Getest! De meest hippe en kidsproof slaapbank, die ligt als een boxspring (en met kortingscode!)
Algemeen Ouderschap Algemeen Ouderschap

Algemeen Ouderschap

Lees ook op
Guera

Guera

27-02-2017 om 17:36

Tot welke leeftijd zoon en dochter samen in vakantie kamer?

Vroeg het me ineens af. Meestal boeken we 2 of 3 kamer appartement waarbij we 2 slaapkamers hebben. 1 voor ons en 1 voor de kinderen een jongen en een meisje. Ze zijn nu 11 en 14. Ging vorig jaar prima maar bedacht me ineens of we hier op termijn iets mee moeten. Hoe doen jullie dat? Of gewoon samen?


Phryne Fisher

Phryne Fisher

27-02-2017 om 17:43

Incidenteel

Die van mij hebben hooguit eens een nachtje een kamer gedeeld in een overnachtingshotel of op een boot. Dan hebben we een driepersoonskamer. In huisjes deel ik meestal een kamer met mijn jongste, en komende vakantie hebben we allemaal een eigen kamer. Jongste heeft echter al aangegeven dat ze waarschijnlijk liever een kamer deelt met mij.

Hanne.

Hanne.

27-02-2017 om 17:51

hier met 3

Geem idee. Hier delen ze vaak met zijn drieën (6, 11, 13) een kamer. Gaat tot nu toe redelijk al laten we de jongste vaak in ons bed in slaap vallen.

Als wer een huisje met 3 slaapkamers hebben is het meestal heibel wie er alleen en wie met zijn tweeën mag. Want de jongsten willen ook graag een kamer alleen.

Ik ben er nog niet uit maar zie ook geen grote bezwaren mbt delen van een kamer. Ze hoeven er alleen maar te slapen.

Jaina

Jaina

27-02-2017 om 18:14

Samen

Als ik voor iedereen apart een kamer moest boeken gingen we dus echt nooit meer op vakantie. Ik stapel ze op kamers, 3,4,5 tegelijk, wat maar past
Op vakantie slapen ze er toch alleen maar en verder zijn we de hele tijd weg.
Nu we alleen nog met de jongste kinderen op vakantie gaan hebben we wel meer ruimte uiteraard.
Jongens en meisjes delen lijkt me geen enkel punt voor de vakantie. Het is alleen maar een slaapplaats verder.
Ik moet wel zeggen dat als het kan ik meestal een indeling maak jongens en meisjes apart maar als dat niet uitkomt ga ik er geen extra kamer voor huren of een nog groter huisje.
Op dit moment slaapt meestal mijn jongste zoon met oudste nichtje op een kamer en mijn jongste dochter met jongste nichtje. Die verdeling werkt het fijnst. Soms slapen ze ook met z'n vieren op een kamer. Dat is ook prima.

Vivianne

Vivianne

27-02-2017 om 18:16

Is het meisje 14?

Als de oudste het meisje is, zou ik met dochter overleggen of zij nog op één kamer wil liggen met de jongste (jongen). Mijn verwachting is dat een jongen van 11 geen bezwaar heeft. Natuurlijk kun je, na overleg met de dochter, ook met de zoon overleggen.

Hier zijn de pubers al weer ouder en ligt oudste (meisje) zonder problemen op de kamer met een 2 jaar jongere neef. Maar dat was een paar jaar geleden anders.

Dendy Pearson

Dendy Pearson

27-02-2017 om 18:31

Hier wel gemopper erover

Dochter van 14 vindt het knap irritant dat ze een ksmer moet delen met broer van 8. Niet zozeer omdat het een jongen is maar wel omdat hij jonger is en dat zij dus later op de avond rustig moet doen. Helaas voor haar hou ik daar geen rekening mee. Want een extra kamer kost meer en de wereld draait niet alleen om haar.

Guera

Guera

27-02-2017 om 20:18

Oudste is jongen

Dank voor de reacties. De oudste is een jongen. Ik hoor ze nooit zeuren. Vroeger toen ze kleiner waren was het altijd: hij kucht. Zij draait. Hij ademt. Zij zucht. Dan lieten we ze op aparte kamers inslapen. Nu deze vakantie liggen ze samen in 2 persoonsbed. En ineens da ht ik: goh tot hoe lang kan dit eigenlijk nog......

