Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Jobje

Jobje

16-11-2015 om 15:44

Ik vier mijn verjaardag en er komt bijna niemand

Balen. Ik ben bijna jarig en had een feetje gepland Ik heb 1,5 week geleden een uitnodiging verstuurd.
Maar nu hebben er al zoveel mensen afgezegd dat er maximaal 1/3 komt. Dat zijn 7 mensen.
Ik ben hier best verdrietig om. Eigenlijk heb ik in het hele feest geen zin meer, maar dat is ook weer zo sneu voor degenen die wel komen.

Hebben jullie ook wel eens zoiets gehad? En wat hebben jullie toen gedaan?


caton

caton

16-11-2015 om 15:51

wanneer?

Geven de mensen een reden op waarom ze niet komen? Als het is omdat het rond 5 december is bijvoorbeeld, dan zou ik een andere datum prikken (in januari of zo). Eind november tot eind december is 1 grote sociale verplichting denk ik wel eens, misschien wordt het je gasten iets te veel?

Ach

Een enkeling die afmeld, dat kan gebeuren. Vooral in vakantietijd houd ik daar rekening mee. Geven die mensen ook een reden op, waarom ze afzeggen? Heb je een ongelukkige datum of tijdstip gekozen?
Een feestje met enkele mensen kan ook prima zijn, maar je hebt wel erg veel afmelders.
Kan je nog een andere datum prikken waarop er meer wel kunnen?

Hanne.

Hanne.

16-11-2015 om 15:55

ja hoor

Ik heb dat ook best wel eens gehad. Toevallig een weekend gekozen waar veel mensen al andere verplichtingen hadden.

Tja helaas pindakaas. Volgend jaar beter. En met 7 man kan het ook heel gezellig zijn! Heb je tenminste kans om elkaar te spreken.

Jobje

Jobje

16-11-2015 om 16:03

uiteenlopende redenen

Dus niet allemaal vanwege december, waar de meesten hier toch al klaar mee zijn.
Het grappige is dat de mensen die wel komen nog wel gelovigen hebben.
Ik vier mijn verjaardag liever niet later, dat vind ik erg onzinnig, je bent toch dan jarig?! Ik kan ook een zomaar feest geven een keer....

Ook dacht ik met 3 weken van te voren dat mensen er wel omheen konden plannen, maar vandaag nog twee af melders (zonder reden erbij) dus.

Hmm ik denk er nog over, met 7 man is het waarschijnlijk ook gezellig, maar het jammere is dat mijn beste vrienden niet komen.

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

16-11-2015 om 16:28

Wel vieren

Maar dan anders. Met eten, goumetten, of een lekkere lunch ofzo? Dat kan namelijk weer beter met een klein clubje.
En voor mijn echte beste vrienden zou ik een klein alternatief feestje houden.

mijk

mijk

16-11-2015 om 18:00

mijn kinderen zijn allang uit de sint

Maar in mijn familie is sint de belangrijkste familieverplichting. Met veel cadeaus en gedichten aan de schoonfamiliekant vieren we met surprises en de kinderen moeten er nog 2 voor clubjes en school. Al die data liggen alvast dus ik kan er ook weinig omheen plannen. In de weken voor Sint ben ik heel druk en dan zou ik maar zo af kunnen zeggen...Beetje kort door de bocht om te denken dat 5 dec alleen voor kinderen onder de 8 belangrijk is!

Mijk

Katniss

Katniss

16-11-2015 om 18:49

Sintweekend

Vier je het echt in het weekend van 5 december? Dat vind ik dan wel een beetje naïef. De meeste mensen, ook zonder gelovigen in huis, doen er wel iets aan.
Ik heb altijd maar een klein clubje genodigden die ik vooraf allemaal vraag of zus en zo datum schikt.

