Nieuw: Ontdek nu alle events en workshops bij jou in de buurt op het Ouders Eventplatform
Ouders en School Ouders en School

Ouders en School

Lees ook op
Filomeentje

Filomeentje

28-05-2014 om 18:50

Wat nu te doen? School vergeet kind...

Vandaag had de klas van dochter (8) een uitje. Ouders reden er met auto's naar toe. Toen ze er aan kwamen stapten de ouder en kinderen waarbij dochter in de auto zat uit, maar ze deden de deuren dicht voordat onze dochter er uit was, denkend dat ze er aan de andere kant van de auto uit was/ging. Maar die kreeg zelf vervolgens de deur niet meer open, en dacht dat de auto op slot was en ze er niet uit kon! Tot zover: kan gebeuren.
Maar tijdens het uitje (dat duurde een uurtje) heeft niemand haar gemist, ze is de hele tijd in die auto gebleven, heeft hard gehuild en in haar broek geplast...
Zo zielig! Uiteraard hebben we excuus van de juf gekregen, die belde vanmiddag ook nog op om te vragen hoe het gaat (prima, kind is vrolijk).
Maar nu?
Moeten we hier nog wat mee doen? Ik ben niet iemand die snel op hoge poten ergens heen gaat, maar vind het ook niet iets om zomaar te laten gaan.


Zelf meegaan

Er gaan ook altijd oenige ouders en leerkrachten mee. Wij gingen met name in de onderbouw als ouders zelf mee met die reisjes. Natuurlijk ging het bij onze kinderen, met autisme, vaker fout, maar het gaf een hoop rust dat we zelf meewaren.
Excuses lijken me dan ook wel genoeg. Meer kun je er echt niet mee.
Misschien een melding bij het AMK?

Mijntje

Mijntje

28-05-2014 om 19:20

toeteren

Je moet je kind voor zo'n reisje dus ook al instructies geven dat het mag toeteren als ze opgesloten worden in de auto..

Wel raar dat de kinderen niet geteld worden (fout school) en dat de rijdende ouder niets merkte (oenigheid). Naja, kind heeft het overleefd en dit zal die ouder niet nog een keer gebeuren. Domme dingen gebeuren nu eenmaal.

uitje

Als je daar overheen ziet zou ik dat uitje spoedig overdoen met kind. Want daar ging het uiteindelijk om en dat heeft ze nu wel gemist.

Melle

Melle

28-05-2014 om 19:23

Wat sneu!

Wat sneu voor je dochter.

Direct na aankomst is een raar telmoment en afhankelijk van het uitje kan ik me voorstellen dat ze pas bij vertrek weer kijken of iedereen er is. Wel raar dat die ouder niks gemerkt heeft...

Ik geloof dat ik genoeg zou hebben aan excuses. Toen mijn zoon een keer was vergeten vond juf het zo vreselijk dat ik meteen wist dat het niet snel nog een keer zou gebeuren.

Filomeentje

Filomeentje

28-05-2014 om 19:31

excuus

Ja ik vind het eigenlijk ook genoeg, vooral nu de schrik een eetje gezakt is. Ik sprak er met een ander over en die zei dat ze het zeker niet zomaar zou laten gaan, dus vandaar mijn vraag.
En het uitje over doen: de betreffende moeder heeft kind beloofd het nog eens samen met haar te doen, dat wacht ik eerst even af.
Dochter heeft inmiddels goed geleerd hoe onze auto open moet, toeteren is inderdaad ook een goed idee, dat zullen we haar ook leren!

Pien

Pien

28-05-2014 om 19:35

Triest!!

Ik vind dit dus echt wel een fout van de juf. En de ouder. Maar de eindverantwoordelijkheid ligt bij de juf!
Ik (ook juf) tel bij aankomst bij een uitje wel alle kinderen, of check groepjesgewijs of ze er allemaal zijn.
Goed dat de juf haar fout inziet en je gebeld heeft, maar je kind heeft wel een heel zwaar, zielig en misschien traumatisch uur gehad! Heeft de juf ook haar excuses aangeboden aan je dochter?
Ik zou het voorval nog wel bespreken met de directeur van de school. Stuur een mailtje met het verhaal, of stap er maandag even op af. Gewoon met de intentie van: het is gebeurd, maar het moet wel besproken worden in het team, om zulke voorvallen in de toekomst te voorkomen!

Succes en ik hoop dat je dochter er geen last meer van heeft en lekker kan slapen straks.

zooo sneu

Er is niets meer aan te doen, maar ik zou toch heel boos zijn. Gewoon, omdat ik het zo sneu zou vinden voor mijn kind. Voor dit soort dingen ben ik overgevoelig. Maar goed, boos helpt niet meer. Juf en rijmoeder voelen zich waarschijnlijk erg lullig, maar toch zou ik gewoon heel boos zijn. En zo snel mogelijk met mijn eigen kind en een vriendinnetje het uitje overdoen. Niet met die vergeetachtige rijmoeder.

