Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

Verhuiswagen

Verhuiswagen

05-09-2016 om 16:23

Hoger beroep zonder toevoeging?

Ik ben al 3 1/2 jaar verwikkeld in n echtscheiding. Ik heb n toevoeging en we zijn nu bezig met t afwikkelen vd financiën. Zij is t er over eens dat we in hoger beroep gaan over de uitspraak. Maar nu komt het: dat kan ze niet meer doen op basis vd toevoeging! Ik stond met mn oren te klapperen.... Mag dit zo maar? Moet ik nu een nieuwe advocaat zoeken?


V@@s

V@@s

05-09-2016 om 16:29

accepteren

De uitspraak accepteren en doorgaan met jullie leven is geen optie?

Verhuiswagen

Verhuiswagen

05-09-2016 om 16:36

Bankroet

De huwelijkse voorwaarden zijn totaal genegeerd in de uitspraak. Hierin werd juist geregeld dat ik niet volledig met lege handen zou komen te staan. Door deze uitspraak kom ik in de schuldsanering en word ik alsnog dakloos. Terwijl mn ex n huis heeft gekocht. Dat zouden de gevolgen zijn.
Mijn advocaat denkt dat ik wel n goede kans zou hebben bij hoger beroep. Maar dan zal ik n ander moeten zoeken of de advocaat regulier moeten betalen. Maar ik heb t geld niet...heb al schulden door de echtscheiding.....

V@@s

V@@s

05-09-2016 om 16:40

al drie jaar bezig

Als je nu accepteert en die schuldsanering ingaat dan ben je er over drie jaar tenminste klaar mee.

Verhuiswagen

Verhuiswagen

05-09-2016 om 16:43

Dat vraag ik niet v@@s

Ik vraag ' mag n advocaat bij toevoeging opeens zeggen dat hij jouw zaak niet meer doet'.
Niet of schuldsanering n oplossing is....

Andreaa

Andreaa

05-09-2016 om 16:47

waarschijnlijk

Waarschijnlijk doet een advocaat maar een bepaald aantal zaken per jaar met toevoeging. En zegt hij daarom nu nee. Andere advocaat zoeken. Of niet scheiden.

Vesper Lynd

Vesper Lynd

05-09-2016 om 16:48

Vorige keer

Je hebt toch al eens eerder een afhakende advocaat gehad? Heb je toen een nieuwe toevoeging gekregen?

Verhuiswagen

Verhuiswagen

05-09-2016 om 17:05

Vesper Lynd

Inderdaad, ik heb destijds n half jaar geen advocaat gehad. Dan moet je toch voorkomen en ben je bij voorbaat kansloos. Die paniek van toen komt weer opzetten. Daarom lijkt t me ook niks om weer n advocaat te zoeken. Wie helpt me nog? Is toch heel moeilijk om helemaal in zo'n zaak te duiken? Kans dat een nieuwe advocaat alle ons and outs doorziet lijkt me klein. Recept voor mislukking. Denk ik dan. Laat ik voorop stellen dat ik mn ex een nieuw leven gun. Maar er zijn nogal wat onrechtmatige zaken gebeurt. Vandaag weer n leugen ontdekt. Voor mij nadelig voor hem gunstig. We hebben nu bewijzen in handen van strafbare feiten, verduistering en valsheid in geschrifte. Daar gaat het om....

ja, dat kan

Toevoegingszaken in het familierecht worden iha slecht betaald, echtscheidingszaken worden belazerd betaald. Dit is kennelijk een ingewikkelde zaak en/of jij bent een ingewikkelde cliënt. Je advocaat krijgt dan een grijpstuiver per uur betaald (er gelden forfaitaire bedragen; die kunnen in theorie worden verhoogd bij lastige zaken, in de praktijk wordt dat geweigerd).
De advocaat kan met het oog op een financieel gezonde praktijkvoering besluiten dat ze deze nieuwe procedure niet voor je gaat doen op toevoegbasis. Ze heeft de eerste procedure netjes voor je afgerond op basis van deze toevoeging, nu kondigt ze aan dat je een andere advocaat moet zoeken voor de volgende fase. Dat recht heeft ze. Zoek dus een ander, en als je niemand bereid vindt kan je de Orde van Advocaten in jouw arrondissement vragen om je daarbij behulpzaam te zijn.

