Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Dalarna

Dalarna

23-03-2014 om 11:37

Andere invulling aan koningsdag

Pieter van Vollenhove schijnt gisteren gezegd dat er vanaf volgend jaar een andere invulling aan koningsdag wordt gegeven met in ieder geval een kleiner gezelschap. Die man lijkt mij toch slim genoeg om niet voorbarig zijn mond voorbij te praten maar ik snap daar toch helemaal niets van. Waarom zegt HIJ dat, mocht dat wel en hoe zouden ze het anders kunnen gaan doen? Hebben jullie een leuk idee voor de Willie?


Dendy Pearson

Dendy Pearson

23-03-2014 om 11:56

Misschien

dat Alex en Maxima het koekhappen enz. ook een beetje onzin vinden. Gewoon even zwaaien vanaf een bordes en verder Nederland gewoon lekker op vrijmarkten laten rondstruinen lijkt mij een goed idee.

Kaaskopje

Kaaskopje

23-03-2014 om 20:44

Margriet en Pieter

horen bij de generatie van Beatrix, dus die mogen onderhand ook wel eens vrij op Koningsdag en daarmee ook de rest van het gezin Van Vollenhove. Margriet is niet meer in beeld als troonopvolgster nu WA Koning is, volgens mij. Als Maxima WA overleeft zal zij het overnemen tot Amalia oud genoeg is, net als Emma bij Wilhelmina. Het feestje op 27 april wordt dus voor WA en Maxima, hún kinderen, Constantijn en Laurentien en als ze zin heeft Mabel en meer niet. De aandacht zal bij sportieve activiteiten liggen. Ik gok uiteraard maar wat)

Dendy Pearson

Dendy Pearson

23-03-2014 om 21:02

Misschien

dat WA zijn aandacht wel toespitst op de koningsspelen.

Kaaskopje

Kaaskopje

23-03-2014 om 21:14

Dendy

Dat zou zomaar kunnen.

Dalarna

Dalarna

23-03-2014 om 21:41

koningsspelen?

Dat geloof ik niet, de koningsspelen is op een schooldag (dat ging alleen nu voor een deel van nl nog even mis) en koningsdag is een vrije dag. Als Willie onze koningsdag gaat afpakken (hij wilde het zelf op 27 april) dan heeft hij wel een probleem. Koningsspelen gaat van de scholen uit en nu is al gezegd dat dat standaard de vrijdag vóór koningsdag wordt.

Ik snap nog steeds niet waarom die Pieter dat tipje van de sluier oplicht. Waarom hij en waarom nu?

Mijn idee

Misschien is de WENS de vader van zijn GEDACHTEN.

(zou hij liever al die sh*t overslaan

Hier een van de dorpen die bezocht worden.

Hier gaan ze dus komen, die familie. Wel zonder de kinderen, dus dat is al een wat kleiner gezelschap (scheelt er toch 3...)?

Verder heb ik geen idee (nog) wat er allemaal anders wordt of moet. De kinderen gaan morgen met school een clipje opnemen dat dan getoond moet worden op die koningsdag. Ze hebben er wel zin in, geloof ik. Er zullen ook wat demonstraties zijn van lokale sportclubs. En vast ook wel andere 'ludieke' dingen.

Jasmijn

Jasmijn

24-03-2014 om 12:01

anders

Jaar in jaar uit zie je het koninklijk gezelschap rondlopen in dorpjes waarbij er gevolksdanst wordt, wc potten gooien, koekhappen en een liedje van kindertjes van de basisschool met vlaggetjes en mooie zelfgemaakte mutsen. Kan me best voorstellen dat WA en Maxima een keer wat anders willen. WA ziet dit immers al een jaar of 30? (Vanaf welk jaar gingen ze de dorpen af? En ieder jaar is het hetzelfde liedje). Ik kan me best voorstellen dat hij wat anders zou willen.

vlinder72

vlinder72

24-03-2014 om 14:55

5 mei

Sinds 5 mei nog maar 1 keer in de vijf jaar een feestdag is heb ik nooit meer vrij gehad. Ik zie steeds op 5 mei van die leuke festivals. Ik stel voor om die vrijmarkten af te schaffen en overal in Nederland op Koningsdag festivals te organiseren.

