Het forum van Ouders.nl is een online community waar iedereen respectvol met elkaar omgaat. Het forum is er voor ouders met vragen over opvoeding, ouderschap, ontwikkeling, gezondheid, school en alle andere dingen die je als ouder tegenkomt in het leven.
Samen met je kind appeltaart bakken is niet alleen heel leuk, het zorgt ook voor mooie herinneringen én een heerlijke taart! Maar welke appels zijn nu het beste voor een appeltaart? En hoe zorg je ervoor dat het bakken een feest wordt voor jullie allebei? In dit artikel lees je alles over de beste appelsoorten en geven we je tips om er samen een succes van te maken.
Als je een appeltaart gaat bakken, wil je natuurlijk dat de appels niet uit elkaar vallen of veranderen in een soort moes. Hier zijn de vijf beste appelsoorten die perfect zijn voor een appeltaart:
Voor een standaard appeltaart heb je ongeveer 1 kilo appels nodig. Dat zijn zo’n zes grote of acht kleinere appels. Laat je kind helpen met het wegen, want dat maakt het bakken samen net iets leuker en leerzamer.
Het bakken van een appeltaart is een feestje op zich. En als je kinderen meedoen, wordt het alleen maar leuker! Hier een paar tips om het samen nog gezelliger te maken:
Hier is een simpel recept om een heerlijke appeltaart te bakken, waar je kind ook prima mee kan helpen:
Mix de ingrediënten voor het deeg, kneed dit goed en verdeel het in twee delen: één deel voor de bodem en één deel voor de bovenkant. Rol het eerste deel uit en bekleed hiermee de ingevette springvorm.
Laat je kind ondertussen de appels schillen en in stukjes snijden. Meng de appelstukjes met de suiker, kaneel en rozijnen. Strooi wat custardpoeder op de bodem van de taart (dit helpt om het vocht op te vangen) en vul de vorm met het appelmengsel. Rol het resterende deeg uit en gebruik dit om de taart mee af te dekken, bijvoorbeeld met een raster van deegreepjes. Bak de taart op 180 graden voor ongeveer 60 minuten.
Veel bakplezier samen en daarna natuurlijk heerlijk genieten van jullie zelfgemaakte appeltaart!