De beroepstermijn is zoals je weet drie maanden. Begin nu met zoeken naar een advocaat, want ik vermoed dat het nog best lastig kan zijn er eentje te vinden, zeker nu, want de vakantie is net geweest en dan is er altijd een hausse aan echtscheidingszaken (voordeel is wel dat ook de meeste advocaten weer op hun kantoren zitten, dat maakt het nu makkelijker dan 4 weken geleden).
Als advocaten je weigeren, schrijf dan de datum van het telefoongesprek op en de naam van degene met wie je spreekt, ik heb wel eens gehoord dat de deken van de orde pas bemiddelt als duidelijk is dat iemand echt meerdere weigeringen heeft gekregen.

Groeten,

Temet

V@@s

V@@s

05-09-2016 om 18:17

grote kans

Inderdaad dat je een nieuwe procedure ook niet wint. Schrijf je zelf al: een nieuwe advocaat moet zich weer helemaal inwerken.

Dus mijn advies blijft: laat los. Het is oneerlijk, jammer dan. Je hebt met verder procederen alleen maar jezelf zo te lezen.

Verhuiswagen

Verhuiswagen

05-09-2016 om 18:24

V@@s

Mag ik dan bij jou eten en wonen en mijn kinderen ontvangen? ;-(

Vesper Lynd

Vesper Lynd

05-09-2016 om 18:28

Huis?

Je hebt nu toch onderdak bij je vriend?

Verhuiswagen

Verhuiswagen

05-09-2016 om 18:30

Schuldsanering

Hij gaat niet voor mijn schulden betalen. Dus hierdoor moet ik weg....

V@@s

V@@s

05-09-2016 om 18:50

Tja

Destijds ben je al gewaarschuwd om niet bij je vriend in te trekken, maar iets voor jezelf te zoeken. (ook al zou dat betekenen dat je je eigen bedrijf zou moeten opgeven).

Hier betekende dat destijds jarenlang wonen in een achterstandsbuurt omdat ik daar wel woonruimte kon krijgen. Soms is het een kwestie van tevreden zijn met wat je wel hebt.

Verhuiswagen

Verhuiswagen

05-09-2016 om 18:56

Nou nou

Hier kreeg ik t foldertje vd daklozenopvang met de mededeling dat dit t enige is wat ze konden doen. T verkopen en opgeven van mn zaak lost nog niet alles op. Was t dat maar....

V@@s

V@@s

05-09-2016 om 19:00

geen niet gewilde wijken?

maar waar jij woont helemaal geen wijken waar mensen liever niet wonen zodat je meer kans maakt? Inmiddels ook geen inschrijfduur opgebouwd?

Verhuiswagen

Verhuiswagen

05-09-2016 om 19:04

Nee

Je komt echt op straat te staan. Echt waar! Zo gaat dat tegenwoordig. Lees zomer 2015. Weinig mensen geloven dit. Maar particulier huren dat kan. Maar waar denk je dat van te betalen met nul inkomen? Ik kwam ook niet in aanmerking voor bijstand. Over n baan nog maar te zwijgen. Hoelang geleden ben jij gescheiden v@@s?

V@@s

V@@s

05-09-2016 om 19:10

waarom geen bijstand?

Met een eigen bedrijf kun je BBZ krijgen. Na beëindiging van het bedrijf kun je bijstand krijgen.

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/bijstand-voor-zelfstandigen-bbz/vraag-en-antwoord/kan-ik-gebruikmaken-van-het-bbz-als-ik-al-langere-tijd-een-eigen-bedrijf-heb

(en ja je krijgt geen urgentie als je scheidt, dat was in mijn tijd niet anders)

Verhuiswagen

Verhuiswagen

05-09-2016 om 19:15

Omdat

Omdat ik de rekening vd boekhouder die de jaarrekening niet kon betalen. Heb t geld nog niet bij elkaar verdiend. Toen niet en nu ook niet. Heeeel veel konijnen uit de hoge hoed gekomen afgelopen jaar. Nu dus de druppel....
BBZ is slechts n lening hoor. Krijg je alleen maar als je t kan terugbetalen. En dat bewijzen kost geld.

