Nieuw: Ontdek nu alle events en workshops bij jou in de buurt op het Ouders Eventplatform
Ouders en School Ouders en School

Ouders en School

Lees ook op
Barvaux

Barvaux

19-03-2015 om 16:28

Amalia naar de middelbare school

http://www.telegraaf.nl/binnenland/23817964/__Schoolkeuze_Amalia_geheim__.html

Mijn hemel, zou er dan niemand zijn die zijn of haar kind juist van die school wil AFhalen als Amalia daar naar toe komt? Ik zou niet willen dat ze bij mijn kind op de basisschool, hockeyclub of middelbare zit. Al die poeha...


Evanlyn

Evanlyn

19-03-2015 om 16:31

Nou,

Ze wil waarschijnlijk óók voorkomen dat jouw leuke kindje niet in haar klas komt omdat jij geen zin hebt in poeha

mijk

mijk

19-03-2015 om 16:38

Net gelezen dat

Er strikte regels in de klas komen voor gebruik van smartphones en sociale media. Lijkt me toch niet heel leuk voor die kinderen. Ook sneu voor Amalia...

Mijk

Karen

Karen

19-03-2015 om 17:11

Mijk

Denk je echt dat de klas waar Amalia straks in komt zich aan allerlei andere regels moet houden dan de schoolregels? Dat zou toch gek zijn? Kies ik een school voor mijn kind waar onder andere de werkwijze van school een belangrijk argument is, wordt het achteraf aangepast? Kan dat zo maar denk je?

amk

amk

19-03-2015 om 17:14

er zullen

natuurlijk beperkingen komen op het delen van foto's en telefoonnrs en dat soort dingen, niet direct op de werkwijze van de school.
Vooral een beperking in het sociale gebeuren.

four

four

19-03-2015 om 17:15

tja

Ik denk dat het in elk geval niet 1 van de scholen wordt die nu genoemd worden. Dat ze daar gezien is zal wel opzettelijk geweest zijn om iedereen af te leiden van de echte keuze.

four

four

19-03-2015 om 17:18

Willem-Alexander

Dat was overigens ook zo toen haar vader een school koos. Ook toen werd het een school die hij niet van te voren had bezocht.

http://www.omroepwest.nl/nieuws/14-01-2015/wordt-prinses-amalia-de-nieuwe-klasgenoot-van-jouw-kind-de-brugklas-zo-werkt-dat

Ik vraag me altijd af ....

Of ze ook naar de havo zou kunnen. Of naar vmbo tl. Ik denk het niet. Maar niet alle kinderen van hoogopgeleide ouders gaan automatisch naar het vwo....er zit ook heus wel eens een genetisch afzwaaiertje tussen dat iets minder slim is uitgevallen. Hoe zou het in dat geval gaan??

( geen idee hoor hoe slim Amalia is. T is puur hypothetisch )

Poeha Barvaux?

Maxima ging, als Amalia uit moest hockeyen, gewoon mee en had gesneden komkommers mee als rusthap. Op een mooie zilveren schaal, dat dan weer wel.

Skik

Barvaux

Barvaux

19-03-2015 om 18:23

skik en evanlyn

Poeha ja, geen foto's maken van je eigen kind bijv. Verder heb ik geen idee hoe het er aan toe gaat maar ik hoef mijn kind niet daar op school.

Evanlyn: hoe dan?

Mijn vraag is dus: kun je nog een andere school kiezen als Amalia daar heen gaat?

Mijntje

Mijntje

19-03-2015 om 18:42

IngridT

Ik vermoed dat onze koning van de middelbare school afging omdat hij het niveau niet goed aankon, hij ging daarna naar een particuliere school in het buitenland, uit het zicht

Er wordt trouwens overal gesuggereerd dat Amalia het zo goed doet dat ze een klas had overgeslagen, maar ze is van december, dit komt wel vaker voor en heet volgens mij niet 'een klas overslaan.'

Hier op dit forum waren toch zat jongens die geen interesse hadden in mobieltjes? Ik zou mijn zoon ook wel op die school willen, bij Amalia. Raakt hij niet verslaafd aan social media Maar we wonen niet in Den Haag en hij is nog iets te jong.

Mieke

Mieke

19-03-2015 om 18:50

Barvaux

Geen idee. Vraag is natuurlijk of veel ouders dat nodig vinden. Mij interesseert het helemaal niets. Ik denk niet dat mijn kinderen zich er erg druk over zouden maken.

Mijn nichtje speelt hockey en speelt wel eens tegen Amalia. Dat wist ze niet tot mijn zus een keer foto's aan het maken was en iemand haar vroeg om daarmee op te houden. Gewoon een nette vraag. Met uitleg waarom. De al gemaakte foto's werden echt niet bekeken en hoefden ook niet weggegooid te worden. Kan je natuurlijk weer van alles van vinden maar ik kam daar geen problemen mee hebben. Mijn zus trouwens ook niet.

En Ingridt. Er zijn prinsen met een Havo opleiding. Dus het komt voor. Maar ik denk wel dat alles uit de kast getrokken wordt om een vwo opleiding mogelijk te maken (+ nog heel veel extra's om prinses/toekomstig Koningin te kunnen wezen)

Mieke

Mieke

19-03-2015 om 18:54

Bso

En geen foto's van je eigen kind is niet zo vreemd. Bij ons op de BSO mag je als ouder absoluut geen foto's maken als daar ook andere kinderen opstaan behalve je eigen kind. Dus dat soort regels komen ook voor als er prinsessen aanwezig zijn.

En op de middelbare school maak je toch niet zo snel foto's? Mijn brugklasser zou zich doodschamen als ik foto's zou komen maken .

