Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Guinevere

Guinevere

23-10-2010 om 21:12

Vraag over blikvis

Wie kan mij vertellen waarom tonijn meestal in olie wordt ingeblikt en zalm in water? Waarom wordt zalm niet in olie geconserveerd?
In het kader van de lekker belangrijke vragen...

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Biene M.

Biene M.

24-10-2010 om 06:28

Gokje

Omdat zalm van zichzelf veel vetter is dan tonijn, denk ik.

bibi63

bibi63

24-10-2010 om 15:55

Overigens

Kan je tonijn ook ingeblikt in water krijgen. Maar wat Biene zegt zit wel wat in: zalm is een stuk vetter.
Overigens (OT) vind ik zalm uit blik niet te vr*ten door die vieze harde kraakbeenstukjes die erin zitten....
Gr. Bibi

Guinevere

Guinevere

25-10-2010 om 20:14

Vetter

OK, dus zalm is vetter dan tonijn. Maar waarom moet vis dan "vet" worden ingemaakt? Bij tonijn is het in elk geval lekkerder, is dat de reden? Wordt er eigenlijk wel eens niet-vette vis ingeblikt?

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.