Seksualiteit Seksualiteit

Seksualiteit

Nieuwsgierig

Nieuwsgierig

12-03-2013 om 14:17

Vrijen met tegenzin

Mijn nick zegt het al: Ik ben nieuwsgierig of jullie weleens vrijen met tegenzin om de ander tegemoet te komen. Hoe gaan jullie daar dan mee om.
Ik doe het zelf wel zo nu en dan. Ik heb een lage seks drive maar ik besef dat mijn partner zo z'n behoefte heeft.
Ik ben benieuwd naar jullie antwoord!


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
dc

dc

12-03-2013 om 19:28

Ik vrij weleens met tegenzin. Een beetje tegenzin, en vaak is het dan toch wel leuk. Als ik me echt niet lekker voel of echt geen zin heb, dan doe ik het niet.

ook

ook

12-03-2013 om 19:55

Soms....

Bij ons heeft ook man meer zin dan ik. Meestal begint hij een paar dagen te laten merken dat hij wil. Dan denk ik nee he, ik ben zo moe en ga liever lezen, ha,ha. Na een dag of 4 denk ik nu is het niet meer leuk voor partner, de arme ziel. Dan doe ik toch maar mee, met tegenzin. Soms denk ik na de daad, he,he nu kan ik eindelijk slapen, lezen etc en ben van het gezeur af. Soms denk ik tijdens de daad ' nu vind ik het toch niet zo erg zelfs best leuk ha,ha. Soms heb ik echt geen zin en zeg ik dus nee. Dus ik moet zowiezo eerst overgehaald worden. Erg is het, ik weet het. Dus ja er bestaan meer mensen zoals jij of nog erger.....

Me2

Me2

12-03-2013 om 20:58

Ik begin nooit

met een vrijpartij. Maar als mijn man zin heeft en ik niet, dan zeg ik het meestal eerlijk. En soms begint hij, heb ik geen zin, maar ook nog geen nee gezegd. En dan eindigt het meestal erg gezellig
Ter info, we vrijen ongeveer 2x pw, gemiddeld denk ik 1xpm dat ik geen zin heb?! Weet het eigenlijk niet.

Hombre

Hombre

13-03-2013 om 09:13

Hebben mannen ook wel eens hoor

Maar dan maak je gewoon zin. Mijn auto heeft 's morgens ook geen zin om te starten maar dan draai ik gewoon z'n sleuteltje om.

Het is in een relatie een misvatting om te denken dat je altijd maar allebei spontaan zin moet hebben. Als je ervan afhankelijk bent dat je allebei zin hebt gebeurt er zelden wat.

Je begint gewoon en dan zie je wel. Soms hebben we dagen geen sex gehad en denk ik nou moet het echt weer eens. Als je dan de eerste stappen zet (beetje masseren, tegen elkaar aankruipen) krijg je toch zin. Of niet. En dan hou je weer op en val je in slaap. Of je gaat toch door en het wordt niks, gebeurt ook wel eens. Hoort er ook bij.

Of de kids komen binnen en dan is het ook afgelopen. Of je stuurt ze naar beneden om TV te kijken en dan ga je weer lekker verder.

Als je maar niet verwacht dat het leven een kasteelrommannetje is kun je het als drukbezette ouders nog best heel lekker hebben, kan ik je verklappen.

Truus

Truus

13-03-2013 om 11:10

Geen tegenzin

In een voorgaande relatie heb ik regelmatig met tegenzin seks gehad. Ook wel een soort van gedwongen omdat mijn ex me niet liet slapen voordat ik aan mijn 'plichten' had voldaan. Dat zou ik dus niet meer laten gebeuren. In mijn huidige relatie komt het er ook wel eens een tijdje niet van en dan doe ik het toch 'omdat het wel weer eens tijd is'. Soms krijg ik dan gaandeweg zin en andere keren zit ik het uit en gaan we daarna lekker slapen. Mijn vriend heeft ook wel eens minder zin, maar laat zich makkelijker overhalen dan ik.