Tijd voor iets nieuws.

Dalarna

Dalarna

24-03-2014 om 16:24

Jasmijn

Ja, ik kan me ook voorstellen dat hij wat anders wil maar wat dan? Festivals? Nou nee bedankt, niet als enige. Ik vind ook helemaal niet dat de vrijmarkten moeten stoppen.

Ik erger me waarschijnlijk vooral aan Pieter die zo voor zijn beurt praatte.

Dendy Pearson

Dendy Pearson

24-03-2014 om 16:54

vrijmarkten

Die vrijmarkten hebben toch niets met WA te maken? Ik vind dat nou juist zo'n gezellig iets. Ik vind zelf juist de koningsspelen zo onzinnig en opgedrongen.

Fransien

Fransien

24-03-2014 om 17:51

Vrijmarkt moet blijven

Dat is in ons dorp zo vreselijk gezellig. Heel veel mensen staan een ochtendje met spullen die ze kwijt willen, nog meer mensen gaan kijken of ze voor een appel en een ei wat leuks vinden.
Er zijn ook heel erg veel kinderen die ergens tussenin als straatmuzikant wat zakgeld bij elkaar sprokkelen, varierend van beginners op blokfluit tot kinderen die al behoorlijk wat kunnen en van gelegenheidsduo's tot op elkaar ingespeelde puberbandjes.
En iedereen bemand zijn kleedje zolang hij zin heeft en alle kinderen spelen zolang ze zin hebben en daarna gaan ze richting andere kinderen die aan nagels lakken/versieren doen, of een oranje haar-spuitbus hebben, of cakejes gebakken hebben, of een grabbelton, enz enz enz.
Heel wat kinderen ontdekken met de vrijmarkt of ze ondernemersvaardigheden hebben.
Wat mij betreft, ik geniet van het struinen tussen alle kleedjes en het aanhoren van de verschillende muziekmakende kinderen. Mijn kinderen verdienen op die manier ook altijd zelf een stuk zakgeld (en besteden dat meestal op de markt zelf, ze komen ook altijd compleet versierd weer terug).
Die koningsspelen mogen afgeschaft worden, sportdag hebben ze al op school.

Kaaskopje

Kaaskopje

25-03-2014 om 01:07

Fransien

Kinderen aanzetten tot (extra) bewegen en samen iets ondernemen kan nooit kwaad toch?

Wat de vrijmarkt betreft had ik van de week zo'n grappig gesprek met mijn dochter. Ze heeft lange tijd het gevoel gehad dat ze onze stad zo snel mogelijk moest ontvluchten. Wat gebeurt hier nou? Tot mijn verbazing zei ze toen we langs een plek reden waar kinderen altijd hun spulletjes mogen uitstallen, dat ze eigenlijk helemaal geen behoefte meer heeft om naar de vrijmarkt in Amsterdam te gaan. Welnee, het is hier veel leuker! Ik heb er nu al weer zin in, aldus dochter.

waar maak je je druk over?

Beste Dalarna, waarom maak je je druk over Pieter van Vollenhoven en het protocol van het koningshuis? Misschien mocht hij dat best zeggen. Echt heel erg of belangrijk is het toch niet wat hij gezegd heeft? Het zijn geen staatsgeheimen die hij prijs geeft. Ik zie het probleem niet. Dat koningsdag anders wordt dan koninginnendag lijkt mij logisch. We zien wel wie er allemaal mee mag op 26 april.

Dalarna

Dalarna

25-03-2014 om 07:50

Fay

Nou noem het maar weer 'druk'.... zo tussen neus en lippen door vind jij normaal als alles netjes wordt aangekondigd? Het gaat toch om Willems feestje, wat heeft die Pieter daar nou mee te maken? Ik vind dat echt een hele vreemde gang van zaken.

wiens feestje?

Ik heb al jaren het gevoel dat het helemaal niet meer 'hun' feestje is. Het is een volksfeest geworden, waarbij de oranjes mogen figureren...

Kaaskopje

Kaaskopje

25-03-2014 om 13:46

Wat heeft Pieter daarmee te maken?

