Algemeen Ouderschap Algemeen Ouderschap

Algemeen Ouderschap

Lees ook op
abroad

abroad

03-04-2010 om 15:34

Als je wilt emigreren

In het huidige politieke klimaat begint toch steeds meer het gevoel te komen, ik wil hier weg. Maar waarheen? En hoe pak je het aan? Ik wil ook werk in het land waar ik me zou gaan vestigen. En wat voor werk zou je als buitenlander kunnen verwachten? Zijn er hier ervaringsdeskundigen?


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Primavera

Primavera

03-04-2010 om 16:18

Binnen europa of buiten europa?

Binnen Europa is vrij simpel, je Nederlandse diploma's zijn gewoon erkend en meestal kun je het werk doen wat je in Nederland ook deed.
Weggaan om alleen het politieke klimaat is lastiger. Je weet niet precies wat je in een buitenland treft en ook daar kan het in de loop van tijd weer veranderen. Bovendien verandert er bij emigreren nog al wat meer dan de politiek. De mentaliteit is vaak toch anders en moet je passen. Bij mij paste de zuid-europese mañana-je-leeft-nu mentaliteit, terwijl anderen juist helemaal kriegel zouden worden van zo'n zeer losse planning in het leven en misschien een stuk gelukkig zouden zijn in wat meer noordelijker landen.
Groeten Primavera

Rembrand

Rembrand

03-04-2010 om 17:07

Ik zou het wel weten.

Als ik weg zou willen ( en dat wil ik niet ) zou ik naar Nieuw Zeeland gaan. Dat is voor ons gezin vrij eenvoudig omdat ik een Nieuw Zeelandse man heb. Wij komen er dus makkelijk in. Dit is voor mensen die niet van Nieuw Zeelandse afkomst zijn een stuk moeilijker.
Aan mijn verhaaltje heb je dus weinig
M.

tonny

tonny

03-04-2010 om 17:56

En waar vind je een land waar het politieke klimaat je enorm aan

Ik ben heel benieuwd welk land je dan in gedachten hebt.

abroad

abroad

03-04-2010 om 17:58

Tonny

dat is nog een punt van aandacht inderdaad, dat weet ik dus nog niet. Probleem is natuurlijk dat binnen Europa nog steeds Europa zoveel in de melk te brokkelen heeft.

Massi Nissa

Massi Nissa

03-04-2010 om 18:10

Ik zou het wel weten

1) Finland (klimaat, natuur, mentaliteit) of 2) Zuid-Europa (cuisine, droge warmte voor de zere botjes). Ik zou best weg willen, maar kan de gedachte niet verdragen dat ik dan mijn familie en beste vrienden nog maar 1 keer per jaar zou zien. Ik ben familieziek.
Groetjes
Massi

Maylise

Maylise

03-04-2010 om 19:25

Abroad

Je hebt twee mogelijkheden:

1) of je blijft binnen de EU.Dan kan je gewoon verhuizen en heb je geen gedoe met visa en dergelijke. Dat is betrekkelijk eenvoudig voor elkaar te krijgen.

2) of je gaat buiten de EU. Dan zul je ongetwijfeld te maken krijgen met visa en dergelijke. Voor veel landen is het helemaal niet makkelijk om een visum te krijgen. Bovendien zijn het vaak lange procedures die veel tijd en geld kosten.

Eerst zou ik een afweging maken welk land ik heen zou willen in jouw geval. Omdat je daar ook in je inkomen zal moeten voorzien zul je dus moeten kijken waar je eventueel aan de slag zal kunnen. Dat zal weer afhangen van welke talen je allemaal spreekt, je diploma's, ervaring en de economische situatie in het land waar je heen wilt. Het is meestal zo dat ze waar je ook heen gaat toch niet echt op je zitten te wachten dus de kans is groot dat je financieel een stap terug moet doen als je ergens anders opnieuw wilt beginnen. Tenzij je natuurlijk een heel specialistisch of een veel gevraagd beroep hebt.

Je kan natuurlijk gewoon op internet kijken of je banen ergens ziet die je aanspreken en dan gaan solliciteren en dan zie je wel waar je terecht komt. Of je kan heel weloverwogen voor een bepaald land gaan en je helemaal daar op richten.

