Ouders en School Ouders en School

Ouders en School

Lees ook op
Triva

Triva

30-06-2019 om 20:18


@Emma

@Emma

30-06-2019 om 21:25

Nou

Zij wisten het blijkbaar niet en het lijkt me behoorlijk zuur. Ik hoop dat ze het examen in augustus mag doen.

Dees

Dees

30-06-2019 om 21:49

Zuur

Best zuur....maar 3 vakken onvoldoende hebben dan is een diploma toch ook niets waard.

Antoine

Antoine

30-06-2019 om 21:52

Particuliere school

Misschien was deze particuliere school meer bezig met geld dan met de examenregels? Wel zuur voor dat meisje, maar ze kan zelf ook lezen en informatie opzoeken. Met drie vijven is ze echter toch al geen hoogvlieger.

@Emma

@Emma

30-06-2019 om 22:26

Pffff...

". Met drie vijven is ze echter toch al geen hoogvlieger."
Flauw zeg. Misschien heeft ze zich wel een ongeluk geleerd, wat weten wij daarvan. En wie weet hoe hoog ze nog gaat vliegen als ze eindelijk van die middelbare school af is.

Antoine

Antoine

30-06-2019 om 22:32

Dan juist

Haha Emma, als ze zich een ongeluk heeft geleerd en toch drie vijven heeft gehaald, dan bevestigt dat juist mijn idee dat ze geen hoogvlieger is.

Jan

Jan

30-06-2019 om 22:39

Eigen schuld, dikke bult

Even googlen en je weet dit, gelijk weer dat vingertjewijzen.

Van beide partijen stom

School zou beter moeten weten, echt ongelooflijk dat die haar het verkeerde aanraadden. Maar van moeder en dochter ook stom, als je het aanvankelijk niet gelooft en tot twee keer toe aan school vraagt of het wel klopt kan ik me enerzijds wel voorstellen dat je geneigd bent hen te geloven, maar zelf maak ik er altijd een gewoonte van dat als ik aan iets twijfel, als is het van een autoriteit, ik het toch uit ga pluizen. Hebben zij niet gedaan, terwijl ze de school toch niet helemaal geloofden.

skik

@Emma

@Emma

30-06-2019 om 23:39

Antoine

"Haha Emma, als ze zich een ongeluk heeft geleerd en toch drie vijven heeft gehaald, dan bevestigt dat juist mijn idee dat ze geen hoogvlieger is."

Sorry, maar op mij komt het nogal denigrerend over. Je moet nou eenmaal een middelbare school hebben afgerond om verder te komen. Het is niet iedereen gegeven overal even goed in te zijn. Lekker lachen om andermans onvermogen, anoniem op een forum.

Misschien geen hoogvlieger.

Maar wel een doorzetter, dat meisje komt er wel. Zo te lezen heeft ze alles op alles gezet om haar Havo diploma te kunnen halen. Ik hoop voor haar dat ze in Augustus mag herkansen.

vlinder72

vlinder72

01-07-2019 om 00:10

Dees

Twee vijven. Die derde heeft ze opgehaald.

En dat diploma zou evenveel waard als elk ander Havo diploma. Ze was ook al aangenomen op haar vervolgopleiding.

mijk

mijk

01-07-2019 om 01:50

Skik

maar zelf maak ik er altijd een gewoonte van dat als ik aan iets twijfel, als is het van een autoriteit, ik het toch uit ga pluizen.

Dacht ik ook maar inde lijn van de verandering op OOL draad vroeg ik me toch af of ik dat ook gedaan zou hebben als ik hier niet al jaren kwam. Is gedeeltelijk wel mijn karakter maar ook OOL opvoeding...

Mijj

Triva

Triva

01-07-2019 om 05:52

Maar

mijn beide zonen hebben heel veel i fo gekregen waar dit ook werd uitgelegd. Op papier, in een presentatie op school. Waar ging dit verkeerd? Wellicht omdat ze wiskunde ên engels had en anderen alleen engels? Dat is de valkuil, als je geen wiskunde hebt en nl is ok dan mag je opeens wel twee vijven hebben? Maar ik vind het idd ook van beide partijen echt heel dom. Wat ik van een havoleerling verwacht is dat die zelf kan vinden wat de regels zijn en bij foute info weet hoe je dat aanpakt.

Eigenlijk verwacht ik dat van iedereen die examen doet in nl. Als je iéts nodig hebt in je leven dan is het dat. Gisteren nog een discussie gehad met mijn zonen omdat een vriend ieen dag eerder ets beweetde over of je nu wel of niet een AM rijbewijs bij je B krijgt. Ze hadden dat meteen moeten gaan opzoeken vond ik, maar welke site is dan betrouwbaar? Dat soort dingen is bijna van levensbelang met internet tegenwoordig!

