Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

an-nA

an-nA

16-08-2020 om 20:00

Op kantoor werken - voel me onder druk gezet

Ik kreeg net een appje van een Mijn collega. De vakantie is voorbij, ik zie je morgen op kantoor, samen met andere collega ( die wel aangegeven heeft te willen komen) Volgens mij is het advies nog steeds werk zoveel mogelijk thuis. Ik voel me onder druk gezet om naar kantoor te komen. Wat zouden jullie doen? Ik heb gezondheidsklachten niet Corona gerelateerd...


Angela67

Angela67

16-08-2020 om 20:09

twee opties

je mag het zelf beslissen en dan ga je niet
of
er is management/directie die het beslist en dan ga je af op wat men daar stelt.
En als zij niets gezegd hebben dan mag je het dus nog steeds beslissen.
gr Angela

Welke maatregelen zijn er genomen

Ik werk alweer enige tijd op locatie (les geven), maar wij hebben allerlei maatregelen genomen, rond desinfectie, afstand houden, spatschermen etc.

Tsjor

Zonnehoed

Zonnehoed

16-08-2020 om 21:17

Werk zoveel mogelijk thuis

Dus als dat mogelijk is, blijf je thuis.

Jan

Jan

16-08-2020 om 21:46

Wat vind de baas?

In principe bepaalt de werkgever of er thuis of op kantoor gewerkt wordt.

Jesse_1

Jesse_1

16-08-2020 om 21:57

Hoezo collega?

Wat heeft die collega over jouw werk te zeggen?
Alleen als de directie/leidinggevende/baas whatever meldt dat er op kantoor gewerkt moet worden, hoef je daar naar te luisteren. En ook dan kun je aangeven dat je ivm gezondheid liever thuis werkt. Dan ga ik er vanuit dat je de afgelopen periode ook uitsluitend thuis hebt gewerkt en dat dit ook prima mogelijk is.

Als er besloten wordt om weer op kantoor te gaan werken, dan zou er een mail of bericht vanuit de directie komen verwacht ik.

Dees

Dees

16-08-2020 om 22:03

Hier

Buurvrouw vertelde ook dat collega's inmiddels worden gevraagd op kantoor te komen werken. Er zijn maatregelen genomen en de thuiswerken de collega's lijken er een beetje een loopje mee te nemen qua uren.
Bij mij zijn er maar 2 collega's thuis gaan werken de een had een partner in de zorg die in aanraking kwam met corona patiënten en de andere was op leeftijd. De rest heeft op kantoor gewerkt, er was immers ruimte genoeg om afstand te houden en de ramen kunnen open.

Biebel

Biebel

17-08-2020 om 07:49

Het is thuiswerken tenzij

Dus je reactie zou ik eenvoudig kunnen houden ‘goh, heb ik misschien iets gemist waardoor we niet meer thuiswerken?’ En dan een afspraak maken voor een Teams/hangout/whatsapp/whatever sessie.

En die tenzij kan je werkgever invullen - maar mijn ervaring met 23 jaar tele-/thuiswerken is juist niet dat mensen minder uren draaien. Wel dat het lastiger is om te stoppen als je ‘toch niet naar huis hoeft te rijden’ of na het eten nog even de spullen erbij kunt pakken.
Mijn antwoord op een werkgever die dan ook klaagt over de hoeveelheid uren zou de vraag zijn of hij /zij wel zeker weet dat die betreffende personen op kantoor wél zo hard werken. Of dat het dan misschien minder zichtbaar is. En dat hij misschien duidelijkere resultaten moet afspreken en daarop moet gaan sturen ipv op het aantal gewerkte uren.

