Ouders en School Ouders en School

Ouders en School

Lees ook op
jet1963

jet1963

14-01-2013 om 10:32

Gepest

In de groep van onze dochter (groep 6)zitten een paar meiden die de hele boel tiranniseren, maar waarvan de hoofdrolspeelster dit zo geslepen doet dat de juf niets in de gaten heeft en het verdriet en de verontwaardiging van ons kind niet serieus neemt.
Iedere keer als onze dochter aansluiting heeft met een meisje uit de klas wordt er door de betreffende pestkop werk van dat kind gemaakt en het lukt iedere keer weer om ervoor te zorgen dat er niet meer met ons meisje gespeeld wordt.
Nu hoorde ik net van een andere moeder uit de klas dat haar dochter thuis verteld had dat van de treiteraars niemand meer met ons kind mag spelen, omdat ze dik zou zijn. (is overigens niet zo, en al zou het wel zo zijn)
Als ik bij de juf aankaart dat onze dochter het erg moeilijk heeft wordt het altijd weggevaagd, omdat de pestkop ook zo vaak verdrietig zou zijn. Het schijnt inderdaad zo te zijn dat als ons kind dan eindelijk iets terug durft te zeggen de pestkop huilend naar juf gaat en geloofd wordt. Krijgt die van ons weer op d'r kop. De moeder van de pestkop is zeer actief op school en we beginnen te denken dat e.e.a. van invloed is. Ik heb de pestkop weleens aangesproken en dan gaat het een paar weken ietsje beter, maar de moeder van dat meisje is zo overtuigd van haar eigen dochter dat daar niets te verwachten valt. Ik wil deze week kijken of ik met mijn man samen een afspraak met de juf kan maken, maar ik heb op dit punt weinig vertrouwen in de juf.
Wat nu?

Een bezorgde, verdrietige moeder van een hele gezellige 9-jarige.


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
mama 5

mama 5

14-01-2013 om 13:13

Oef

Jouw kind wordt hevig gepest en de juf doet er niets mee. Ik zou geloof ik met de juf in gesprek gaan. Leg haar de dingen voor die jouw opgevallen zijn. Mijn dochter vertelt: ... Andere ouders vertellen .... Ikzelf zie....
Vraag wat er aan de hand is, hoe kan het dat je dochter zich niet gehoord voelt? Wat doet de juf concreet met de signalen. Heeft de juf het pestprotocol al in werking gezet? Is het meisje al op haar gedrag aangesproken? Is de hele klas al op het buitensluiten aangesproken?
Als dat geen bevredigende reactie oplevert zou ik naar de directie van de school gaan en gelijk vragen naar het pestprotocol.
Als er dan nog niets veranderd zou ik van school wisselen. Ze zit nu in groep 6, het is dus nog de moeite.
Onze dochter (die zelf niet gepest werd) is van een klas met een vergelijkbare situatie, overgestapt naar een school, waar ook weleens wat gebeurd, maar niet zo structureel en waar wel door de leerkrachten wordt ingegrepen. Het is werkelijk een wereld van verschil.
Leerkrachten die pesten oogluikend toestaan, maken een onveilige school.

Naar de juf

Nog een keer weer naar de juf. Wordt je weer niet geloofd...... het hoofd erbij. Wordt er dan vervolgens nog niks gedaan? Zou ik toch gaan kijken naar een andere school. Ik denk dat het ook goed is een en ander schriftelijk vast te laten leggen.
Helaas hebben sommige ouders wel heel veel invloed op school. Of doordat ze zeer goed gebekt zijn ofwel zoveel doen dat niemand ze af durft te vallen.