Ik ga zelf deze zomer verhuizen naar Frankrijk. Hoewel het best een "makkelijke" verhuizing is in de zin dat we weinig papier gedoe hebben en dat ik al een baan gevonden heb aldaar brengt het alsnog veel geregel en gesleep met zich mee. Dus hoewel dit waarschijnlijk een van de makkelijkste emigraties (dat woord is veel te groot, verhuizing gebruik ik liever)alle tijden is kost het alsnog veel energie.

Verhuizen vanwege de politieke situatie is natuurlijk sowieso lastig want waar wil je dan heen? Nederland is zeker niet perfect maar overal is wel wat. Politiek gezien is Nederland toch een van de meest stabielere landen.

Ik zou in elk geval eerst goed nadenken over waar ik heen zou willen, of het realistisch is daar heen te willen gaan (ivm visa, economische situatie) en of het echt alle energie waar is die een verhuizing naar een ander land nu eenmaal met zich meebrengt.

Maylise

Tihama

Tihama

03-04-2010 om 19:48

Waarom wil je weg?

Je wil weg om het politieke klimaat. Ik vind dit een beetje onduidelijk. Bedoel je nu de opkomst van de PVV? Of vind je dat er nog niet genoeg gedaan wordt? Of vind je de richting waarin de bezuinigingen nu lijken te gaan de verkeerde kant op?

Afhankelijk van waarom je weg wilt is pas te bedenken welk land dan een beter politiek klimaat heeft dat meer bij jou aansluit. Er zijn trouwens diverse fora waar je veel emigranten kunt vinden. Die kunnen je dan ook meer inzicht geven in hoe het er in zo'n land werkelijk aan toegaat.

Tihama

Lidie Schoonhoven

Lidie Schoonhoven

03-04-2010 om 20:47

Weg omdat je weg wilt of omdat je ergens naar toe wilt?

Ik ben van mening dat weggaan omdat je weg wilt, veel minder kans van slagen heeft dan weggaan omdat je ergens naar toe wilt.
Vanuit een negatieve inslag (ik vind het hier niet fijn)zoekt zoveel lastiger omdat je niet weet wat je wilt behalve dat het niet zo moet zijn als hier.
Als je weet wat je wilt en waar dat te vinden is, dus vanuit een positieve inslag, is veel constructiever.
Ik zou me dus eerst concentreren op wát je wilt en waar dat te vinden is.

vlinder72

vlinder72

04-04-2010 om 10:14

Tip

Kijk eens naar wat oude afleveringen van Ik Vertrek. Kan je op internet wel terugvinden. Een van de dingen die je steeds terugziet zijn heel teleurgestelde mensen die erachter komen dat het gras elders echt niet groener is dan in Nederland. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je niet zou kunnen emigreren. Maar weggaan omdat het politieke klimaat je niet aanstaat, is meestal niet zo succesvol. Wil je emigreren dan ga je eerst kijken wat je wilt en waar naar toe. Heb je kinderen? Hoe ga je dat dan aanpakken. Scholen, woning etc. Hoeveel geld heb je om te besteden etc. etc. etc. En onthoudt emigreren betekent ook heel, heel hard werken. Oh, en een taal kan je leren dus dat kan geen beperking zijn. En misschien ook een idee. De keuze van een krant kan ook je beeld van Nederland veranderen. Of het bekijken van andere t.v. programma's. Geen idee welk politiek klimaat je eigenlijk bedoelt maar soms is het verstandig om wat minder te luisteren naar wat iedereen vindt en denkt en gewoon je eigen leven te leiden.

