Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

akkemarie

akkemarie

23-08-2017 om 23:27

Naar toilet in eigen tijd en nog wat zaken

Ik werk als verpleegkundige in de wijk . In een klein zelfsturend team. Wij moeten zorgen voor een goede productie door zoveel mogelijk tijd op de cliënten weg te schrijven en weinig kantoortijd te maken.

Ik werk in een wijk met veel sociale achterstand. Wij komen veel in vervuilde huizen. Huizen waar elke dag toch weer het toilet bijv onder de ontlasting zit. Nu mijn vraag: soms moet ik op mijn werkochtend wel een keer naar het toilet. Toiletten bij cliënten zijn vaak vies. Plus niet elke client staat dit ook toe. Ik moet dan terug naar kantoor. Terugrijden, toiletgang en weer terug kost ongeveer een kwartier. Wij moeten dit als vrije tijd registeren. Ik heb hier moeite mee.

Tevens moeten wijn onze werktijden per 5 minuten registreren. Wanneer je staat ingeroosterd voor een dagdienst weet je nooit van te voren tot hoe lang je dag duurt. Je moet de hele dag beschikbaar zijn, terwijl,je dienst ook na 4 uur afgelopen kan zijn. Dat je 8'uur beschikbaar moet zijn blijft een eis, je weet dus pas halverwege je dag hoe laat je vrij bent.


Phryne Fisher

Phryne Fisher

23-08-2017 om 23:30

Tja

In mijn vorige baan kwam ik ook wel eens op locaties waar de toiletten heel smerig waren, of er was maar een damestoilet en dat was dan op slot. Dan ging ik toch maar, want ik moet wel vaker dan een keer op een ochtend.
Voor die cliënten is het erger, die wonen er.

Schoonmaken

Je bent sneller klaar als je het toilet even schoonmaakt voor je gaat dan wanneer je helemaal naar kantoor gaat om te plassen.

De andere dingen die je schrijft is precies waarom mijn moeder op haar 63e gestopt is als wijkverpleegkundige. Alleen de term productie al.Mijn moeder was echt zo'n verpleegster uit roeping, die ging op haar vrije dag nog langs bij patiënten (geen cliënten) om hun haar eens te doen of voor een bezoekje voor wat extra aandacht en ze mochten haar desnoods 's nachts bellen. Jammer dat het tegenwoordig zo koud efficiënt moet en de zorgkosten toch toegenomen, maar de de zorg en aandacht afgenomen zijn.

skik

Vakbond?

Werkgever moet zorgen voor toiletten. Als je er zelf voor kiest om niet bij de klant op het toilet te gaan, denk ik niet dat je werkgever veel kunt maken. Als het beleid is van de werkgever dat je verplicht bent toestemming te vragen en dat de klant dit mag weigeren, dan lijkt me dat de werkgever niet aan haar verplichting voldoet. Als je lid bent van een vakbond zou ik de vakbond om advies vragen.

Als je niet betaalt krijgt voor reistijd tussen klanten in of reistijd tussen klant en kantoor voor verplicht kantoorwerk, dan moet je ZEKER je vakbond inschakelen. Dat gaat om een hoop tijd en geld waar je echt wel recht op hebt.

Off topic:
Ik zag een paar maanden terug een monteur in Ziggo uniform staand plassen onder een viaduct (waar de regen het niet kan wegspoelen), tegen een kastje van Eneco aan. Ik zag dit vanuit de openbare bibliotheek 50 meter verderop waar gratis toiletten aanwezig waren. Echt spijt dat ik dat toen niet gemeld heb bij Ziggo.

raffie

raffie

24-08-2017 om 10:56

werkelijk?

Zijn werkelijk al die wc's zo vies? Verklaart waarom veel thuiszorgmedewerkers graag gebruik maken van ons toilet (hoewel die lang niet altijd even schoon is met een jongetje van 9 in huis die nog wel eens vergeet de bril omhoog te doen)

Ik begrijp heel goed dat het werken voor jou/jullie zo steeds minder leuk wordt, en wij (als cliënten) merken dat ook!

Echt jammer, want ik zou niet weten wat we zonder thuiszorg zouden moeten beginnen!