V@@s

V@@s

05-09-2016 om 20:01

hoe gaat het helpen?

Hoe gaat in hoger beroep gaan helpen om de reële problemen die je schetst op te lossen?

Als je ex net zo fanatiek is als jij komt er, mocht je deze keer winnen, daarna wellicht nog een cassatieprocedure.

Helpt dat echt? Kun je dan eerder weer beginnen met leven?

verhuiswagen

verhuiswagen

05-09-2016 om 21:24

V@@s

Nou, als de huwelijkse voorwaarden gevolgd worden in de financiele afwikkeling vd rechtzaak, dan ben ik van mijn schulden af. Ik krijg ook waar ik recht op heb, want zo hebben we dat destjds afgesproken bij de notaris toen we samen en nog getrouwd de huwelijkse voorwaarden opstelde. T is mijn advocaat dan ook een raadsel waarom deze huwelijkse voorwaarden niet gevolgd worden. Geen schuld is; mijn zaak, werk en inkomen kunnen behouden en in staat zijn ook financieel voor mijn kinderen te zorgen. Ik heb destijds de eerste periode vd echtscheiding mijn ex elke maand heel veel geld betaald onder bedreiging. Anders zou hij me direct op straat zetten. Maar omdat ik dit geld gestort heb op de gezamelijke rekening waar de hypotheek vanaf werd geschreven, was dit geld komen te vervallen in de 'pseudo-gemeenschap-van-goederen' zoals mijn advocaat zegt. Had ik dit geld rechtstreeks overgemaakt naar de rekening van mijn ex, dan kon ik nu wel bewijzen dat ik het betaald heb......Ik had toen geen advocaat die mij beter kon adviseren. Wist ik veel dat dit zoveel verschil maakte. Nou, nu kan ik zeggen, zeker een ton....
Het dreigen was ook de basis van ons huwelijk....in alles....
Ik zie wel eens staan, ik kan niet weg uit mijn huwelijk. Daar komen vaak bijzondere reacties op hier. Maar ik kan t beamen....ik kon ook niet weg.....Dit zijn de gevolgen. Maar de keus is voor mij gemaakt. Ik hoop van ganse harte dat ik in staat ben om genoeg geld bij elkaar te sprokkelen voor deze zaak en er ooit vanaf te zijn.

V@@s

V@@s

05-09-2016 om 21:33

als ze gevolgd worden

De eerste rechter heeft dat niet gedaan (dus zo logisch was het blijkbaar niet), de volgende rechter doet dat wellicht ook niet. (en indien wel dan is er cassatie).

Verhuiswagen

Verhuiswagen

05-09-2016 om 21:47

Dat kan

T kan dat ik straks alsnog geen gelijk krijg. Maar als ik niet in hoger beroep ga krijg ik zeker geen gelijk. Als hoger beroep geen zin heeft was er ook geen mogelijkheid voor. Er is een kans dat ja....
Kreeg trouwens net n mailtje van mn advocaat dat mn ex een deurwaarder in gaat schakelen om zn geld op te halen. Ik heb nog tijd voor de hoger beroep termijn verloopt. Tot die tijd kan hij niks. Ik heb nog een maandje.....Dan komen ze beslag leggen op mn winkelvoorraad. En dan heb ik bij verkoop daarvan geen inkomen meer.......

hoezo?

"Als hoger beroep geen zin heeft was er ook geen mogelijkheid voor"

Dat is volstrekte flauwekul. Je kan een kansloze zaak hebben, die geheel terecht verliezen, maar dan mag je nog altijd in hoger beroep. Gewoon een formeel iets. Dat hoger beroep verlies je dan ook weer, want die zaak is nog altijd kansloos, maar dat doet aan de mogelijkheid van hoger beroep (en cassatie) niet af.

In theorie overigens wel aan de mogelijkheid van een toevoeging omdat er strikt genomen geen toevoeging hoeft te worden verstrekt als de zaak volslagen kansloos is, maar die soep wordt iha niet zo heel heet gegeten. Wel is het zo dat de meeste advocaten bij voorkeur geen volslagen kansloze zaken aannemen. Behalve misschien als ze er goed voor worden betaald, zie daarover echter mijn eerdere posting.