En natuurlijk mis je met thuiswerken even de koffie met mensen van andere afdelingen en elkaar de hele dag zien. Dus moet je daar iets creatiever in worden.
Maar goed, als je Googelt zie je welke werkgevers er al heel lang telewerken als onderdeel van de werkplek hadden - en weet je meteen waar ik ‘geschoold’ ben in management op afstand

Dees

De regel tijdens lockdown was en is eigenlijk nu nog steeds "werk zoveel mogelijk thuis". Met het idee dat je zo min mogelijk contact had met anderen mensen. Bijzonder dat dat bij jullie niet gold.
Ik werk in een sector waar massaal thuisgewerkt werd en nog steeds werkt merendeel thuis. De meesten van ons zouden heel graag weer meer naar kantoor gaan, maar zien ook de risico's van toename besmettingen.
Managers die productiviteit van hun werknemers alleen maar kunnen meten als ze ze daadwerkelijk zien ("draaien ze hun uren wel thuis?") zouden is moeten nadenken of hun managementstijl wel een efficiënte is.

Dees

Dees

17-08-2020 om 17:36

Alkes

We kregen de mogelijkheid wel, maar in 1 kamer zaten ze met zijn 3en waarvan er 1 thuiswerk ging werken en de 2 anderen wel 5 meter afstand hebben gehouden , een andere kamer zaten ze met 2 waarvan er 1 thuis ging werken, een kamer waar ze met 3 zaten is er een naar een lege kamer verhuisd en een heeft geruild met een collega zodat 2 echtgenoten bij elkaar op de kamer kwamen. Verder vooral hele ruime kamers waar ruimte genoeg was om afstand te houden of juist kleinere kamers waar mensen alleen zaten. Totaal geen problemen met afstand houden dus.

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

17-08-2020 om 21:56

Dees

Afstand is maar het halve verhaal.

Maar goed, blijkbaar is bij jouw werkgever thuiswerken nog niet zo gangbaar.

Ginny (werkzaam bij een werkgever met hele grote kantoortuinen, dus plenty ruimte en mogelijkheden om afstand te houden en toch sinds begin maart werkzaam vanuit huis).

an-nA

an-nA

17-08-2020 om 22:04

Thuis gewerkt

Mijn leidinggevende was heel coulant. Gewoon thuiswerken zei die. Collega’s zaten wel op kantoor. Ik heb wel duidelijk gemaakt hoe ik erin sta. Morgen komt men vanuit de directie met een update. Hopelijk schept dit weer meer duidelijkheid. Tegen iedereen hier zeg ik: blijf veilig en gezond

Adelaide

Adelaide

17-08-2020 om 23:29

Onder druk gezet

Je voelt je onder druk gezet, schrijf je. Dat zit voornamelijk bij jou, misschien bedoelde die collega niet dat hij of zij vond dat jij moest komen.
Maar zoals anderen het schreven: als dat niet je leidinggevende is, gewoon negeren, dan voel je je ook niet onder druk gezet.

Dees

Dees

18-08-2020 om 07:37

Ginny

Dat heb je verkeerd. Thuiswerken is toegestaan maar de meeste mensen geven voorkeur om op kantoor te werken. Zeker omdat het weer is waardoor alle ramen met gemak open kunnen staan.

Kopzorg

Kopzorg

18-08-2020 om 08:48

Om de beurt naar kantoor

Bij mijn man op het werk zijn roosters gemaakt wie op welke dag naar kantoor MAG. Mijn man MAG 3 dagen in de week naar zijn eigen kantoor, omdat hij aan 3 projectgroepen verbonden is. Anderen die maar aan 2 groepen zijn verbonden mogen maar 2 dagen. De dag dat man uitgeleend is aan een andere locatie mag hij ook naar kantoor in de andere stad. Hij werkt dus nog 1 vaste dag thuis.
Ik zeg met nadruk in het begin MAG, want het moet niet. Hij kan ook thuis werken. Het ligt er een beetje aan wat hij moet doen. Voor sommige onderdelen van zijn werk heeft hij grote beeldschermen nodig en die hebben we thuis niet dus voor die taken gaat hij naar kantoor.

Ik vind de manier waarop het bedrijf dingen geregeld heeft best goed. De eerste 2 weken was het even rommelig maar nu na 5 maanden gaat het heel goed. Sinds eind mei mag man weer naar kantoor en dat gaat allemaal heel soepel.
Niks geen onderlinge dwang. En collega die bij ons op het dorp woont komt wel eens hier langs als ze buiten kunnen zitten voor het overleg. Als het toch te koud/ nat is zoals gisteren dan gaat man daarheen. Die collega woont wat groter.

