Nieuw: Ontdek nu alle events en workshops bij jou in de buurt op het Ouders Eventplatform
Babytijd Babytijd

Babytijd

Lees ook op

Cadeau kraamvisite.

Ik ga maandag op kraamvisite bij een collega van mij. Aangezien dat het best lang geleden is dat ik op kraamvisite ben geweest zoek ik inspiratie voor een leuk cadeautje. Ik heb zelf geen kinderen. Dus mijn vraag is van welke cadeautjes werden jullie blij? En van welke cadeautjes niet?
Prijs rond 25 euro.


Geen knuffels.
Geen kleine maat kleding.

Boekjes of cadeau bon zou ik doen.

Grindelwald

Grindelwald

27-07-2024 om 09:09 Topicstarter

Boekjes had ik nog niet aan gedacht, leuk idee!

Ik zou iets heel feestelijks en luxe kopen voor de moeder.

Zachte boekjes of bad boekjes vind ik heel leuk. Daar heeft de baby snel wat aan. De laatste keer dat ik op kraamvisite was heb ik onder andere het bad boekje van Aadje piraatje gegeven. Die vond mijn eigen kind ook heel leuk en ik ken de tekst nog uit mijn hoofd .

Ik geef ook altijd boekjes. 

Iets van een leuk boek of ( baby) speeltje vond ik leuk. Kleding ook maar toch iets minder, was vaak mijn smaak niet of maat matchte niet met het seizoen. Cadeaubonnen vond ik ook altijd leuk. Een cadeau voor mij als moeder juist weer niet als kraamcadeau.

Ik vond het boekje "Boe boe daar is koe" (of een andere uit die serie) leuk, met mooie contrasterende gekleurde afbeeldingen, vilten flapjes en een spiegeltje.

Cadeautjes voor een iets oudere leeftijd zijn ook leuk, bijvoorbeeld zo'n siliconen slab met opvangbak (bijv Mushie) voor de eerste hapjes.

Qua speelgoed was ik blij met loopy links. Officieel bedoeld om speeltjes/boekjes aan de wandelwagen/autostoel te bevestigen, maar wordt hier ook langdurig intensief gebruikt om op te bijten, sorteren in bakjes, in de vormenstoof te stoppen, ketting om te doen, etc.

Ik geef of regenlaarsjes,of een pijama in een grotere maat. Kreeg zelf kleertjes in maat 56 en 62... maar had grote baby"s die al heel snel maat 68 aan konden.

https://www.bol.com/nl/nl/p/baby-ziet-kijkboek-met-spiegeltje-0-6-maanden/9200000022206033/. Ik hoor positieve reacties op dit boekje, dat ik afgelopen jaar 2x gegeven heb. Zou je kunnen aanvullen met een cadeaubon.

Ik had kleertjes vanaf 62/68 leuk gevonden. Of een leuk speeltje: freddy de vuurvlieg oid. Waterspeelmat. 
Ik kreeg werkelijk van iedereen boekjes. Ik zie het in dit topic ook. Is kennelijk nu hip oid? Ik vond het niet zo leuk om bijna alleen maar boeken te krijgen. 

Is een baby badjasje met de naam van de baby er op iets? Als je er op Googled kom je verschillende aanbieders tegen waar je dit kunt laten maken. 

Ik vond een grotere maat kleding leuk (vanf 68). Veel mensen houden rekening met het seizoen dat er dan is en aangezien mijn kids vrij gemiddeld zijn komt dat goed uit.
Boekjes en speelgoed ook leuk. Of een babybesteksetje.

Wat ik zelf minder vond: knuffeltjes en douchegel voor mezelf. 

Ik geef altijd een mooie stoffen verjaardagsslinger (in de hoop dat het echt de hele jeugd van kind gebruikt kan worden). 

Ik geef altijd een cadeaubon en dat wordt altijd enthousiast ontvangen. Meestal krijgen de nieuwe ouders al heel veel rompertjes, slabbetjes, kleine kleertjes enz.

Hier was het grote Jip&Jannekeboek het beste kraamcadeau. Jaren plezier van gehad.  Ook leuk zijn boeken van Charlotte Dematons of van Ingrid en Dieter Schubert

Reageer op dit bericht

Je moet je bericht bevestigen voor publicatie, je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.