Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Sanne01

Sanne01

10-11-2010 om 10:58

Warme knoflooksaus

Hoi ik krijg a.s weekend mij vriendinnen te eten en wil ossenhaas puntjes maken met warme knoflooksaus. Nu hebben we zelf al wat pogingen gedaan om die saus te maken maar vind hem nooit echt lekker! Wie kan mij helpen met een lekkere warme knoflooksaus?? Bedankt alvast!
Gr Sanne..

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
bibi63

bibi63

10-11-2010 om 13:43

Ik maak het altijd zo, en wij vinden het errug lekker

Nodig:
een hele of halve knoflookbol (afhankelijk van de groottte_
2 dl slagroom
1 dl melk
2 dl bouillon
zout
peper
sap van een halve citroen

Doe slagroom, bouillon en melk aan de kook in een steelpan. Doe de knoflooktenen erbij, wacht tot het weer kookt en laat ca. 30 minuten zachtjes pruttelen. Doe dan de deksel van de pan, zet het gas hoog en laat in ca. 10 minuten een beetje inkoken. Voeg zout, peper en citroensap toe. Met een staafmixer maak je een gladde saus.

Groetjes,

reina

reina

10-11-2010 om 16:10

Bibi

Dat klinkt errug lekker!!!

Mmmmm!

Ik heb het recept gelijk uitgeprint!

Sanne01

Sanne01

12-11-2010 om 10:44

Bibi

Hoi bedankt voor je recept, dit recept heb ik zelf ook een keer gemaakt maar bleef zo'n bouillon smaak aan zitten! Welke bouillon gebruik jij dan? Ga ik dit recept toch nog maar eens proberen!!
Groetjes Sanne.

bibi63

bibi63

12-11-2010 om 14:26

Sanne

Ik gebruik meestal groentebouillon en dan niet te sterk. Je kunt natuurlijk ook proberen de bouillon weg te laten, dan hoeft de saus ook niet meer echt ingekookt te worden.
Gr. Bibi

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.