Nieuw: Ontdek nu alle events en workshops bij jou in de buurt op het Ouders Eventplatform
Relaties Relaties

Relaties

Seks omdat je man wil, dus uit goedheid naar je man toe


Garfield77 schreef op 13-05-2024 om 08:59:

[..]

Wat vind je dan een normale frequentie? Ongeveer 2 a 3 keer per week is hier wel gangbaar. Moet iedereen zelf weten maar heel vreemd is het niet.

Ach ja, normaal is natuurlijk voor iedereen anders. Voor ons is een paar keer per maand normaal. Maar alles is natuurlijk OK als beiden zin hebben. Als de één elke paar dagen 'een uiting van liefde' verwacht om 'zich geliefd te voelen' en de ander dan soms maar op de knieën gaat ook zonder zin vind ik best veelgevraagd. Maar blijkbaar werkt het voor moederkareltje. 

Echt tegen mijn zin doe ik het nooit. Maar ik doe wel regelmatig mee met man, al ben ik zelf niet echt opgewonden, omdat ik van mezelf weet dat ik gaandeweg wel zin krijg. 
Wat ik wel lastig vind is dat ik graag opgewarmd word met zoenen en knuffelen. En laat man nou helemaal niet van zoenen houden. Dat matcht bij ons dus echt niet. Ook herken ik het 's avonds laat in bed nog willen vrijen als ik dolblij ben dat ik eindelijk kan gaan slapen. Hier daarom regelmatig 's ochtends een vluggertje. Zet ik soms zelfs de wekker voor .

SJSL schreef op 13-05-2024 om 11:16:

[..]

Ach ja, normaal is natuurlijk voor iedereen anders. Voor ons is een paar keer per maand normaal. Maar alles is natuurlijk OK als beiden zin hebben. Als de één elke paar dagen 'een uiting van liefde' verwacht om 'zich geliefd te voelen' en de ander dan soms maar op de knieën gaat ook zonder zin vind ik best veelgevraagd. Maar blijkbaar werkt het voor moederkareltje.

Ik ben jaren prostituee geweest en vergeleken met dat is het peanuts en een verademing handelingen te doen waar ik eigenlijk zelf niet zo een zin in heb met mijn eigen man omdat ik van mijn man houd. Ik zet die knop wat makkelijker om denk ik door ervaringen in het leven. Het is voor mij niet zo veelgevraagd.

Wat bijzonder moederkareltje, dat hoor je niet vaak. Kan me voorstellen dat dat je kijk op sex wel wat verandert en dit met je man makkelijk is dan. 

over dit onderwerp is er zoveel geschreven, gepraat en ruzie gemaakt!!

herkenbaar!

voor veel mannen is zin in seks vrij ‘spontaan’ beetje zoals honger… meeste vrouwen hebben eerder een responsieve lust… 

ik zei vaak tegen ex - lieverd verleidt me aub meer tot sex ik ken dat niet spontane lust!!  was een dingetje want hij kon dat niet snappen en wilde toch graag dat ik vaak en out of the blue hem graag zou willen bespringen - zoals in het begin.

wat jij vergeten was, was dat hij me in het begin altijd wel verleidde - met complimentjes, flirten, leuke dingen doen.
Na enige tijd verminderde dat verleiden en was het zoals in vele koppels:  amper aandacht over dag, lui in de zetel en dan als we in bed belande heel ostentatief grijpen naar mijn lichaam.
Kwam bij mij aan als ‘ik heb het nodig - komaan’

ik had dus ook vaak seks ‘omdat het moest’ (geen zin in gezeur). De zin kwam zelfs niet op tijdens de seks want het was een ‘mietje’ en ja ik ging van zin, naar minder zin naar afkeer!!

doe ik nooit meer - ben nu single en mijn libido slaapt dus - in 8 maanden tijd hooguit 3 x spontaan zin gehad om me te bevredigen.

het komt weer neer op communiceren - en dat ga ik bij een volgende man vanaf dag 1 doen!

een man heeft behoeftes en een vrouw ook!  Geef dus duidelijk aan wat jij nodig hebt om zin te krijgen!  En daar een compromis in vinden.
Soms meegaan in meneer zijn spontane lust met een vluggertje maar ook hij die je soms verleidt tot seks!

ga in gesprek met hem!  Een relatie is rekening houden met elkaars behoeftes!

En toch zit ik me af te vragen: wat is het dat die mannen het wel best vinden om seks te hebben ook al heeft een vrouw geen zin? Ik (vrouw) had altijd een groter libido dan mijn partners maar ik moest en moet er niet aan denken om seks te hebben met iemand die geen zin heeft maar 'het voor mij doet'.  

Lexus schreef op 15-05-2024 om 08:46:

En toch zit ik me af te vragen: wat is het dat die mannen het wel best vinden om seks te hebben ook al heeft een vrouw geen zin? Ik (vrouw) had altijd een groter libido dan mijn partners maar ik moest en moet er niet aan denken om seks te hebben met iemand die geen zin heeft maar 'het voor mij doet'.