reina

reina

04-04-2010 om 10:26

Abroad

Je vraag is wel heel vaag. Waarom wil je weg, wat geeft je het gevoel naar elders te willen? Welk werk heb je, dat maakt nogal wat uit. Heb je kinderen, in hoeverre vind je het belangrijk hoe de scholen ergens georganisserd zijn? Hoeveel geld heb je, kun je direct een woning kopen of moet je op een andere manier aan onderdak kopen? Is het uit ideële overwegingen of zoek je juist een beter financieel klimaat? Etc etc. Ik denk dat het gras elders altijd groener lijkt. Ik zie ook veel wat me niet bevalt, maar dat zie ik in andere landen ook. Ik zou me graag tijdelijk elders vestigen, maar weet ook hoe moeilijk het is familieleden maanden of langer niet te zien en ik zou wel mijn basis hier willen houden, want veel dingen zijn hier gewoon wel goed geregeld, ook als je ziek of werkloos wordt (ik weet dat dat ook veel beter zou moeten, maar dat geldt voor heel veel landen....). En ook in andere landen kan het klimaat veranderen, recessie is wereldwijd, politiek klimaat overal aan verandering onderhevig. Nu lijkt het of ik wil zeggen dat je het niet moet willen, dat is niet zo, maar blijf wel reëel!

abroad

abroad

04-04-2010 om 11:43

Verschillende

redenen maken dat ik hierover denk, het zijn nog maar hersenspinsels hoor, maar vooral de opkomst van de PVV, de aanstaande bezuinigingen, de intolerantie en onvrede die je om je heen voelt en merkt....De drukte in ons kleine kikkerlandje...Met een aantal kinderen (ik heb inderdaad kinderen) die al die prikkels om zich heen ook maar moeilijk kunnen verdragen....

Maar ik besef ook dat het een grote stap is, en omdat ik eigenlijk ook nog niet goed weet waarheen dan, vroeg ik me gewoon af, hoe begin je? Waar begin je? Inderdaad, een land. Er zijn veel mooie landen. Scandinavie trekt me wel, maar inderdaad, ook de zuidelijker gelegen landen. Het is lastig....misschien gaat het hem ook wel niet worden.
Voor famillie maakt het me niet uit, daar heb ik nu ook al niet veel contact mee...

Abroad

Ook in andere landen is het vaak druk, vooral op plekken waar gewerkt wordt. En je zult waarschijnlijk wel moeten werken om te leven.
In Nl zijn natuurlijk ook veel rustiger streken. Bijvoorbeeld Noord-Friesland, Oost-Groningen, delen van Overijssel of Limburg. Daar kan je natuurlijk ook heen verhuizen. Maar daar is dan weer minder werk...

Dendy Pearson

Dendy Pearson

04-04-2010 om 14:17

Noorwegen

Als mijn man zou willen woonde ik allang in Noorwegen. Maar hij is chronisch ziek en durft niet te emigreren. Helaas voor mij
Op Norsk.nl vind je veel informatie over emigratieprojecten. Er zijn daar gebieden waar ze heel graag nederlanders hebben.

grt Dendy

Nele

Nele

04-04-2010 om 19:22

Fladderbeestje

"Als ik ooit een kist met geld opgraaf zou ik het nog eens heroverwegen. Hoewel een huisje in Zeeuws Vlaanderen of zo ook prima zal voldoen Ver weg van de drukte, en dan leven met een kip, een geit en een moestuin! (hoe ik dat dan doe in de winter, als de tuin kaal is? Ach... Dat zien we dat dan weer ). "

Moet je doen! Hartstikke fijn wonen hier in Oost Zeeuws Vlaanderen. Rustig, vriendelijke mensen en helemaal niet zo afgelegen als mensen altijd denken...

Nele

Nele

04-04-2010 om 21:21

Geeft niks fladderbeestje,

Je hebt gelijk, zee is geweldig! Maar ik zou helemaal knettergestoord worden van die toeristen-tsunami voor mijn deur elke zomer
Groeten uit de meest vlaamse stad van Nederland

Soms een oprisping

mijn vriend wil een andere baan, die kan hij voorlopig niet krijgen in Nederland. Ik heb werkelijk geen idee hoe snel het eerste buiten NL voorbij gaat komen maar ik denk dat hij het dan maar moet doen en dan zien we wel. Laatst had hij een oprisping voor Australie, ik kreeg het gelijk benauwd.

Ik wil niet weg vanwege de politiek, niet meer, een paar jaar geleden wel. Ik was een paar maanden geleden in Italie met mijn vriend waar hij moest zijn voor zijn werk, in een heel mooie stad maar ik zou toch doodongelukkig worden als ik daar dan in zo'n dure villa met mijn kinderen alleen de hele tijd zou zijn, of die kinderen van school naar zo'n internationale school waar ik niemand ken, geen werk. Nee ik wil niet weg uit onze omgeving hier. Dus we zien wel.