Ik hoop dat je ondanks alles plezier in je werk kunt blijven houden, en dat je de dankbaarheid van de cliënten kunt blijven voelen!

akkemarie

akkemarie

24-08-2017 om 11:54

Toiletten

Niet elke client vind het goed wanneer je gebruik maakt van het toilet. Ik kan prima een ochtend zonder, tenzij ik ongesteld ben. En je zit niet altijd op route waarbij je bij een client naar het toilet kunt gaan waar het schoon is en waar het mag. Geloof me, die toiletten worden dan door ons allemaal gebruikt (alle zusters plassen hier......)

En toilet schoonmaken..........ik noem er even twee: adres 1 smeeert client met zijn handen de ontlasting uit over de muren. En nee, gedwongen opname luit niet.
Bij volgende client toilet onder de ontlasting. Dat is niet zo schoon . ( muizen in de kamer, maden uit koelkast)

Vergis je niet in de leefomstandigheden van sommige cliënten, waarbij wij al heel blij moeten zijn dat we een voet tussen de deur hebben gekregen.

En over dingen doen in vrije tijd, heel herkenbaar. Dit doen We als team zeer regelmatig .

Lou

Lou

24-08-2017 om 12:26

Oef

Natuurlijk heb je hier moeite mee! Wat vinden je collega's ervan, hoe doen zij het? Ik zou eens informeren of dit wel in de haak is. Bijvoorbeeld bij een vakbond ja. Ik schrik ervan: je zal toch een kwartier heen en weer moeten naar kantoor om naar de wc te gaan (als het niet mag bij een cliënt of redelijkerwijs niet van je gevraagd kan worden om daar in huis te gaan omdat het té smerig is) en dat ook nog als vrije tijd moeten opgeven. Tsjonge. Ik zou kijken of je er werk van kan maken, deze regel lijkt mij onterecht.

Phryne Fisher

Phryne Fisher

24-08-2017 om 12:39

Vies

Zijn dan al die huizen zo verschrikkelijk smerig? Ik ken heel veel mensen met thuiszorg en niet allemaal een even schoon huis of wc, maar excessen als poep aan de muur of ongedierte kunnen toch nooit al je patiënten zijn?

Postbezorger

Postbezorger

24-08-2017 om 12:43

zelfde probleem

Maar wij gaan bij de bieb, huisarts, tandarts, fysio etc

Anoo

Anoo

24-08-2017 om 12:54

phryne

Niet al haar clienten vinden het goed, staat er. Als dat nou net de schone types zijn...

akkemarie

akkemarie

24-08-2017 om 12:56

Uitleg

Wanneer je bijv deze beide cliënten op je ochtendroute heb begin je met tien minuten bij client 1, daarna ga je een kwartier naar de andere, dan anderhalf uur naar client 1 en vervolgens bijna twee uur naar client twee.

Plaszak?

Je hebt speciale zakjes waar je in kunt plassen zag ik net op you tube. Ik zocht via google naar: "plassen zonder toilet".
Je moet toch wat als er nergens een openbare ruimte is rondom deze cliënten.

Wel erg smerig overigens, zulke vervuilde huizen. Als mensen hun toiletmuren volsmeren met hun ontlasting zit dit ook verder overal aan. Getver, en de lucht....brrrrr.

Miekemieke

Miekemieke

25-08-2017 om 10:04

werken in de zorg

Zo is de zorg tegenwoordig. Bezuinigingen werken twee kanten uit, ernstiger vervuilde clienten en uitgeholde werkovereenkomsten, hoge werkdruk. Het feit dat hier veel reageerders op de proppen komen met oplossingen zoals wc schoonmaken, in de bieb naar de wc etc. vind ik ook wel tekenend hoe er tegen deze beroepsgroep wordt aangekeken. Deze mensen zouden gekoesterd moeten worden maar de praktijk is anders.
Er zijn veel vrouwen werkzaam in deze sector, en ook veel alleenstaande vrouwen met kinderen die maar net of net niet boven bijstandsniveau uitkomen. Contracten met gebroken diensten, slecht salaris, nul uren contract etc. etc.
Ondanks dat het nu moeilijker wordt om personeel te krijgen regeert nog steeds de arrogantie en minachting bij het management in de zorg, de bestuurders en het hogere management staan met hun torenhoge salarissen en comfortabele kantoren mijlenver af van de mensen die zorg geven en zij die de zorg ontvangen. En daar willen ze ook mijlenver van vandaan blijven!