Groep 6

Groep 6 is een beruchte groep qua meidenvenijn. Meiden gaan uitproberen hoever ze kunnen gaan en als de school er niks mee doet, dan loopt het al snel uit de hand. Hier precies hetzelfde gehad, behalve dan dat mijn dochter niet 'dik' werd genoemd maar 'een baby' was in de ogen van het popi pestkopje. Pestkopje was ook heel goed in het openzetten van de watersluizen als dochter eindelijk iets durfde terug te doen. Moeder van pestkopje liep ook op haar hakjes door de school te trippelen alsof die van haar was.
De meester deed helemaal niks en de directeur ook niet. Ik heb het veel te lang laten duren, heb dochter pas in groep 7 van school gehaald. Als ik het nu over zou moeten doen zou ik eerst de leerkracht aanspreken, dan direct de directeur, vervolgens dreigen mijn kind thuis e houden en melding te doen bij de schoolinspectie en het bovenschools management dat de situatie op die school niet veilig was en dat na het volgende incident meteen ook doen. Ik ben veel te lang uitgegaan van de redelijkheid van mensen (die mij natuurlijk maar een zeur vonden). Je moet overigens niet verwachten dat andere mensen je steunen in je gevecht, dat doen ze namelijk echt niet.
Mijn dochter dacht dat er wel iets mis zou zijn met haar. Maar ze was nog niet van die school af of pestkopje had al een ander slachtoffer. Die kinderen moeten gewoon altijd iemand hebben om te treiteren. Is het niet omdat je 'dik' of 'een baby' bent, dan is het wel omdat je 'stinkt', je ouders niet rijk genoeg zijn, je stomme kleren draagt of je de verkeerde hobby's hebt. Of omdat je fiets de verkeerde kleur heeft... Het is voor je dochters zelfbeeld heel slecht om dit te lang te laten duren.
Oja, hier werd op school ook aangegeven dat dochter maar op weerbaarheidstraining moest. Hebben we gedaan ook, maar dochter had een enorme weerzin tegen 'terugdoen'. Dat vond ze net zo goed pesten en dus absoluut verwerpelijk.

jet1963

jet1963

15-01-2013 om 13:33

Vanmorgen

in de gymzaal weer raak. In de meidenkleedkamer is geen begeleiding, omdat de jongens het harder nodig zouden hebben en toen heeft pestkopje gevraagd wie er allemaal vinden dat onze dochter gestoord is. Bijna alle vingers gingen omhoog. Onze dochter denkt nu dat pestkopje denkt dat ze echt gestoord is. Vanmiddag met mijn man naar de juf. Zonder kind, anders gaat ze die weer bewerken en kind vanmiddag maar lekker thuis gelaten.
Er is momenteel geen directeur op de school. Wordt nog gezocht geloof ik.
Ben benieuwd straks. En onze dochter is zo'n grappig meisje!!!

Hoe ging het?

Ik ben heel benieuwd hoe het is gegaan, laat je het even weten?
Tuurlijk is je dochter een grappig meisje, waarschijnlijk heeft ze iets heel eigens, wat pestkopje helemaal niet kan hebben. En als ze dan ook nog zachtaardig is, of zich (zoals mijn dochter) hogelijk kan verbazen over wat er aan narigheid uit pestkopje komt zonder dat ze wat terugdoet, dan heeft pestkopje de touwtjes in handen. Het gaat pestkopje niet om jouw dochter, als jouw dochter er niet was had ze een ander slachtoffer. Maak dat je dochter goed duidelijk, voor ze een minderwaardigheidscomplex krijgt. Voor mijn dochter was het een eye opener dat haar pestkop moeiteloos overging op een andere klasgenoot toen dochter eenmaal weg was. Als pestkop en mijn dochter elkaar op straat tegenkomen negeren ze elkaar volkomen, ook al is mijn dochter alleen en heeft pestkop een gevolg bij zich. Dochter is gewoon niet meer interessant voor haar.

jet1963

jet1963

16-01-2013 om 10:37

Gesprek

Met de juf gesproken. We kwamen eigenlijk wel met een goed gevoel thuis. We hebben de indruk dat de juf oprecht schrok toen ze hoorde hoe heftig het allemaal is. Ze zal er alles aan doen om dit te keren. Hopen dat er iets blijvends uit voortkomt. Het is wel vaker een paar weekjes wat beter gegaan. Stom dat we ons zo onzeker en een beetje wantrouwend voelen, maar de tijd zal hierin ook wel z'n werk moeten doen. Toen pestkopje ons als ouders gisteren op school heel overdreven, te vriendelijk gedag zei, waren we werkelijk met stomheid geslagen. Zo uitgekookt!
Stoepkrijt, bedankt voor je opbeurende en wijze woorden. Dat heeft een mens af en toe nodig. We zijn in ieder geval hoopvol gestemd en blijven het goed in de gaten houden.
Groetjes, Jet

