Nieuw: Ontdek nu alle events en workshops bij jou in de buurt op het Ouders Eventplatform
Relaties Relaties

Relaties

Gaat mijn man vreemd?!

Hi! Ik ben moeder van 2 dochters ( 6 & 5 jaar) en op 23 augustus hebben wij een zoon in ons gezin mogen verwelkomen. Mijn vriend woont enkele dagen in de week in Amsterdam voor zijn werk. Daarnaast volgt hij een studie in Amsterdam. Wij wonen 85 km van Amsterdam. Ik heb een eigen onderneming. En daarnaast nog druk met andere projecten. Zoals jullie zullen begrijpen hebben we een druk leven en weinig tijd voor elkaar. Recent heb ik een sms bericht ontvangen waarin staat dat mijn vriend mij meerdere keren bedrogen zou hebben, tijdens de zwangerschap maar ook ervoor en nog steeds. Hij ontkent dit. Moet ik hem geloven? Hoe moet ik hem vertrouwen als hij 3 nachten per week in zijn eigen studio verblijft? Het maakt mij onzeker. Wat zouden jullie doen? liefs. Karlijn


Hoe moet je hem vertrouwen? Als het goed is, is dat vertrouwen tussen jullie er gewoon. Waarom zou hij jou vertrouwen als hij er 3 nachten niet is?

Hoe heeft hij gereageerd op de beschuldiging? Waar komt de beschuldiging vandaan, van wie? Is er iemand die misschien gewoon wraak op hem wil nemen, om welke reden dan ook? En waarom zou je een wildvreemde eerder geloven dan je eigen man? 

Je hebt je man het bericht laten lezen ? De manier waarop hij reageerde zou ik heel belangrijk vinden. Verbaasd, onaangenaam verrast, verontwaardigd? “wie doet nu zoiets?” Dat zou ik geloofwaardig vinden. 
Of betrapt, ontwijkend? Of misschien wel boos op jou, zo van : “hoe durf je mij dit te vragen? Hoe kun je zoiets geloven?
Dat zou ik verdacht vinden, maar jij kent je man het beste. 
Verdere vragen waar ik een antwoord op zou willen als ik in jou schoenen stond : wie is de afzender van het bericht en hoe komt hij/zij aan jou nummer. Hoe komt hij/zij aan de informatie. Is het een betrouwbare getuige ? Ik zou het niet zomaar geloven. 

Krlns

Krlns

27-10-2021 om 19:43 Topicstarter

Hij werd boos. Vroeg van wie ik deze berichten heb ontvangen. Onze relatie lag onder zwaar weer. Ondernemerschap, lockdown en gezinsleven. Daarnaast sta ik er een groot gedeelte van de week alleen voor. Ook ten tijde van de lockdown.Waardoor ik wil bijslapen op de momenten dat jij thuis is. 
Het klopt dat hij ook zijn wantrouwen kan hebben. Alleen hij woont dan alleen en ik heb de zorg voor onze 3 kinderen. En heeft geen sms Bericht ontvangen. Ik heb naar het nummer gebeld, wordt niet opgenomen. 

Ik vind het erg voor je maar: Ja, je man gaat vreemd. Iemand is zo dapper geweest om je informeren. En natuurlijk ontkent hij. Hij wil jou niet kwijt. Lees maar eens mee vanaf pagina 40 of 50 of zo in 'verder na ontrouw'. Ze reageren verbaast, verontwaardigd, boos en  ontkennen. En jij wil het ook eigenlijk niet geloven. Ik wilde dat ook. Want je denkt dat merk ik toch. Of dat doet mijn man toch niet. Helaas is het meestal zo dat de klokkenluider de waarheid spreekt. Zeker met alle vrijheid en bed in Amsterdam. 

Natuurlijk hoor je liever dat hij vast niet is vreemdgegaan. Ik  geloofde mijn man ook op zijn woord. Onterecht bleek later. En vele vrouwen net als jou. Zelf ook rondom zwangerschap. Helaas. 

Vooral als je man dingen is gaan zeggen bij het ontkennen van: ik hou van jou. Dan zéker alle alarmbellen laten afgaan. 

