Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Emma B

Emma B

27-01-2010 om 15:46

Wat is nu een echt professionele snorkelset?

Is er iemand hier die daar verstand van heeft? Wat is nu een professionele snorkelset? Ik ben aan het googlen maar kom er niet echt uit.

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Petr@

Petr@

27-01-2010 om 17:02

Duiker meldt zich )

Ik kocht mijn spullen altijd bij een gespecialiseerde duikzaak, maar ik denk dat je bij een goede sportzaak ook wel een goede set kan krijgen.
De truc bij het passen van een duikbril: zet hem op zonder het bandje om je hoofd te doen, haal adem door je neus zodat de bril aan je hoofd blijft "plakken" en buig je hoofd naar beneden. Blijft de bril zitten dan is het de goede, valt hij af dan moet je even verder zoeken!

Jeetje petr@ - ot

ik ben onder de indruk van jouw sportiviteit. Hardlopen, schaatsen en nu ook duiken!

groetjes van Purk (watertrappelaar)

Puck

Puck

27-01-2010 om 19:57

Emma

Een snorkelpijp is onafhankelijk van wat voor duikmasker je hebt. Je kiest er gewoon één die je lekker in je mond vindt zitten. Wat voor duiken geldt, geldt ook voor snorkelen: je masker moet goed passen en dat test je op de manier die Petr@ zegt. Ik vind zelf een masker dat erg soepel is prettig en die van mij is van transparante siliconen, dat geeft wat meer licht, kijk je voor je gevoel niet zo in een koker. Duikscholen bij zwembaden verkopen soms ook snorkelapparatuur. O ja het duikmasker wat ik heb is van het merk Mares.

Puck

Puck

27-01-2010 om 20:00

Nog wat tips voor als je gaat snorkelen

Ik weet niet waar je van plan bent om te gaan snorkelen maar houdt er wel rekening mee dat je in het water heel erg snel verbrandt. Een t-shirt aanhouden is dan een goed idee.
Verder: om te voorkomen dat je masker beslaat maak je het van te voren aan de binnenkant nat met wat spuug en wrijft dan uit. En als je je masker op doet moet je er voor zorgen dat er geen haar tussen komt te zitten, het masker moet overal op je huid zitten met niets er tussen zodat je geen lekkage krijgt.

Bibi72

Bibi72

27-01-2010 om 20:04

Niet alleen een t-shirt

Ik had ooit dieppaarse billen... Sindsdien draag ik een broekje met pijpjes als ik ga snorkelen

Petr@

Petr@

27-01-2010 om 21:03

Emma b

Het maakt niet uit of je gaat duiken of snorkelen: je hebt er allebei een bril en snorkel voor nodig! En duiken is écht niet eng, het is geweldig! Je moet alleen wel weten waar je mee bezig bent.
Mijn duikbril en snorkel heb ik al 20 jaar en wordt nog steeds gebruikt, maar dan door mijn puberzonen als we op vakantie zijn!
Het merk van de bril is Nemrod. Op de snorkel staat geen merk. Maar let wel op dat het een stevige snorkel is, met een stevig mondstuk. Mmmm, dat is wat lastiger uit te leggen....
Maar je kunt beter wat meer uitgeven voor iets goeds, dan irritatie onder water door een flutsnorkel.
Waar gaan jullie trouwens naar toe? Egypte?

Puck

Puck

27-01-2010 om 21:47

Petr@

Ik vind duiken wel eng. Ik krijg er een soort claustrofobie van. Alleen het feit te weten dat je van 10 meter niet binnen een paar slagen boven kunt zijn is voor mij al genoeg om het bij snorkelen te houden. Ik heb ooit in een zwembad gedoken en dat was meer dan genoeg. Ik houd het lekker bij snorkelen en kan daar ook al vreselijk van genieten (maar dat is niet zo moeilijk als je o.a. op Curacao en in de Rode Zee ligt te dobberen op je buik)

Petr@

Petr@

27-01-2010 om 21:56

Puck

Ik snap wat je bedoelt! Als ik op 35 meter diepte ben probeer ik ook niet aan al dat water boven mij te denken )) En als ik op tv mensen in grotten zie duiken krijg ik het benauwd, gek he? Dat zal ik dus nooit doen, ook in wrakken begeef ik mij niet.
Met snorkelen zie je ook heel veel en heb je in ieder geval meer kleuren dan op 35 meter.
Durf je trouwens wel een paar meter onder water te snorkelen? Dat vind ik dan ook wel weer lollig, een paar hoekduikjes maken om de visjes van nóg dichterbij te bewonderen. En je hebt dan ook de stilte van onderwater!

