Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Postcrosser

Postcrosser

11-12-2015 om 15:13

Doet er iemand hier aan postcrossing?

Nog iets leuks over te vertellen? Wij doen het nu een half jaar, en we doen het rustig aan, de tiende kaart is nu onderweg en de tiende is ook binnen. Staat leuk aan de muur, met de kerstspullen komt de kerstkaartenhouderdinges weer boven en die laat ik dan hangen voor onze nieuwe hobby.


Elisabeth

Elisabeth

11-12-2015 om 16:46

Maar na 3 jaar weer mee gestopt. De postzegels werden me te duur maar ik vond het heel leuk om kaarten en soms cadeautjes van wildvreemden te krijgen uit allerlei landen. Zelfs een keer een lp van een of andere mij volstrekt vreemde band,maar wel gaaf vond ik!

Elisabeth

Elisabeth

11-12-2015 om 16:47

onbekende band

Moet dat zijn

Fransien

Fransien

11-12-2015 om 16:57

wij doen er ook aan

Het is inderdaad vreselijk leuk, en als je het een beetje rustig aan doet is het niet zo duur, je moet alleen niet iedere keer 10 kaarten onderweg willen houden.
Ik vond het heel kort kennismaken met anderen uit een compleet andere cultuur zo leuk.

Lynn

Lynn

11-12-2015 om 17:03

Soort penvriend(in)?

Begrijp ik dat het een soort penvriend(in) is en dat je steeds kaartjes heen en weer stuurt met dezelfde persoon in een ander land?

En hoe kom je aan die persoon?

Klinkt wel leuk, vooral als je door kaarten en verhalen dingen over de cultuur meekrijgt.

En gaat alles in het Engels? Wel te lezen?

Heb vroeger ook penvrienden gehad en nog steeds wat buitenlanders met wie is af en toe schrijf en blijf het soms nog steeds moeilijk vinden dingen te lezen in een andere taal. Ze schrijven heel andere letters en in het Nederlands kan je toch sneller bedenken wat er moet staan dan in een andere taal.

Postcrosser

Postcrosser

11-12-2015 om 17:19

Nee Lynn

Je vraagt een adres op van een onbekende en als jouw kaart is aangekomen komt jouw adres uit de grabbelton ergens op aarde. Je kunt aangeven dat je niet uit je eigen land wil (is leuk als je in de VS woont) en ze houden helemaal bij hoeveel km je hebt verstuurd (hemelsbreed). Verder allerlei andere statistiekjes.

Je geeft wat informatie over jezelf en je kunt wat voorkeuren aangeven over wat voor soort kaarten je wilt ontvangen (maar daar hoef je niet op te letten) en je schrijft wat over jezelf, je land, je omgeving of iets wat je wil vertellen. Ik heb nu 10 kaartjes gekregen en ook uit 10 verschillende landen. Het sturen gaat wat minder divers, 4x Duitsland en 3x Rusland maar ach, ook leuk. Eén keer verstuurd naar een schoolklas in Amerika, kon ik iets vertellen over dat we hier onder zeeniveau wonen.

Je kunt de taal aangeven waar je in wil communiceren. Ook leuk voor de kinderen om te oefenen want ze lezen ook eerst wat informatie over de persoon waar de kaart naar toe gaat en dan kun je daar iets over schrijven. Ik had er ook eentje die een zin wil in je eigen taal.

Het is de bedoeling dat je ansichtkaarten stuurt, dus zonder envelop en dat is wel lastig. Ik heb daarom twee setjes laten maken via de Hema, grote kaarten zodat er veel info op past. Die kwamen met een envelop maar die gebruik ik niet, het zijn enkele kaarten dus gewoon een postzegel in de hoek en dan veel ruimte op te schrijven.

www.postcrossing.com

Brianna F

Brianna F

12-12-2015 om 14:22

Al heel lang. Ik vind het wel jammer dat mensen mijn profiel niet lezen. Zo heb ik wat voorkeuren aangegeven, maar kunnen ze daar niet aankomen dan vind ik alles prima. Maar wat ik niet leuk vind zijn de reclamekaartjes die ik soms krijg met alleen een naam erop en verder niks, terwijl ik al mijn kaarten helemaal vol pen en moeite doe om aan hun wensen tegemoet te komen. Maar verder is het een hele leuke (helaas dure hobby met die porto van tegenwoordig) Via het postcrossing forum wissel ik nu ook regelmatig kaartjes uit. Zo ben ik aan mijn verzameling mapkaarten van alle staten van de VS gekomen.