Andernikkie

Andernikkie

19-03-2015 om 19:05

niet waar

Willem Alexander heeft eerst op het Baarnsch Lyceum gezeten, voordat hij verhuisde naar Den Haag. Dus dat hele verhaal van die rector van die Haagse school is uit zijn duim gezogen.
Ik zat ook op het Baarnsch en ik zou mijn kind nooit expres op een school doen met zo'n Belangrijk Kind. Lijfwachten die om de school liepen en journalisten die probeerden om informatie te krijgen over de prins en foto's probeerden te maken.

Moni

Moni

19-03-2015 om 19:07

Hier is Maxima ook gespot bij de hockey

Niet met mijn kinderen, die zijn ouder. Maar wel op de club. Waar Maxima op de foto ging met het team van de tegenstanders (club van mijn kind). Amalia stond daar niet op. Foto is gewoon op de website gekomen.
Ik snap prima dat Amalia niet op de foto gaat met de tegenstanders. Die heeft haar privacy nodig.

Er zullen helaas mensen zijn die hun kind juist aanmelden op de school waar Amalia naartoe gaat. Ik zou eerder zijn van het weghouden. En als ze dan toch in de klas zit, heb je gewoon pech.
Regels over privacy lijken me logisch.

four

four

19-03-2015 om 19:09

hoezo uit zijn duim?

Hij heeft daar net als zijn broers op school gezeten, dat dat niet vanaf de eerste klas was maakt toch niet uit?

Stenna

Stenna

19-03-2015 om 19:17

poeha

bevestigt maar weer eens dat het hele concept koningshuis volledig uit de tijd is en vooral voor de betreffende personen zelf. Schaf het toch eindelijk af, en geef die kinderen een normaal leven.

Linda

Linda

19-03-2015 om 19:40

Stenna

Dan komt er een president en komt er rond de president (en zijn kinderen) net zoveel poeha.

Stenna

Stenna

19-03-2015 om 19:45

dat is echt wat anders

president's kinderen zitten daar niet vanaf hun geboorte in, en niet voor hun hele leven, van geboorte tot dood. Vaak is een president niet heel jong en heeft al grotere kinderen. En ik neem aan dat hij/zij dat met zijn gezin overlegt, voordat hij/zij zich kandidaat stelt. Probleem met koningshuis is dat ze geen keus hebben (en wij ook niet).

Stenna

Stenna

19-03-2015 om 19:47

oja

En voor presidentskinderen geldt ook nog: proberen er een aan de haak te slaan om zelf later presidentsechtgeno(o)t(e) te worden heeft geen zin.

bieb63

bieb63

19-03-2015 om 21:15

Ik ben eigenlijk wel benieuwd

Wélke school het gaat worden..... Sommige liggen voor de hand, zoals Haganum, Rijnland, Maerlant enz. Zou grappig zijn als ze juist voor iets anders zouden kiezen (Dalton, of een gewone 1 op de 1000 school). Gewoon benieuwd wat ze uiteindelijk kiezen.

Anna G.

Anna G.

19-03-2015 om 21:17

Gymnasium

Tuurlijk wordt het gymnasium voor Amalia, en als zij het niet aankan (zoals haar vader) dan worden aanpassingen mogelijk gemaakt. Dit gebeurde op het VCL. Ik ken zelfs ouders die gingen verhuizen toen bekend werd dat de prinsen daarheen gingen. Die wilden per se hun kinderen bij de prinsen op school.

Amalia gaat toch naar het Sorghvliet, dat werd een tijd geleden gezegd.

Evanlyn

Evanlyn

19-03-2015 om 23:05

Geen mobieltjes en geen foto's

is trouwens ook de regel op de school van mijn eigen prinsesjes.

Stenna

Stenna

20-03-2015 om 08:48

eraf halen

Ik zou mijn kind eraf halen. Ga het niet 6 jaar lang blootstellen aan een verhoogd aanslag-risico.

ikke

ikke

20-03-2015 om 10:09

willem allexander is ook niet bepaald een hoogvlieger...

tja, met veel hulpjes, bijlessen en geld kom je er ook wel.
normaal had hij wrs niet heel hoog gescoord.

Stenna

Stenna

20-03-2015 om 10:28

ach

zo worden toch talloze elitaire kinderen met rijke en/of hoogopgeleide ouders door het vwo geloodst?

neteret mut

neteret mut

20-03-2015 om 10:44

o.t. (beetje)

Ik heb ooit ergens gelezen dat intelligentie meer door de moeder wordt doorgegeven dan door de vader. Nou schat ik Maxima hoger in dan Willem-Alexander en sowieso is Amalia een kind van allebeide, niet alleen WA's genen tellen op dit punt.
O ja je zult maar een Kennedy zijn (of evt. een Bush of op sportgebied een Borlé )

Linda

Linda

20-03-2015 om 11:06

neteret mut

Die Borlé (even googled, volgens mij Borlée) is in Nederland niet bekend, maar kennelijk een groot Belgisch atleet .

En gezien jouw eerst zin: komt het met mijn kinderen vast helemaal goed! LOL

Amalia

Als je naar de foto's kijkt lijkt Amalia vooral ook op Wilhelmina en Beatrix. Dat waren toch nogal slimme dames.

Barvaux

Barvaux

20-03-2015 om 12:05

annej

En wat heeft het uiterlijk te maken met hoe slim je bent?

neteret mut

neteret mut

20-03-2015 om 13:27

re linda

die Borlée -familie doen allemaal aan hardlopen, ook de kinderen halen goede resultaten Hoe zal het gaan (wat verwachtingen betreft) als zijzelf kinderen krijgen?

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.