Puck

Puck

27-01-2010 om 22:15

Petr@

Een paar meter duiken met een snorkel? Volgens mij heb ik daar nooit genoeg adem voor. Eigenlijk nooit geprobeerd, het gebied in de rode zee en bij Curacao was zo ondiep dat je geen meter naar beneden kon. In de rode zee heb ik mijn knie opengehaald aan het koraal, zo ondiep was het. Ik snorkel dan ook zonder flippers, die beschadigen dan te veel. En dan wil ik ook mijn ultieme snorkelervaring wel hier neerzetten. Op Curacao lag ik al een half uur op mijn buik te dobberen en toen wilde ik oriënteren waar ik was. Dus ik kijk om me heen in plaats van naar beneden. Zwemmen er rondom mij allemaal baracuda's, van een niet al te gering formaat. Heel bijzonder om te ervaren en als je maar rustig blijft is er niets aan de hand, ze komen alleen op glinsterende dingen zoals het venster van je duikmasker, je horloge, ringen, etc. af. Ik ben heel rustig naar de kant gezwommen temidden van ed hele school vissen en op een gegeven moment kon ik uit de school zwemmen toen het te ondiep werd. Zoooo bijzonder!

Mamaq

Mamaq

27-01-2010 om 22:31

Niet het hele draadje gelezen...

Maar ik heb wel een professionele snorkelset te koop! Ik heb het 5 x gebruikt (tijdens mijn cursus) maar ik doe er niets meer mee. Ik draag maat 39.

Vera*

Vera*

28-01-2010 om 10:05

Dochter

Ik ben een beetje trots. Dochter gaat voor haar tweede snorkelbrevet aanstaande zaterdag. Op les doen ze ook van die dingen onderwater, onderwaterhockey enzo. Ze vindt het helemaal leuk. Het enige probleem is dat ze snorkelen in de zee niets vindt, daar zijn namelijk visjes en loop je op zand .

Petr@

Petr@

28-01-2010 om 18:00

Wow puck

Klinkt als een heel bijzonder moment! Ik kan daar ook zo van genieten van al dat moois onder water.
Maar een paar meter duiken met alleen een snorkel en vliezen is niet zo moeilijk hoor. Tijdens mijn opleiding gingen we naar een zwembad in Luxembourg waar het bad nog dieper gemaakt kon worden tot 10 meter. En dan mochten we alleen met eigen lucht 10 meter naar beneden en weer terug. Er ging wel een duiker met perslucht mee voor de veiligheid. Maar dat is dan echt kicken als dat lukt!

Petr@

Petr@

28-01-2010 om 18:01

Vera

Wat leuk! En dan horen we zaterdag wel of ze het gehaald heeft!

Puck

Puck

28-01-2010 om 19:28

Petr@

Daar zit 't m in: de vliezen. Meestal gebruik ik die niet. Ik vind het heerlijk om als een zombie doodstil in het water te dobberen en dan maar om me heen te kijken. Maar met vliezen ben je natuurlijk snel op een paar meter diep, kan me er wel iets bij voorstellen. En 10 meter diep, dat vind ik pas Wow! Kan me voorstellen dat dat een kick geeft.

Vera*

Vera*

28-01-2010 om 19:54

Decathlon

De Decathlon heeft ook goede snorkelsets. Ze zijn er niet zo duur, dat is ook wel handig.

Vera*

Vera*

29-01-2010 om 12:00

Emma b

Als dat één van je favoriete winkels is, dan had je het toch kunnen weten????? )).

Dochter

heeft alle snorkeldiploma's gehaald met een duikbril van het kruitvat. Toen de band kapot ging kocht ik er een van rucanor en die paste goed, met aanzuigen maar...had een hele harde rand in de bril waardoor ze echt een zere rand naderhand in haar gezicht had.( band maar weer gauw op de K-sport bril gezet van de kruitvat.)
Let daar dus wel op.

Ineke P.

Ineke P.

30-01-2010 om 11:20

Traveling light

op de plekken waar ik gesnorkeld heb kon je prima snorkelsets huren of kopen. Ik zou dus helemaal niet van te voren die sets kopen. Die ekstra ruimte in je bagage kun je je besparen.

Puck

Puck

30-01-2010 om 12:20

Slechte ervaringen met huren

Ik heb toch wel slechte ervaringen met huren, heb niet voor niets eigen spullen aangeschaft. Huurmaskers die ik gebruikt heb pasten nooit zo goed waardoor er toch steeds water naar binnen liep en dat is toch niet fijn. Maar als je echt maar 1x denkt te gaan snorkelen dan is het wel een optie.

Vera*

Vera*

30-01-2010 om 12:23

Emma b

Voor koraal en vissen zijn ze van de Decathlon gewoon goed. Flippers heeft ze niet zelf maar gebruikt ze van de club.

Puck

Puck

31-01-2010 om 12:50

Emma b, nieuwsgierig

ondertussen ben ik dan wel nieuwsgierig geworden naar je plannen. Waar wil je gaan snorkelen?

Puck

Puck

31-01-2010 om 15:12

Emma

Dat klinkt wel erg mysterieus. Maar tussen de celebs snorkelen... ik hoop dat je dan een masker met ingezette diamantjes kunt vinden anders val je wel erg uit de toon. Maar een klein paradijsje... klinkt goed.

Puck

Puck

31-01-2010 om 22:08

Tja emma (begint nu wel o.t. te worden)

Nee joh, jij bent gewoon een een celeb die het heel gezellig vind om incognito op dit forum rond te wandelen....

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.