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

27-02-2017 om 20:27

14 en 17

En vorig jaar gezucht.

Ik zou er niks aan verzenden totdat ze er zelf over beginnen.

Klein tentje mee evt

Wij hadden op een gegeven moment een tentje mee. Toen was oudste 16 en jongste 14. Wilde ook apart...maar heeft toch in de stacaravan geslapen want in de tent werd e zo vroeg wakker klaagde ze

Half a twin

Half a twin

27-02-2017 om 21:52

wij kamperen

Tijdens een overnachting gaan we allemaal tegelijk naar bed slapen we allemaal in de vouwwagen. Als we langer staan komt de bijzettent uit de wagen, een tent met 2 slaapcabines. Ieder zijn eigen zooi in zijn eigen "kamer". En dat al een jaar of 5. Kinderen zijn nu 15 en 12.
Dochter wilde vanaf een jaar of 10 een eigen "kamer". Was de vuile onderbroeken en andere rommel van broer helemaal zat. Als we ooit een huisje huren gaat mijn voorkeur uit naar 3 slaapkamers, willen de kinderen samen dan kan dat maar hoeft het niet. Kan ik een eigen kamer nemen om het gesnurk van de zaagmachines hier in huis een keer te ontvluchten.

Vivianne

Vivianne

27-02-2017 om 22:03

In jullie geval zou ik niets doen

De pubers hebben zo te lezen er zelf geen last van.
Ik zou wel alert blijven / open staan voor opmerkingen van één van beiden.
Jongste (meisje) moet zich wel veilig voelen bij een oudere broer. En oudere broer moet zich niet ongemakkelijk gaan voelen dat zijn zusje zo groot (lees vrouw) wordt.
Een tweepersoonsbed zou dat minder prettig kunnen zijn.

Zon

Zon

27-02-2017 om 22:12

bed

Is het echt een tweepersoonsbed? Want vaak zijn dat toch 2 eenpersoonsbedden tegen elkaar aan. Wij halen deze op vakantie uit elkaar omdat onze kinderen dan beter slapen. De jongste heeft namelijk de neiging om in zijn slaap tegen de oudste aan te gaan rollen. Betreft hier 2 jongens maar de oudste kan dan niet goed slapen. Ook is het handiger als er eentje langer uitslaapt dan de ander, die kan kan zonder te storen uit bed stappen en naar de woonkamer gaan.

Triva

Triva

28-02-2017 om 01:33

nee

Een tweepersoonsbed zou ik echt NOOIT doen! Dat vind ik te ver gaan.

Gene

Gene

28-02-2017 om 07:18

Te ver

Waarom dan precies?

Triva

Triva

28-02-2017 om 08:21

gewoon

Ik ga geen twee pubers verplichten om in 1 bed te gaan liggen. Mijn zonen moeten er zelfs al niet aan denken. Vind ik echt raar en ik verbaas mij er over dat er gevraagd wordt hoe lang een tweepersoonsKAMER kan terwijl de kinderen in een tweepersoonsBED moeten liggen.

Tijgeroog

Tijgeroog

28-02-2017 om 09:07

Oh...

Ik sliep ook tot en met m'n 18e met m'n broer in een tweepersoonsbed. (Hij is 3 jaar jonger) En tot en met m'n 17e in een tentje. Daarna niet meer omdat ik niet meer mee ging (met de tent) of omdat m'n vriend ook mee ging (op wintersport, hotel) en ik daarmee een bed deelde. Later hebben we met z'n drieën onderweg ook wel eens een 3-persoons kamer gedeeld.

Tijgeroog

Tijgeroog

28-02-2017 om 09:10

Te snel verzonden

We hadden regelmatig ruzie over vanalles en nog wat, maar hebben hier nooit problemen over gemaakt. Het hoorde er gewoon bij, zo ging het nou eenmaal dus het kwam ook niet in ons op om er over te klagen of het anders te willen. En het was ook best gezellig.

Kaaskopje

Kaaskopje

28-02-2017 om 09:11

Triva

Guera heeft er vast niet meteen aan gedacht, dat jij dat het vreemd zou vinden ze in de tweede reactie het bed pas noemde.