Cruella

Cruella

16-11-2015 om 20:26

Jaloers

Eerlijk gezegd vind ik het nogal een luxeprobleem. Jij zegt dat 1/3 maar komt en dat dat maar 7 mensen zijn. Ik heb niet eens 7 vrienden/vriendinnen. Laat staan 21!

cruelle

Jij zegt het, ik dacht het: zoveel mensen ken ik niet eens! (althans niet in die mate dat ik ze uit zou nodigen voor een feestje).

Welkom bij de club

Ik ben tussen Kerst en Oud en Nieuw jarig, dan zijn veel mensen op vakantie, hebben familieverplichtingen of vergeten het domweg. En om nou mijn verjaardag half januari na de kerstborrels te vieren, dan ben ik vorig jarig geweest, ook stom.

Twee dingen die ik de laatste jaren heb gedaan: niemand uitgenodigd, dus toen een paar vriendinnen die gezamenlijk spontaan langskwamen was het onverwacht heel gezellig, of ik vierde het in een kroeg, daar is het altijd gezellig. Ook al zijn meer zielen meer vreugd en kan je je sip voelen omdat er maar 5 vrienden komen in plaats van 21, tel je zegeningen, duik de kroeg in of ga met zijn allen thuis borrelen, met zo'n klein clubje heb je wel echte gesprekken, het wordt vast gezellig. Alvast gefeliciteerd van mij!

skik

Violetta

Violetta

16-11-2015 om 20:48

Hier ook

Ik heb dat gehad toen we 25 jaar getrouwd waren, bijna de helft kwam niet om uiteenlopende redenen. Ik ben daar erg verdrietig om geweest. Uiteindelijk hebben we het feest voor de mensen die wel kwamen een stuk luxer gemaakt en werd het toch een onvergetelijke dag.

Bellefleur

Bellefleur

16-11-2015 om 21:37

Jobje,

Je hebt 21 mensen uitgenodigd. In een weekend waarin veel mensen verplichtingen hebben. Omdat jij vindt dat ze er wel omheen kunnen plannen. Er komen 7. En daar ben je best verdrietig om. Je stelt je aan. En je hebt het er zelf naar gemaakt. Volgend jaar nodig je mensen uit in een minder belast weekend. Dan maar wat minder in de buurt van jouw verjaardag. En dit jaar maak je het beste ervan. Verwen die 7 gasten van je, wees blij dat ze er zijn.

Suze

Suze

16-11-2015 om 21:39

kwaliteit boven kwantiteit

Het is even schakelen als je meer mensen uitnodigt en er komen er maar weinig.

Ik vond het vroeger ook vreselijk als er (veel) minder kwamen dan ik had uitgenodigd, zelfs al hadden ze goede redenen waarom ze niet kwamen.

Maar als je eenmaal de knop om kunt zetten en denkt: ach, met wie er is maak ik er een gezellig feestje van, dan zul je zien dat het toch wel leuk wordt! En inderdaad, als gezegd, met minder mensen heb je meer kans om zelf gezellig bij te praten, dan als er zoveel zijn en je drukker bent als gastvrouw.

Wel is het een idee, de vorm iets aan te passen. Met 7 gasten (en misschien is er iemand nog ziek, die op het laatst afzet, hou daar ook nog rekening mee, dus wees niet verdrietig als dat gebeurt) heb je minder een echt "feest", maar verder maakt het volgens mij niet uit.

En waardeer degenen die wel komen!

Suze

Suze

16-11-2015 om 21:40

datum

Ik begreep uit de postings dat het feest over ca 1,5 week is (1,5 week geleden gestuurd en 3 weken voor het feest uitgenodigd), dus niet het weekend van Sinterklaas.

Maar toch, het is en blijft een drukke tijd voor velen.

Kaaskopje

Kaaskopje

17-11-2015 om 00:28

Als het echt het weekend voor Sinterklaas is

kun je verwachten dat mensen niet kunnen. Natuurlijk is het leuk om zo´n feestje te geven als je echt jarig bent, maar ik vind het wel wat kinderachtig om daar zo aan vast te houden. Wat in een goed vat zit verzuurd niet. Iets later gevierd, is nog steeds feestelijk. Ik zou dus eens rondvragen of de zaterdag erop meer mensen kunnen.

je beste vrienden komen niet

en er zijn er nog zeven over die wel komen.
Nou, dan ben je een gezegend mens! Zoveel vrienden heb ik niet.