Katniss

Katniss

28-05-2014 om 20:13

Ongelooflijk

Ik ga er bijna van schelden, wat een s*f*ut zeg, die moeder. Je krijgt toch altijd een groepje toebedeeld en moet ervoor zorgen dat je daar op let. Jeetje, ik zou er bij de juf op aandringen dat deze moeder voortaan geweigerd wordt als ze nog wil begeleiden. Waarschijnlijk reageer ik ook overgevoelig, maar het is wel ontzettend stom ook.

Jeetje

Ik vind dit wel erg hoor, meeer dan oenig!! Stel je voor dat het buiten 25 graden was geweest....

Tink

Tink

28-05-2014 om 21:09

jeeee

Wat eindeloos stom van die mensen . Dit had een heel naar staartje kunnen krijgen als het een warme dag was geweest en die auto in de volle zon had gestaan.

Ik snap die moeder ook niet. Ik rijd zelf ook wel eens voor school, en tel dan wel 6x of mijn groepje helemaal compleet is (zou ze het liefst allemaal aan een touwtje binden eigenlijk, het zijn andermans kinderen waar je mee op stap bent...), daar ben je toch verantwoordelijk voor?!
Als ouders zelf rijden is het aankomstmoment meestal helemaal niet zo druk is mijn ervaring, omdat je doorgaans niet allemaal exact tegelijk aankomt. Dus dan is even tellen echt niet zo moeilijk. En ik geef de kinderen in de auto voor we uitstappen altijd de instructie om nog even dicht bij mij te blijven tot we weer bij de juf zijn.

Dat uitje overdoen is wel het minste zeg. Arm kind, wat een rottig uur heeft ze gehad. Ik hoop dat ze lekker slaapt inmiddels.

AnneJ, wat een rare reactie zeg. Niet op elk uitje kan elke ouder mee en dat is meestal ook helemaal niet nodig. En om hier nu het AMK weer bij te halen???

grapje Tink

Het AMK slaat niet aan op wangedrag van scholen, instellingen en pleeggezinne. Wrang grapje. Alleen ouders maken onvergeeflijke fouten.

Tink

Tink

28-05-2014 om 21:37

tja AnneJ

Ongepast grapje wat mij betreft. Achterwege laten was beter geweest. Het zorgt er niet voor dat mensen je serieus blijven nemen vrees ik.

Zolang we leven, maken we fouten

Oh wat ontzettend vervelend voor alle betrokkenen.
En het meeste voor je dochter, wat zal zij zichzelf ellendig hebben gevoeld.
En ik zou zeker samen met betreffende moeder en jou en haar kinderen het uitje overdoen. Ik hoop dat je haar daarna het voorval kunt vergeven.

Ik heb zelf wel eens opgesloten gezeten in een WC die beslist niet meer open wilde, en na een paar uur pas bevrijdt omdat er toen eindelijk iemand naar de WC moest. Het ergste was niet de opsluiting, maar het feit dat niemand me gemist had

Ava

Ava

28-05-2014 om 22:13

wat Jasam zegt

Mijn kind is een keer op het schoolplein vergeten in de eerste kleuterklas bij het buitenspelen (een uur of zo). Zonder het door te hebben (gelukkig maar) maar hij werd niet gemist (naast dat hij daar vergeten was, er niet geteld was).
En dat vind ik sneu bij dit verhaal.

Hopelijk slaan de dames zich voor het hoofd (en zeer terecht!). Ik vind dat school een gebaar moet maken om het te repareren met je dochter. Je kan ook een klacht indienen maar dat heeft zelden zin (en wat bereik je ermee).

Ze kan zich nu wel goed voelen maar hoe is dat bij het volgende uitje?

Ontzettend stom

Ja hier zou ik dus wel een probleem van maken. Ik weet echt niet wat ik lees. Bij ons op school krijgen de ouders een lijstje mee met alle namen van de kinderen en de tel. Nr van de juf. Dat lijstje wordt dus gecheckt als we met zn allen verzamelen na aankomst. Ik vind dit dus echt belachelijk. Arm kind echt.

Adinda

Adinda

28-05-2014 om 23:02

Wat moet je ermee?

Je kunt overal wel eem melding van willen maken, maar gebeurd is gebeurd en iedereen heeft zijn excusus aangeboden, je dochter leeft nog, ze is vrolijk en het zal die moeder nooit meer overkomen.
Wat wil je dat de directeur doet? Op zijn knieen?
Heel vervelend wat er is gebeurd, maar ik vind sommige reacties wel overdreven hoor.

En AnneJ moeten we soweiso niet serieus nemen. Die kan alleen in elke posting AMK schrijven.