Postbezorger

Postbezorger

25-08-2017 om 10:12

miekemieke

Hoe zou je het dan willen oplossen? Betalen voor 5x per dag naar kantoor rijden om daar te plassen, poepen en je tampons/maandverband te wisselen? Zoals ik al zei: postbezorgers gaan ook naar de bieb, fysio, huisarts en tandarts.

Angela67

Angela67

25-08-2017 om 11:49

wat is het ons waard

Als ik als manager van een thuiszorgorganisatie mijn medewerkers happy wil houden zou ik hen zeker die tijd betalen en daarmee ook het signaal geven (en bespreken) dat als je bij een client wél naar de wc kunt (of de bieb zit dichtbij, of je komt langs je eigen huis) dat je erop vertrouwt dat je thuiszorgmedewerker de beste oplossing kiest. Als die manager zegt 'dat het niet uit kan' dan is het duidelijk dat zij/hij niet de waarde in ziet van vertrouwen hebben en mensen willen faciliteren in hun werk. Dingen kosten zoveel als wij ze waard vinden. Ik zou als thuiszorgmedewerker gewoon eens een rondje gaan bellen naar vergelijkbare organisaties en in kaart brengen hoe daar mee omgegaan wordt. Als het elders beter of handiger geregeld is, zou ik dat inzetten in een indringend gesprek met mijn manager. . . (samen met m'n collega's, met bijv. ondersteuning van vakbond e.,d). En als het overal even erg is dan zou ik misschien wel 'om de regels heen' werken en de zaak een beetje flessen af en toe met mijn urenregistratie. . . .
(en anders een paar expliciete foto's van vieze klanttoiletten bij het koffiezetapparaat van mijn manager hangen).
gr Angela

Anooo

Anooo

25-08-2017 om 14:33

huisarts, fysio enz

Stellen die dat op prijs, dat er postbezorgers, andere bezorgers, thuiszorgmedewerkers en weet ik wat daar allemaal naar de wc gaan?

Postbezorger

Vroeger liep ik max 2,5 uur op straat, dan terug voor plassen, lunch en middagwijk sorteren, dan ben je niet van 8 tot 12 uur op stap!

Miekemieke

Ik snap dat het schoonmaken van het toilet werk is waar je niet voor betaald wordt en wat ook jouw taak niet is, maar ik zou een pakje van die vochtige hygiënische reinigingsdoekjes meenemen zodat je de bril kan schoonmaken zodat je kan plassen. Kost je veel minder onbetaalde eigen tijd dan heen en weer fietsen naar kantoor.

skik

Postbezorger

Postbezorger

25-08-2017 om 21:22

sorteren?

Een postbezorger sorteert niet, loopt dus alleen maar buiten en naar huis fietsen doen wij dus net zo goed in onze eigen tijd als TS.

Postbezorger

Ik heb het dus ook over vroeger, (17 jr geleden) toen moest dat nog wel! Maar hoeveel uur per wijk loop je nu buiten? Dat is toch per wijk niet meer dan 2 tot 2,5 uur? Of is dat ook veranderd?

Kareltje

Kareltje

25-08-2017 om 21:39

App

Download de Hogenoodapp. Kun je altijd een openbaar toilet in de buurt vinden.

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

25-08-2017 om 21:49

Vroeger Marsy....

Niet te vergelijken met nu.
Ook niet in de zorg.

Postbezorger

Postbezorger

25-08-2017 om 22:09

wijken

Ik heb vaak twee van die wijken maar soms moet ik al halverwege de eerste wijk. Er zijn nu scooterbezorgers die 3-5 uur werken achter elkaar.

akkemarie

akkemarie

26-08-2017 om 00:00

Reactie

Wij hebben dit uiteraard ook in onze groep besproken. De mannen duiken wel even een bosje in. Ikzelf reed wel eens naar de Mc D. Maar dat werd zonder bestelling ook niet op prijs gesteld. In uniform val je wel op. Het gaat absoluut niet om meerdere keren per dag. Ergens in de ochtend 1 xVanaf 7.15 tot uiterlijk 13.30 ben je op stap. Daarna kom je wel op kantoor. En echt niet elke woonwijk heeft restaurants, bibliotheek of andere voorzieningen waarbij je zo gebruik kunt maken van een toilet. Plus de weekenden waarin bijv huisarts gesloten is. Sowieso zouden mijn collega's en ik dat niet zo doen

En een vochtig doekje over het toilet.. ikmheb het over huizen waarin je alles, maar dan ook alles doet met handschoenen aan.