Ik weet wel dat ik heel erg blij ben met dit huis, met het leven wat mijn kinderen hier hebben, mijn vrienden en kennissen hier in de buurt, Amsterdam om de hoek waar we allebei werken, het strand de duinen. Nee ik wil in Haarlem blijven en dan zal hij dus (als het er echt van komt) tussen zijn werkplek in het buitenland en ons moeten gaan pendelen.

Bastet

Bastet

05-04-2010 om 08:28

Fladderbeestje

Ik ga voor een huisje op het strand van terschelling..
Bastet

Ellen Wouters

Ellen Wouters

05-04-2010 om 09:51

Dat soort voorbeelden snap ik dus niet

Manda schreef al dat ze niet meer weg wilde vanwege de politiek, maar noemde daarna Italie.

Als je de politiek in NL een reden vindt om te emigreren, dan is Italie (ook los van de eenzame villa) toch ook geen optie? Italie is een fantastisch en prachtig land, maar als er nou ergens een vreselijke politiek is...

Australie (door meer mensen genoemd) zal vast ook fantastisch zijn, maar heeft vreselijk strenge immigratieregels. Als je NL niet gastvrij genoeg meer vindt, vraag ik me af of Australie dan beter zal bevallen.

Tihama

Tihama

05-04-2010 om 13:10

Ellen

Dat is nu inderdaad net de tegenstrijdigheid. Veel landen hebben een strenger toelatingsbeleid dan Nederland. De PVV pleit voor een strenger toelatingsbeleid. Het strengere beleid dat de PVV wil is vaak maar net gelijk aan het nu al bestaande beleid van Canada en Australie, Verenigde Staten en Nieuw-Zeeland. Dus als je nu NL wil verlaten vanwege een partij die een strenger (discriminerend) toelatingsbeleid wil om dan naar een land te verhuizen dat al een strenger toelatingsbeleid hééft, dan ben je naar mijn mening paradoxaal bezig.
Het verschil is dat de PVV openlijk zegt dat ze geen mensen met een niet-blanke huidskleur of islamitische religie willen, terwijl de andere landen hetzelfde effect bereiken door statistische discriminatie. Je hoeft maar een klein stukje te graven in de Australische aboriginals historie om een stuk minder vrolijk te worden over dit land.
Overigens: nog steeds stemt 80% van de bevolking nog steeds bewust GEEN PVV. Misschien zijn bij mij glazen eerder halfvol dan halfleeg. De zon schijnt vandaag trouwens ook volop, slechts af en toe onderbroken door een wolkje

Tihama

abroad

abroad

05-04-2010 om 13:52

Duidelijk

zo'n stap neem je niet lichtvaardig, dat was ik ook niet van plan hoor. Ik moet me gewoon eerst nog meer in de materie verdiepen. Die programma's "ik vertrek" ga ik zeker eens bekijken en ook de andere tips....misschien is de conclusie wel, het gras is inderdaad niet groener daar.

De tip om naar Groningen of Friesland ofzo te verhuizen....je moest eens weten hoe hoog dat op ons verlanglijstje staat. Maar inderdaad, we willen ook graag onze inkomsten behouden. Weliicht zouden we met iets minder toe kunnen omdat de huizen daar nog wat goedkoper zijn, maar dan nog...Maar weer hopen op een prijsje inderdaad....

Kaaskopje

Kaaskopje

05-04-2010 om 14:32

Fladderbeestje

Ik heb er op school gezeten en er vlakbij gewoond. Een plaats als Egmond moet je niet idealiseren hoor. Als je graag echt wil 'integreren' moet je daar je best voor doen. In de zomer is het gezellig vanwege de toeristen (als je daar van houdt), in de winter is het vrij doods. Als je kinderen snel overprikkeld raken vraag ik me wel af of je naar een toeristenplaats zou moeten gaan. Voor het voortgezet onderwijs moet je áltijd minstens 6/7 km fietsen.