Phryne Fisher

Phryne Fisher

18-08-2020 om 09:04

Klaar mee

Na 5 maanden thuis werken ben ik er wel een beetje klaar mee. Ik werkte altijd al twee à drie dagen per week thuis, maar vijf dagen én het hele gezin thuis is andere koek. Mijn voornemen is dus om minimaal een keer per week een aanleiding te verzinnen om naar kantoor te gaan. Ik was er gisteren en sprak een collega die thuis drie kleine kinderen heeft en een thuiswerkplek van 0,5 m2. Die was daar allang mee begonnen.

Pien

Pien

18-08-2020 om 10:16

Wij

Er is door iedereen tot 1 juli thuisgewerkt. Op 1 juli kwam een nieuwe collega in dienst en kwam bijna iedereen weer naar kantoor.
Wel is er een extra ruimte bij gehuurd zodat er niet alleen zittend aan het bureau maar ook langslopend de 1,5 m kan worden gehaald.
We weten nu wel hoe het thuiswerken moet (pc’s, telefoons en andere spullen mee), dat het bij een nieuwe golf zo weer kan.

Laura

Laura

18-08-2020 om 10:43

Bij ons

is het thuiswerken verlengd van tot 1 september naar in ieder geval dit hele jaar. We moeten zo veel mogelijk thuiswerken én minimaal 1 keer per week naar kantoor komen om lopende zaken af te handelen. In de praktijk komt men dus 1 keer per week naar kantoor en blijft dan zo kort mogelijk. Afgaande op mijn eigen uren: minimaal 2, maximaal 6 uren.

Werk zoveel mogelijk thuis geldt toch nog steeds, in ieder geval tot 1 september? En het heeft niet, of niet alleen, met anderhalve meter te maken, maar ook met ontlasten van het OV?

Dees

Dees

18-08-2020 om 10:47

Hier

Ja hier is geen sprake van gebruik van ov. De meesten komen op de fiets of met de auto, een paar lopend. We zitten goed in de ruimte en hebben een ouderwets pand wat dus nog prima geventileerd kan worden gelukkig is de opvang weer open dus de kinderen kunnen maar de opvang.

Thuiswerken

Rutte benadrukt nog maar eens dat thuiswerken de boodschap is. Er circuleren verhalen dat 1 september versoepeld wordt maar dat is nergens op gebaseerd.

Het blijft thuiswerken waar dat mogelijk is.

Anderhalve meter afstand in de horeca. Niet meer dan 6 mensen op je verjaardagsfeestje binnen. En alleen als je die mensen dan anderhalve meter afstand kunt bieden. Geen heen- en weer geloop tussen de gasten en geen polonaise.

De opmars van het virus geeft geen ruimte voor verdere versoepeling maar voor het aanhalen van de maatregelen.

Hopelijk stoppen ook de viruswaanzinnigen onder ons de horeca en de instellingen niet langer met dwarsliggen want dat kost de horeca straks de zaak en de instellingen het leven van de bewoners.

horeca

"Anderhalve meter afstand in de horeca." Het is bij uitgaand publiek een publiek geheim dat dat bij veel clubs niet het geval is.Telefoons worden afgeplakt (geen dansend publiek filmen) en er staan krukken zodat in geval van onverhoopte controle iedereen zogenaamd op 1,5 meter afstand zit.
De horeca is momenteel een sector waar ik momenteel weinig sympathie voor heb. Terwijl de hele cultuursector zich aan de regels houdt, veel minder publiek heeft en grotendeels op instorten staat, gaat de horeca een rechtszaak aanspannen vanwege de 1,5 meter afstand

ElenaH

ElenaH

19-08-2020 om 06:40

Alkes

Het lastige is natuurlijk dat horeca het van gastvrijheid en gezelligheid moet hebben. En niet van toezicht en handhaving. De klant is koning, en als de koning wil dansen ...