Wat betreft je datum zit je een leven lang in hetzelfde schuitje, heb je dat andere jaren niet zo gemerkt?

Snap best dat je verdrietig bent. Wij hadden onlangs een verjaardag waarbij een van de aanwezigen het feestje (wat elk jaar heel gezellig is) voortijdig opbrak omdat ze een lekke band had, moe was en naar huis wilde, en andere aanwezigen vroeg haar thuis te brengen. Het feestje was toen vroeger afgelopen dan anders en dat neem ik haar nu nog een beetje kwalijk. Ach ja, dat zijn van die gevoelens die mensen kinderachtig kunnen vinden, maar je kunt ervan balen als iets waar je zelf plezier in had door anderen wordt gedimd. Dan maar een keertje kinderachtig.

Hoop dat je toch een gezellige dag hebt, goed begin van een nieuw levensjaar!

40er

40er

17-11-2015 om 07:55

tja

Van sommige vrienden weet ik dat ze altijd de zaterdag na de verjaardag hun feestje houden, hou ik in mijn agenda al helemaal rekening mee. Heb ook vrienden die een berichtje doen, bv vandaag dat ze vrijdag hun feestje houden en dan heb ik er geen rekening mee gehouden. En ja, dan wil het wel eens gebeuren dat ik niet kan. Persoonlijk zit ik daar niet mee, iedereen heeft het wel eens druk. Als vrienden sta je buiten feestjes ook voor elkaar klaar en dat vind ik veel belangrijker.

Jobje

Jobje

17-11-2015 om 09:11

Oke ik stel me aan

Maar er zit grotendeels ook familie bij. Dat zou meer dan de helft zijn van de 21.
Ik was me niet bewust dat ik zoveel vrienden had, sorry.
Ik was gewoon geschokt omdat ik dit niet had verwacht. Ik kom zelf wel altijd op hun feestjes en maak er ook tijd voor.
Hoe durf ik zomaar tijdens de sintdagen jarig te zijn... Foei. Wat een stom wijf ben ik.. En dan nog zeuren ook

tjee jobje

Nu doe je wel heel kinderachtig hoor.

Tja

Die verjaardag is niet sinds gisteren rond Sinterklaas.
Ik vind het dan ook wel wat bijzonder dat je zonder dat erbij te noemen even wil testen of er iets anders aan de hand is als vrienden die je laten vallen of zo.
Of dat je toch eigenlijk bevestigd wil krijgen dat het niet hoort dat vrienden dan niet ingaan op jou uitnodiging.
Dat het toch eigenlijk wel vanzelf spreekt dat men toch alle moeite doet om toch te gaan ook al komt het ze niet uit.
Ik zou toch eens nadenken of je dat niet anders kunt aanleggen. Misschien komen er wel meer mensen als je ze om een uur of 12 vraagt voor chocolademelk en een croissantje, dan kunnen ze daarna nog boodschappen doen en op weg naar Sinterklaas.
Of je organiseert een borrel met stevige hap, capucijners of zo, van 17.00 uur zodat mensen bij jou even kunnen eten en daarna nog Sinterklaas inkopen kunnen gaan doen.

bloemetje

bloemetje

17-11-2015 om 09:22

Jobje

Vervelend voor je!

Toch sta ik er wat anders in dan jij. Je houdt erg vast aan de datum 'want dat is nou eenmaal je verjaardag'. Ik heb ook een moeilijke verjaardag (Kerst). En ik houd juist daarom NIET vast aan die datum. Want laten we wel zijn, wat zegt zo'n datum nou? Je bent alleen maar toevallig op de dag geboren. Daar laat je je dan toch vervolgens niet door hinderen? Ik vind het ook leuk om met mensen te vieren dat ik weer een jaartje ouder ben geworden, maar dat kan ook echt op een andere dag zijn. Ik vier mijn verjaardag ook wel eens in februari of maart.