Hij heeft járenlang zijn gezellige gezicht aan moeten zetten voor koninginnedag op zijn eigen verjaardag. Bovendien is Margriet nummer 8 in de rij van troonopvolgers. Met heel heel veel pech zou ze dus nog koningin kunnen worden. Pieter heeft dus álle recht om mee te praten over wat voortaan de bedoeling gaat worden op Koningsdag.

Kaaskopje

Kaaskopje

25-03-2014 om 13:47

correctie

Pieter heeft dus álle recht om mee te praten over wat voortaan de bedoeling gaat worden op Koningsdag.===

En dan bedoel ik meer er óver praten dan dat hij mee zou moeten beslissen. Dat laatste is aan WA lijkt mij.

Limi

Limi

25-03-2014 om 14:35

lekker boeiend

Als de rest van zijn familie het er niet mee eens is dat hij iets zegt, lossen ze dat zelf wel op. Daar hebben ze geen buitenstaanders bij nodig.

Kaaskopje

"Kinderen aanzetten tot (extra) bewegen en samen iets ondernemen kan nooit kwaad toch?"

Ik ben te lafbekkerig om er een groot nummer van te maken, maar ik heb er wel degelijk bezwaar tegen, tegen die Koningsspelen. Vooral tegen de naam en de Oranjetoestanden eromheen. Er liep een jaar geleden een draadje over hetzelfde onderwerp.

Kinderen worden feitelijk ingezet voor Oranjepropaganda. Ik ben daar niet voor. Ik kan zelf kiezen of ik en/of mijn kinderen meedoen aan de vrijmarkt, die bovendien weinig met het koningshuis te maken heeft - Oranje is meer de kapstok om het feestje aan op te hangen. Wij kunnen ons desgewenst in het oranje en/of de nationale driekleur hullen, we kunnen het ook laten, en daar hangt verder geen speciale lading aan.
Die koningsspelen - waarbij ook nog t-shirts worden uitgedeeld met een karikatuurversie van WA-erop (althans, dat was vorig jaar)- wekken de indruk dat de kindertjes iets doen omdat de Koning dat zo leuk vindt. Opgedrongen saamhorigheid met een koningsgezind sausje, ik ben er als oprechte republikein waarachtig geen fan van.

Mijn kinderen zullen het ongetwijfeld leuk vinden overigens, en mogen dus gewoon meedoen, maar van mij hoeft het niet.

Als je een nationale sportdag wilt houden kan je ook gewoon een nationale sportdag houden. En dan bij voorkeur in mei of juni, nog wat betere kans op mooi weer

Groeten,

Temet

Dendy Pearson

Dendy Pearson

25-03-2014 om 18:13

temet

Ben het heel erg met je eens.

Dalarna

Dalarna

25-03-2014 om 19:01

Kaaskopje

Ze staat in lijn ja maar dat zegt nu helemaal niets meer... Wim-Lex staat ook op plaats zoveel voor de troon in Engeland

Ik denk dat ze niet meer meegaan en dat het nu de beslissing van Wim-Lex is, het is mij alleen een raadsel waarom hij daar zomaar tussen neus en lippen wat van zegt maar blijkbaar ben ik de enige die het normaal vindt dat de aangetrouwde oom van de koning iets zegt over hoe hij zijn feestjes gaat vieren vanaf nu.

lentebloem

lentebloem

25-03-2014 om 19:16

inderdaad

"maar blijkbaar ben ik de enige die het normaal vindt dat de aangetrouwde oom van de koning iets zegt over hoe hij zijn feestjes gaat vieren vanaf nu."
Dalarna, je doet net alsof het 'gewone' mensen zijn. Dat een oom zomaar iets over een privé feestje zegt. Laat ik je uit de droom helpen: dit is geen privé aangelegenheid. Dit gaat om een landelijke feestdag. Daar heeft onze Lex natuurlijk wat over te zeggen, maar het is allerminst een privé feestje. Reken maar dat hier al de nodige vergaderingen over hebben plaats gevonden.
En daarnaast: alles, ja echt alles, wat wat er bekend gemaakt wordt over koningshuis-zaken, gaat in afstemming met de RVD. Denk je echt serieus dat oom Pieter zomaar even wat riep? Dit soort zaken wordt zwaar geregisseerd. Je bent dus gewoon een beetje naïef met jouw opwinding