Je leest hier ook wel terug dat er zeker mannen zijn die dat ook niet willen. 

Misschien missen de mannen die daar geen moeite mee hebben een empathie gen? Of misschien is sex voor die mannen niet zo betekenisvol, gewoon een manier van ontlading? (hoewel ik dan denk, je hebt toch handen)

SL schreef op 15-05-2024 om 12:29:


[..]

Je leest hier ook wel terug dat er zeker mannen zijn die dat ook niet willen.

Misschien missen de mannen die daar geen moeite mee hebben een empathie gen? Of misschien is sex voor die mannen niet zo betekenisvol, gewoon een manier van ontlading? (hoewel ik dan denk, je hebt toch handen)

1, Ja eens hoor. Daarom schrijf ik ook over : "dat die mannen die het wel best vinden om seks te hebben ook al heeft een vrouw geen zin?"

2. Ja dat denk ik dan ook, "je hebt toch handen"? Je bent je dan gewoon aan het mastuberen in een ander. (hoewel er ook zoiets bestaat als 'van je af n#$%ken' dus een energetische shitload dumpen. Ik weet niet wat ik daarvan vind maar ik pas er iig voor een masturbatie object dan wel een dumpputje te zijn. 

Mijn ervaring is dat de gemiddelde man geen idee heeft hoe seksualiteit bij vrouwen werkt en hoe het vrouwelijk lichaam echt werkt. Ook verdiepen ze zich zelden in seksualiteit. Ze gaan uit van hun eigen ervaring of doen maar wat. Daarbij komt dat veel stellen niet praten over seksualiteit en onderling niet goed communiceren. Wat zou jij nu echt willen, wil je dat eens voordoen? Of openstaan om nieuwe dingen te proberen (te heftig, gênant, voor homo's,  iets als bedreiging zien etc). Remmingen door vooroordelen over hoe seks hoort te zijn als man of vrouw. Heel veel mensen hebben ook het idee dat seks penetratie is waarbij een orgasme volgt en dan ben je klaar. Voor veel vrouwen werkt dat totaal anders. Die hebben al te maken met een maandelijkse cyclus en hormonen. En ze zitten gewoon anders in elkaar. 

Ik doe niets tegen mijn zin. Maar ken daar wel diverse voorbeelden van. Meest heftige is een vrouw in de overgang die echt niet meer wil. Die hebben samen afgesproken dat hij 1x per week mag. En voor haar is dat echt een kwestie van ogen dicht en het moeten ondergaan. Een soort toneelstuk dus. Generatie speelt hier ook absoluut een rol in. Ik denk dat de huidige generatie veel sneller het gesprek over alternatieven aan zou gaan (therapie, seksuoloog, relatie openen etc). 

Izza schreef op 15-05-2024 om 13:45:

Mijn ervaring is dat1de gemiddelde man geen idee heeft hoe seksualiteit bij vrouwen werkt en hoe het vrouwelijk lichaam echt werkt. Ook verdiepen ze zich zelden in seksualiteit. Ze gaan uit van hun eigen ervaring of doen maar wat. 2 Daarbij komt dat veel stellen niet praten over seksualiteit en onderling niet goed communiceren. Wat zou jij nu echt willen, wil je dat eens voordoen? Of openstaan om nieuwe dingen te proberen (te heftig, gênant, voor homo's, iets als bedreiging zien etc). Remmingen door vooroordelen over hoe seks hoort te zijn als man of vrouw. Heel veel mensen hebben ook 3het idee dat seks penetratie is waarbij een orgasme volgt en dan ben je klaar. Voor veel vrouwen werkt dat totaal anders. Die hebben al te maken met een maandelijkse cyclus en hormonen. En ze zitten gewoon anders in elkaar.

Ik doe niets tegen mijn zin. Maar ken daar wel diverse voorbeelden van. 4 Meest heftige is een vrouw in de overgang die echt niet meer wil. Die hebben samen afgesproken dat hij 1x per week mag. En voor haar is dat echt een kwestie van ogen dicht en het moeten ondergaan. Een soort toneelstuk dus. 5 Generatie speelt hier ook absoluut een rol in. Ik denk dat de huidige generatie veel sneller het gesprek over alternatieven aan zou gaan (therapie, seksuoloog, relatie openen etc).

1 Dat heet ook wel entitlement imho

2 Ja als je als vrouw hem zijn zin geeft in vrijen zonder dat jij zin hebt of orgasmes faken, of vrijen op een manier die je liever anders zou willen, leer je hem ook niet rekening te houden met jouw wensen. 