Verder denk ik dat je het je wel erg persoonlijk aantrekt. Je schrijft dat jij wél altijd tijd maakt voor feestjes. Daarmee zeg je dus: ze maken geen tijd voor mij. En dat raakt je. Je zoekt er meer achter dan je zou moeten doen. Vind ik dan he, het is maar een mening. Feestjes zijn niet voor iedereen even belangrijk. Zeker voor verjaardagsfeestjes (die ieder jaar weer terug komen...) ga ik ook niet zomaar andere afspraken afzeggen.

Mijntje

Mijntje

17-11-2015 om 09:38

omarmen

Ik heb een keer gehad dat ik op een feestje kwam, ik was met mijn vriend een van de eersten, zei de gastvrouw sip in de telefoon: er is nog niemand.
Voelde me totaal lullig.

Dus omarm die zeven die wel komen. Of als er maar eentje komt.
Ik zou niet weten hoe ik met 21 mensen goed bevriend zou kunnen zijn, als die ook 21 vrienden hebben moeten ze veel te veel verjaardagen aflopen

Ik ben ook onhandig jarig (vlak voor kerst) en ben ook al blij als er 1 iemand komt, en dat hoeft echt niet de dag zelf.

Jobje

Jobje

17-11-2015 om 09:41

Ik had het niet verwacht inderdaad

Het zal wel naief zijn.
Maar nu komen mijn ouders en schoonouders en een stel met een kindje van 6.
Dat vind ik karig ja. En tja ik weet dat er zat mensen zijn die zieliger zijn en die laten zich hier ook horen en daar stoor ik me enorm aan. Je kent mijn situatie niet. Dus hou je oordeel maar bij je.
Ik ben net een ruige periode doorgegaan en heb voor meerdere mensen klaargestaan en ze uit de shit geholpen en juist die laten het afweten.
Ja een verjaardag is nu eenmaal een egotrip feestje; je viert je eigen leven. Heb het een paar jaar niet groot gevierd, maar nu met een mooi rond getal dacht ik goh laat ik eens uitpakken...

Daar baal ik van maar dat mag niet. Ik denk ook niet dat dat mijn vrienden zijn eigenlijk.
Tja hier houdt men erg aan de datum vast. Mijn nichtje is op eerste kerstdag jarig en vroeger zaten we met eerste kerstdag met de hele familie daar. Want jarig is hier belangrijker dan kerst.
Ik heb het een keer vanwege een wedstrijd van mijn dochter op een ander moment gevierd (in januari) maar toen kwam er niemand omdat ik niet jarig was, toen had ik alleen familie uitgenodigd.
Dus tja een nadere datum lijkt me dus niet zo'n goed idee.

Overigens is het feestje de hele dag en je kunt blijven eten als je zou willen. Maar ik heb net een mail rondgestuurd dat ik ervan af zie. Afgezegd maar. Ouders en schoonouders komen dan op de koffie en we spreken dan wel los af met anderen.
Pff ik vraag nog eens iets hier zeg jemig

Jamie

Jamie

17-11-2015 om 09:42

tjonge

Zou je ook zo moeilijk doen als je 1 augustus jarig bent en gewoon elk jaar wil dat iedereen zijn vakantie daarvoor of erna plant voor jou? Ik weet niet wanneer je precies jarig bent want je blijft er maar vaag over doen maar als je echt op 5 dec jarig bent dan denk ik toch dat je oud genoeg bent om te weten dat het niet handig is om op die dag je feestje te vieren, zeker als het ook nog eens op zaterdag valt.

Jamie

Jamie

17-11-2015 om 09:43

Oja

En het is maar een datum, je kunt ook een halfjaarlijks feest vieren of driekwart... Moeten we 12,5 jarige bruiloftsfeesten ook maar skippen omdat dat niet precies op de dag zelf is?