Dalarna

Dalarna

25-03-2014 om 19:49

Lentebloem

Precies, alles wordt geregisseerd door de RVD en die regisseert voor zoiets dat Pieter even ergens zomaar zegt dat het volgend jaar anders gaat maar dat hij er niet meer over kan zeggen? Jij denkt dat ze urenlang vergaderd hebben en tot de conclusie zijn gekomen dat ze het zo laten weten aan het 'volk'?

lentebloem

lentebloem

25-03-2014 om 20:15

ja Dalarna

"Jij denkt dat ze urenlang vergaderd hebben en tot de conclusie zijn gekomen dat ze het zo laten weten aan het 'volk'?"
Dat zou zo maar kunnen Dalarna. Ik ben zelf jaren persvoorlichter geweest (niet bij de RVD, maar wel in een politiek bestuurlijke omgeving). Veel relevante onderwerpen worden 'terloops' aan de buitenwereld medegedeeld. Dus door iemand anders de boodschap te laten vertellen, of in een interview over iets heel anders, tijdens een volstrekt onbelangrijk werkbezoekje met alleen maar regionale pers of wat dan ook maar. Of zelfs door iets bewust te laten slingeren bij het kopieerapparaat (en daar een journalist met een vette knipoog op te attenderen).
Het hangt van veel factoren af waarom je voor het een of het ander kiest. Soms is het van te voren erg onzeker hoe het publiek gaat reageren en wordt gekozen voor zo'n luchtballonnetje. "Eerst maar eens zien hoe het publiek reageert". Dat zou in dit geval best de strategie kunnen zijn geweest. Koninginnedag kent een lange traditie, en het veranderen van tradities ligt altijd gevoelig. Oom Pieter heeft nu terloops gezegd dat er wel een en ander gaat veranderen. Ik ga er vanuit dat de RVD deze week extra goed de (sociale) media monitoort om een beeld te krijgen hoe dit valt bij het Nederlandse publiek. Misschien wordt er zelfs wel een onderzoeksbureau ingezet, zou ook best kunnen.

lentebloem

Zou best eens kunnen. Misschien leest de RvD hier ook wel mee.

Voor het geval dat: hé joehoe, die koningsspelen hoeven niet hoor! Gewoon alleen een feestje met een vrije dag is al mooi zat. Handiger ook, want die oranjesportdag conflicteert in veel gevallen met de vakantieplanning van scholen.

Groeten,

Temet

Kaaskopje

Kaaskopje

27-03-2014 om 01:10

Nou Temet

de vakantie begint officieel op 26 april en niet op 25 april. Ik ben altijd al wat allergisch geweest voor het ongeduld van ouders die op vrijdag al willen vertrekken. Scholen zijn daar rekening mee gaan houden, maar ik vind dat eigenlijk knots.

Er worden allerlei campagnes opgezet om de jeugd aan het sporten te krijgen, in dat kader plaats ik de Koningsspelen ook, maar nu het onder schooltijd wordt georganiseerd en óók nog op een dag dat iedereen voortijdig op vakantie wil, is het overbodig en lastig?

Kaaskopje

Kaaskopje

27-03-2014 om 01:12

Wat Pieter van Vollenhove betreft

Die man weegt zijn woorden altijd zo zorgvuldig af dat ik totaal niet verwacht dat hij iets per ongeluk zegt.

Dalarna

Dalarna

27-03-2014 om 09:33

Kaaskopje

Een groot deel van de scholen heeft juist de week voor koningsdag vrij, daarom liepen de koningsspelen in de soep.

precies

Veel scholen hebben twee weken meivakantie. De school van onze kinderen begint ditmaal op 26/4, de laatste week ervoor telt dus 3 feitelijke lesdagen want maandag is 2e Paasdag en vrijdag de oranjesportdag. Een andere school in de buurt neemt die paasweek en de week vanaf de 26e, en dan valt er dus niks te koningsspelen.

Vorig jaar sportte onze school trouwens ook niet mee, maar dat was omdat het schoolreisje al op die dag was gepland.

Groeten,

Temet

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.