niet kan uitvoeren. Dat is gewoon echt niet ok.

Zonnehoed

En ik denk dat het vooral om feit ging dat het een stief-dochter was. Zo'n kind waarvan je uberhaupt al weinig mee op hebt. Tenminste dat lees ik tussen de regels door.

ElenaH

ElenaH

06-09-2020 om 19:20

Niet krijsen voor je geslagen wordt

'Nu is mijn man vanochtend ook snotverkouden wakker geworden. Ik heb de komende 2 dagen dus alles moeten canceled en morgen een afspraak maken voor test.
Maar ik ben zo kwaad, '

Wacht nou eerst de uitslag van de test even af, voor je kwaad wordt. Zelfs als je stiefdochter haar verkoudheid heeft overgedragen, hoeft dat toch helemaal geen corona te zijn? De kans is 2 %.

'Aangezien wij verder beide thuiswerken en niet weg zijn geweest kan het ook niet van een ander zijn'

Wat een onzin. Je hebt het over minder dan 48 uur dat je thuis bent gebleven van het revalidatiecentrum, je sport en je werk, natuurlijk zijn er 1001 andere manieren waarop je man het gekregen kan hebben.

'Na aandringen, ex vrouw zag dat eerst niet zitten, zelfs de GGD gebeld voor een test voor de kinderen. Ggd wilde niet testen aangezien ze geen koorts hadden en niet hoesten!! Mijn man ook geprobeerd en weer nee.'

De GGD gaat er dus vanuit dat je stiefdochter géén corona heeft. Dus waarom blaas je dit zo op?

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.