Dees

Dees

01-07-2019 om 06:21

Vlinder

Dan nog 2 vijfen opeen diploma! Je hebt een diploma maar van 2 van de 7 vakken zijn onvoldoende!

Sorry hoor dat is toch weinig waard. Zeker als je die vakken nodig hebt voor je vervolgopleiding. En natuurlijk is ze aangenomen op haar vervolgopleiding, vast onder voorbehoud van een diploma. Vraag me dus af of als je een vak onvoldoende haalt op je middelbare school hoe je een vervolgopleiding gaat halen als dat vak in die vervolgopleiding verder wordt uitgebouwd

Wat sneu

Wat sneu voor dat meisje. Hopelijk slaagt ze in augustus alsnog.

Vooral stom van school

Ik vind het vooral ontzettend stom van school ! Natuurlijk is het ook niet slim van moeder en meisje, maar als je school al niet eens meer kan vertrouwen.

En wat maakt het uit of ze een hoogvlieger is of niet, de meeste kinderen die slagen zijn dat niet (qua cijfers dan, wellicht wel op andere gebieden).

Ik hoop ook dat ze de kans krijgt het in augustus over te doen.

@Emma

@Emma

01-07-2019 om 07:18

Trivia

"Wat ik van een havoleerling verwacht is dat die zelf kan vinden wat de regels zijn en bij foute info weet hoe je dat aanpakt."

Ik vertel je vanuit mijn beroep één ding: heel veel havo (en vwo-) leerlingen zoeken vinden dat soort info niet, want het is nog nooit nodig geweest. De meeste mensen krijgen alles op een dienblaadje en als dat niet het geval is zijn er altijd wel weer procedures waardoor ze het alsnog krijgen. Reken maar dat dit meisje de rest van haar leven zelf info opzoekt over elk examen dat ze gaat doen.
Je kunt het ook vertrouwen noemen. Misschien naïef van haar, maar weet zij veel! Dan hoef je toch niet meteen te gaan roepen dat ze dom is!
En verder is een havodiploma een havodiploma. Daar kun je gewoon mee naar een vervolgopleiding. Als daar twee vijven op staan en dat mag dan is daar niks mis mee.

Afdwingen via media

Ik snap niet waarom ze naar de krant is gegaan. Nu staat ze met naam en foto als degene die via de media een kans voor een derde termijn tracht te bereiken. Ze brengt hierbij de school in diskrediet. Nu heeft de school steken laten vallen, maar haar handelswijze, (of liever de handelswijze van haar ouders mede omdat het een particuliere school betreft), zegt ook wel iets over de jongedame zelf.

Een ieder die eens haar naam Googled, zal het artikel te zien krijgen. Dan is het maar de vraag hoe diegene het zal opvatten. Kan diegene het waarderen of vind diegene de jongedame slordig of zelfs manipulatief? Dat is het riskante van de route via de media; je kan het niet terug draaien.

Daarnaast wordt de commissie, die over de toekenning gaan, zo onder druk gezet. Als zij toekenning krijgt, staat de deur open voor andere leerlingen. Soort van sneeuwbaleffect, via de media. De route via de media kan zodoende tegen haar keren.

Caesar

Caesar

01-07-2019 om 08:35

Gezakt

Ze is niet gezakt door een verkeerd advies, maar gezakt omdat ze te lage resultaten heeft gescoord.

Advies van de school is natuurlijk ronduit slecht. Hoewel me niet helemaal duidelijk wie van school dat advies heeft gegeven.

info opzoeken

Net als bij Mijk is het bij mij wel door Ouders Online ingepeperd: 'waar staat dat dan?" "Bewijs maar" als er iets beweerd wordt. Heel handige strategie, want toen ik in de GMR van het schoolbestuur kwam wist ik van toeten nog blazen maar ging wel alles uitzoeken. Dus als ik wat zei, dan klopte het. Ik had het nagezocht en kon het bewijzen. Dus als de financieel directeur of de bestuursjurist iets anders beweerde kon ik als thuisblijfmoeder zonder hogere opleiding tussen allemaal hoogopgeleide mensen met een pittige baan echt wel tegengas geven.

Googlen kan iedereen, beoordelen of iets een betrouwbare bron is is lastiger. Maar voor de zak-slaagregeling is het niet zo moeilijk, de tweede hit is de site van de Rijksoverheid,

Die school is natuurlijk heul stom geweest, maar het is ook niet echt staatsgeheim of hogere wiskunde hoe die zak-slaagregeling in elkaar zit, elke leerling of ouder zou daar zeker in zo'n geval vrij makkelijk achter moeten kunnen komen.

skik

Tsja

Ik vind het best sneu voor dat meisje, Maar als je op een particuliere school, waar je ouders bakken met geld voor betalen, je aan alle kanten verder begeleid wordt, je nog drie onvoldoendes scoort, dan vraag ik me of ze de capaciteiten heeft om een hbo-opleiding tot een goed eind te brengen.

