Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Amsterdamse

Amsterdamse

26-08-2017 om 21:30

Welk land is je lievelingsvakantieland? En waarom?

We zijn net terug van vakantie uit Italie, en ik vind het zo'n fijn land om op vakantie te zijn! Het klimaat is heerlijk, de natuur wonderschoon: de cipressen, de heuvels in Toscane.

En vooral het eten en drinken, man, mán, wat kunnen de Italianen lekker koken. Supervers, eenvoudig (paar ingredienten) en fris. Echt genieten. Ik hou van hun gastvrijheid. Je voelt je zo welkom.

En niet te vergeten de middeleeuwse dorpen en steden, en als toppunt Rome waar je op elke straathoek iets moois ziet.

Wat is jullie favo vakantieland en waarom?


Bennikki

Bennikki

26-08-2017 om 22:02

Leuk

Dat klinkt geweldig, Amsterdamse. Krijg er ook zin van naar Italie te gaan!
Mijn lievelingsland? Het zijn er meerdere. Heb veel gereisd. Maar als ik maar 1 mag kiezen, kies ik voor...
Engeland. Zo afwisselend, zo beeldschoon en lelijk tegelijk; de soms ordinaire en soms zeer beschaafde bevolking; de dorpjes, de kerken en kathedralen, de landhuizen en kastelen. De pubs waar het spookt en waar je heerlijk kunt eten. De zomerfeesten waar je tea kunt drinken met cake en de "mooiste compositie van 2 aardappels en een wortel" kunt kiezen; waar je de mooiste wandeltochten kunt maken want het is nooit te warm. De zee is nooit ver weg en overal weer anders. Wat ik ook heel leuk vind is dat je met de Engelsen kunt kletsen en grapjes maken; humor hebben ze zeker, en de taal is geen barriere.

Liefhebster

Liefhebster

26-08-2017 om 22:29

De tropen

Ik hou ook van reizen en heb ook aardig wat gereisd en gezien, binnen en buiten Europa.

Ik kan niet zeggen dat ik een favoriet vakantieland heb (hoewel ik naar sommige wel vaker ben geweest en nog wel een keer naar toe wil), maar ik ben wel heel erg weg van de tropen. Ben o.m. geweest in Indonesie (o.m. Bali, is prachtig), Thailand, Vietnam, Cambodja, Sri Lanka, Cuba.

Heerlijk de tropen, met hun prachtige natuur, zoveel groen, heerlijke palmbomen, zoveel mooie bloemen, de geuren als je op het vliegveld naar buiten stapt, het heerlijk warme klimaat (oke, heel soms wat erg warm, maar beter dan te koud).

En waar ik erg van geniet is het straatbeeld, de wijze waarop mensen in de tropen zich vervoeren, met fietsen, fietskarren, 4 of 5 mensen op een scooter, paard en wagen, koeien en wagens, op paarden, vrachtauto's met mensen staand in de laadbak, of vrachtauto's vol met vracht en mensen er bovenop, vrachtauto's die als bus gebruikt worden, bussen vol met mensen met eten of dieren voor/van de markt.

De tropen zijn mooi, kleurrijk en veelal aardige mensen (is in elk geval mijn ervaring).

Voor wie een verre reis wil maken en het spannend vindt, adviseer ik vaak op voor de eerste keer naar Bali te gaan of naar Thailand. Op Bali o.a. genieten van prachtige sawa's bij Tengalalang.
En in Thailand dan vooral naar het zuiden gaan, naar het nationaal park Khao Sok en het Ratchaprabameer dat daarin gelegen is. Daar overnachten in vlothutjes. Geweldig!

Vooral een reis naar Zuid-Oost Azie kan je heel betaalbaar doen. Het leven daar is een stuk goedkoper dan hier en er zijn veel vluchten dus ook regelmatig wat minder dure.

Kaaskopje

Kaaskopje

27-08-2017 om 12:48

Weinig gereisd

Helaas is mijn ervaring niet zo veelomvattend dat ik echt ruim kan vergelijken. Ik denk zelf nog wel eens in 'zou ik hier willen wonen?' En als ik al ergens van denk 'hier wil ik wonen', dan volgt direct 'ja, maar dat is niet realistisch omdat ik geen auto heb'. Zowel voor vakantie als wonen vind ik het een vereiste dat het openbaar vervoer in orde is. Dus niet twee keer per dag een bus of trein, of een uur lopen naar de eerste opstapplaats.