Het ene stel broers/zussen, of broers/zussen is het andere niet. Ik heb de indruk dat er nu vraagtekens bij gezet worden, vanwege het idee dat broer ouder is en het ongemakkelijk kan worden doordat hij de natuur misschien niet helemaal onder controle kan houden. In jouw geval kan dat ook voor beide jongens gelden. Mijn dochters zouden nog steeds bij elkaar in bed kunnen, als ze daar geen bezwaar tegen zouden hebben. Dat wordt niet raar gevonden.

Triva

Triva

28-02-2017 om 09:31

Kaaskopje

Ja ik vind het vreemd als je je afvraagt of twee pubers nog wel op een tweepersoonskamer kunnen terwijl ze dus in werkelijkheid ook nog eens in een tweepersoonsbed liggen. Jij niet? Het een is toch echt een stapje verder dan het andere.

Ik heb nooit met iemand anders in een tweepersoonsbed gelegen (dus onder 1 dekbed) dan met mijn man. Ik heb er geen behoefte aan om iemand anders te voelen. Dat twee zussen dat wellicht anders vinden kan maar daar gaat het hier toch niet om? Twee aparte slaapzakken zou overigens al weer beter zijn maar nogmaals: mijn zonen gaan echt niet onder een tweepersoonsdekbed en mijn zonen zouden dat ook niet willen met een zusje.

Triva

Triva

28-02-2017 om 09:33

overigens

ja de natuur onder controle houden is één maar mag je het niet ook gek vinden als puber dat je in een tweepersoonsbed moet liggen zoals alleen partners dat doen? Dat ook zussen of vriendinnen dat doen weten wij maar dat kun je toch anders zien als broer en zus of als broers.

Kaplablokje

Kaplablokje

28-02-2017 om 09:38

Tweepersoonsbed

Staat voor mij niet gelijk aan tweepersoonsdekbed. Dat vind ik met niemand fijn. Als we er toch eens een keer een treffen in een hotel of zo eindig ik in de praktijk met het dekbed en mijn man met niets. Met zijn instemming overigens, hij heeft het niet snel koud. Of ik ga aan de andere kant van het bed liggen dan anders. Meestal zijn het in een vakantiehuisje twee losse bedden en in ieder geval twee losse dekbedden. In ieder geval in de huisjes die wij huren, gelukkig.

dat snap ik niet

Waarom het anders zou zijn als twee zussen in 1 bed slapen dan als 2 broers in 1 bed slapen.

Ik zie het probleem trouwens sowieso niet.

Triva

Triva

28-02-2017 om 09:52

Jippox en algemeen

Daar begon Kaaskopje mee, niet ik. Ik heb die ervaring niet.

Overigens (algemeen) weet ik dat je vaak eenpersoonsdekbedden hebt maar ik heb dat ook net zo vaak niet meegemaakt. Twee slaapzakken zou ik nog acceptabel vinden als de betreffende personen dat zelf willen.

Het gaat mij er vooral om dat jongens van 14 binnen enkele maanden heel erg snel kunnen veranderen. Die ervaring heb ik. Zowel lichamelijk als psychisch. Dus als ze in februari iets nog geen enkel probleem vinden kan dat een half jaar later 180 graden omkeren. Dat wil ik wel graag even meegeven.

Kaaskopje

Kaaskopje

28-02-2017 om 09:56

Triva

Ik slaap met mijn man niet eens in een bed zoals jij waarschijnlijk verstaat onder 'met je partner'. Ik ben bovenmatig gesteld op een eigen plek, met een eigen deken. Wij doen dat op 1.40 breed. Een bed in een vakantiehuisje is meestal 2 x 90. Twee bedden die desgewenst ook uit elkaar geschoven kunnen worden.

Net als Jippox snap ik ook niet waarom jij onderscheid maakt tussen broers en zussen. Zeker niet voor een vakantiehuisje, waar meestal twee eenpersoons dekbedden liggen.

Kaaskopje

Kaaskopje

28-02-2017 om 10:03

Triva

Ik zie dat je tijdens mijn getyp ook weer gereageerd hebt. Twee dekbedden zou jij dus ook wel acceptabel vinden?

Als ik in februari een vakantie zou boeken voor juli en in februari zouden mijn zoons nog akkoord gaan met een gezamenlijke kamer en eventueel bed, zou ik toch echt verwachten dat ze er het beste van maken in juli. Als ze binnen dat tijdsbestek een onbespreekbaare ommezwaai van 180 procent maken, zou ik dat best zorgelijk vinden.