Nee

Niet met tegenzin. Wel als ik neutraal ben zonder geen specifieke zin.

Heks

Heks

14-03-2013 om 20:55

Zin hebben of gewillig zijn

Vrijen met tegenzin doe ik niet, maar er is een heel spectrum van vreselijk geil zijn, via "gewoon" zin hebben tot gewillig zijn en in al die gevallen zeg ik geen nee

zonderzin

zonderzin

14-03-2013 om 23:34

Ben blij wanneer hij eens wil

Ik vrij nooit met tegenzin. Helaas heeft mijn man nooit veel zin. Wij hebben dit jaar 2 keer gevreeen omdat hij wilde. Ik heb veel meer zin, maar dat is mijn probleem.

ano

ano

16-03-2013 om 13:00

Hier

ook niet veel zin.
Wel eens met tegenzin gedaan (wel vaker eigenlijk).
Maar laatste maanden heb ik er écht geen zin in. Ook niet als ik me laat overhalen en dan halverwege toch wel leuk vinden. Nee, vind er niets aan. Laat mij maar slapen!!

Geertruida

Geertruida

16-03-2013 om 21:44

Lust en de oudere man

Heb met mijn nieuwe (of inmiddels niet meer zo heel nieuw) lief ontdekt hoe leuk seks kan zijn, en dat na mijn veerstigste en een heel lang huwelijk.. Ofwel, ik heb nog wel wat in te halen en kan er dan ook geen genoeg van krijgen. Wil elke avond wel.
Maar lief is de 50 al behoorlijk gepasseerd en heeft een erg fysiek beroep, dus de 'moe' komt er nog wel eens tussen.. van zijn kant, dan. We hebben een prima seksleven, maar mag van mij nog wel iets meer.. een heel onverwacht iets, wat ik bij mezelf echt nooit had kunnen vermoeden..
Vraag me af of ons libido-verschil iets met ons leeftijdsverschil te maken heeft. Moet aan jouw verhaaltje denken Hombre, over de auto waarvan je het sleuteltje om moet draaien. Starten 50+ers minder snel uit zichzelf?

Nieuwsgierig

Nieuwsgierig

17-03-2013 om 12:00

Dacht al

Ik dacht al wel dat ik niet enige ben. Vrijen met tegenzin om de ander tegemoet te komen, doen er dus meer. Ik heb nog maar 1x ervaren dat mijn vriend er moeite mee had toen ik nee zei, maar vanuit mijn huwelijk heb ik hele drama's en urenlang zuchten en draaien meegemaakt als hij niet 'mocht'. Zodanig dat ik een heleboel dwang heb ervaren om toch maar te vrijen. Nog heb ik de neiging om er dan maar vanaf te zijn. Maar inmiddels dan boos omdat ik toch weer de afspraak met mezelf heb verbroken nooit meer tegen mijn zin te vrijen. Maar zoals gezegd, ik begrijp dat hij zijn behoefte heeft.

Annie

Annie

17-03-2013 om 15:29

Onze oplossing: fellatio

Als ik geen heb, en manlief heeft behoefte aan seks, dan help ik m'n met de hand of met fellatio, alles hap-slik-weg. Omgekeerd als man geen zin heeft en ik ben geil, dan neem ik ook het initiatief tot fellatio. Dan heeft hij zo weer zin

Nieuwsgierig

Nieuwsgierig

17-03-2013 om 16:02

Annie

Maar je verricht hoe dan ook een seksuele handeling ook al heb je geen zin. Geen zin is bij mij ook echt geen zin. Dan wil ik ook geen hand en spandiensten verrichten. Dat gaat dus ook met tegenzin. Misschien zijn mannen makkelijker over te halen?