De kennis die ik heb is in hoofdzaak van tv en een beetje van mezelf. Ik ben een aantal keer in Engeland geweest, in combinatie met wat ik er op tv van gezien heb, spreekt zowel Engeland als Ierland mij enorm aan. Maar Duitsland heeft ook mooie plekken, waar het mij goed vertoeven lijkt, maar ik heb alleen door Duitsland gereden, ik ben er niet op vakantie geweest.

Ik wil duidelijk dus weer terug naar Engeland, maar ook graag naar Ierland en Schotland. Ik zou ook nog een keer naar Slovenië terug willen. Het is een prachtig land, waar we maar een deel van gezien hebben, dus ik zou het andere deel nog willen zien. Als kind ben ik in Zweden geweest. Een wens is om nog eens een rondreis door Scandinavië te maken. Tot slot is mijn leven lang al een wens om nog een keer naar Zuid Afrika af te reizen, maar vanwege de kosten vrees ik dat het bij die wens blijft. Ik heb me daar inmiddels bij neergelegd.

Maar wat denk je van Nederland zelf? Er zijn genoeg plekken in Nederland die leuk blijven om weer naar terug te gaan.

Geen favoriet.

Ik vind op vakantie sowieso heerlijk. Het boeken, regelen, voorbereiding, me in de plek en omgeving verdiepen en de reis. Allemaal leuk.
Ieder land heeft zijn eigen charmes die een feest zijn om te ontdekken.
Dus ik heb tot op heden geen favoriet, moet ook nog veel zien, dus misschien komt er nog eens een echte favoriet.

En als ik Nederland doorkruis geniet ik ook met volle teugen. We leven in een prachtig land.

Ik vind veel mooi

Maar als echte favoriet Australie. Dat is natuurlijk een compleet continent met veel afwisseling. Maar overal heerst de gastvrije sfeer waarbij je je welkom voelt. En de ruimte, heerlijk.

Amsterdamse

Amsterdamse

27-08-2017 om 13:34

Leuk om te lezen!

Ja hahaha, Benikki, Engeland ook heel fijn, herkenbaar en je beschrijving is heerlijk. Liefhebster, de tropen, ik hou ook van de geuren en de kleuren, de drukte en de creativiteit en behulpzaamheid bij onverwachte gebeurtenissen.

Kaaskopje en Wil40, ik zou het leuk vinden om te lezen wat je dan van bepaalde landen en inwoners je dan aantrekt. En natuurlijk telt Nederland ook als vakantieland

specht

specht

27-08-2017 om 13:55

Ierland

Ierland,
Een keer maar geweest, maar drie heerlijke zonnige weken vakantie gehad, met maar een halve dag regen.
De weelderige natuur, de schitterende rustige baaien waar je heerlijk in kunt zwemmen, dan weer het soms
woeste water, de rotsachtige kust, de schilderachtige dorpjes. En niet te vergeten, de soms tropische tuinen.
De weldadige rust, echt geweldig. Ook mooie oude stadjes, met vissershaven.

Verenigde staten

En dan vooral de natuur die ik vaak overweldigend vind. Ik houd er van om te kamperen op afgelegen plekken, op een primitieve camping, waar je op een vuurtje je eten kookt. En dan na een paar dagen, weer terug de bewoonde wereld in, waar alles te krijgen is. Dat contrast spreekt me enorm aan en kun je overal in de VS vinden. Ik denk dat de leukste vakantie ooit, voor mij onze reis naar Washington en Oregon was.

Jawel

Kaaskopje

Kaaskopje

27-08-2017 om 15:04

Niet zelf maar dochter

Mijn dochter is gister teruggekomen van een vakantie in de VS en ze zou er zo willen wonen. Ze vindt de mensen ontzettend aardig en behulpzaam. Ze overweegt om daar stage te gaan lopen.

Phryne Fisher

Phryne Fisher

27-08-2017 om 16:06

Engeland en Italië

Engeland vind ik fijn omdat het heel erg vertrouwd aanvoelt, aardige mensen, prachtige natuur en rustige omgeving. Als het weer dan nog een beetje meewerkt is het helemaal mooi.
Italië is zeker net zo leuk. Ik ben er nu een aantal keren geweest, eenmaal op 'grote' vakantie en een paar stedenreizen, maar iedere keer weer genieten van de taal, het eten, het klimaat, aardige mensen. Alleen Rome an sich vond ik niet zoveel aan, de oude stenen en zo.

vlinder72

vlinder72

27-08-2017 om 16:08

Ook de VS

Al in veel Staten geweest. Ik heb er een jaar gewoond. Ik vind het een prachtig land. Zelfs de onbekendere staten zoals Idaho, Oregon, Washington zijn zo mooi.