Noet

Noet

12-12-2015 om 18:35

o ja

ik heb nu een kaart te sturen naar iemand met een mega waslijst aan eisen want er onder staat heel duidelijk dat ze niets anders wil. Daar word ik zo recalcitrant van.

Helaas ze krijgt gewoon de volgende letter uit mijn project om het hele alfabet op volgorde te versturen.

Het is een goedkopere hobby dan badminton, dat kost me 600 euro per jaar ex vervoerskosten

tonny

tonny

12-12-2015 om 19:31

goed dat je erop attendeert

ik heb het ooit een half jaar gedaan en toen is het in 't vergeetboek geraakt. Ga er in januari weer mee beginnen.

Arendje

Arendje

12-12-2015 om 19:41

is het echte post?

of krijg je alleen een digitale ansichtkaart?

Noet

Noet

12-12-2015 om 19:42

echt

je krijgt echte kaarten, daarom is het juist zo leuk.

Bennikki

Bennikki

12-12-2015 om 22:14

Nouja!

Nog nooit van gehoord, dit! Net zoals, een tijd geleden, die Herman-taart (?) En geocaching, dat ontdekte ik ook door dit forum. Ik ga eens kijken, wat leuk.

tonny

tonny

13-12-2015 om 00:13

echte kaarten

met echte postzegels

Postcrosser

Postcrosser

13-12-2015 om 08:17

mag niet

In de voorwaarden staat dat je helemaal geen 'demands' mag stellen:

You cannot make demands about which postcards you want to receive. Making demands, or not registering all postcards you receive, may put your account at risk. Please check the Community Guidelines for details.

Geef die persoon dan ook aan denk ik zo.

Postcrosser

Postcrosser

13-12-2015 om 08:18

Niet

'Helaas ze krijgt gewoon de volgende letter uit mijn project om het hele alfabet op volgorde te versturen.'

Wat bedoel je hiermee?

Postcrosser

Postcrosser

13-12-2015 om 08:20

hobby

Net als bij geocachen kun je deze hobby dus op allerlei manieren uitvoeren, kies gewoon wat bij je past. Ik hoor van mensen die op rommelmarkten zoeken naar oude ansichtkaarten en die versturen. Er zijn ook mensen die lang op zoek gaan om aan de wensen te voldoen die iemand heeft (nogmaals, dat hoeft dus niet). Ik zie soms hele vreemde wensen maar áls je daar toevallig aan kunt en wilt voldoen is dat natuurlijk wel leuk.

Steggel

Steggel

14-12-2015 om 11:31

Leuk!

Nooit van gehoord maar lijkt me leuk. Ga ik mij eens in verdiepen!

Noet

Noet

14-12-2015 om 11:41

postcrosser

ik stuur momenteel kaarten met letters uit het alfabet, ben bij A begonnen en nu ergens bij de T, ze krijgt dus gewoon de volgende uit mijn project.

En aan aangeven doe ik niet. Daar is dit te onbelangrijk voor.

Arendje

Arendje

14-12-2015 om 16:00

en antwoorden?

en als je een kaart van iemand ontvangt, stuur je dan zelf een antwoordkaart terug? Of registreer je alleen dat nummer op de website?

Noet

Noet

14-12-2015 om 16:10

registreren

je registreerd dat nr want je hebt niet het adres om een kaart terug te sturen. Je kunt er wel een persoonlijke boodschap bij geven voor de afzender. Die krijg je dan per e-mail binnen.