Relithe

Relithe

16-01-2013 om 10:59

Veranderd van klas

Onze dochter is veranderd van klas voordat ze in groep 6 begon, de juffen zagen het hier zelf al aankomen dat het niet zo'n succes zou worden als ze in dezelfde klas zou blijven zitten..
Met onze zoon is het minder goed gegaan en achteraf had ik hem gewoon van school moeten afhalen, het pesten heeft zijn zelfbeeld enorm aangetast en hoewel het nu veel beter met hem gaat heeft hij nog steeds moeite met het maken van vrienden en wordt hij in ons dorp nog steeds met de nek aangekeken door zijn vroegere klasgenoten.
Ik zou het niet te lang aanzien als ik jou was en die moeders die denken dat ze van alles te vertellen hebben op school omdat ze toevallig overblijfmoeder zijn ofzo, die heb je hier ook, zeer irritante types met meestal kinderen die net zo irritant zijn.
Aanpakken dus!

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Tineke

Tineke

16-01-2013 om 11:07

Niet uitgekookt

Ik hoop Jet, dat het nu beter zal gaan. Pesten vraagt om stevige interventies, dus juf moet daadkrachtig zijn en pedagogisch sterk in haar schoenen staan.
Zonder het voor de pestkop op te willen nemen, denk ik niet dat zo'n kind 'uitgekookt' is. Ze begroet jullie overdreven vriendelijk, zo is zij waarschijnlijk, wat overdreven in de reacties. Pestkoppen zijn zelden uitgekookt, ze denken gewoon helemaal niet zo na over zichzelf, hun daden en de gevolgen. Ze reageren wat eigen frustraties af, ze trappen 'een lolletje', en dat was het dan.
Je ziet dat ook heel goed terug in tv-programma's als "gepest". Geen uitgekookte acties, integendeel. Geen idee van hun daden en de gevolgen.

jet1963

jet1963

16-01-2013 om 11:45

Nou,

zonder hierover in discussie te willen gaan... Dit zijn geen lolletjes en als je weet hoe snel deze dame haar sluizen opentrekt als ze maar denkt dat er naar haar gewezen wordt, of als er dan toch eindelijk eens iemand iets terug durft te zeggen, dan zou je snappen dat ze heel goed weet dat wat ze doet niet kan en dat ze heel goed weet hoe ze mensen (zowel klasgenoten als volwassenen) moet bespelen om zelf buiten schot te blijven.
Jet.

jet1963

jet1963

16-01-2013 om 12:06

Eira

Wat rot voor je zoon. Heeft hij het er erg moeilijk mee? Zit hij nu op de middelbare school?
Hoop toch dat hij wel lekker in zijn vel zit.
We hebben een goed gevoel na gisteren, maar we blijven het echt goed volgen hoor. Zeker na wat jij over je zoon zegt. Ik hoop dat het zelfbeeld van ons meiske intact blijft. Hoewel, zoals ik gisteren al schreef zei ze: Mama, ik denk dat pestkopje denkt ik echt gestoord ben. Hebben we er nu geloof ik wel weer uit gepraat en op verzoek van de juf hebben we gisteren meteen gezegd dat ze onze dochter juist hartstikke leuk vinden.
Bedankt voor je reactie. Groeten,
Jet

jet1963

jet1963

16-01-2013 om 13:07

Het is om gek van te worden.

Komt onze dochter net uit school, is er nergens over gesproken. Misschien wil ik te snel, maar ik snap er niets meer van. Juf heeft tegen onze dochter gezegd dat ze een lieve schat is en dat ze pestkopje goed in de gaten zou houden en wat gebeurt er??? Pestkopje gaat iedere keer tijdens de les (natuurlijk als juf niet kijkt) met haar wijsvinger langs haar hoofd in een beweging alsof onze dochter gek is. Dochter heeft geroepen: Hou op, ... Geen reactie van juf. Waarom durft niemand pestkopje eens de les te lezen. In de gaten houden is in dit geval niet meer genoeg. Actie!!! Ga me als het niet snel verandert toch maar eens op een andere school richten. Woonden we maar in de grote stad, dan was er wat meer keus. Weet absoluut niets in de buurt waar ik blij van wordt, maar ik wordt op dit moment misschien nergens blij van. Mopper ik ook nog op mijn kind dat ze na de les naar de juf had moeten gaan. Arm kind. Net of dat helpt. Doet ze al tijden. Heb 't alweer afgeknuffeld hoor. We gaan nu maar van de woensdagmiddag proberen te genieten.
Jet.

