Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Minerva

Minerva

10-07-2009 om 12:48

Wie weet hoe je echte turkse pizza maakt?

Wij willen nou wel eens zelf Turkse Pizza maken maar op het internet staan zoveel varianten en ze zijn allemaal wat verhollands volgens mij. Nee wij willen echte. Dus wie is van Turkse afkomst,.. heeft een Turkse vriendin of buurvrouw. Wij willen dus geen neppert maken maar een echte!! Die langwerpige broodjes zijn ook erg lekker.

Ook heb ik gisteren op school bij het schoolfeest Turkse couscous sallade gegeten. Verrukkelijk!!!!!!! Maar ik weet niet wie hem gemaakt heeft want ik wilde het recept vragen.

Wie is er briljant in de keuken en weet antwoord op mijn vragen??

Minerva

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Coco

Coco

10-07-2009 om 15:02

Turkse "couscous"

Turkse pizza weet ik niet, maar ik heb hier wel een recept voor Turkse couscous (is eigenlijk niet met couscous maar met bulgur.
Ingrediënten

• 250 gr fijne bulgur (tarwegort) te verkrijgen bij de Turkse winkel
• peterselie
• halve komkommer
• 1 à 2 tomaten
• lichtgroene lange pepers
• halve krop sla
• 1 ajuin
• 2 teentjes look
• sap van 1 citroen
• 2 goed gevulde soeplepels tomatenpuree
• halve glas olie
• pili-pili, peper, zout
• 1 koffielepel gedroogde munt
• spaghettikruiden

Bereiding

Doe de bulgur in een kom en giet er kokend water over net tot alles bedekt is, dek toe en laat rusten
Maak de groenten schoon en snij alles in zeer fijne blokjes, de peterselie fijnhakken.
Snij de ui fijn en stoof ze met de olie
Doe er de look en kruiden bij en roer om
Doe er vervolgens de tomatenpuree bij en roer nog even verder.
Haal het van het vuur en meng het geheel met de bulgur (die ondertussen wel gaar moet zijn).
Als dit geheel goed vermengd is doe je er citroensap bij
Wanner het geheel afgekoeld is doe je de groenten erbij en meng je alles goed door elkaar.
Dit is een pikant gerecht, dus voldoende pili-pili bijdoen!

Coco

Coco

10-07-2009 om 15:05

O ja....

...het komt van een Belgische website, vandaar de ajuin.

Minerva

Minerva

10-07-2009 om 16:06

Het klinkt heerlijk

Het zal ook wel die pili-pili zijn die de smaak maakt aan de turkse pizza. Wij hebben gisteren iets geknutseld maar het was lang niet pittig genoeg en ik had alleen maar sambal badjak. Das nu niet echt een turks smaakje.

En jawel ik ken ajuinen dus ik viel er niet over.

Hardstikke bedankt!!!!!

Minerva

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.