Filomeentje

Filomeentje

28-05-2014 om 23:04

Ze ligt nog wakker, kan niet goed slapen en is bang om een nachtmerrie te krijgen. Dus lekker bij mij in bed. Inderdaad steekt het haar ook dat niemand haar gemist heeft. Ze vond het wel leuk om te horen dat ik er boos over ben! Klacht indienen of schuldige aanwijzen ben ik niet van plan, dat levert niet echt wat op, ik heb wel de directeur gemaild.
We moeten toch binnenkort naar school voor wat anders, ben benieuwd of ze er nog op terugkomen.
Bedankt voor alle reacties!
Oh en AnneJ, school zit vast niet te wachten op overbezorgde ouders die met elk reisje mee willen, verder ga ik maar niet op jouw post in.

excuses

Ik zou er ook op letten of juf en betreffende moeder excuses maken aan kind zelf. Dat wordt nog weleens over het hoofd gezien.

Als je als moeder zoiets flikt en iemand meldt dat aan het AMK dan heb je een serieus probleem.

creabea

creabea

28-05-2014 om 23:46

ontzettend suf!

... maarja, wat moet je er verder mee? Het zal ze vast niet nog een keer overkomen, en excuses zijn gemaakt.

Het enige wat ik kan bedenken (heel flauw en wraakzuchtig is dat je mag hopen dat ze er een aardig klusje aan hebben gehad om de bekleding in de auto weer schoon te krijgen.

Mijn zoontje is een keer vergeten bij een kinderfeestje, kindjes werden thuisgebracht en hij bleef achter in het huis van de jarige. Was ook lullig (en hij was nog maar 4...)

Stenna

Stenna

29-05-2014 om 00:01

maarre

vind niemand behalve ik het hier vreemd dat de andere kinderen haar niet miste? Heeft ze geen beste vriendinnetje of kinderen waar ze veel mee optrekt die zich afvroegen waar ze ineens was gebleven? Of de kinderen in haar groepje in dezelfde auto?

Sukran

Sukran

29-05-2014 om 03:34

Protocol? en toeteren

Wat sneu voor het kind, en mazzel voor de ouder dat het in Nederland is gebeurd. In Australië zou je echt zwaar de sigaar zijn wegens 'neglect'. Het is verboden om kinderen alleen in de auto te laten en 'vergeten' wordt helemaal zwaar aangerekend.

Er is toch zeker wel een protocol dat voorschrijft dat er koppen geteld worden bij zo'n uitje? Meer dan excuses zit er misschien niet in, maar ik zou toch wel weten of op die school iets vastgelegd is, huisregels bij uitstapjes? En zo ja: waarom houdt juf zich daar niet aan? En zo nee: hoogste tijd, lijkt me! Ieder nadeel hep s'n foordeel: dochter is nu ervaringsdeskundige en kan andere kindjes en juffen en ouders in de toekomst erop wijzen, dat het toch heel belangrijk is dat je op elkaar let, en even kijkt of iedereen er is. Maakt meestal meer indruk dan een protocol dat je een keer ziet als je in dienst treedt. Maar ook: als rij-ouder, ben je je toch bewust van de verantwoordelijkheid die je op je neemt?!

Overigens: volgens mij doet de toeter van mijn auto het niet als hij uit is, sleutel eruit, etc. Raampjes gaan natuurlijk niet open. Wat kun je dan doen? Ik zou het even niet weten, eerlijk gezegd.

@Stenna: leeftijd, ben ik bang. Kinderen zijn rond de 8, op een uitje, leeftijdsgebonden egoïsme, heel begrijpelijk dat vriendjes&vriendinnetjes geen oog hebben voor individu.

Mijntje

Mijntje

29-05-2014 om 08:08

Stenna

Ja inderdaad, ook vreemd dat vriendjes haar niet misten, of kinderen bij haar in de auto. Het meisje moet zich wel flink overbodig hebben gevoeld en ongewenst. Ook nog eens een angstige ervaring (en gelukkig geen warm weer)
Ik hoop dat de rijdende ouder en de juf goed excuses hebben gemaakt.

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

29-05-2014 om 08:14

Leren de deur open maken

Die gaat normaal gesproken altijd open, ook als de deur op slot zit. En mijn toeter doet het ook altijd!

En voor de rest: het is gebeurd.... Ik zou wel nog even praten met de directeur. Hier is iets fout in de procedure. En die moeder mag wel een heel grote taart kopen!

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

29-05-2014 om 08:16

Is trouwens wel iets om over na te denken

Ik ga ervan uit dat mijn jongste de autodeur wel open zou krijgen, doet ie bij onze auto namelijk ook. Ik denk dat ik toch maar eens een wat als... gesprekje begin.