Tja

Ik zou dus NU iets gaan doen en niet 'als het nu niet snel verandert'..
Wrs heb ik makkelijk praten want ik maak het niet mee (nog niet althans).
Ik zou dat kind wrs gaan wurgen

Niet wachten

Nu juf bellen, vertellen wat er is gebeurd en vragen wat ze er concreet aan gaat doen. Krijg je geen bevredigend antwoord, meteen de directeur bellen.
Je dochter kan morgen bij het eerste incident luidkeels aan pestkopje vragen: "weet je dat het pesten is wat jij doet?" Dat zal pestkopje geen biet interesseren, maar meelopers met een beetje geweten misschien wel.

Wat me wel opvalt

Je praat over je dochter heel erg "klein". Je meisje, ze is zo lief,ze is zo grappig. Maar de pestende dame is uitgekookt. Ze zijn toch allemaal even oud en in dezelfde klas? Waarom is jou kind "een lief klein onschuldig grappig meisje" en is de pester "een uitgekookte dame?"
Mijn zoon is ook gepest, dus ik begrijp je zorgen. Maar je maakt het er voor haar niet beter op door een soort persoonlijke haat op te vatten tegen een ander 9 jarig meisje. Ook de pester is gewoon een kind, ken je haar verder eigenlijk goed? Of alleen uit de verhalen van je dochter? Heeft ze wel eens bij jullie thuis gespeeld?
Het pestende meisje heeft vast ook andere kanten dan alleen die pestkant? Waarschijnlijk is ze heel onzeker. Dat zijn pesters vaak. Hun eigen onzekerheid krikken ze op door een ander te kleineren.

Mwah

Toen het bij mijn dochter speelde was ze ook 9 en pestkopje ook. Maar waar mijn dochter een heel gewone 9 jarige was, die van ballet hield en een roze kamer had, was pestkopje al aan het tongzoenen. Ik was eens bij een klassenfeest aan het helpen en heb het zelf gezien. Dochter en pestkopje schelen twee maanden, maar pestkopje was haar tijd ver vooruit. En pestte mijn dochter omdat ze een baby was. Ik heb pestkopje dingen zien doen die ik niet had geloofd als ik het niet had gezien. Kwam aan bij de kapstokken, hief haar handen alsof ze de zee wilde splijten en iedereen die niet ogenblikkelijk opzij ging werd helemaal afgemaakt. Tot ze in de gaten kreeg dat er een volwassene keek, dan was het ineens een grapje. Echt wel uitgekookt. Er waren ook andere pestertjes, die gewoon dom en lomp waren of niet nadachten. Dit meisje was echt gemeen en uitgekookt. Haar moeder was ook type highschool chearleader, die vond het prachtig dat haar dochter zo voorlijk was.

Tineke

Tineke

16-01-2013 om 19:36

Prachtig voorbeeld

Zo zou het moeten, vind ik dan, maar dit is uniek. (lang artikel, maar zeer de moeite waard)
http://hetkind.org/2012/11/12/geen-pestprotocol-training-of-straf-maar-kinderen-direct-in-situatie-brengen-dat-ze-het-anders-kunnen-doen/

K.heksenvet

Zo kan het ook gaan, als ook volwassenen minder hard reageren tegen de pesters. "Iedereen heel laten", zo eindigt de tekst, ben ik het helemaal mee eens.

Stoepkrijt

Er is een reden waarom een 9 jarig meisje tongzoent(met wie in hemelsnaam op een klassenfeest, een 9 jarige klasgenoot?) Dat meisje heeft eigenlijk ook hulp nodig. Ze is "gemeen en uitgekookt". Tsjonge, wat een oordeel.Je schrijft dat er ook andere meisjes waren, die waren "dom en lomp en konden niet nadenken", ik vind dat echt vreselijk klinken. Je bent 9 jaar oud en de volwassenen hebben hun oordeel al klaar: "dom en lomp".
Nee, zo kom je inderdaad niet tot een betere sfeer in de klas. Verbeter de wereld en begin bij jezelf.

En ja, mijn zoon is ook gepest, dus ik weet wat het is en hoe machteloos je je kunt voelen.

Wil40

Dom en lomp natuurlijk in de zin van niet weten wat je aanricht. En lomp trouwens ook letterlijk, dochter is meerdere keren van de trap geduwd, hoe moet ik dat anders noemen? Intelligent en fijnbesnaard?
het tongzoenende meisje had op het klassenfeest de grote broer van een van haar klasgenoten te pakken, die voor dj speelde. En wat ze deed had ze afgkeken van haar grote zus.
Ik heb niet zoń zin om verder in discussie te gaan, maar verbeter de wereld begin bij jezelf? Serieus? Hoe had dochter haar wereld kunnen verbeteren, tussen het in elkaar geslagen en het vernederd worden door?