Ik vind de regering hier raar bezig. Ze draaien nu de horeca de nek om, zonder officiele maatregelen. Zodat niemand zorgt voor een financieel vangnet. En straks alleen de grote ketens blijven bestaan. Wat een verarming van het aanbod 😕

Dees

Dees

19-08-2020 om 06:55

Onzin

Er zijn nieuwe financiële steunmaatregelen.die lopen nog en die blijven voorlopig nog lopen.

ElenaH

ElenaH

19-08-2020 om 07:29

Dees

Ik zie dat de steunmaatregelen inderdaad verlengd zijn tot 30 september. Dat was me ontgaan.

Piep

Piep

19-08-2020 om 07:44

Horeca

Volgens mij bieden de nieuwe maatregelen (adviezen eigenlijk) juist steun aan de horeca. Vier je feestje niet thuis maar in een zaaltje, dat is toch het devies nu? Ik denk dat het echt gericht is op de steden, want hier in het buitengebied is het krankjorem. Ik nodig mijn familie toch echt veel liever in onze tuin uit (die heel groot is), dan binnen in een zaaltje. Stuk veiliger lijkt me. Binnen in huis doe ik nog steeds niet. Gewoon lekker de tuin in met opa en oma

Ik denk dat dit de eerste maatregel is waar ik me niet aan ga houden.

Wat betreft thuiswerken: ik was net begonnen om weer wat meer afspraken fysiek te plannen. Nu draai ik dat wel weer wat meer terug.

Beertje37

Beertje37

19-08-2020 om 09:18

Lekker dan Piep

De eerste maatregel waar je niet aan gaat houden?
Lekker dan. Zijn we straks weer helemaal terug bij af,
Hoe moeilijk kan het zijn om een paar regeltjes te volgen voor het algehele belang?

Piep

Piep

19-08-2020 om 09:25

Nou

de risico's van een feestje in een zaaltje zijn veel groter dan bij mij buiten in de tuin. Dus het lijkt mij juist in het algemeen belang dat ik wen andere keuze maak.

Piep

Piep

19-08-2020 om 09:32

ik vind het gewoon heel raar dat er nu wordt geadviseerd feestjes in zalen te geven. Het zou helemaal niet in mijn hoofd opkomen om nu een feestje in een zaal te geven. Ik ga ook niet binnen in een restaurant of cafe zitten en al helemaal niet met oma. Het gaat toch juist fout op feestjes? Dan adviseren om helemaal geen feestjes te geven. Maar nee, het mag niet in de tuin, maar moet in een zaaltje?

Lijkt mij een maatregel die gericht is op de grote steden, waar je weinig ruimte hebt binnen een buiten, maar in een groot deel van Nederland hebben de meeste mensen en flinke tuin. Doe het dan regionaal, of maak een onderscheid tussen binnen en buiten. Of richt je op de 1,5 meter.

Dit is voor een groot deel van Nederland een advies dat juist besmettingen in de hand werkt.

Kopzorg

Kopzorg

19-08-2020 om 09:32

Beertje lezen!!!

Piep gaat niet naar een zaalTJE voor een feestje maar nodigt de familie thuis uit in haar grote tuin.

Buiten is volgens de deskundigen nog altijd minder gevaarlijk dan binnen en als ik een hele grote tuin zou hebben zou ik ook liever daar iets vieren dan in een zaalTJE.
Om 20 mensen op je feestje te hebben heb je dan al een aardig grote zaal nodig en dart kan bruin niet trekken dus dan maar liever buiten in een grote tuin.

ElenaH

ElenaH

19-08-2020 om 09:36

Eens met Piep

Ik vind het een gedrocht van een maatregel. En dan ook de oproep van sociale controle erbij, brrr.

Kopzorg

Kopzorg

19-08-2020 om 09:42

Oproep sociale controle?

Dat heb ik noch Rutte noch de Jonge horen zeggen. Ik heb wel gehoord dat mensen de politie bellen als ergens een feestje is met veel gasten maar niet dat er gevraagd wordt om over je buren te klikken. Dat is echt niet de bedoeling volgens mij.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.