Kaaskopje

Kaaskopje

05-04-2010 om 14:51

Emigrantendochter

Ik ben een emigrantendochter Ik ben in het buitenland geboren en mijn ouders zijn na een lange periode in Nederland opnieuw geëmigreerd.
Ik denk dat je pas moet emigreren als je je doel eerlijk in kaart hebt weten te brengen.
- Het klimaat
- De mentaliteit
- De ruimte
- Arbeidsmogelijkheden
- ...
Politiek kan belangrijk zijn, maar ik denk dat je amper een land tegen zult komen waar je écht een positiever beeld ziet dan in Nederland. Je moet óveral opboksen tegen vooroordelen, lokaal moraal, houding tegenover buitenlanders enz.
Ik zou gewoon voor het avontuur wel eens naar een ander land willen. Niet omdat ik verwachtingen heb elders leukere mensen en een beter politiek klimaat te vinden, maar als ik programma's zie waarin Nederlanders zich in het buitenland moeten aanpassen verdwijnen mijn avontuurlijke neiginkjes eigenlijk ook weer net zo snel. Het is allemaal niet zo makkelijk en zeker niet romantisch. Het is hard aanpakken en van onderafaan een nieuw bestaan opbouwen. Bij de meeste banen zul je afhankelijk zijn van een omgeving waar veel mensen wonen, geen rust dus, tenzij je de mogelijkheid hebt een eigen bedrijf op te starten of te rentenieren. Als je ver weg je baan kwijt raakt wat dan? Als je er heengaat omdat je denkt dat je kinderen daar meer kansen krijgen... zitten je kinderen daarop te wachten?
Dat je erover fantaseert vind ik heel begrijpelijk. Dat heb ik dus ook wel eens gedaan. Nu de realiteit...

Primavera

Primavera

05-04-2010 om 15:14

Je bent vaag in wat je wil

Beste Abroad,
Aan de ene kant ben je vaag in wat je wilt en aan de andere kant wil je eigenlijk dat teveel hetzelfde blijft. Dat gaat niet als je gaat emigreren. Als iemand gaat emigreren gaat er juist een heleboel veranderen. Je krijgt niet alleen meer rust, je krijgt een hoop burocratisch gedoe, meer onzekerheid wat werk betreft (tenzij de firma waar je al voor werkt besluit je internationaal uit te zenden, maar dat is helemaal niet rustig). Je gaat niet hopen op een prijs, maar kijkt welke prijs je redelijkerwijze voor je woning zou kunnen krijgen en hoeveel een voor jouw geschikte woning in het uitverkoren land zou kunnen kosten. In sommige landen, vaak in Oost-europa kun je voor een relatief lage prijs heel mooi wonen, maar je krijgt wel dat je je helemaal moet integreren in een andere cultuur met vaak on-Nederlandse mentaliteit, een andere taal en je moet nieuwe contacten maken. In het ene land is dat makkelijker dan in het andere en het kan in een land zelf ook nog eens van regio tot regio verschillen.

