Huis, Tuin en Keuken
Tirza G.
13-05-2010 om 13:36
Welke appel voor appeltaart
als er geen goudreinetten te krijgen zijn? Ik heb zinnnnnnn in appeltaart, maar de super heeft geen goudreinetten, al een paar weken niet. Ik heb altijd jonagold als handappel, maar die lijkt me niet geschikt. Of wel?
Tirza
Biene M.
13-05-2010 om 13:47
Granny smith
Bij ontstentenis van goudreinetten heb ik wel eens granny smiths gebruikt, was ook lekker.
Febe74
13-05-2010 om 13:47
Jonagold en of elstar
Beide friszurige stevige appels.
Kan ook perfect voor in een appeltaart! Mmmm ik krijg ineens ook enorme zin!
ChrisH
13-05-2010 om 14:09
Inderdaad elstar of jonagold
Sluit me helemaal aan bij Febe.
Eet smakelijk!
Chris
Temet
13-05-2010 om 19:44
Granny is wat nat
Grannys hebben erg veel sap, dan zou je een laag paneermeel op de taartbodem moeten doen om het vocht op te nemen. Aldus de theorie, ik heb het zelf nooit geprobeerd. Ik zou inderdaad Elstar nemen, en dan zuinig met de suiker.
Groeten,
Temet
rozenstruikje
13-05-2010 om 20:01
Natte appels
Als er geen goudreinetten zijn, neem ik dus een andere appel maar die zijn vaak natter.
Wat ik dan doe: de appel raspen en vervolgens uitknijpen. Gewoon met je handen boven een kom een hand appelfrutsels fijnknijpen. Daardoor zijn de appelfrutsels een stuk droger. En je hebt echt superlekkere appelsap.
Rozenstruikje
Tirza G.
13-05-2010 om 21:14
Rozenstruikje
Nou ja zeg, wat een leuke tip. Dat ga ik eens proberen. Ik hou wel van handwerk.
Tirza
Tirza G.
13-05-2010 om 21:14
Temet
Tsk tsk tsk. Zuinig met de suiker. Je mist de essentie van taart Zoeooeoeooet.
Tirza
Temet
14-05-2010 om 09:29
Tirza
Nee, bij een appeltaart moet de korst lekker zoet zijn, maar de vulling dus juist frissig. Vind ik tenminste. Als ik die vulling van goudreinetten maak doe ik er nog wel een klein schepje suiker door, maar als ik elstars zou gebruiken liet ik dat weg.
Groeten,
Temet
Bastet
14-05-2010 om 11:28
Niet zoet
De korst mag lekker zoet,maar de appelvulling heb ik liever een vleugje zurig.Dat je appel proeft,en niet alleen maar suiker en zoet.
Bastet
Tirza G.
14-05-2010 om 19:43
Heh heh heh
Dat betekent dat ik die appeltaart dus niet hoef te delen met jullie. Ik doe wel suiker over m'n appeltjes
Tirza
Bastet
14-05-2010 om 22:12
Tirza
Nou een beetje suiker mag hoor,maar graag nog wel een frisse appelsmaak!
Maar mijn appeltaart is onovertroffen,dus je moet natuurlijk van goeie huize komen.
Bastet
Tirza G.
14-05-2010 om 23:10
Nouououou
De mijne mag er wezen, de mijne mag er zijn, de hele familie juicht van een appeltaart van eeeeeeeeh......mijn.
Tirza
Bastet
15-05-2010 om 10:00
Ja hoor pelle
Ik heb een springvorm van 30 cm. dus de hele familie geniet mee,desnoods bak ik er twee..)Ik gebruik ook weer niet teveel rozijnen hoor,teveel is niet lekker vind ik.
Tirza G.
15-05-2010 om 12:46
Niet te veel
rozijnen inderdaad, brrrrr. Van die zompige dingen, daar doe ik niemand een lol mee.
Ik heb een hele kleine familie
Tirza
Vic
15-05-2010 om 19:16
Mix
Ik weet niet of de taart inmiddels is gebakken, maar anders voor de volgende keer. Als er geen goudreinetten zijn neem ik altijd verschillende harde (zoet-) zure appels. Ik snijd ze gewoon in stukjes want ik houd niet van appelmoes in mijn taart. Door de gesneden stukjes appel gaan wat schepjes suiker, anderhalve eetlepel kaneel, en gehakte walnoten. Volgens kenners de lekkerste appeltaart van Nederland
Massi Nissa
15-05-2010 om 21:49
Ja, noten!
In een goede appeltaart zitten verrassingsnoten. Van die heerlijke ronde, en walnoot, en pecan, wat je maar kunt vinden. En niet teveel rozijnen .
Groetjes
Massi
Biene M.
15-05-2010 om 21:59
Duidelijk
Het is hoog tijd voor de eerste echte OO-appeltaartcompetitie. Met mijn baksels maak ik geen kans, dus ik werp me op als proever!
Tirza G.
16-05-2010 om 13:30
O is goed
Ik stuur de mijne wel in. Ik doe bij mijn kapper ook al mee aan de competitie, de linkmiechel hitst al zijn dames-klanten op en ja hoor, we trappen er allemaal in Er zijn hier nogal wat mensen met een boogaard(je) in de omgeving, die weten zich geen ráád met al die appels - en zo is het begonnen
Macadamia-noten, lekkerrrrrrrr. Die zijn een beetje zoetig. Ik had er ooit eens (prongluk) gezouten cashewnoten in gegooid, was geen succes
Tirza