Over huishoudens waarin mensen dagenlang hun eten buiten de koelkast bewaren zodat er vliegen op afkomen. Maden zijn. En dan heb ik over mensen die volledig wilsbekwaam zijn. Dit zijn gelukkig uitzonderingen maar we krijgen steeds meer van deze cliënten.

Inger

Inger

26-08-2017 om 11:16

Anooo

==huisarts, fysio enz

Stellen die dat op prijs, dat er postbezorgers, andere bezorgers, thuiszorgmedewerkers en weet ik wat daar allemaal naar de wc gaan?==

Nee, niet echt, maar we begrijpen het wel. De (helaas)openbare toiletten in de hal van het gezondheidscentrum zijn altijd smerig. Veel te openbaar.

Postbezorger

Postbezorger

26-08-2017 om 11:18

dat is mooi

Dat een gezondheidscentrum niet eens in staat is om de eigen toiletten schoon te houden. Belachelijk. Als ze daar zelf naar het toilet zouden moeten zou het wel schoon zijn. Het gezondheidscentrum hier heeft dat dus wel en die zijn altijd schoon.

Het is ook een kwestie van willen en dat ze niet schoon zijn komt echt niet door die enkele postbezorger.

Angela67

Angela67

26-08-2017 om 11:31

ik voel hier een win win situatie

als dat gezondheidscentrum nu iemand de toiletten laat schoonmaken, vaker dan nu en dat wordt betaald door die thuiszorgorganistaties en postorganisaties . . .?
iedereen blij en is vast goedkoper dan die kwartieren laten schrijven.
gr Angela

Postbezorger

Postbezorger

26-08-2017 om 11:57

nee

De postbezorgers doen dit nu ook onbetaald, daar gaan die postorganisaties echt niet opeens wel voor betalen. Je mag ook naar huis in je eigen tijd.

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

26-08-2017 om 12:19

Nou Postbezorger

Misschien ook maar eens een doekje meenemen als je gebruik maakt van het openbare toilet van het gezondheidscentrum....
Ik vind dat je nogal een toon aanslaat tegen Inger....

Postbezorger

Postbezorger

26-08-2017 om 14:06

doekje?

Waarom zou ik een doekje meenemen? Het toilet waar ik kom is schoon als ik kom en schoon als ik ga. Ik vind het vreemd dat een gezondheidscentrum er niet voor kan zorgen dat de toiletten schoon blijven. Daar hebben ze bij ons in ieder geval geen last van maar de reden is vermoedelijk dat het personeel er hier wél gebruik van maakt? Kip of ei?

Inger

Inger

26-08-2017 om 14:10

En nog fout begrepen ook

De extra toiletten vallen onder het gebouw waar wij huren. Ze zijn verplicht openbaar en worden dagelijks schoongemaakt. Dat is duur. Ze zijn niet van ons, maar van de organisatie en daarmee door patiënten te gebruiken. Een service dus en wie weet verplicht, dat weet ik niet.
Doordat vele bouwvakkers, junks, winkelend publiek vrij het gebouw in kunnen, maken ook deze mensen gebruik van de toiletten.
Helaas is niet iedereen even hygiënisch en hebben sommige mensen behoefte na het lozen nog iets anders met hun afvalproducten te doen. Gooien en uitsmeren bv.
Dat ligt niet aan een piepende plassende postbezorger ( titel nieuwe Suske en Wiske?) , maar aan hoe sommige mensen met de voorzieningen van anderen menen te mogen omgaan.

Ik zou er met liefde voor postbezorger een hogedrukreiniger opzetten, zodat ze naast gratis gebruik maken van andermans toilet ook nog schoon kan plassen.

Alleen mag ik sinds het laatste steek-incident mijn plek niet meer verlaten en is daar helaas geen tijd voor.

Misschien moet de postbezorging zelf ook iets meer voor het personeel gaan doen.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.