Maar goed, dat is theorie. Ik begrijp dat jouw advocaat niet heeft gezegd dat ze de zaak niet wil doen omdat die kansloos is (misschien heeft ze dat trouwens ook gezegd, maar daar heb je het als ik het goed lees niet over), maar ze wil de zaak niet op toevoegbasis doen.

Ik begrijp dat je nog een maand hebt voor de beroepstermijn verstrijkt. Als je een advocaat op toevoegbasis wilt zou ik morgen maar beginnen met een rondje te bellen, want het schrijven en indienen van een hoger-beroepschrift kost nog aardig wat tijd.

Groeten,

Temet

Raad voor de Rechtsbijstand

http://www.rvr.org/
Deze organisatie gaat er over en kan je daar het beste over voorlichten.

Verhuiswagen

Verhuiswagen

05-09-2016 om 23:23

AnneJ

Ik heb ze al gebeld. Ze wisten niet of t zo maar mocht. Ze bellen nog terug. Maar t schijnt te komen door de nieuwe beperkte vergoedingen voor toevoegingszaken.
Fijn dat je ingaat op de vraag. Bedankt.

Fransien

Fransien

07-09-2016 om 09:06

Sterkte

Zo'n slepende echtscheiding met verlies van je kinderen, je huis, je bedrijf aan een man die je tijdens het huwelijk mishandeld heeft, da's niet niks.
Sterkte is het enige dat ik je kan wensen.
En iedereen die denkt dat schuldsanering een pretje is, die heeft nog niemand meegemaakt die daarin zit.

Vesper Lynd

Vesper Lynd

07-09-2016 om 09:16

Nul

Het zal geen pretje zijn, maar het kan weinig erger dan nu. In ieder geval weet je dat je na drie jaar weer op 0 staat, zonder schulden. Nu weer een hoger beroep betekent weer maanden stress en aanwakkering van de negatieve gevoelens jegens ex.
Ik denk dat je echt beter af bent (desnoods) als kamerbewoner, met geld voor het hoogstnoodzakelijke. Af en toe iets met de kinderen doen waar ook goed voor gezorgd wordt. En dan na drie jaar weer met frisse moed vooruit. Als je nu als een gek genoegdoening blijft najagen ben je over drie jaar geen steek verder dan nu.

verhuiswagen

verhuiswagen

07-09-2016 om 13:03

wie heeft t over 3 jaar?

Vesper Lynd; wie heeft het over 3 jaar? Het gaat om een hoger beroep aan tekenen voor eind oktober en daar de stukken schriftelijk voor voorbereiden. Er komen geen zittingen meer heeft de rechtbank bepaald. Ik verwacht dat er binnen 6 maanden een nieuwe uitspraak is.
Weinig slechter dan nu? Ik woon nu bij mijn vriend in een fijne woning, de kinderen hebben een ruime gedeelde kamer en ik heb zelf te eten en mijn kinderen ook als ze bij mij zijn. Ik kan mijn schulden afbetalen nu, en heb nog 4/5e te gaan. De huidige uitspraak accepteren betekent, geen zaak meer, geen werk, geen inkomen (en t duurt zeker een half jaar voor ik in aanmerking kom voor iets, en dat is nog niet zeker), en ze komen misschien wel de inboedel van mijn vriend weghalen om alles te betalen? Ik zal me bij hem moeten uitschrijven wil ik dat voorkomen....
Misschien kun je je er moeilijk een voorstelling van maken, maar t wordt echt heel veel slechter dan nu. Wordt de uitspraak zo dat ik niks hoef te betalen en ook niks krijg (mijn doel, want ik hoef geen geld van mijn ex), dan ben ik binnen 1 1/2 jaar klaar. Heb ik een inkomen uit mn zaak wat ik voor mezelf mag houden en niet hoef te gebruiken om de schulden af te lossen.
Een kamer kan ik niet betalen zonder mijn zaak/werk, en een beetje geld hou ik ook niet over. Mensen kunnen t niet geloven, maar als ondernemer in deze situatie krijg je echt niks. Er zijn niet voor niets veel zelfmoorden de laatste tijd in deze omgeving waar boeren het water tot de lippen staat. Ik had beter thuisblijfmoeder kunnen zijn tijdens mijn huwelijk. Dan heb je in geval van echtscheiding direct recht op bijstand. Je gaat er nog steeds van uit dat ik echt zomaar een inkomen nog heb dan. Ik procedeer niet voor genoegdoening. Ik procedeer zodat ik niet in de goot kom, maar op de rand mag blijven. Vanaf nul weer starten wat ik vorig jaar ook heb gedaan.
Ik nodig je van harte uit om samen met mij deze toekomstige situatie vorm te geven. Dan zul je zien dat je nog echt in een droomwereld leeft Vesper Lynd.