3 Dus het wordt tijd niet alleen maar uit te gaan van de mannelijke seksualiteitsbeleving en op te komen voor jouw eigen wensen. Ik vermoed dat veel vrouwen ook een kleiner libido hebben dan zou kunnen doordat ze zich voegen naar de mannelijke beleving. En dan wordt het argument gebruikt "ja maar ik heb een minder libido en hij wil zo graag dus dan doe ik hem maar voor hem" Maar het zou dus zo maar eens  kunnen zijn dat het andersom werkt

4 Nou ik ken een verhaal van een vrouw die bevredigde haar man elke middag om 1500 uur oraal. Niet omdat zij het zo graag wilde hoor, 'voor hem'. Zelf had ze geen seksleven pff. 

5 Nou dat vraag ik me dus af. Ik denk dat vrouwen die in de 60er jaren opgroeiden misschien meer voorzichzelf op komen dan meiden van tegenwoordig die een vriendje heeft die ruim aan de porno zit en naar andrew tate kijkt. 

Mannen denken inderdaad anders dan vrouwen. 

Natuurlijk wil ik niet dat mijn vrouw seks heeft tegen haar zin. Heel logisch lijkt mij.
Maar wat als een vrouw nooit zin heeft? En er ook niet over te praten valt?

Nu al maanden niets geprobeerd en nu wordt ze argwanend. En gaat ze aanhankelijk doen. Dus met andere woorden, ze wil niet.....maar ze vertrouwd het niet.
Dus de eventuele seks zal uit medelijden zijn. En heb haar duidelijk gemaakt dat ik dat niet wil.
En nu ben ik de eikel....

Sjef74 schreef op 15-05-2024 om 14:06:

Mannen denken inderdaad anders dan vrouwen.

Natuurlijk wil ik niet dat mijn vrouw seks heeft tegen haar zin. Heel logisch lijkt mij.
Maar wat als een vrouw nooit zin heeft? En er ook niet over te praten valt?

Nu al maanden niets geprobeerd en nu wordt ze argwanend. En gaat ze aanhankelijk doen. Dus met andere woorden, ze wil niet.....maar ze vertrouwd het niet.
Dus de eventuele seks zal uit medelijden zijn. En heb haar duidelijk gemaakt dat ik dat niet wil.
En nu ben ik de eikel....

Wie zegt dat? Maar waarom heeft je vrouw nooit zin? Overigens vind ik dat je vrouw inderdaad zichzelf af mag vragen waarom dat is en dat, als ze geen zin heeft, een probleem is in een relatie waar ze iets aan moet doen. 

Heb je gevraagd hoe zij het ziet? Wil ze dan eeuwig in een seksloos huwelijk verder? Zeg dat je wil praten desnoods met een therapeut erbij zodat zij ook haar zegje kan doen. 

Ik geloof niet zo in 'gewoon geen zin meer hebben'. Er zit altijd een oorzaak achter (ten minste als je eerst wel leuk gevreën hebt, er zijn ook mensen die gewoon aseksueel zijn)

Lexus schreef op 15-05-2024 om 14:10:

[..]

Wie zegt dat? Maar waarom heeft je vrouw nooit zin? Overigens vind ik dat je vrouw inderdaad zichzelf af mag vragen waarom dat is en dat, als ze geen zin heeft, een probleem is in een relatie waar ze iets aan moet doen.

Heb je gevraagd hoe zij het ziet? Wil ze dan eeuwig in een seksloos huwelijk verder? Zeg dat je wil praten desnoods met een therapeut erbij zodat zij ook haar zegje kan doen.

Ik geloof niet zo in 'gewoon geen zin meer hebben'. Er zit altijd een oorzaak achter (ten minste als je eerst wel leuk gevreën hebt, er zijn ook mensen die gewoon aseksueel zijn)

Het is nooit echt sensationeel geweest, maar wel te doen.

Al zo vaak besproken en nooit een ander antwoord gehad als "Ik vind 1x per maand wel genoeg". Therapie heb ik gehad, maar haar nooit mee kunnen krijgen.

Ik hou te veel van haar om te scheiden. En ook te veel te verliezen.

Ik heb ook nooit zomaar zin maar ik ben wel over te halen en niet iedere man is daar goed in of heeft daar zin in. Wat dat aan gaat zijn de zuidelijke mannen daar veel beter in!

Ja ik denk dat ik ook wel over te halen ben, zoals bolmieke schrijft. En ook ik herken mannen van vroeger die daar goed in zijn, en types die het totaal niet snappen.
Ik val dan toch echt voor het spel der verleiding. Luisteren naar elkaar, attent zijn, vrolijk en gezellig zijn. Leuk kletsen met elkaar. Eigenlijk zoals een eerste date...wie is daar niet gevoelig voor.
Als mijn ex de hele avond als een sacherijn op de bank had gezeten, hier en daar een scheet en een boer en dan ook nog eens alleen voor zichzelf drinken in schonk (en dat van mij pas als ik er een opmerking over maak) met de afstandsbediening alleen in zijn handen, ja dan loop ik daarna niet warm voor een partijtje sex.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.