En in Europa vind ik Griekenland erg leuk. Maar ook Zwitserland. Of portugal.

Lou

Lou

27-08-2017 om 18:49

Frankrijk Griekenland Barcelona New York

Van wat ik nu weet (en dat is niet zo vreselijk veel): Frankrijk in de zomervakantie vanwege de prachtige naturistencampings, de bergen, het fijne klimaat en het feit dat je er zo naartoe rijdt. Griekenland in de meivakantie of de herfstvakantie, fijn nog een beetje extra zomertemperaturen, prettige mensen, mooie kusten. De leukste stedentripjes tot nu toe vond ik Barcelona en New York.

Forse ...

...ecologische voetafdrukken hier...

In een flink deel van de favoriete bestemmingen hier genoemd zijn ze die toeristen al meer dan beu en dat gaat er niet beter op worden, vrees ik. Denken jullie daar ook weleens over na?

Amsterdamse

Amsterdamse

27-08-2017 om 21:30

Toeristen

Yvan, de toeristendiscussie is in Amsterdam natuurlijk zeer bekend, heb er zelf dagelijks mee te maken want ik woon in een van de populairste wijken (was vroeger trouwens helemaal niet zo) met veel toeristen.

Ik denk er in zoverre over na dat ik me gedraag buiten, waar ik ook ben. Als alle toeristen dat zouden doen, is er al veel leed voorkomen.

Toeristen beu.

Ach, wij tolereren de Duitsers ook aan onze kust Texel is ook vol tijdens de zomermaanden met vakantiegangers, de bewoners zijn ook blij als we allemaal weer opkrassen en de euro's daar achterlaten.

Ik ben beleefd en vriendelijk en wordt ook overal zo behandeld. Ook tijdens onze vakanties.

Dees

Dees

28-08-2017 om 07:52

Heerlijk de VS de prachtige natuur die je kunt bezoeken, wandeltochten die je kunt maken zonder iemand tegen te komen. Dat je een stukje rijdt met de auto en er ineens een beer voor je over de weg loopt, of een alligator, of bizons of weet ik veel wat. Maar ook dat je dan na zo'n mooie wandeltocht of autorit in een schoon hotel terecht komt met schoon water en goede bedden tegen een goede prijs. En wat mij betreft ook heel belangrijk dat je jezelf verstaanbaar kunt maken en niet iedere zoveel kilometer die je aflegt je geconfronteerd wordt met een andere taal/valuta/normen.

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

28-08-2017 om 11:40

Italië

Om alles wat je zegt Amsterdamse.

Noorwegen was ook mooi en de VS staat op mijn wensenlijstje, maar een jaar niet naar Italië geweest is geen goed vakantiejaar.

Li

Li

28-08-2017 om 11:47

Schotland en China

wat Schotland betreft: geen grote voetafdruk want de schepen varen voornamelijk voor de vracht. het voelt er op de een of ander manier vertrouwd. En toen ik in China was, nam ik nog niet zoveel plaats in als nu. Voelde ook vertrouwd, op een andere manier.

Paddington

Paddington

28-08-2017 om 12:09

Grappig

Italië trekt mij helemaal niet als vakantieland. Als kind ging ik graag naar Frankrijk. Duitsland vind ik ook leuk, net als Groot Brittanië.

Dit jaar zijn we naar Tsjechië geweest. Wat een mooi land is dat! Als het aan mij ligt gaan we daar volgend jaar weer naar toe. De mensen lijken stug, maar als je laat merken dat je hun taal probeert te spreken, als is het alleen maar met een goedendag en een dank je wel, gaat het roer meteen om.

Spanje

ik heb er 10 jaar gewoond en als ik nu daar weer op vakantie ben, voelt 't als thuiskomen. De mensen die ons herkennen, samen biertje pakken, bijpraten enz. En ik praat niet over het toeristische Spanje, maar in het binnenland waar de Spanjaard nog steeds alleen Spaans spreekt

zuid Frankrijk

Favoriete vakantieplek als in daar zou ik best een appartement willen hebben, dan kies ik voor Nice of ergens aan de kust tussen Nice en Menton. Prachtig achterland (Alpes Maritimes), mooie kusten, prima weer, lekker eten en drinken. En hoewel het gebruikelijk schijnt te zijn om te zeggen " maar die fransen zijn zo onaardig" heb ik daar weinig van gemerkt.