Enig!

Heb me gelijk aangemeld. De kaart voor Olga uit Rusland is onderweg!

Postcrosser

Postcrosser

15-12-2015 om 06:50

Leuk

Swaen, kijk ook even naar je instellingen zodat je geen post binnen Nederland hoeft te sturen (daar vind ik nou niets aan namelijk, maar jij wellicht wel?).

Arendje

Arendje

15-12-2015 om 08:06

ook aangemeld

hier een kaart naar Maria in Sint Petersburg!

Violetta

Violetta

15-12-2015 om 10:03

Mooie ansichtkaarten

Al jaren een fanatieke postcrosser. Ik heb ook altijd maar twee of drie kaarten onderweg vanwege de hoge portokosten maar zo blijft het wel leuk.
Overigens bestel ik mijn kaarten altijd bij het postcrosscollectief.nl. Dat is een non-profitorganisatie en dus geen webwinkel en ze hebben steeds wisselende ansichtkaarten waarbij je zelf ook nog foto's kunnen inbrengen.

mams

mams

15-12-2015 om 10:27

leuk!

Ook ik had er nog nooiit van gehoord en wil het nu gaan doen. Iemand had het over bv alle staten van Amerika verzamelen,kan je dat soort voorkeuren dan ook opgeven?
En wat voor een kaarten sturen jullie zoal?
Als ik al iemand een kaart stuur,zijn het altijd van die dubbele met envelop,maar dat is dus niet de bedoeling begrijp ik.
Waar halen jullie leuke kaarten?

Elisabeth

Elisabeth

15-12-2015 om 10:36

hema

Bij de Hema, tweede handswinkeltjes/kringloop, xenos, action, overal eigenlijk.
Ik heb een jaar lang zwart/wit gevraagd en kreeg vaak de mooiste kaarten
Je kan ook een 'idool' vragen of oude filmsterren of bloemen of auto's of Hello Kitty

Soms krijg je echt compleet volgeschreven kaarten met mooie postzegels en een stickertje ofzoiets en precies wat je vraagt, maar soms ook niet, dan krijg je een stomme kaart met alleen; All the best en het registreer nummer. Daarom schreef ik bij mijn profiel dat ik hou van volgeschreven kaarten en het liefst met oude filmsterren en zwart/wit, maar dat elke kaart welkom is als het niet te vinden is, wat ik vraag.

Ik vond het en vind het nog steeds erg leuk.

Violetta

Violetta

15-12-2015 om 11:12

Mams - postcrosscollectief

Ik koop mijn kaarten bij het Postcrosscollectief dus. Kaarten zijn iets van 30 cent per stuk omdat ze geen winst hoeven te maken.

corremans

corremans

15-12-2015 om 11:14

bedankt

Dan ga ik daar eens kijken en dan inschrijven. Leuk!

Noet

Noet

15-12-2015 om 11:17

zelf

mijn projectje is om alle letters van het alfabet te sturen. Heb deze ooit als set gehad en nu aan het versturen.

Ik heb ook heel mooie terug gehad. Bv een boekomslag die wij thuis net aan het lezen waren, dat kon de afzender helemaal niet weten.

Ik doe het samen met mijn dochter en dat staat ook in de beschrijving, we krijgen heel mooie kinderkaarten. Soms lijsten we ze ook in als collage.

Heb me net aangemeld

Wat een ontzettend leuk initiatief! Ik heb me meteen aangemeld, ik ben gek op post! Heel benieuwd van waar mijn eerste postkaart komt...

Maar Noet

Ik begrijp uit het concept dat je aangeeft wat voor soort kaarten je leuk vindt om te ontvangen.

Maar jij stuurt dus, ongeacht wat iemands wensen zijn, een kaart met een letter erop? Mij lijkt het heel leuk hoor om zo'n kaart te ontvangen, daar niet van, maar past dat dan wel binnen het concept van postcrossing?

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.