Hierboven wordt Italië wel eens genoemd, wat ik goed ken omdat ik er woon. Het is een land wat een uitstekende bestemming kan zijn als je het voor het weer doet, of de relaxte en minder planmatige levensstijl, heerlijke keuken, hartelijke mensen en veel betere integratie en acceptatie in de bevolking van mensen die een handicap hebben. Daar staat tegenover dat het politiek gezien altijd al een puinhoop is geweest van links tot rechts zonder uitzonderingen en we hier ipv Wilders de Lega met Bossi hebben die niet alleen buitenlanders (vooral buiten de EEG) discrimineren, maar ook iedereen die tot de derde of vierde generatie toe Zuid-Italiaanse wortels heeft en daardoor bij voorbaat als minder wordt beschouwd dan degene die in het plaatselijke gehucht uit plaatselijke ouders ter wereld zijn gekomen ongeacht de aangetoonde capaciteiten. En verder is er de tegenstelling dat aan de ene kant mensen met een handicap hier veel meer erbij horen, maar aan de andere kant het aantal aanpassingen om het gewoon iemand in een rolstoel makkelijker te maken om zelfstandig zich te kunnen verplaatsen juist erg in gebreke blijven en je daardoor altijd afhankelijk blijft door behulpzame voorbijgangers. Ook het bureaucratische doolhof om alleen maar je plichten na te komen en je rechten op te eisen vergt enig puzzelwerk voor wie van buiten komt.
Ik denk bijvoorbeeld niet dat Manda hier snel zou vereenzamen, als buitenlander kom je er zeer snel tussen en er zijn juist veel andere emigranten. Met haar artistieke talenten zou ze ook best wel makkelijk een baan zou vinden, alleen niet zeer goed betaald. Ik denk alleen dat iemand als Manda zeer beslist niet moet emigreren, omdat ze nu veel te goed op haar plek zit en allerlei Nederlandse (of liever gezegd Haarlemse) dingen zou missen als ze zou moeten verkassen.
Voordat iemand gaat verhuizen naar het buitenland moet je eerst goed bedenken hoezeer je aan dingen, regelingen en gewoontes uit Nederland gewend bent. Bovendien ken ik weinig mensen die geëmigreerd zijn zonder eerst behoorlijk wat vakanties in dat land gespendeerd te hebben om de cultuur wat te proeven. En daarmee bedoel ik dan niet vakanties in één of ander toeristisch resort of op een camping met haast alleen maar buitenlandse gasten.
Groeten Primavera

Primavera

Primavera

05-04-2010 om 15:20

Ja kaaskopje

Daar komt nog bij dat je als buitenlander heel slecht de politiek van een ander land kan beoordelen, omdat je mening is gebaseerd op wat Nederlandse of internationale media ervan berichten. En die geven niet een beeld wat eerlijk is, maar een beeld wat hogere kijkcijfers oplevert en op zijn minst ook gekleurd is, al was het alleen maar door selectieve berichtgeving.
Groeten Primavera

dc

dc

05-04-2010 om 15:36

Primavera

"Bovendien ken ik weinig mensen die geëmigreerd zijn zonder eerst behoorlijk wat vakanties in dat land gespendeerd te hebben om de cultuur wat te proeven."

dan ken je er nu eentje: ik

Ik vind het juist een fantastische manier om een land te leren kennen, veel fijner dan enkel een paar weken toerist zijn. Ik was nog nooit in griekenland of Ierland geweest toen ik erheen ging.

Als je naar het buitenland wilt, kijk dan hoe je het financieel kunt trekken. Het kost iedere keer weer meer geld dan ik had verwacht. En in ieder land zijn weer dingen die je niet zullen bevallen, dus vraag je ook af of je redenen wel een goede reden zijn om te emigreren.

Ik zit nu in het vierde land sinds ik uit NL ben vertrokken en ik vind het weer erg uitdagend om weer nieuwe mensen te leren kennen en uit te vissen hoe alles werkt. Ik vind het erg leuk, maar ik kan me voorstellen dat als je introvert bent het heeeel erg moeilijk kan zijn.

dc

dc

05-04-2010 om 15:41

Abroad

"hoe begin je? Waar begin je?"

Je pakt een kaart van europa en schrijft alle landen op die je interesseren en je kijkt verder of je bijvoorbeeld verder weg wilt naar canada of australie ofzo.

Bij alle landen die je interesseren zoek je uit hoe je opvang/scholing voor je kinderen kunt regelen, hoeveel het kost, je bekijkt de banenmarkt en kijkt globaal of je er iets zult kunnen vinden. En verder schrijf je plus en minpunten op van een land. Het zal nooit zo zijn als je verwacht, maar dan ben je in elk geval een beetje voorbereid. En mocht het het niet worden, dan heb je heel veel plezier door zo verschillende landen te ontdekken vanuit een ander perspectief dan toerist!

dc

dc

05-04-2010 om 15:47

Fladderbeestje

Ik vond het wel veel problemen oplossen, want je gaat weg uit gebaande structuren, en kunt vanaf het begin je eigen regels stellen.

verder vind ik frankrijk helemaal niet intolerant. Je hebt probleemwijken, maar frankrijk is dan ook erg groot. In Lyon heb ik echt niets van discriminatie gemerkt. Ik ben blank, dus heb natuurlijk niet alles door, maar in NL hoorde ik veel vaker gemene algemeniserende uitspraken dan in frankrijk. veel meer intolerantie eigenlijk onder het mom van dat je alles moet kunnen zeggen....