Zeg dit feestje af en vertel meteen dat iedereen 5 juni vrij moet houden want dat je voortaan je halve verjaardag met mooi weer buiten gaat vieren. BBQ!

jobje

jobje

17-11-2015 om 09:45

Nee het is niet op 5 dec

Zo stom ben ik nou ook weer niet. Het is de 29e dan ben ik ook jarig

jobje

"En tja ik weet dat er zat mensen zijn die zieliger zijn en die laten zich hier ook horen en daar stoor ik me enorm aan"

Nee hoor Jobje, volgens mij is er hier echt he-le-maal niemand zieliger dan jij.

En je hebt ook alle recht en reden om te balen, want zo te lezen zijn al die mensen helemaal geen echte vrienden, want anders kwamen ze heus wel!

Sterkte.

Nog iets erbij

Nu weer dat het een 'rond' getal is. Waarom komen die specificaties achteraf? Dan vraag je er om om zielig gevonden te worden en onheus bejegend.
Wees blij dat het de omstandigheden zijn en dat het waarschijnlijk niet persoonlijk is. Waarschijnlijk, want het lijkt mij nogal lastig voor jezelf als je het zo aantrekt en dat zul je ook in andere situaties hebben.
En dan verongelijkt afzeggen.
Jammer hoor. Zeker als het een rond getal is zou ik er een datum bij zoeken dat meer mensen in de gelegenheid zijn om te komen.
En ik heb ervaring. Altijd in de vakantie jarig. Ik heb wel eens een groot feest gegeven, met een rond getal, waar verder niemand van mijn familie bij was en maar een deel van mijn vrienden. Die waren allemaal met vakantie, dat is vaak al heel lang vooraf gepland. Verder prima feest geweest. Ik had het ook uit kunnen stellen.

feestbeest

feestbeest

17-11-2015 om 09:48

kom zeg, 1,5 week van tevoren

dan heb ik mijn agenda echt al volgepland hoor. Wij hebben heel vaak iets in het weekend, en proberen toch wel ongeveer 1 weekend in de maand helemaal zonder afspraken te houden. Je moet af en toe ook nog iets extra's aan het huishouden doen en een beetje tijd voor elkaar hebben, niet waar?

Dus als een beste vriendin van mij redelijk op het laatste nippertje met zo'n uitnodiging komt, dan kan het best zijn dat ik niet kom. Wellicht kom ik een andere keer.

Voor een volgende keer: als je echt je verjaardag goed wil vieren, nodig mensen dan een maand van tevoren uit ofzo. En geef ook even aan dat je een echte party wil...en niet zomaar weer een verjaardag. En wees eens eerlijk, ga jij zelf wel 21 verjaardagen af per jaar? Ik niet hoor!

Hanne.

Hanne.

17-11-2015 om 09:49

wel een beetje kinderachtig

Ik vind dat je best een beetje kinderachtig doet.

Nee, je kan er niets aan doen dat je (bijna) met sinterklaas jarig bent, maar door star vast te houden aan de datum dat je jarig bent als datum voor je feestje én te verwachten dat iedereen, in een hele drukke periode, tijd kan maken maak je het wel lastig.

Hier in het gezin zijn meer mensen met 'lastige' verjaardagen. Midden in de zomervakantie, rond carnaval en inderdaad ook vlak voor sinterklaas.

Als ik daar vasthoud aan de echte datum komt er inderdaad vrijwel niemand. En dat snap ik. Ik ga ook mijn zomervakantie niet om een verjaardag plannen. En carnaval en sinterklaas zijn nu eenmaal niet te verzetten . En dus plannen we dat anders.

Maar misschien ligt het ook aan de waarde die je aan verjaardagen hecht. Ik vind 'een jaar ouder worden' niet echt een prestatie. Alleen voor kinderen vind ik het echt belangrijk.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.