Iedereen heel laten

Iedereen heel laten is een prachtig streven. Maar dan ook letterlijk, niet alleen figuurlijk. Dochter heeft letterlijk de littekens en een deuk in haar scheenbeen. Laten we vooral nog eens praten met de pestkopjes hoe ze dat de volgende keer beter kunnen doen.

Truus Radeloos

Truus Radeloos

16-01-2013 om 21:06

Wel erg makkelijk overheen gestapt

dat pesters soms echt diepe wonden achterlaten. en ja, natuurlijk is er vaak een reden te vinden waarom ze pesten, maar maakt dat het dan terecht? Kom op.

Cersei

Cersei

16-01-2013 om 21:16

Groepen kinderen (en volwassenen trouwens ook)

Daar zit altijd een bepaalde dynamiek in. Bij mijn drie kinderen zag ik in hun schoolcarriere echt verschuivingen in de balans in zo'n klas. Pesters werden gepesten en andersom, meelopers wisselden van rol. Hoe soepel het een en ander verliep had veel met de expertise van de leerkracht te maken, waarbij uitgaan van groepsgedrag en niet van zwart wit denken enorm meehielp. Mijn jongste dochter heeft als enige van de drie echt geleden onder haar rol als gepeste in de brugklas, maar is achter erg trots dat ze er met de mentor en de klas is uitgekomen.
Overigens zie je tussen volwassenen soms hetzelfde gedrag, kijk bijvoorbeeld maar op dit forum of gewoon op je werk.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Stoepkrijt

Nee Stoepkrijt, je dochter kon in haar eentje de wereld niet verbeteren. Daar had ze de hulp van volwassenen bij nodig. Jullie als ouders, de ouders van klasgenoten, de leerkracht. De kinderen kunnen dat niet zelf, ook de pesters niet. Het is zoeken en blijven zoeken om het pestgedrag te doorbreken, het liefst zonder anderen te veroordelen.
Dat lukt niet altijd, pesten kom je overal tegen en blijft een moeilijk iets. Als je kind in ieder geval het gevoel heeft dat het gehoord wordt en begrepen scheelt dat al de helft. Scholen waar niet gepest wordt bestaan niet. Gelukkig wel scholen die meedenken voor een oplossing.
Ik bedoel niet dat jou dochter iets verkeerd gedaan heeft. Ik vind alleen jou houding en opmerkingen over andere 9 jarigen vreemd. Het lijkt wel of je wraak koestert tegen die kinderen, want dat zijn het, kinderen.

Truus radeloos

Pesten is niet terecht, maar het gebeurt. Overal; thuis tussen broers en zussen, op school, in een relatie, op de sportvereniging, op je werk, zelfs in het verzorgingstehuis tussen de oudjes. Volgens mij schrijft hier niemand dat dat goed is?

Truus Radeloos

Truus Radeloos

16-01-2013 om 21:40

Nee

maar Stoepkrijt wordt wel aangevallen over haar bewoordingen over de pesters van haar dochter. Als ik de verhalen van haar lees word ik helemaal koud. En ja, er zijn echt ook berekenende kinderen. Echt.

Wraak, nee hoor

Die kinderen die ik dom en lomp noem neem ik niks kwalijk, die wisten niet beter. Maar dat ene meisje heeft dingen geflikt die echt gemeen waren. als mijn dochter wat kinderen uitnodigde voor een avondje filmkijken ging zij ook een avondje organiseren op dezelfde dag en nodigde dan een paar van dochters vriendinnen uit. Dan dreigde ze wat ze allemaal met die kinderen zou doen als ze voor dochter zouden kiezen. Of met kerst deelde ze kaarten uit waarbij ze dochter oversloeg omdat, zo riep zij hard, losers geen kaarten mochten. Zo kan ik nog uren doorgaan. Ik vind het erg moeilijk om te denken ach, het was maar een kind. Mijn dochter zit op een andere middelbare school dan dat meisje, maar van moeders met kinderen op die school hoor ik dat ze nog steeds (bijna 15) haar verdeel-en-heers technieken toepast en de boel lekker terroriseert. Ik zoek geen wraak. ik zou alleen wel willen dat iemand een keer zorgt dat er niet nog meer kinderen beschadigd raken door dat meisje. Als ze hulp nodig heeft, moet ze die krijgen. Voorlopig doet niemand iets en is het net Mean Girls in Het Gooi.