Primavera

Primavera

05-04-2010 om 16:12

Dc, vertel eens wat meer

Dc, vertel eens wat meer hoe je dat doet. Kijk je op de internationale banenmarkt en pik je dan iets uit wat je lijkt of ben je een expat-gezin?
Ik ben beslist niet introvert, vage plannen om nog eens te emigreren vanwege een aanbod in Roemenië zijn er ooit eens geweest, maar we waren wel van plan om daar eerst eens heen te gaan om de sfeer te proeven voordat we het hele gezin zouden verkassen. Toe kwam er echter uit dat we een kind met ernstige taalontwikkelingsproblemen hadden en een land moeten hebben waarbij groeihormoonverstrekking voor onze kinderen geregeld is en dat maakte ons ineens een stuk minder mobiel. We kunnen nu zelfs de gemeente niet uit zonder een boel essentiële hulp voor onze zoon op school op te moeten geven.
Verder ben ik het met je eens dat ieder land positieve en negatieve dingen heeft. Ik denk alleen dat als je erg gesetteld bent in Nederland (of een ander land) en dat overwegend positief beoordeeld op een paar dingen na, het moeilijk is om een land te vinden waar je je beter bij voelt omdat je bij emigratie ook weer een heleboel (positieve) dingen op moet geven waar je aan gewend was.
Verder brengt emigratie veel onzekerheid of noem het avontuur met zich mee en daar moet je wel de persoon van zijn. Niet elk land heeft een sociaal-opvangbeleid zoals Nederland en vaak al helemaal niet voor buitenlanders en als laatst binnenkomende is het toch ook zo dat je dan vaak de eerste bent die indien nodig eruit vliegt. Of de betrekking is alleen maar tijdelijk en daarna moet je maar weer zien, met de kans dat je zelfs weer naar een ander land zult moeten uitwijken om een vergelijkbare baan te vinden. Verzekeringen en pensioen moet je allemaal zelf regelen en is vaak voor een paar jaar of onzekere termijn duurder dan voor mensen die er al hun hele leven wonen.
Groeten Primavera

Maylise

Maylise

05-04-2010 om 18:23

Politiek

Ik vind het politieke klimaat in Nederland er ook niet beter op geworden de afgelopen jaren. Daarom weg gaan zou ik echter niet vlug doen. Ik denk niet dat het ergens anders nou veel beter is. Ik kan wel wat landen bedenken waar het slechter is. Bovendien speelt politiek klimaat in mijn dagelijks leven ook niet zo'n grote rol.

Wij gaan dus naar Frankrijk verhuizen maar politiek gezien is het daar niet beter dan hier bijvoorbeeld. Ik ben het ook niet met DC eens dat er in Frankrijk minder racisme is. Ik ben zelf licht om te zien en heb nooit ergens last van uiteraard maar mijn man bijvoorbeeld is Arabier en heeft in Frankrijk vrij veel racistische situaties meegemaakt met o.a. de politie daar. Hij vindt dat er in Frankrijk meer racisme is dan in Nederland. Ik weet niet of ik dat met hem eens ben. Ik denk dat hier in Nederland het racisme anders geuit wordt. Maar goed nu raak ik off topic.

Het feit dat daar ook racisme is stopt ons overigens niet want we gaan toch vooral om economische redenen verhuizen.

In elk geval zou ik voor mezelf de politieke situatie in Nederland geen reden vinden om te verhuizen. Verhuizen brengt namelijk echt enorm veel geregel mee dus een sterke motivatie om te verhuizen naar een ander land is wel handig.

Ik vind de tip van DC om gewoon eens een lijst te maken met landen waar je heen zou willen wel een hele goede. Veel onderzoek doen en vergeet voor buiten Europa vooral de visa eisen niet want daardoor kan je keuze ook beperkt worden.

Maylise

Ellen

vanwege de politiek heeft emigreren indd geen zin, Italie is indd nog een tikkeltje erger. Dat is ook niet de reden nu om ergens anders naar toe te gaan, maar dat had ik al gezegd.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.