Sterkte! 

Dan zou ik terug SMS-en. Misschien wordt daar wel op gereageerd?

Puur statistisch lijkt het me waarschijnlijker dat de info waar is dan dat iemand een k-streek probeert uit te halen. Ontkennen lijkt de default bij vreemdgaan dus daar ook al geen geruststelling. Ik zou dit dus ook niet zo gemakkelijk kunnen loslaten. Wat je verder zou kunnen als je niet meer info komt? Dat zou ik niet zo gauw weten. Misschien kunnen vrouwen die ooit met dit bijltje hebben gehakt daar wat zinnigs over zeggen. 

PS: ook mijn man reageerde met boosheid. Ik geloofde hem. Dat deed hij daarna nog aantal keer. Boosheid is helaas dus niet per se de waarheid. 

Lieverd, wat Mija zegt: kom maar na de draad Verder na ontrouw. Tips zat en vooral ook luisterend oor. Hopelijk blijkt het een nare droom en geen harde waarheid. Maar je zal het niet meer kunnen loslaten denk ik?

Krlns

Krlns

27-10-2021 om 20:21 Topicstarter

Het laat me ook niet los. Hij is mijn eerste liefde. We hebben 3 prachtige kinderen. Onze zoon is pas 9 weken. Ik kan dit niet geloven.. Maar het knaagt aan me. 
Waarom zou iemand dit verzinnen? 

Imi

Imi

27-10-2021 om 20:34

Krlns schreef op 27-10-2021 om 20:21:


Waarom zou iemand dit verzinnen?

Niet. Ik zou terug sms'en: "Hij ontkent. En nu?", in de hoop dat er meer info komt.

Helaas vind je in de draad ook vrouwen die voor/tijdens/na zwangerschap bedonderd zijn. Die het allemaal niet konden geloven. Wiens mannen het ontkenden. Boos werden. Terechte vraag: waarom zou iemand jou dit verschrikkelijke bericht sturen. Iemand die wil dat jij weet hoe jouw echtgenoot achter jouw rug om stiekem bezig is? Iemand die jou de waarheid gunt? Of voor de lol? Je schrijft over zwaar eeer. 

Wat zegt je intuïtie?!

Krlns

Krlns

27-10-2021 om 20:47 Topicstarter

Ik wil hem geloven. Maar ik kan het niet. Hij is zoveel van huis. Kiest er vaak voor om Op vrijdag avond in Amsterdam te blijven. Of gaat op zondagmiddag al terug..

ik heb je een privé bericht gezonden

Mijn eerste reflex op zo'n sms is: "Ach jee, hij heeft zijn minnares gedumpt en nu wil ze hem het leven zuur maken". Daar heb je niks aan, sorry. Maar ik zou er van uit gaan dat het klopt tenzij hij of de afzender zich nader verklaart.

Maar ik heb ook niks met het concept vreemdgaan.

Krlns

Krlns

27-10-2021 om 21:13 Topicstarter

De afzender wist persoonlijke informatie. Of hij moet het verteld hebben. Of ik ken haar. 

Wat ik zou doen?

Wat ik deed was speuren tot ik erbij neer viel. 
Jaren geleden kreeg ik ook z'n bericht, net als jij. En later bleek dat mijn man al jaren en jaren vreemdging.

Ik zou die gene dus geloven en naar je man kijken, want de tijd heeft mij geleerd: Wat iemand laat zien, geloof hem dan ook.
Mijn man was ook razend, vermijdend, liep weg en ontkende alles. 

Hij bleek al veel affaires etc te hebben gehad.

Ik weet dus als geen ander hoe ongerust je bent. Ik ging hem onverwacht opzoeken en het tot de bodem uitpluizen.
Toen ik begon te speuren, bleken zelfs vrienden dit te weten. 
Van je vrienden moet je het hebben...

Jou verhaal is vast anders maar ik liet het er niet bij zitten want waarom zou iemand jou in deze " kraamtijd " z'n ellendige pijn willen doen?

Net als Anna zegt je kunt bij het andere draadje alles lezen...
Ik viel ook van ongeloof toen ik bericht werd....
 
Knuffel

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.