Ellen

Ellen

16-01-2013 om 23:38

Jet: 1 tip:

- stap overslaan (leerkrachtbemiddeling in dit geval)

- ouders pestkop benaderen

of, zoals ik deed: pestkop zelf benaderen en dringend, nee eisend vragen met het pesten op te houden. Als je begrijpt wat ik bedoel..

Zoon heeft nooit geen last meer gehad.

Zachte heelmeesters maken stinkende wonden...

Maria

Maria

17-01-2013 om 21:35

K. heksenvet, wil40

Eerlijk gezegd gingen mijn haren al overeind staan bij de eerste zinnen van dit artikel: "Pesten is niet voor iedereen hetzelfde en daarom ook niet volledig buiten te sluiten, weet Ellen Emonds, recent gekozen tot Leraar van het Jaar. ‘Er zullen zich altijd situaties voor blijven doen waarbij iemand zich gepest voelt. Het enige antwoord daarop is bewustwording. "

Dit is zo duidelijk geschreven door iemand die niets, maar dan ook helemaal niets snapt van de dynamiek van pesten. Het gaat bij pesten niet om elkaar verkeerd begrijpen en iemand die het verkeerd opvat. Het gaat bij pesten om macht. Ik ben zes jaar gepest en reken maar dat ze wisten dat het voor mij niet leuk was. Natuurlijk wisten ze dat het pijn deed. Daarom deden ze het. 'Janken, janken,' ik kan het ze nog horen roepen want dat was de bedoeling: mij aan het huilen krijgen. Natuurlijk wisten ze dat de dreigingen 'wacht maar, straks na school...' niet fijn waren. Daarom werden ze gemaakt.
Er is zo'n levensgroot verschil tussen sociale onhandigheid in gedrag en in reactie en werkelijk pesten. De hele klas bij elkaar en dan praten over de ander om te laten zien dat die ander ook een echt mens is, yeah right. Zal vast werken in situaties als deze juf schetst. Maar zeer zeker niet in een pestsituatie. Want dan wordt de dader-slachtofferdynamiek ook nog eens door de leerkracht bevestigd. Dan wordt er nog eens ingewreven hoeveel macht de daders hebben. En reken maar dat ze daar gebruik van maken.
Pesten is niet verschuivende dynamieken en kinderen die van plek verwisselen. Pesten gaat om de baasjes van de klas die hun zondebok willen hebben en zullen maken. Stoepkrijt geeft een paar 'fraaie' voorbeelden van wat pesten is. Het artikel dat je geeft heeft daar niet alleen niets mee te maken. Het sust ook in slaap over wat pesten is, waar het om gaat en dat het met een goed gesprek te verhelpen valt. En dat wil de goegemeente maar al te graag geloven. Dit maakt me echt heel erg kwaad.

@Wil40 Werden pesters maar aangepakt. Helaas gebeurt dat niet, òf op de verkeerde manier. Door ze te vertellen dat het verkeerd is omdat het zo zielig is voor het slachtoffer. Alsof dat nieuws voor ze is. Pesters moeten aangepakt worden, maar wel op een manier die hun beroofd van hun macht. Op het moment dat ze de macht verliezen, zodat ook de zwijgende meerderheid niet meer bang is om slachtoffer te worden as zij hun mond opendoen, dàn verander je wat. Maar veel volwassenen willen er niet aan dat kinderen moedwillig en bewust zo intens gemeen tegen een ander kunnen zijn.
En ja, er is ook wat mis met pesters, anders deden ze niet zo. En ze hebben zeker hulp nodig. Maar ondertussen mogen anderen niet het slachtoffer worden.

Hear hear

Prachtig verwoord, niet aan toe te voegen.
Ik ben wel benieuwd hoe het inmiddels gaat met de dochter van topic startster. Heeft juf al iets gedaan?

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

17-01-2013 om 23:45

Je oplossig ellen

Ik moet eerlijk zeggen dat ik daar ook de beste resultaten mee bereikt heb. Meer dan alle pappen en nathouden in de klas. Eerst het kind aanspreken, en als dat niet helpt de ouders. En als dat niet helpt, was het via de leerkracht vast ook niet gelukt

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.