Kaaskopje

Kaaskopje

29-05-2014 om 09:42

Ik heb geen auto

maar kun je de auto open krijgen als hij echt op slot zit?

Dalarna

Dalarna

29-05-2014 om 09:50

ja kaaskopje (en algemeen)

Ik heb het laatst zelf nog getest, van binnenuit kun je het portier openmaken. Het probleem is alleen dat wij op die leeftijd een kinderslot hadden en de kinderen dus nooit het portier zelf openmaakten. Ze zouden dus niet gewend zijn om te zoeken naar het openmaakding.

Verder had ik mij niet eens gerealiseerd dat het wel eens 30 graden had kunnen zijn. Dat vind ik inderdaad het ergste, het kind had kunnen overlijden.

Daarnaast is het inderdaad weer niet logisch om bij aankomst te tellen sukran, dat doe je in de klas (is iedereen aanwezig) en bij het verzamelen bij het weggaan. Meestal deden wij dat soort dingen in groepjes (je kreeg het groepje onder je hoede die bij je in de auto zat, dus dan tel je je suf) maar wellicht was dit uitje niet in groepjes. Bijvoorbeeld bij een voorstelling dan chauffeer je alleen maar maar hoef je niet op een groepje te letten en zo kun je dit soort situaties krijgen. Daarnaast: ik denk dat de meeste ouders nooit dit soort situaties bedacht zou hebben dus die hebben hun kind niet getraind hierbij. Anders zou het ook niet gebeurd zijn. Het kan ook best zijn dat andere kinderen uit die klas wel zelf uit deze situatie konden komen.

Verder is het in Australië natuurlijk over het algemeen veel gevaarlijker om een kind in de auto te laten qua weersomstandigheid maar ook hier heb je een probleem als een kind zou komen te overlijden door jouw toe doen.

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

29-05-2014 om 09:50

Ja!

Voordeuren kunnen altijd open. Bij onze auto's ten minste wel.

Kaaskopje

Kaaskopje

29-05-2014 om 09:52

Ik ben een kalme moeder

maar hier zou ik witheet over zijn. Hoe is het mógelijk!? Je kijkt toch automatisch de auto even door of alles mee is? Of je wacht op zijn minst tot iedereen naast de auto staat. Wat een desinteresse. Maar ik vrees dat je er ook weinig mee kunt. Ik mag hopen dat er al uitgebreid sorry tegen je dochter gezegd is. Zo niet dan zou ik daar wel om vragen.

Dalarna

Dalarna

29-05-2014 om 10:28

tja

Ik denk gewoon dat dit maar heel zelden voorkomt en dat het een samenloop van omstandigheden was en dat de auto's allemaal dicht bij elkaar stonden en dat zo de kinderen in 1 groep opgingen. Zo vaak gebeurt dit echt niet.

Net als de paar verhalen van ouders die hun baby in de auto vergeten waarna het kind kwam te overlijden. Daar was zelfs een keer een juf van een basissschool bij die naar een middagvergadering moest. Het komt voor en ik denk dat je daar je hele leven niet meer overheen komt. Hier viel het gevolg nog mee al is het een verschrikkelijk uur geweest voor het meisje.

Vaak gebeuren dit soort dingen door afleiding of doordat er iets anders is dan normaal (vader brengt kind in plaats van moeder omdat moeder ziek is of iets dergelijks). Hier is er waarschijnlijk ook zoiets gebeurt: wel in de auto gekeken maar niet goed genoeg, een auto met drie zitrijen, je weet het niet.

Sukran

Sukran

29-05-2014 om 10:36

Toch echt wel tellen

Ik vind het wel logisch om te tellen, ook bij aankomst en vooral als met meer dan 1 voertuig wordt gereden. Hoe weet je anders dat iedereen er is? En ik weet echt niet beter, hier telt iedereen zich suf, maar het gebeurt wel: bij het instappen bij de bus, in de bus voor er weggereden wordt, bij aankomst als iedereen uit de bus is, etc. Inderdaad om te voorkomen dat een of andere grapjas zich onder de bank verstopt en vergeten wordt, op een wc is blijven zitten, toch nog even z'n jas is gaan halen, dat soort dingen.
En in Australie (en meerdere landen) gaat het niet perse om de weersomstandigheden, het is gewoon zo in de wet geregeld dat je kinderen niet alleen mag laten. Ook niet thuis, of in de speeltuin. Ik ben geen voorstander van 'Amerikaanse taferelen' waarbij je om het minste of geringste voor het gerecht gesleept kan worden en kan ook erg zenuwachtig worden van betutteling, maar ik vind dat je van een ouder die meehelpt op school, in welke vorm dan ook, een bepaalde verantwoordelijkheid mag verwachten. Zorgen dat iedereen uit je auto is, en netjes afgeleverd is op de plek van bestemming, valt wat mij betreft daar onder.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.