Ik heb zojuist een advocatenkantoor aan de lijn gehad die gespecialiseerd is in de problematiek die voortvloeit uit huiselijk geweld echtscheidingen. Zij gaf al aan dat voor een hoger beroep er wel een nieuwe toevoeging aangevraagd kan worden en vroeg me de de beschikkingen toe te sturen zodat ze kan bekijken of ze de zaak aanneemt. Zo niet, dan heb ik nummer 1 op t lijstje staan van advocaten die me afwijst, en als mn lijstje vol is kan ik naar de Deken. (orde van advocaten). Die wijst me dan een advocaat toe.

Fransien: dank je voor je steunbetuigingen. Dat doet me echt goed. Gisteren mn hart gelucht bij een nieuwe vriendin (ik woon hier nog geen jaar), en toen ik naderhand thuiskwam kreeg ik een paar lieve berichtjes en een virtuele bos bloemen als troost. Ik kom er meer en meer achter dat dit het enige is wat mensen kunnen doen. Voel me er in iedergeval niet meer alleen in staan.

Vesper Lynd

Vesper Lynd

07-09-2016 om 13:12

Schuldsanering

Als je in de schuldsanering zit moet je verplicht werken en mag je een bepaald bedrag zelf houden om een kamer van te betalen. Je hoeft dus niet op straat te staan. Misschien valt het nog wel te regelen dat je je kinderen dan bij je vriend ziet als je daar in het weekend bent.
Het lijkt me gewoon zo zinloos om nu weer in hoger beroep te gaan terwijl je iedere zaak verliest. Weer die stress, en weer de wanhoop als het niet lukt.

verhuiswagen

verhuiswagen

07-09-2016 om 13:27

Vesper

welk werk dan? Ik kom ook niet aan aanmerking voor schuldsanering....kan nl. geen cijfers overleggen van mijn bedrijf nu. Mn boekhouder is met de noorderzon vertrokken. Ben al aan t praten geweest om in aanmerking te komen voor schuldsanering.
Maar wie zegt dat ik elke zaak verlies? Ik heb vertrouwen in de zaak, en mijn advocaat ook. Ik heb bewijzen van alles. Maar zonder hoger beroep kan ik ze niet overleggen. Misschien legde ik t in een vorig berichtje vreemd uit, maar er wordt wel vaker in hoger beroep een andere uitspraak gedaan. Als er in alle hoger beroepszaken exact 100% dezelfde uitspraak zou zijn in NL, dan hadden ze het hoger beroep wel afgeschaft. Lucia de B. is ook pas in hoger beroep vrijgesproken, de schiedammer parkmoord is uiteindelijk tot de Hoge Raad voorgekomen, en pas na 4 jaar is de veroordeelde vrijgesproken. Dit zijn strafzaken dat weet ik, en mijn zaak is familierecht. Maar ik vind het een kul argument dat je maar niet in hoger beroep moet gaan.
Als jij een boete krijgt voor te hard rijden, terwijl je daar op die dag echt niet was, ga je die boete dan ook maar betalen? Want dan ben je van de stress af?
Sorry dat ik t moet zeggen , maar volgens mij heb je een hele dikke portemonee waar je alle stress mee afbetaald. Dat kan niet iedereen.

Overigens (iets heel anders): onlangs is uit onderzoek bewezen dat 90% van de dakloze vrouwen uit een huiselijk geweld situatie komen......Wat er bij mij gebeurt is, is iets waar we als maatschappij blijkbaar nog geen grip op hebben.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.