School

Het meisje van 16 is niet dom, maar wel een kind. Er is zoveel veranderd met tweede fases en zak/slaagregeling etc. t.o.v. wat ouders weten van hun eigen tijd. Mogen ze het ook niet exact weten? Wanneer je dan twijfels hebt over wat je moet doen dan zou de school je toch het goede advies moeten geven die past bij de zak/slaagregeling en de kansen die dit meisje heeft om toch te kunnen slagen. School weet dat het fout zit, aangezien ze haar aanbieden de vakken gratis nog een jaar te doen. Ik weer ook niet hoe dik die 5 is. Is het een afgeronde 4,6 of een 5,4. Dus of ze zou zijn geslaagd als ze het goede herexamen had gemaakt, blijft gissen. Zou je dat wel zeker weten dan is haar schade groter. Ze kan immers een jaar niet verder qua studie, baan etc. Ik had het niet zo de media ingegooid. Qua beeldvorming ben je toch al snel het niet zo slimme meisje, want gezakt en ook nog verkeerde herexamen, op die dure school. Ik hoop voor haar dat ze in de 3e termijn nog een kans krijgt en slaagt. Maar ik zou het ook begrijpen als de commissie de poot stijf houdt.

Aardbei

Aardbei

01-07-2019 om 13:02

Dees

Als je eenmaal je diploma hebt vraagt er nooit meer iemand naar je cijfers dat is althans mijn ervaring.

Dees

Dees

01-07-2019 om 13:34

Hakken over de sloot

Klopt maar dan nog he. Wat is zo'n mager diploma het waard? Je beheerst de stof maar matig en gaat vervolgens een HBO opleiding volgen. Heb zoveel havisten zien struikelen.....allemaal die met de hakken over de sloot dat diploma haalden.

koffie

koffie

01-07-2019 om 13:46

Waarde diploma

De normering/eisen zijn zo vastgesteld dat als je aan die eisen voldoet, je een diploma hebt dat toegang geeft tot een vervolgopleiding.

Of je die norm nu op 2x5 stelt of alles 6 of hoger maakt niet uit. Da's slechts een cijfertje. Als het "alles minimaal 6" zou zijn, was de toetsinhoud misschien wel makkelijker gemaakt.

De discussie of een havodiploma genoeg is voor succes op het hbo is een andere. Dat heeft met het onderwijsniveau te maken, niet met het cijfertje dat je aan dat niveau plakt.

eva

eva

01-07-2019 om 14:54

mager diploma

Serieus wat is dat voor een domme opmerking van een mager diploma.

Sommige groeien pas op het moment dat ze gaan doen wat ze echt willen...

@Emma

@Emma

01-07-2019 om 15:02

Wow

Kind is verkeerd voorgelicht en hier wordt op alle manieren beargumenteerd waarom ze dom is, hoe weinig haar diploma waard is, hoe suf het is dat ze niet van tevoren de eisen geckeckt heeft, dat ze zeker geen hoogvlieger zal zijn, dat het niks wordt op het hbo, dat het stom is dat ze naar de pers gaat enz enz enz.
Complimenten hoor!

mirreke

mirreke

01-07-2019 om 15:18

Vreselijk ja.

Wat een walgelijk forum is dit aan het worden.

@Emma,

Waarom gaat iemand met zo’n ervaring naar de pers? Dat kan je toch midden de muren bespreken? Er wordt zo vaak gewaarschuwd over internetbeheer op Facebook etc, over het ‘niets is veilig’ , over mogelijke werkgever die op naam googelen.

Ik gun het meisje ook geen vertraging maar juist een leuke vervolgopleiding. Haar handelswijze vind ik niet stom maar wel wat onverstandig.

Het artikel komt m.i. niet over als een waarschuwing voor anderen.

Dat gevoel heb ik ook steeds meer.

Oordelen en veroordelen. Fijn dat wij alles op orde hadden, alwetend waren en geen fouten hebben gemaakt toen we een puber waren. Ook volgden we geen adviezen op van school, we maakten altijd onze eigen keuzes, de enige juiste.
Not.

Als mensen in je omgeving zo reageren als je eens een verkeerde keuze maakt in je leven heb je geen vijanden meer nodig.

Forumheiligen

Dames,vanwaar dat vertoon van morele superioriteit? Jullie zijn vast oud genoeg om je die uitzending van het Lagerhuis te herinneren waar Marcel van Dam Pim Fortuyn meende de mond te moeten snoeren met de opmerking dat hij een minderwaardig mens was. Niet bepaald een ijzersterk argument, en het heeft niet bepaald geholpen 's mans gedachtengoed in te dammen

Wat mijn pas tegenstaat is de toenemende kansongelijkheid door schaduwonderwijs en particuliere scholen.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.