Judith H

Judith H

17-03-2013 om 21:40

Als hij zin heeft en ik niet

As hij zin heeft en ik (echt) niet, dan trekt hij zichzelf af. Ik kruip dan meestal wel gezellig tegen hem aan maar verleen dus geen hand en spandiensten. Gebeurt niet zo vaak eigenlijk. Gelukkig wil hij (net als ik) ook niet dat ik tegen mijn zin zou vrijen. Soms gebeurt het wel eens dat we proberen maar als ik niet in de stemming kom, breken we af. Is niet altijd fijn voor hem en soms doe ik dan even alsof van wel. Maar in de regel niet. Komt ook niet vaak voor gelukkig.

Hombre

Hombre

18-03-2013 om 09:42

Annie, geertruide

Ik krijg gelijk associaties met 'little oral annie', een of andere seventies pornstar

Maar serieus. Uiteindelijk is het verschil hoe je met de verschillen omgaat en of je ergens een probleem van maakt.

Voor sommige vrouwen is fellatio een enorm offer waar van alles tegenover moet staan en voor anderen is het een 'kleine moeite'.

Geertruide:
Ik ben zelf een vijftiger en eigenlijk merk ik geen afname in lust. Mijn libido is altijd behoorlijk hoog geweest. Mijn vriendin's libido is nu wel veel hoger dan toen ze 25 was, dat scheelt een stuk. Destijds hadden we meer problemen op dit vlak, nu kan ze veel meer genieten.

Ik merk wel dat het soms meer moeite kost om weer sex te hebben als je het een tijd niet gedaan hebt. Om de motor-analogie voort te zetten: Als je de motor stationair laat draaien komt ie makkelijker op toeren dan als je hem steeds weer op moet starten.

Willemijn

Willemijn

18-03-2013 om 10:38

Oudere man

Hoi, hier een veel oudere man (ik eind 30, hij 65) en geen verschil in libido. Is bij hem (vrijwel?) niet afgenomen. Ja, de eerste jaren deden we het nog wel eens twee keer per dag en nu nooit meer, maar het voelt niet aan alsof zijn leeftijd daarmee te maken heeft. Ik heb meestal ook maar ongeveer twee keer per week zin (gemiddeld).
Het is wel een actieve man. Fietst veel, weinig auto, niet erg veel zitten etc. Misschien helpt dat ook nog?
Groeten, Willemijn

Truus

Truus

18-03-2013 om 10:49

Oh wat erg

Sorry hoor, maar dat zou ik echt verschrikkelijk vinden, 'fellatio, hap slik weg'. Ieder zijn meug, maar ik moet daar echt niet aan denken. Het is toch veel makkelijker om er gewoon onder te kruipen en een beetje mee te bewegen? Ik wil dan verder ook geen gefrutsel aan mijn lijf. Overigens gaat mijn libido gelijk op met mijn cyclus. Vlak na mijn menstruatie wil ik elke dag wel, en gedurende de maand neemt dat af en neem de pms de overhand haha.

Hombre

Hombre

18-03-2013 om 17:08

Pas maar op, truus

"Het is toch veel makkelijker om er gewoon onder te kruipen en een beetje mee te bewegen?"

...dat je man Annie nooit tegenkomt

Geertruida

Geertruida

18-03-2013 om 20:48

Lust en de oudere vrouw

Inderdaad Hombre, dat is ook mijn ervaring. Ik heb nu veel meer zin in sex als toen ik 25 was en geniet er ook veel meer van. Weet niet of dat voor meer 40+ vrouwen geldt, ik weet het eigenlijk meer aan het feit dat ik nu al een tijdje (eindelijk) een goede relatie heb. Op alle fronten.
Mijn ex-huwelijksleven stelde op alle gebied niet veel voor en wat sex betreft reageerde ik als de dames hier boven. Met een diepe zucht van 'is het nu alweer zaterdag avond'. Ex vond me frigide. En nu.. ik wil elke avond wel.. Ben daarom blij met jouw uitleg over de sex-drive van de oudere man. Mijn lief heeft gelukkig een prima gezondheid en conditie, dus daar geen problemen. Hij is alleen af en toe 's avonds moe.. en we zijn al weer een tijdje samen, dus de '3 x per avond' is er af haha we zakken terug naar 'gemiddeld' nivo... Waarbij ik wat moeite heb om te beginnen. Heb altijd het idee dat ik hem dan tot prestatie dwing of zo, dat ligt voor mannen toch anders dan voor vrouwen, toch?
Van Frigide naar Nymfo.. dat had ik nou nooit van mezelf gedacht...

