Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Yaron

Yaron

07-10-2009 om 21:55

Welke aardappel poffen?

Ik wil graag gepofte aardappelen maken, maar ik kan nergens vinden welke soort aardappel ik hiervoor het beste kan gebruiken. En kan ik ze beter in de magnetron of heteluchtoven poffen?

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Wij doen dat wel eens in de oven

gewone conventionele oven, ik heb wel hete-lucht maar gebruik dat bij de aardappels nooit. Ik neem grote kruimige aardappels. Pak ze in in aluminiumfolie, die er kruidenboter of kruidenkaas in ongeschild. De kaas/boter doe ik in een snede dwarsdoor.En dan half uurtje ofzo op 250 graden, wel even voelen/prikken/kijken bij de grootste of ze al gaar zijn. (Dus bij 1 peuter je de aluminiumfolie na een tijdje los).
Daarna op het bord met de folie en kan je ze zo uitlepelen.
groeten albana

reina

reina

08-10-2009 om 14:46

Als albana

Ik pof ze in aluminiumfolie in de hete luchtoven en neem grote (iets) kruimige aardappels.

Magnetron

Ik pof grote kruimige aardappels in de magnetron. Inprikken met een vork, in keukenpapier wikkelen en dan een minuut of 5 op vol vermogen (tijd afhankelijk van grootte en aantal aardappels). Lekker met zure room en bieslook of met roomkaas, of knoflooksaus, of tonijn, of...

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.