Nou

Ik ga Frankrijk niet zeggen want het is geen vakantieland voor mij, maar gewoon thuis. Ik vind Italië prachtig, een openlucht museum, heerlijk eten. En Scandinavië vind ik ook leuk, vooral Zweden.
Sini

Veel

Ik zou het moeilijk vinden om echt een keuze te moeten maken. Ik ben dol op zoveel landen. Frankrijk en Italië vind ik echt heel mooie landen. Heerlijk eten, afwisselende landschapen, veel cultuur, mooie talen en aardige mensen.
Engeland, Ierland en Schotland zijn weer heel anders maar ook fantastisch, ook veel natuur, prachtige landschappen en interessante bezienswaardigheden.

Buiten Europa de VS natuurlijk, ook heel afwisselend. Elke staat heeft zijn eigen sfeer. Ik vind bijvoorbeeld Maine en Virginia fantastisch maar ook Louisiana en Washington en Oregon...

Maar buiten deze landen heb ik ook fantastische vakanties gehad in andere landen zoals Turkije, Zuid Afrika, Vietnam, Mexico, Argentinië...

Echt een land uitkiezen kan ik niet.

Maar binnen Europa trek ik altijd wel erg naar Frankrijk en Italië en daar buiten de VS

Martje

Martje

29-08-2017 om 09:46

Bretagne en Ierland

Als het even kan gaan we naar Bretagne. Fijn klimaat en de afstand is te overzien.
We zijn 1 keer in Ierland geweest en daar vond ik het ook heerlijk. Alleen kamperen is daar minder gezellig. Veel meer kans op regen.

Ik heb totaal geen behoefte aan verre reizen. Veel te vermoeiend.

Triva

Triva

29-08-2017 om 09:55

heb ik niet

Ik ben in Ned, Bel, Fr, Lux, Dui, Zwi, Oos, Slo, Tsj, Zwe en GB op vakantie geweest (en door Noorwegen en Denemarken gereden) maar heb geen favoriet vakantieland. Ik ga gewoon naar plekken die op dat moment op mijn lijstje staan

Nu staan nog Schotland, Ierland, het zuiden van Engeland, Noorwegen en Italie (maar dan wel in april) op mijn lijstje. Eigenlijk zouden we vorig jaar al naar Engeland gaan maar dat ging niet door, volgend jaar zit het er ook niet in denk ik maar dan nog: dan komt er gewoon iets anders op het lijstje.

@Emma

@Emma

29-08-2017 om 09:59

Amorgos

Grieks eilandje in de Cycladen. Een piepklein haventje, piepklein schooltje, pittoresk dorpje, beeldig kloostertje tegen een rotswand, van daaruit zie je alleen maar blauw ........fijn wandelen, gezellig eten. Er is een geschiedenis van verdreven zigeuners, lang geleden, dat is minder fraai.
Nu ik het zo opschrijf: het paradijs om een weekje met mijn geliefde samen te zijn

Ad Hombre

Ad Hombre

29-08-2017 om 10:12

Ooh

Jullie maken me gek!

ijsvogeltje

ijsvogeltje

29-08-2017 om 10:26

kan niet kiezen!

Ik ben inmiddels in 34 landen geweest. En ze zijn zo verschillend, dat ik geen favoriet kan kiezen. De wereld is zo mooi en fascinerend! Wij gaan daarom ook zelden twee keer naar een zelfde land of gebied op vakantie.

Een van de toppers is IJsland: kraters, lavavelden, geisers, kokende modder, zwavelvelden, heet-water-bronnen.... zó gaaf.

Diverse Afrikaanse landen: veel wilde dieren, fascinerende landschappen, slapen in kleine dorpjes waar geen toeristen komen.

Oostenrijk (en ander Alpen-landen): de bergen zijn zó fantastisch.

Israel en Palestina: vanwege de intrigerende geschiedenis.

Zucht... ik wil wel weer op reis!

Mandy

Mandy

29-08-2017 om 10:53

Alleen vakantie?

Colombia heeft ons hart gestolen.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.