dc

dc

18-03-2013 om 21:20

Hand en spandiensten

hmm, klinkt erg onromantisch.

Voor orale seks moet ik zelf ook opgewonden zijn, maar ik heb geen probleem om hem aan te raken en met mijn handen te helpen als ik zelf niet opgewonden ben. Ik hou van hem, en doe graag wat voor hem.

Het helpt ook wel dat er echt nooit druk achter zit. De eerste 8 maanden na elk kind was mijn libido echt beneden nulpunt, en hij heeft daar echt nooit een probleem van gemaakt. Nooit geen gezucht en gesteun of wat dan ook. Respect komt van 2 kanten, hij heeft er respect voor dat ik af en toe geen zin heb, en ik heb respect voor zijn zin. En andersom komt het ook voor trouwens.

Bij ons is het grootste probleem de timing. Ik raak opgewonden als de dag voorbij is en ik niets meer "moet", dus als ik in bed lig. Hij gaat naar bed als hij moe is en wil slapen. Ik wil dus seks dat ene half uur per dag dat hij geen zin heeft

Annie

Annie

19-03-2013 om 15:12

@nieuwsgierig , truus, dc

Ik hoef juist helemaal niet opgewonden te zijn om hand en spandiensten te verlenen. Door het verlenen van hand en andere spandiensten blijf ik zelf helemaal in control. Ik kan hem dan extra stimuleren en dan is het ook het snelste voorbij. Ik vind het ook wel fijn voor hem als hij een orgasme krijgt.
Juist van "Er onder kruipen en meebewegen" als je zelf geen zin hebt krijg ik rillingen over m'n rug.

Sipje

Sipje

19-03-2013 om 16:26

Niet met tegenzin

Ik deed het voorheen wel eens, vrijen met tegenzin. Gaanderweg kreeg ik dan toch wel enigzins zin. Helaas vaak onbevredigend. Maar de afgelopen jaren was zelfs dat gaanderweg zin krijgen verdwenen. En nu ben ik ermee gestopt, met vrijen met tegenzin dus. Maar aangezien ik zelden zin heb, is het nu alweer een half jaar geleden dat we seks hebben gehad. Ik denk dat we het het afgelopen jaar drie keer gedaan hebben. Ik kan me er niet meer toe zetten. Ik hou op zich nog best genoeg van hem om niet weg te gaan, maar de aantrekkingskracht is om zeep geholpen; door andere verwachtingen van ons gezinsleven, teleurstelling. Ik heb denk ik een relatie-burnout. Teveel geinvesteerd en te weinig ontvangen. Maar hij doet nu bij tijd en wijle meer zijn best, en ik wacht tot het tij keert. Tot ik weer zin krijg. Weet niet of dat gaat gebeuren. Maar uit elkaar vind ik nog geen optie.
Overigens klaagt hij niet en praat hij ook niet erover. Als iemand er al eens over begint dat dit toch eigenlijk niet normaal is, ben ik het. Maar ja, anagezien ik degene ben die geen zin heeft, roer ik het onderwerp ook maar niet meer aan. Misschien heeft hij ook wel geen zin meer. Misschien blijft dit wel zo voor de rest van ons leven. Ik zou het niet weten.
Ik zou best wel weer eens lekker willen zoenen en vrijen, maar met hem is het nooit echt top geweest.