Triva

Triva

28-02-2017 om 10:26

Kaaskopje

Ik vermoed dat het nu niet eens aan de kinderen gevraagd is

Jij begon met zussen, ik heb het niet over zussen gehad voor jij begon maar als jullie niet begrijpen dat er verschil kan zijn tussen of twee zussen/vrienden of twee broers of een broer en zus kunnen we wel ophouden met de discussie.

De meeste tweepersoonsbedden die ik krijg op vakantie zijn voor ons een vorm van inschikken: wij zijn gewend aan 2x90 bij 220. Wat we krijgen is meestal toch echt 140 bij 200, zeker in stacaravans.

Triva

Triva

28-02-2017 om 10:27

zorgelijk?

Waarom is het nu opeens weer zorgelijk dat een jongen ergens rond 14/15 niet meer met iemand anders in een tweepersoonsbed wil omdat opeens alles is gaan groeien en hij opeens bang is dat hij per ongeluk tegen iemand aan gaat liggen in bed? Dat jij dat niet begrijpt vind ik dan weer zorgelijk.

Li

Li

28-02-2017 om 10:28

wat vinden ze zelf

Ik zou het niet doen als een van de twee het zelf vervelend vindt. Onder één dekbed zou ik zelfs met man niet willen, maar als we voor één nacht ergens terecht komen waar dat toch zo is, dan nemen man en ik dat bed. Tot nu toe is ons huwelijk daartegen bestand gebleken .

Een oplossing die wij ook wel gebruiken: een vrouwenkamer (3 stuks) en een mannenkamer (2 stuks). Dat doen we vooral als de kamers ver van elkaar af liggen, zodat er altijd een volwassene bij slaapt.

Evelien

Evelien

28-02-2017 om 10:33

wauw

Hier heb ik met twee pubers (dochter en zoon, dochter volgende week 17, zoon 14) echt nog nooit over nagedacht!! Bij ons is het vanzelfsprekend dat de kinderen samen op een kamer gaan, bij voorkeur in 2 aparte bedden. Maar als we op vakantie (we reizen nog wel eens rond met dus veel verschillende hotels onderweg) voor hen een tweepersoonsbed treffen dan verandert daar niets aan.

Het is te duur en ingewikkeld om voor de kinderen aparte kamers te boeken.

Ze zouden best aparte kamers willen maar niet vanwege jongen-meisje dingen maar omdat de ene een vroege vogel is (en dan lawaai/licht gaat maken) terwijl de andere liever wil uitslapen.

En zelfs (?) als onze zoon de oudste zou zijn geweest zou het, denk ik, niet bij me opgekomen zijn onze in andere kamers te doen.

Ben zelf ook met oudere broer altijd op een kamer geweest in de vakantie en echt geen haar aan me hoofd dat dacht dat dat niet "passend" zou zijn vanwege de ontwikkeling/hormonen van mijn broer (of mij).

Ik vraag me oprecht af of degenen die hun kinderen niet samen op een kamer willen slapen na een zekere leeftijd, een aanleiding hebben om dat te bedenken? Ik kan me er bij mijn twee kinderen niets bij voorstellen.

Dees

Dees

28-02-2017 om 10:57

Nooit te oud

Kamer delen tot ze niet meer met je mee op vakantie willen.

Kaaskopje

Kaaskopje

28-02-2017 om 11:25

Triva

Ik heb geen broers, maar ik weet wel dat mannen samen een bed kunnen delen zonder daar vreemde gedachtenkronkels aan te verbinden. Alles staat of valt bij wat mensen zélf prettig vinden, tot waar hun grens gaat en niet wat de butienwereld of zelfs hun moeder er van maakt. Ik vind het echt apart dat jij zo'n groot onderscheid maakt tussen twee zussen en twee broers. Je maakt er van alles van, terwijl dat helemaal niet nodig is.

Wat betreft ongemak doordat er opeens van alles gebeurt met puberjongens in hun slaap of als ze wakker worden, dat begrijp ik. Maar in vakantiehuisjes zijn vaak eenpersoonsdekbedden in bedden die zo ruim zijn, dat je niet lepeltje lepeltje hoeft te liggen en dus niet geconfronteerd hoeft te worden met gênante verrassinkjes.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.