Nieuwsgierig

Nieuwsgierig

19-03-2013 om 18:45

Dus

Het lijkt een beetje op het doorbreken van het taboe. Ik ben blij met jullie reakties. ik heb nu een relatie met een man die er, zo lijkt het, geen moeite mee heeft dat ik minder zin heb. Even voor de statistieken, wij zijn 50+. Maar zoals eerder vermeld getrouwd geweest met een man die er wel pap van lustte. Die zich aftrok naast me in bed en zuchtte en steunde als ik geen zin had of ongesteld. Ongesteld zijn was trouwens mijn enige echte excuus om geen seks te hoeven hebben.en de enige reden voor hem om niet al zijn 'charmes' in de strijd te hoeven werpen. Maar, ook zo'n dooddoener, een goede kapitein bevaart ook de rode zee. Ik dank ook Hombre voor zijn mannelijke inbreng. Het is een eyeopener dat zelfs mannen weleens geen zin hebben.

Nieuwsgierig

Nieuwsgierig

19-03-2013 om 19:00

@ truus

zo herkenbaar

Truus

Truus

19-03-2013 om 22:06

Annie

Ik denk dat het persoonlijk is waar je het minst moeite mee hebt. Orale seks staat niet bovenaan mijn lijstje van favoriete activiteiten, dus dat doe ik af en toe als ik héél veel zin heb. Gemeenschap vind ik als ik eigenlijk geen zin heb niet onprettig, dus dat zie ik niet als opoffering ofzo.

Hombre

Hombre

20-03-2013 om 09:22

Waarom een relatie?

Ach, ach, wat word ik treurig van sommige van die postings. En ik maar denken dat je in een relatie zit om elkaar gelukkig te maken en dat je daar dan zelf ook gelukkig van word.

Tja

Je kunt (en hoeft!!) je als mens nu eenmaal
niet elke seconde van elke dag gelukkig te voelen..(zijn en voelen = niet hetzelfde..)
En er zijn momenten genoeg dat je de energie even niet hebt om te vrijen / samen iets leuks te doen-ondernemen.. Denk aan: werk, kinderen, stress..
Het is ook fijn om ook op die momenten samen in bed te liggen en te verzuchten hoe brak je bent en er een geintje over te maken, of uit te kijken naar het naderende weekend dat de kinderen uit logeren gaan.
Ik vind het heel fijn dat we al die momenten ook delen

Sipje

Sipje

21-03-2013 om 13:36

Hombre

Die verwachting had ik ook Hombre. Maar wat als iemand dan uiteindelijk toch niet blijkt te kunnen geven wat je nodig hebt, en je daar wel 15 jaar moeite voor gedaan hebt en in geloofd hebt? En als je ook nog best wel goede dingen deelt? En je de wereld van je kids niet wil ontwrichten? EN de ander geen pijn wil doen? Dan is het soms ook gewoon hanging in there, totdat het beter wordt. Ik word er ook verdrietig van, maar het is zoals het is.

Hombre

Hombre

21-03-2013 om 15:53

Als ik dat wist, sipje

Werd ik therapeut en waarschijnlijk schatrijk

(even ervan uit gaande dat er iemand naar me wilde luisteren)

ik ook

ik ook

22-03-2013 om 11:42

Lief

Ik vind man na al die jaren nog steeds lief en aantrekkelijk. En toch kan hij me in bed niet geven wat ik wil. Wat ik volkomen normaal vind, vindt hij vies of eng en ik zie niet in hoe ik dat zou kunnen veranderen. Als het onwil was, was ik allang weg, maar dat is echt niet zo. Voor hem is sex maar één ding. En daar geniet ik ook wel van, maar het blijft onbevredigend en ik zou veel vaker zin hebben als ons sexleven wat normaler was. Nu doe ik het soms wel een beetje met tegenzin. En dan lig ik daarna te fantaseren over mijn eigen man. Totaal gestoord, ik weet het.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.